- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kempingezés és sátrazás
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Flashback: Építsünk PC-t akciós alkatrészekből, lassan. upd: 05.28
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Gurulunk, WAZE?!
-
LOGOUT
Debian GNU/Linux
Új hozzászólás Aktív témák
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
ubyegon2 #8188 üzenetére
Az analyze mondjuk nem túl mérvadó, mert ahány boot után megnézed, nem lesz két egyforma érték.
Viszont mikor cseréltem a 4 magos Phenom2 procimat 8magos FX-re, az (ssd-vel mindkettő) levitte a 6.8s-es (4.24+2.62) kde-s boot időt 4.13-ra Chakrán, mindkettőt azonos órajelen nézve. Tuning után 3.75s (2.64+1,1) lett mindössze és még lehetne húzni a procit egy jobb lapban. Szóval a systemd-s bootolásnak nagyon számít a proci milyensége.
-
kovaax
őstag
válasz
ubyegon2 #8188 üzenetére
Így néz ki nekem a boot, mondjuk a login feljön már olyan 7-8 mp után:
root@otthon:~# systemd-analyze
Startup finished in 2.345s (kernel) + 10.764s (userspace) = 13.110s
root@otthon:~#A blame-mel nekem az a bajom, hogy lehet kihoz valamit nagyon lassúnak (NetworkManager az egyébként), de mivel amit csak tud párhuzamosít a systemd, nincs rá garancia, hogy az miatt tart sokáig a boot. Pl. ha a leglassabb tart 5 mp-ig, de mellette van 3 ami csak 2 mp-ig tart, de várnak egymásra, akkor rögtön 6 mp a boot minimum, nem pedig 5!
A journalctl-ben pont az a szép, hogy látszik faszán, hogy össze vannak keveredve a párhuzamosítás miatt az üzenetek sorai, de csúnyán!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! ASRock FORMULA OC RX 6900XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- SZÜNETMENTES TÁPOK
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Air 15 M3 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 13400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Pure Base 500DX fehér 650W
- Bowers/Wilkins Px7 S2 fejhallgatók
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged