Aktív témák

• nyunyu

félisten

válasz MaCS_70 #748 üzenetére

Ha meg erre hivatkozna, akkor vonuljon be személyesen ügyet intézni, mivel annak a lehetőségét még nagyon sokáig fenn fogják tartani.

KATA után megszüntetett vállalkozásomat akartam újraindítani pár hónapja.

Bementem az I. kerületi okmányirodába, ahol 7 éve nyitottam az előzőt, ott a sorszámosztó gépkezelő nézett rám, mint borjú az újkapura, és elhajtott a NAVhoz, mert 2022 óta azoknál kell indítani.

Oké, irány a NAV weblap, ott írják, hogy webes ügysegéd, meg személyesen lehet az ügyfélszolgálati irodáikon is.

Jó, akkor irány a 2 sarokra lévő Krisztina körúti ügyfélszolgálat, mert nekem a webes űrlap kínaiul van, nem értem a jogi maszlagot, hivatkozott jogszabályokat.
    Mi a kérdés? Mit kell rá válaszolni?

Nézem 5 percig a sorszámosztót, nincs ilyen menüpont.
    Biztonsági őr visszaért cigiszünetről, ő is átnézte a komplett menüt, ő sem találta a vállalkozás indítást.
    Húzott valami random sorszámot, amivel jogosult lettem humán erőforrás igénybevételére.

2 perc múlva hívnak, fiatalos ötvenes, vastag okulárés Micikének előadom, hogy vállalkozást szeretnék indítani.
    Erre jól lebaszott, hogy arra ott van a webes ügysegéd, aztán ha azt kitöltöttem, akkor jöjjek hozzá vissza.
    Nála nem lehet papíron kitölteni az iratokat, nem tud segíteni.

Hazamentem, végül mégis csak nekem kellett kisilabizálni a hivatkozott jogszabályokat, aztán saját kútfőből kitölteni a keresztrejtvényt.

(Aztán másnap meg a könyvelőmnek magyarázhattam el, mert ő sem igazodott el rajta, hogy mit miért választottam)

Aktív témák