Hirdetés
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Filmek / Sorozatok 2024/2025
- Garasoskodás
- Cybertruck Taipeiben
- Asszociációs játék. :)
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Digitális Állampolgárság Program
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
Új hozzászólás Aktív témák
-
veterán
-
veterán
-
veterán
-
veterán
-
veterán
Sziasztok!
DELL Latitude E5470-re (i5-6300U, 8GB RAM, 250GB-os Samsung 850EVO SSD, BIOS a leheto legfrisebb) raktam UEFI modban egy Ubuntu 18.04 LTS x86_64-et. Elozoleg Windows 10 volt rajta, ott is hasonlokepp viselkedett.
Arra lennek kivancsi, hogy miert all a DELL logonal 10-15 mp-et a gep bootnal.
Hardverhiba? Nem csipog, nem jelez...
Itt a firmware sor picit soknak tunik
Koszi!
Udv. core2
-
veterán
Sziasztok!
Újraraktam a legfrisebb Windows 10-zel az 5470-em, utána nyomtam egy teljes driverkeresést a Dell-es Command updateben, felrakott minden drivert, így az ujjlenyomatolvasómhoz is, a Windows hello felismeri, ám konfigurálásnál olyan mintha nem érzékelné
Mit tegyek?
Köszi!Üdv. core2
-
veterán
Sziasztok!
Holnap tervezem újratelepíteni az E5470-en lévő Delles Windowst egy gyári érintetlen Win 10-zel (Media Creation Toollal készítve). A telepítés után gondolom aktiválódni fogy az UEFI-ben lévő kulccsal, viszont azt nem tudom, hogy a telepítés után elég csak a Command Update programot leszednem, az elintéz gondolom az azonosítóm alapján minden driverezést, igaz?
Köszi!
Üdv. core2
[ Szerkesztve ]
-
veterán
Újabb kérdés (nem tudom a jelenséget mire vélni):
Csináltam egy Ubuntu 16.04-es pent, mondom próbáljuk ki mit tud liveba: Tökéletesen működik minden, kapcsolódni is tudtam a wifi hálózatomhoz, majd nyomtam egy suspendet, utána feléleszettem és többet nem tudtam kapcsolódni oda. A szomszédhoz bezzeg igen.
Windows alatt nincs ilyen gond.
Intel féle AC 8260-ról van szó.
UPC-s Compal HGW-t használok.Köszi!
Üdv. core2
-
veterán
Na most azért belém állt a szívf... akarom mondani görcs:
Futtatom a Dell Command Update-t, minden frissítést leszed, fontos frissítések, minden franc, 400MB, aztán az újraindításnál elkezd BIOS-t frissíteni ( ). Ilyet eddig egy brand gépnél sem tapasztaltam, mindensetre meglepődöttségemben kővédermedtem ahogy illik.
Üdv. core2
-
veterán
Újabb hülye kérdés: Ilyen fizikai kölcsönhatástól nem tudom van-e félnivalóm, bár mivel business class a vas így szvsz belekalkulálták. Mi a véleményetek?
Bejelentkezek ujjlenyomatolvasóval, rajtam a műszálas kardigán, leveszem, majd újból az egséghez értem, és kétszer "megcsapott" (nyilván töltéskiegyenlítés ment végbe illetve legközelebb ESD karkötő nélkül a sarki boltba sem megyek, csupán annyi a kérdésem, hogy ez a totál véletlen manőver okozhat-e meglepetést később? Bár gondolom ilyen ellen normálisan földelve van a ház)...
A másik frissült a rendszerem 10-re és most az eszközkezelőben a Broadcom NFP-hez nem talál drivert. Ehhez a Google-ben én sem találtam eddig. Van egyáltalán?
Köszi!
Üdv. core2
-
veterán
Még egy dolog eszembe jutott:
Az mennyire tesz jót az akksinak ha 100%-ra való feltöltés után bedugva marad?
Józan paraszti ésszel végiggondolva nem jelent a folyamatos hálózatról való működés plusz terhet, de tudja fene...Köszi!
Üdv. core2
[ Szerkesztve ]
-
veterán
A módosítás már lehet elkerülte a figyelmetek (utólag szerkesztettem bele, így maximálisan megértem):
Kaptam a csomagban két lemezt. Ha jól láttam egy Win7 meg egy 10-t. A 10-re az volt írva, hogy "Already installed on your computer".
Ehelyett a Delles W7 SP1 fogadott. Most mit csináljak? Ha 10-et akarok akkor csináljak simán egy iso képfájlt belőle és mehet ki USB-re? A teljes particiós táblát gyalulhatom friss installként? A kulcsok gondolom az uefiben vannak.
Vagy lehet a gyárival nem egyező rendszer is a gépen? (Ubuntu) Ez egy esetleges gariztatásnál jelent problémát?
Köszönöm válaszotok!
Üdv. core2
[ Szerkesztve ]
-
veterán
Mégvalami:
Ha lejár a gari és akkut akarék cserélni akkor azt hogy? E5470-hez nem találok akkut magyarhonban... :/
Köszi!U.i.: Kaptam a csomagban két lemezt. Ha jól láttam egy Win7 meg egy 10-t. A 10-re az volt írva, hogy "Already installed on your computer".
Ehelyett a Delles W7 SP1 fogadott. Most mit csináljak? Ha 10-et akarok akkor csináljak simán egy iso képfájlt belőle és mehet ki USB-re? A teljes particiós táblát gyalulhatom friss installként? A kulcsok gondolom az uefiben vannak.
Vagy lehet a gyárival nem egyező rendszer is a gépen? (Ubuntu) Ez egy esetleges gariztatásnál jelent problémát?
Üdv. core2
[ Szerkesztve ]
-
veterán
-
veterán
-
veterán
válasz Tothgera30 #53872 üzenetére
6 tabos Chrome böngészés kb. 30--32 fokos külső hőmérsékletnél, úgy hogy külső légmozgás nem éri a gépet - ill. néha lágyan lengedező szellő:
Feltételezem ez is jó.
A billentyűzet melletti burkolat illetve a billentyűzet jó meleg ill. meleg levegőt fúj a gép is, de tűrhető. (jóval kisebb kaliberű vasról váltottam, azért a sok idióta kérdés, bocs).Más: A Dell Professional Toploader 14 nagyon tetszik. A 10-12k-t kissé sokallom, nincs erre valami akció esetleg? Vagy mit ajánlotok?
Mégvalami: Most 63%-os töltöttségnél 2:13-at ír hátralévő időnek. Ezt nem tudom hova tenni ez alapján.A készülék gyári új.
Köszi!
Üdv. core2
[ Szerkesztve ]
-
veterán
Sziasztok!
E5470-nél ezek a hőfokok normálisak?
Bekapcs:
A tesztek alatt melegedett a lapos, de bőven a határértékek alatt maradt, viszont az indítás utáni hőfokok nem tudom mennyire normálisak. A billentyűzet melletti bal szegély langyos-meleg.
Köszi!
U.i.: Böngészés alatt:
Illetve mivel tudnám hitelt érdemlően letesztelni a HW stabilitását?
Köszi!Üdv. core2
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Spórolós topik
- Mikrotik routerek
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Redmi Buds 5 és Buds 5 Pro - feláron vagy féláron?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- EAFC 25
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- HDMI topic
- További aktív témák...
- Dell Latitude 5400 / i5-8365u / 16Gb DDR4 / 256Gb SSD / FHD IPS / újszerű állapot / Excellent akku
- Rog strix g17 360hz
- Asus TUF A15 FA507 - 15,6"QHD 165Hz - Ryzen 9 7940HS - 16GB - 1TB - RTX 4070 8GB - 2,5év garancia
- Dell Latitude 7480, I5-7300u, 8GB, 256GB M.2, POOR, FHD, Számla, Gari
- Lenovo ThinkPad x280, i5-8350U, 8GB RAM, 256GB SSD, FHD, 1 év garancia, Áfás számla!
- Dell Precision 5560 patika állapot Core i7 11850H 32GB DDR4 512GB SSD T1200 4GB GDDR6 VGA több db!
- Full HD HP EliteBook 840 G3 i5-6300u laptop világítós billentyű 8 GB RAM SSD jó akkumulátor
- Bomba ár! Dell Latitude E7270 - i5-6GEN I 8GB I 128GB SSD I 12,5" HD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude E7450 - i5-5GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude E7440 - i7-4GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest