Hirdetés
- Toomy: FOXPOST: régen jó volt, de már jobban jársz, ha elfelejted
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Aktív témák
-
Misu2002
csendes tag
Köszönöm szépen a válaszokat mindenkinek!
Alaprajz hiányában kicsit nehezen tudom részletesebben leírni a helyzetet, de az általatok és a Digi által is felvázolt kép alapján úgy látom, hogy bár a festés után a vésést már kerülném, úgy látom, hogy a WC-be muszáj lesz csinálni egy konnektort.Egy témában nálam jártasabb jóbarátom ezt a két eszközt vetette fel, hogy hátha megoldható ezek valamelyikével a passzív átkötés, de a Digi telefonos supporttól nem tudtam email címet szerezni, hogy átküldjem nekik, látatlanban meg kizárták ezt az opciót.

http://www.wireless-bolt.hu/45752-sfp-rez-modul/564944-rj45-sfp-10-100-1000mbit-rez-modul
https://spanish.alibaba.com/product-detail/esfp-ge-sx-mm850-huawei-optical-transceiver-esfp-multi-mode-module-62124681860.html?spm=a2700.8699010.normalList.7.11dd390aUoJx5V&s=p
A csőben sajnos nem fér el még egy vékony kábel sem, megy körben egy polisztirol stukkó, ami mögött talán elmegy, de a végcélhoz nem tud ott sem eljutni.
-
Misu2002
csendes tag
Üdvözlök Mindenkit!
Tanácsot szeretnék kérni, mert kicsit zsákutcába futottam a Digi beköttetés kapcsán. Egy lassan befejeződő felújítás kapcsán becsöveztük a lakást, egy csőben megy végig CAT6-os UTP kábel és koax egészen egy "iroda sarokig", ahova routert szántam, onnan megy még 1-1 UTP és koax 2 leendő TV-hez. Az volt (lenne) a cél, hogy a Digi csak bejöjjön a lakásba, és utána ne nagyon akarjanak szerelni, ne legyen falon kívüli kábel stb.
Kijött a szerelő és mondta, hogy ez így nem jó, mert a bejövő üvegszálas kábelüket nem tudja összekötni a falban lévő UTP-vel. Két megoldást dobott fel: legyen a WC-ben (az első helyiség, ahol bejön az üvegszállal) a modem, és akkor onnan tud menni tovább az UTP a falban (koaxot állítólag már nem használnak), viszont ebben az esetben csinálnom kellene egy konnektort a WC-ben (nem örülnék) vagy be akarja húzni a lakás közepéig az üvegszálat, ahova a modemet szántam. Ezt az opciót én lényegében kizárnám.
Alapesetben értem, hogy a két kábelt nem lehet összekötni (vagy nekik nincs átalakítójuk hozzá), de érdeklődni szeretnék, hogy biztosan nincs valami átalakító, amit nem kell megtáplálni, és meg tudnám csinálni vele az üvegszál/CAT6 összekötést a WC-ben, és az iroda sarokhoz feltenni a modemet?
Egyelőre csak internetet szeretnék, mert amit TV-n néznék, arra vannak appok is, de próbálok valami olyan megoldást keresni, amivel elviekben minden működne rendesen.
Előre is nagyon köszönöm a tippeket!
Üdv,
Viktor
Aktív témák
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
- ÚJ Bontatlan Apple Macbook AIR M2 , M3 , M4 Legújabb magyar billentyűzet 1 év Garancia Deák Térnél.
- AKCIÓ ÚJ Bontatlan Macbook Pro 16 M4 Pro 14CPU/20GPU 24GB/512GB SSD Magyar billent Azonnal átvehető.
- AKCIÓ ÚJ Bontatlan Macbook Pro 14 M4 MAX 14 32GPU 36GB 1TB Magyar billentyűzet Azonnal átvehető Deák
- AKCIÓ ÚJ Bontatlan Macbook Air 13,6 M4 10CPU/10GPU 16GB/512GB SSD TOUCH ID - Magyar Azonnal Deák tér
- Apple iPhone 16 Pro MAX 256Gb, White Titan, Makulátlan állapotban, kártyafüggetlen, 3év , 100% akku
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3944
- Razer Barracuda X Chroma Black gamer Fejhallgató
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy Note 10+/Samsung Galaxy Note 20/Samsung Galaxy Note 20 Ultra
- Bomba ár! HP EliteBook 845 G7 - Ryzen 5 4650U I 8GB I 256SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari
- Felsőkategóriás Gamer PC-Számítógép! Beszámítás! X870 /R9 9950X / RX 9070XT / 32GB DDR5 / 2TB SSD
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest