Hirdetés
- Send to qBittorrent (with SavePaths): Egy apró Firefox kiegészítő qBittorrenthez
- Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája – egy Ikea-horror igaz története
- -TongFang- Medion Erazer Beast 16 X1 - induló teszt így kora délután..."CB R23"
- Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- A Magyar Néphadsereg emlékére
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- Ketogén étrend
- sziku69: Szólánc.
- [K2]: AnyDesk átverés
-
LOGOUT
Debian GNU/Linux
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dave-11
tag
válasz
2544AACD
üzenetére
A Debian hivatalos oldaláról szedtem le egy netinstallos CD képfájlt, amd64-es linkre kattintottam mikor letöltöttem. Kiírtam, aztán a partíciókat úgy csináltam hogy 2GB swap és 50GB root és home partíció egyben, nem szedtem szét őket. Sőt még lehet hogy úgy csináltam, hogy rábíztam magára a telepítőre, hogy az 52GB lefoglalatlan területet szedje szét nekem olyan partíciókra amik kellenek.
És ez már nem egyszer fordult elő velem :/ -
Dave-11
tag
Próbálok higgadt maradni a témával kapcsolatban, de egyszerűen már felidegesített.
Felrakom a Debiant Windows 7 mellé, feltelepíti a végén a GRUB-ot, aztán mikor boot-olna újra a rendszer nem tud semmit sem indítani, valami Atheros PCIE Network Controller cucc jön be, utána olvastam és azért mert a netről vagy hálókártyáról boot-olna be. De miért?? -
Dave-11
tag
Sziasztok!
Szeretnék végre megismerkedni egy Linux környezettel, és kipróbálnám a Debiant, egyik ismerősöm ajánlotta. De emellett meg is szeretném tartani a már fent lévő Win7-emet. Külön partíciók létrehozásával szeretném megoldani. Egy kicsit már utána olvasgattam, és eddig úgy értettem hogy ezt kell tennem:
- csinálok egy partíciót, ami a root ( / ) partíció lesz, ide fog feltelepülni maga a rendszer
- és ajánlott még egy olyan 2GB körüli swap-ot is csinálni
Na volt már hogy próbáltam telepíteni (akkor swap nélkül), de valami nem stimmelt, mert miután felraktam és újraindult a gép nem történt semmi, konkrétan semmi bootoló nem jött be, még a Win7 se indult újra. Ezt párszor eljátszottam egymás után, aztán meguntam, de gondoltam ti talán tudnátok segíteni.
Tehát röviden: Debiant szeretnék felrakni egy külön partícióra, hogy ki tudjam választani az induláskor hogy melyik oprendszer induljon el.
Ha esetleg valaki tud valami dokumentációt is küldeni, vagy megosztani velem a tapasztalatait azt nagyon megköszönném
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen TV-t vegyek?
- M.2 csatlakozók terén (is) jónak ígérkezik az MSI közelgő AMD-s alaplapja
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Gaming notebook topik
- LEGO klub
- Mini-ITX
- Windows 11
- Cyberpunk 2077 - Túl a 35 millión
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A36 5G / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / BONTATLAN
- Apple iPhone XR 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10400F 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP 255 G7 - AMD A4 I 4GB I 128SSD I HDMI I 15,6" HD I Radeon I HDMI I W11 I Cam I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 3600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB GameMax STORM Black 600W
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi