- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: AMD Ryzen 7 7700X vs AMD Ryzen 9 9900X Cinebench R23 & R24 Benchmarkokban mérve
- LordAthis: AI (és másra is használt) Cluster építése - Második Cikk
- koxx: Bloons TD5 - Tower Defense játék
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- bambano: Bambanő háza tája
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Attila1981
csendes tag
Megpróbálom összefoglalni:
Van egy szovegszerkeszto ablakom, és ha itt elmentem az irást txtként (csak txt-t adtam meg), egy másik könyvtárba (tehát nem abba a könyvtárba ahol az egész programom és reszei vannak) akkor , ha kilépek a szovegszerkeszto ablakból lefagy mert nem találja a gombokon levő képeket, háttérképeket stb.
De ha ugyanabba a mappába mentem el a txt-t ahol a programom található akkor megy minden jól! Tehát amint elmentem máshová abban a könyvtárban keresi az adatokat. Ezt már megoldotta a képekre.
public
workingDirectory : string;
end;
procedure Talap.FormCreate(Sender: TObject);
begin
workingDirectory:=extractfilepath(paramstr(0));
end;
....
okgomb.LoadFromFile(alap.workingdirectory+'kepek\okgomb.bmp');
Igy most már mukodnek a képek.
De van egykét fájlom amit igy nyitik meg gombnyomásra:
procedure TfrmdXXXXX.XXXXClick(Sender: TObject);
begin
ShellExecute(handle,nil, 'mappa\fajl.htm' ,nil,nil, SW_SHOWNORMAL);
end;
Ezt kellene megirnom valahogy ugy hogy a alap.workingdirectory benne legyen.
Mert más könyvtárba való mentés után ezek még nem mennek.
Kössz -
Attila1981
csendes tag
válasz
Attila1981 #910 üzenetére
Már megoldottam, a hiba az volt hogy ha máshová mentettem a txt-t akkor nem talált vissza a projekt mappájába, azért keresett minden képet és adatot.
Már megadtam a képek, videok utvonalát ahol szükséges de a fájlokét nemtudom
Ezzel a paranccsal megnyitok egy fájlt.
ShellExecute(handle,nil, ‘mappa\fajl.kierjesztés’ ,nil,nil, SW_SHOWNORMAL);
Na most, nekem meg kell adni a könyvtár lekérdezést, hogy mi hol van
Pl.
....LoadFromFile := xxxx.workingdirectory+’kep.bmp’; - így megy a kép
Hogyan tudom megadni ugyanezt a fájl betöltésénél??
Így nem ment:
ShellExecute(handle,nil, ‘xxx.workingdirectory+\mappa\fajl.kierjesztés’ ,nil,nil, SW_SHOWNORMAL); -
Attila1981
csendes tag
Van egy Főablak nevű formom, a Főablak egyik gomjára kattintva előjön a Ablak nevű formom. Az Ablak nevű formomonn van egy Szövegszerkesztőgomb és egy Visszagomb. A Szövegszerkesztőgombnak a megnyomására egy szövegszerkesztő jön elő új ablakban. Ebben a szövegszerkesztőben működik a másolás, új, mentés, nyomtatás, nyomtatás beállításai, betutipus, keresés, csere. Ugy van megadva hogy csak TXT-ként tudjak menteni, nyitni. Ha elmentek, vagy megnyitok valamit, és kilépek a Szövegszerkesztőből, visszakerülök az Ablak formra. NA EDDIG EZ JÓL Működik. Most jön a hiba. Ha megnyomom a Vissza gombot, hogy visszakerüljek a Föablakra, akkor leáll olyan futási hibával hogy nemtudja megnyitni a Főablakban lévő háttérképet. Ugyanaz a háttérképet használom a Főablakba és a Ablak formba. Csak mentésnél és nyitásnál jelenik meg ez a hiba!
Tud nekem valaki segíteni, nagyon sürgős!!! -
Attila1981
csendes tag
Van egy kis problémám! Elkészült a delphis programom! Vann benne adatbázis és videólejátszás. A videóbejátszás a Delphi Media Playerjával van megoldva. Elkészítettem a programom telepítőjét. A probléma csak akkor keződött mikor olyan gépre telepítettem ahol nincsen Delphi. Olyan gépen ahol van Delphi ott simán fut. Az adatbázist már megoldottam, de a Delphi Media Playerjával nemjutok semmire ugyanis, nem megy. Mit kell még csatolnom a telepítés készítésekor, és hová? Próbáltam betenni a telepítésbe a MPlayer.dcu és a MPlayer.res fájlt is, de így sem ment. Van még valahol valami tartézékai a Playernak.
Ha nem lehet így megoldani, a Windows Media Playerral hogyan kell meghívni gombnyomásra a videóbejátszást. Kérlek segítsetek!!!!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hobby elektronika
- Elektromos autók - motorok
- Milyen program, ami...?
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Warhammer 40.000
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- OLED TV topic
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest