Hirdetés

Keresés

Aktív témák

• Misu2002

csendes tag

válasz Laccoss #72911 üzenetére

Tégla társasház, ha nagyon muszáj tudunk bevinni konnektort, csak ezt próbálom elkerülni. :)

@ (#72906) 4Grider Ezt játszom fél éve minden mesterrel a közművektől a kőművesen át a közös képviseletig. :)

Köszönöm mindenkinek a tippeket!

• Misu2002

csendes tag

válasz Soma01 #72895 üzenetére

Ez elsőre nekem kicsit magas, de nagyon köszönöm a leírást, ezt így, ahogy van, kimásolom, és megpróbálom rábeszélni az illetékes(eke)t! :)

• Misu2002

csendes tag

Köszönöm szépen a válaszokat mindenkinek! :) Alaprajz hiányában kicsit nehezen tudom részletesebben leírni a helyzetet, de az általatok és a Digi által is felvázolt kép alapján úgy látom, hogy bár a festés után a vésést már kerülném, úgy látom, hogy a WC-be muszáj lesz csinálni egy konnektort.

Egy témában nálam jártasabb jóbarátom ezt a két eszközt vetette fel, hogy hátha megoldható ezek valamelyikével a passzív átkötés, de a Digi telefonos supporttól nem tudtam email címet szerezni, hogy átküldjem nekik, látatlanban meg kizárták ezt az opciót. :)

http://www.wireless-bolt.hu/45752-sfp-rez-modul/564944-rj45-sfp-10-100-1000mbit-rez-modul

https://spanish.alibaba.com/product-detail/esfp-ge-sx-mm850-huawei-optical-transceiver-esfp-multi-mode-module-62124681860.html?spm=a2700.8699010.normalList.7.11dd390aUoJx5V&s=p

A csőben sajnos nem fér el még egy vékony kábel sem, megy körben egy polisztirol stukkó, ami mögött talán elmegy, de a végcélhoz nem tud ott sem eljutni.

• Misu2002

csendes tag

Üdvözlök Mindenkit!

Tanácsot szeretnék kérni, mert kicsit zsákutcába futottam a Digi beköttetés kapcsán. Egy lassan befejeződő felújítás kapcsán becsöveztük a lakást, egy csőben megy végig CAT6-os UTP kábel és koax egészen egy "iroda sarokig", ahova routert szántam, onnan megy még 1-1 UTP és koax 2 leendő TV-hez. Az volt (lenne) a cél, hogy a Digi csak bejöjjön a lakásba, és utána ne nagyon akarjanak szerelni, ne legyen falon kívüli kábel stb.

Kijött a szerelő és mondta, hogy ez így nem jó, mert a bejövő üvegszálas kábelüket nem tudja összekötni a falban lévő UTP-vel. Két megoldást dobott fel: legyen a WC-ben (az első helyiség, ahol bejön az üvegszállal) a modem, és akkor onnan tud menni tovább az UTP a falban (koaxot állítólag már nem használnak), viszont ebben az esetben csinálnom kellene egy konnektort a WC-ben (nem örülnék) vagy be akarja húzni a lakás közepéig az üvegszálat, ahova a modemet szántam. Ezt az opciót én lényegében kizárnám.

Alapesetben értem, hogy a két kábelt nem lehet összekötni (vagy nekik nincs átalakítójuk hozzá), de érdeklődni szeretnék, hogy biztosan nincs valami átalakító, amit nem kell megtáplálni, és meg tudnám csinálni vele az üvegszál/CAT6 összekötést a WC-ben, és az iroda sarokhoz feltenni a modemet?

Egyelőre csak internetet szeretnék, mert amit TV-n néznék, arra vannak appok is, de próbálok valami olyan megoldást keresni, amivel elviekben minden működne rendesen.

Előre is nagyon köszönöm a tippeket!

Üdv,

Viktor

Aktív témák