Hirdetés

Keresés

Aktív témák

• kengyelfutó

friss újonc

válasz Dragon3000 #85156 üzenetére

Meg kell követnem a Digit... Nálam volt a gond. A fene sem gondolta volna, hogy az Asus Lyra gyári frissítését követően elbukom a sebességem 2/3-át, pedig ez történt. Csináltam egy tiszta telepítést a routeron és láss csodát, megjött stabilan a 890 mbit... De láma vagyok. Pedig eléggé nem ma kezdtem. Ez van, amikor vakon megbízok egy gyártó termékében, és supportjában. Mondjuk annyit másoknak is leírok segítségképpen, hogy nem biztos, hogy maguknak vissza tudják ellenőrizni a sebesség gondokat. Nekem van 1 db gigabitet mérni képes laptopom, ami pppoe kapcsolaton keresztül nem képes 270mbit-nél nagyobb sebességet mérni! Hogy miért? Azt nem tudom. A digis szerelő is elment egy win8-as laptopért, mert a win10 valamiért nem tudja lemérni, hiába tudja a hardver. Ugyanezen a laptopon, win 10 alatt, router mögül lemérhető a 900 körüli érték. Az én esetemben azért volt megtévesztő, mert a router, és a laptop pppoe kapcsolaton keresztül megközelítőleg ugyanakkora sebességet mért hibásan, de különböző okokból.
    Szóval mindenkinek azt javaslom, hogy hasonló gondok esetén csináljon tiszta telepítést, hátha megoldódnak a gondok, illetve amennyiben egy firmware frissítés történt a routeron, akkor is mindenképp kapjon egy gyári visszaállítást, és reconfig-ot. Régen mindig így csináltam csak elkényelmesedtem, megbízva a nagy gyártók supportjában. Rosszul tettem...
    Remélem segít valakinek az "élményem". :)

• TeeJay

félisten

válasz Dragon3000 #85156 üzenetére

Itt szintén, július vége óta mértem már nem keveset de 930/320 alatt még sosem volt a sebesség. Mondjuk nem is használják ki sokan a sebességet

Aktív témák