Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- weiss: Autó költségek
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás – Bors
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
-
LOGOUT
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Aktív témák
-
ttt
senior tag
válasz
TeeJay
üzenetére
Biztosan jobban tudod, de ettől még állítom, hogy szerver oldalon simán szűrhetik bármelyik protokoll, bármelyik irányát (konkrétam kilőhetik vagy inkább "figyelmen kivűl hagyhatják" a port forwardingot - ez pl. szabvány, ezzel kár lenne vitatkozni.)
/Ha visszaolvasgatsz pár évvell ezelőttre pl. határozatban itt Magyarországon is elmarasztatlták a Tré-t és a Vodát is emiatt. Igaz ott a mobilt szűrték, mert ott érezhető volt a torrent miatt belassulás és ugye próbálkoztak nem összeomlani. Persze a kettő egy bizonyos szinten eltér - csak az elv és a hozzáállás miatt említem./Egyébként tudtommal mindenütt 128-s tönkök vannak és nekem sem volt idáig bajom vele, le-föl hasított a torrent, egyé sebességmérésnél nálam is perfect, egyidejűséggel simán kezelhető.
Nem konkrétan neked, de nem kívánok minden egyes hozzászólásra külön írni:
Az átállás nem csak névben történik - bár ezt próbálják most beadni - ahhoz, hogy a rendszereiket a szolgáltatásaikat össze tudják hangolni - ergo ne kelljen kismillió szoftvert és hardvert üzemeltetni - , bizony kell szoftveres és hardveres "up"grade. (Lásd: az upc boxok lecserélése a ONE-s boxokra)
Konkrétan az ügyfélszolgálattól tudom, hogy a (nálam) kérdéses időszakban szerver "összehangolások" voltak (Négy napig akár fél napos kiesések is voltak. Korábban kábel elszakítás miatt sem tartott ilyen sokáig és napokig 1-1 kiesés. Picit gyanus volt az is, hogy a kiesések munkaidőben voltak többé-kevésbé.)
Nálam jó eséllyel a ZTE F668 ONT frimwaret is frissítették - de mivel nem jegyzek meg ilyeneket - erre max annyi a bizonyítékom, hogy az ügyfélszlgálatos is csak hümmögött, mert bizonyos beállításokat a port forwardingnál megkövetelt az ONT, amit előtte biztosan nem és a náluk lévő leírások sem tartalmaztak ilyet.De mindegy is, remélem tényleg csak képzelődök és egyszer csak úgy ébredek fel, hogy minden úgy megy, mint azelőtt
(Ja két gépről is meg a torrent csont nélkül le-fel, azóta egyet ki kellett lőnöm és azon az egyen is csak csordogál visszafele - lefele hasít.)
És örülök, hogy más nem tapasztal ilyet!
Peace! -
ttt
senior tag
Korábbi hozzászólásaimra csak úgy általánosságban megjegyezve: Úgy vélem a digi a ONE átállásánál szépen bekorlátozta a p2p (torrent) feltöltést.
Amint korábban írtam az átállás előtt semmilyen problémám nem volt ezzel, a hardvare problémát kizártam, remélhetőleg a szoftveres (Windows tűzfal beállítások) is úgy beállítva (amit előtte sose kellett, de a Winnél is kitalálnak dolgokat ugyebár) ahogy kellenek.
A feltöltés jóformán csordogál, 100Kib/s max összesen és így 1-2 seedbe segít be.
Azt gondolm ez technikai átállás és nem biztos, hogy végleges - legalábbis remélem.
Az ünnepek múltával majd rángatok az ügyfélszolgálatot, hátha kifogok egy normáli és hozzá is értő embert és sikerül visszaállítani az eredeti állapotot, ergo nem ezt szeretnék alapnak. (Nincs sok reményem, pl a digi telefont vissza kellett adnom, annyira sz.r lett amikor a digi tornyokat kivették és a vodafone is csapnivaló amióta öszegyúrmázták őket, nem cseng ki, szétkapcsol, nem hallod, nem hallanak, stb.) -
ttt
senior tag
Korábban írtam, itt három hete zajlott az Digi "átállás". A ZTE F668-on kicserélték a firmwaret, mókoltak a szerverekkel (4 napig 8-10 óra teljes kiesés).
Azóta a torrent DHCP bindig-el és pofrtforvandiggal (ellenőríztem vagy ezerszer nyitja/zárja a kliens a kért portokat) felfele 0, azaz nulla feltöltés. Belső konfig szétszedve, csak egy laptoppal is ugyan ez.Ügyfélszolgálatnál egyszer fogtam ki egy valóban hozzáértő és segítő kész hozzáértőt, sajnos egy óra alatt sem tudtuk beindítani. (Sejtem a szervert ős sem tudja konfigolni.)
Egyértelműen a P2P feltöltést kilőtték. (De még teszek egy próbát egy teljes újratelepítéssel másik laposon, direktbe.)Azóta csak droidokkal tudtam beszélni akik a mesekönyvükben a speedtest.net vagy szelessav.net pontig jutnak és mivel az jó, ajánlgatják a laptopos emberüket pénzért.
Meg hivatkoznak az ÁSZF-ükre - azóta tüzetesen átolvastam és következő alkalommal be is olvasom majd nekik, azt írták le hogy fájlcsere alkalmazásnál is 100Mb/s a minimum a feltöltés - protokollt nem zártak ki -, az meg ugye több egy kicsit a nullánál.Sajnálnám, ha ha ez így maradna, mert voltam a tré-nél is 18 évig és az már akkor kutyaütő csapat volt, de ha a 4ig ezt villantja, akkor csak el kell búcsúznunk.
És más ebben a versenyzőkkel teli országban már nincs
-
ttt
senior tag
Visszaolvasva nem láttam, hogy hiba lett volna másnál, így rákérdezek, hátha közd más is ezzel:
Úgy kb két hete 3-4 napra igen komoly kiesések voltak, fél napok. Szóval addig torrenthez minden be volt lőve és mentis: DHCP binding , port forwarding és lefele is és felfele is minden ok.
Biztosan komolyabb gubancuk volt vagy csak a Vodás, UPC összehangolás, de az ONT (ZTE F668) teljesen minden elfelejtett. Ok. hát akkor újra beállítottam a DHC bindeléseket , megcsináltam a qBittorent-hez a port forwardingot, de felfele nem tölt. Bent van a seedben, de láthatóan 0%-os kliensekkel társalog. Addig tölt csak vissza, amíg lefele is szed.
Találkozott mostanában valaki ezzel a problémával? (Egyébként Békés megye) -
ttt
senior tag
válasz
4Grider
üzenetére
Biztosítják, nem ez volt a lényeg, hanem az, hogy amikor bekötöttem 900+/200 körüli volt. Azóta többen is áttértek itt a környéken és azt találgatnám, hogy esetleg figyelik az átlagos terhelést és ahoz szabályoznak. Nyilván ez nem tilos, sőt bevett gyakorlat - terhelés elosztás, ergo egyidejűség - csak kérdeztem volna, hogy tapasztalt-e más is ilyet, vagy hiba esetleg.
-
ttt
senior tag
Lehet, hogy csak képzelődök, de mintha a Digi trükközne. Gigabites optikai hozzáférésem van.
Úgy egy hónapja teszteltem a hálózati sebességet (egy új switch-et raktam a belső hálóba) és azt vettem észre, hogy csak 300/300 a sebesség. Annyira nem érdekelt, mert ez is elég általában, de ránéztem másnap, harmad-negyed nap és ez a sebesség "állandósult".
Írtam a Diginek egy mailt, hogy azért fizetek, hogy legalább a garantáltat szíveskedjenek biztosítani. 1-2 nap múlva jött is gyógyválasz, hogy mivel teszteljek, meg hogyan print screeneljek, tegyem paintba, stb
Egyébként szerintük nincs baj a hálózattal. Gyorsan csináltam is egy újabb tesztet és lőn 700/300, leírtam, hogy köszönöm, minden rendben. 
Eltelt egy hét, tegnap megint rápróbáltam és megint 300/300
Elképzelhető, hogy a forgalomhoz igazítják a hálózati sebességet? Mi a véleményetek? -
ttt
senior tag
válasz
SunMount3r
üzenetére
Torrentnél ált. be lehet állítani mennyit cache-ejen be. De van egy kis progi a [RamMap], ha látom, hogy elvékonyodott a ram terület ráeresztem. Kipucolja a különböző cache-et és egy darabig helyre áll a "rend"

-
ttt
senior tag
válasz
worxland
üzenetére
Esetleg valami háttérben futó folyamat, program is okozhat ilyet. (Pl. a kedves telemetria, nálam, míg nem cseréltem ssd-re durván látszott ez. Ezúton is köszönöm az MS kedves kíváncsiságát!.
)
Win Prom is van az asztali gépen, de abban egy xeon X3470 dolgozik 3,5GHz-n, enne is a fene, ha "meglátszana" rajta
# g0dl 58923
Egyértelmű, ha valami/k dolgoztatják még a professzort, akkor az meglátszik a terhelésén. Főleg, ha ez valami hálózati folyamat.
-
ttt
senior tag
válasz
worxland
üzenetére
Egy kicsit belekontárkodva: Nekem van egy HP laptopom, ami egy i5 5200U, simán hozza a speedtest a 7-900 / 200 közti értéket mindenféle "képregény" nélkül
és nincs 40-50%-nál nagyobb terhelés. Úgy, hogy nem kapcsolok ki semmit, ergo mehet közben a torrent, 2-3 monitorozó plugin, TC, egyéb böngésző fülek, stb. (Több, mit két éves, azóta van rajta Win10 home, ami csak frissítve volt, újra telepítve nem. ) -
ttt
senior tag
Kicsit off: Nézegettem a ZTE F668 - egy korábbi típus - manuálját és látom benne az UPnP beállításokat. Ezek szerint a Digi tiltja le benne? Vagy az újabbakban nincs? Ez esetben a NAT-olás miatt tiltják? (Sorry, ha nagyon alapot kérdezek - nem vagyok egy háló guru.)
-
ttt
senior tag
válasz
pinnacle
üzenetére
Jó eséllyel a szerelők az előtt tíz perccel telefonálnak rád, mielőtt bekötnék. A router már náluk lesz, nem igen tudsz válogatni. Amúgy is egy adott körzetbe azonos darabokat visznek, nyilván homogénebb így a környezet.
Nálam ZTE van és teljesen meg vagyok elégedve vele, kábeles hálózaton jön a garantált 2,5 szerese. Wifi-je meg sokkal jobb, mint az előtte lévő T-s Cisco routere, nagyobb hatótáv; 20-25 méterről, csukott ajtóknál is stabil. (Kisvárosi utca, nincs wifi dzsungel.)
Átlagos felhasználásra meg mindent be tudsz rajta állítani. MAC szűrés, port nyitás, stb. -
ttt
senior tag
válasz
bambano
üzenetére
Valami ilyesmit sejtek én is. Akik nálam szerelték - arra kérdésre, hogy miért nem közvetlenül a bejövő kábelre teszik a csatlakozót, ez volt a válasz. Azaz a bejvő feszítős kábel a kivágott acél feszítő után már nem annyira alkalmas "hajlítgatásra" , az ONT-hoz adott ~30 cm-s, előre szerelt csatlakozós kábelvég jobb erre. Az az ONT aljában lévő kábelvezető rész íveit is bírja, de annál jobban meghajlítani ne is próbálkozzak, mert tuti eldaszom és jöhetnek újra.
De még lehet a csatlakozó doboznál is probléma. Csak mellékesen írom le, hogy az utcánkban - mielőtt elkezdődtek a közvetlen bekötések - minden csatlakozó dobozt ellenőriztek újból. Hozzá kell tenni, majd két éve lettek telepítve a dobozok, de lecsatlakozások nem igen voltak, mert mindenkinek T-home-os 1-2 éves szerződése volt, amik most jártak le. A digi meg nem jelezte, hogy jönnek nem soká, így én is két éves parkolón voltam
-
ttt
senior tag
válasz
Criton
üzenetére
Nálam az optikai kábelre a modemhez adott, előre szerelt kábelvéget hegesztették helyben, majd szigszalagos bandázs. Máshol meg már láttam, hogy csak egy optikai csatlakozót tettek a bejövő kábel végére.
Szóval mindkét esetben - de a nálam lévő megoldásnál mindenképp -, előfordulhat gebasz, ezt is érdemes lehetne megvizsgálni. Bár, ha már voltak kint technikusok ezzel kellett volna kezdeniük. -
ttt
senior tag
válasz
4Grider
üzenetére
Nálunk kategorikusan el is zárkóztak attól, hogy boxot adjanak. Pedig jó lett volna, mert ha nézel valamit mondjuk a DVB-C bemenetről, akkor már mást nem veszel fel, vagy fordítva.
Nyilván megoldottam, de kellett némi utánajárás és a beszerzett eszközök sem tökéletesek.
-
ttt
senior tag
Csak a korábbi kérdésemre kapott válasz alapján írnám: A port forward megoldotta a visszaseedelésemet problémáját.
Ezúton is köszönöm a segítséget!Torrent mellett így is ez van: [link]
-
ttt
senior tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Köszönöm szépen!

-
ttt
senior tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Szia!
Kb nekem is ez a problémám. Tudnál valami részletesebbet írni vagy linket adni, hogy ezt orvosolni tudjam?
Előre is köszi!

Aktív témák
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- Kerékpárosok, bringások ide!
- CES 2026: valóságos képkockagenerálók lesznek a modernebb GeForce-ok tavasszal
- Hardcore café
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Napokon belül mindenki megkapja a GeForce Now időlimitjét
- Két generációval korábbi GeForce gyártása indulhat újra
- Linux kezdőknek
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi 14C / 4/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Eladó Nvidia GTX 650 1GB videokártya
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE A520M R3 3100 8GB DDR4 256GB SSD 1TB HDD GTX 1650 4GB ZALMAN N4 RGB 450W
- Dell Latitude 3510 15,6", i5 10210U, 8-16GB RAM, SSD, jó akku, számla, garancia
- Samsung Galaxy S23 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
(Ja két gépről is meg a torrent csont nélkül le-fel, azóta egyet ki kellett lőnöm és azon az egyen is csak csordogál visszafele - lefele hasít.)
De mindegy is, részemről zárom.

)