Aktív témák

• MaCS_70

félisten

válasz Gabonetta #839 üzenetére

A legfontosabb, amire az AVDH-t használtuk, talán a meghatalmazások (ritkábban a megbízások) adása volt. Ha van meghatalmazás, tudok dolgozni, nélküle ez már nagyon kérdéses. Idén már buktam így egy ügyet, amelyik nagyon testhez álló lett volna, és hosszú távú megbízást jelenthetett volna. Aznap kellett volna beadnom valamit egy kétszáz kilométerre lakó ügyfél számára. Az AVDH-val az ilyesmi rutinszerűen ment, nélküle annyit tudtam csinálni, hogy kerestem gyorsan egy, az ügyfél számára elérhető kollégát.

Nagyon sok az olyan egyoldalú nyilatkozat, amelyik nem feltétlenül az ügy alapját képezi, de az eljárásban nagyon fontos. Rengeteg kilométer utazás és komoly papírmennyiség (egyébként tök feleslegesen kinyomtatott és tárolt) keletkezett már az idén is csak az AVDH hiánya miatt.

Ezek az iratok lehetnek az adott ügyben érdemben felhasználtak, de tisztán technikaiak is, amikor a háttérkommunikációban, eljárási utasítások, tájékoztatás terén rettenetesen hasznos az utólagos letagadhatatlanság biztosítása. Nemrégiben zárult le egy elég komoly ügy, amelyben nagyon nagy szerepe volt az emailforgalomnak, és több emailt is egyértelműen manipuláltak. A szakértő pedig csak széttárta a kezét...

Szerződéskötésekre az AVDH nem igazán volt alkalmas, és nem is találkoztam talán ilyen jellegű felhasználással -- bár a egyébként egy kis macerával ez is megoldható, mivel elvben nem kell mindegyik félnek mindegyik példányt aláírnia. Ezzel kapcsolatban viszont szakmai fórumon ígértet kaptunk: mármint hogy az AVDH utódja már többszörös aláírásra is alkalmas lesz, az AVDH-hoz hasonlóan egyszerű használattal, azzal azonos érvényességi körben és reális keretek között ingyenesen.

Ez az ingyenességi / árkérdés egyébként szerintem amúgy is érdekes. Ez nyilván nem egy olcsó szolgáltatás, bár a határköltségei szépen zuhannak. Magáncélra szerintem indokolt az ingyenesség, üzleti célra pedig jobban skálázott árképzés.

MaCS

Aktív témák

Hirdetés