- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- N€T0X|N: Stellar Blade után
- pr1mzejEE: Viszlát CoD2, CoD4, CS:GO!
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- weiss: Pant* rant
- Bezzeg annak idején...
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tomi_78
aktív tag
válasz
Fire/SOUL/CD #2026 üzenetére
Ja, ha jól értem arra gondolsz, hogy töröljem azt a képet és hozzam létre újra és újra!
Hú, ez kicsit erőforráspazarlónak tűnik így első hallásra, de nem kizárt, hogy igazad van. De a csúszkás módszer is szóba jöhet, aminek a forráskódját közzétetted.
Egyébként változtattam kicsit a programomon: most már jó az elmozdulás, csak az a baj, hogy a figurák nem törlődnek az előző helyükről. Nagyvonalakban:
1. a palyafrissites nevű időzítő eseményben kezelem az elmozdulást és frissítem azt a vásznat, amire kirajzolom őket:procedure TForm1.palyafrissites(Sender: TObject);
begin
//mozgatás utasításai, majd:
with palyakep.canvas do invalidate;
end;2. a TForm1 formpaint-jában pedig a kirajzolások:
procedure TForm1.FormPaint(Sender: TObject);
var puffalkepe: byte;
i: integer;
begin
canvas.draw(palyakepx,palyakepy,palyakep);
for i:=0 to puffancsdb-1 do
begin
puffalkepe:=trunc(puffancs[i].iranya*8/360);
if puffalkepe>7 then puffalkepe:=0;
palyakep.canvas.draw(puffancs[i].xhely,puffancs[i].yhely,puffancskep[puffalkepe]);
end;
end;De az a baj, hogy bagózik a fentebbi Invalidate-re, mert én nem a Form1-en, hanem a
palyakep:=TBitmap.Create;
módon létrehozott képen akarom kirajzolni és frissíteni a dolgokat, és erre ezt produkálja:
Új hozzászólás Aktív témák
- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Apple iPhone 14 128GB , Kártyafüggetlen
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA CM 750W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RX 9060 XT 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest