Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: A megfelelő matrac kiválasztása egy hosszú folyamat végén!
- MaxxDamage: (TongFang) Medion Erazer Beast 16 X1 benchmark
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Sapphi: StremHU | Source – Self-hostolható Stremio addon magyar trackerekhez
- Meggyi001: A végtelenbe...
- Invázió egy novellában 3-4. (Update) +5. fejezet! (18+ nyelvezet)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tomi_78
aktív tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Ja, ha jól értem arra gondolsz, hogy töröljem azt a képet és hozzam létre újra és újra!
Hú, ez kicsit erőforráspazarlónak tűnik így első hallásra, de nem kizárt, hogy igazad van. De a csúszkás módszer is szóba jöhet, aminek a forráskódját közzétetted.
Egyébként változtattam kicsit a programomon: most már jó az elmozdulás, csak az a baj, hogy a figurák nem törlődnek az előző helyükről. Nagyvonalakban:
1. a palyafrissites nevű időzítő eseményben kezelem az elmozdulást és frissítem azt a vásznat, amire kirajzolom őket:procedure TForm1.palyafrissites(Sender: TObject);
begin
//mozgatás utasításai, majd:
with palyakep.canvas do invalidate;
end;2. a TForm1 formpaint-jában pedig a kirajzolások:
procedure TForm1.FormPaint(Sender: TObject);
var puffalkepe: byte;
i: integer;
begin
canvas.draw(palyakepx,palyakepy,palyakep);
for i:=0 to puffancsdb-1 do
begin
puffalkepe:=trunc(puffancs[i].iranya*8/360);
if puffalkepe>7 then puffalkepe:=0;
palyakep.canvas.draw(puffancs[i].xhely,puffancs[i].yhely,puffancskep[puffalkepe]);
end;
end;De az a baj, hogy bagózik a fentebbi Invalidate-re, mert én nem a Form1-en, hanem a
palyakep:=TBitmap.Create;
módon létrehozott képen akarom kirajzolni és frissíteni a dolgokat, és erre ezt produkálja:
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF B760M i5 12400F 32GB DDR4 1TB SSD RX 6800 16GB ZALMAN Z1 Plus Cooler Master750W
- Vállalom telefonok,tabletek javítását ,(szoftveres hibát is,frp lock-ot is)márkától fügetlenűl
- magyar billentyűzet - 136 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - i9-14900HX, RTX 4080 - 4 ÉV GARANCIA!
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad V130-15IKB: i5-7G I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Eladó 2 db pixel 7
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest