Hirdetés

Keresés

Aktív témák

• DonMaster

addikt

válasz wwenigma #58056 üzenetére

az egyik legfontosabb ami nem szerepel benne, hogy kötelezö usereket felvenniük, mászoval ha valaki tolja a marharépáját , megmondják neki hogy technikai okokbol nem lehet bekötni és egyoldlaulag bontják a szerzödést kötbért nem számlázva, és akkor leeht okoskodni, hogy ilyen rendelet olyan rendelet meg iylen cucc olyan cucc, meg nekem ez kell meg az kell, aztán lehet menni az nmhh-hoz hogy a Digi nem kötbe mert technikai okokra hivatkozik és nekem amiatt nincsen netem . Majd jol kiröhögnek. Tudom nem neked cimezve, de a tiédet foyltatva.

Nem kötelez egy szolgáltatót sem semmilyen rendelet törvény hogy felvegyen az ügyfelei közé

• bambano

titán

válasz wwenigma #58056 üzenetére

kevered a subthreadeket.

az egyikben az én itthoni csatlakozásomról van szó, én sem láttam eddig olyan hivatalos véleményt, ami engem biztatna, ebben nincs vita.

a másikban arról van szó, hogy itt kérdezte a kolléga, hogyha soha nem megy 360Mbps fölé a gigás netjén mérhető sebesség, akkor van-e lehetősége lépni. itt azt mondják, hogy nincs, én meg azt mondom, hogy van. itt azt mondják, hogy a garantált minimumra szerződik a digi, én meg azt mondom, hogy nem.

ez utóbbival kapcsolatban a korábbi helyzet az volt, hogy a szolgáltatónak minőségi célértéket kellett meghatároznia, amit önként vállal és teljesít, és ezt mérésekkel kell igazolnia. a feltétel az, hogy a mérések legalább 80%-ában meg kell legyen a célérték. ezt megnéztem, a digi ezügyben, szerintem, jogsértő, mert a célértéke alacsonyabb, mint a garantált sebessége (ászf C melléklet).

a fenti rendelethez találtam egy pptx-et, amit egy nmhh-s illetékes írt, abban is le van írva, hogy meg kell határozni, hogy mi a szolgáltatás szokásos sebessége, és azt milyen időszakban kell elérni.

"mellesleg azt nem találtam hogy mi hogy implementáltuk a jogrendszerünkbe...": magát a rendeletet sehogy, mert rendelet, tehát hatályos. a rendeletben előírt kötelezettségek elvégzése más kérdés, de azt gondolom, hogy a korábbi nmhh-s gyakorlat megfelelt a rendelet elvárásainak. volt régebben egy módszertani tájékoztató az nmhh webjén, amiben pontosan leírták a minőségtanúsítás lépéseit, de ezt azóta valamiért levették és nem is találtam meg.

Aktív témák