- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: MárkaLánc
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- hdanesz: Hyundai Ioniq 28kWh - Első benyomások - második felvonás
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- Gurulunk, WAZE?!
-
LOGOUT
Debian GNU/Linux
Új hozzászólás Aktív témák
-
FixY67
senior tag
válasz
bambano #3008 üzenetére
Tévedés, látszik, hogy a tizedét nem olvasod el annak, amit leírok.
Az alap elképzelés annyi volt, (mondom, alap! már rég túl vagyok ezen) hogy a hostot beállítom routernek, dnsmasq segítségével szolgáltatok róla dhcp-t (fix, MAC addresshez rendelt IP-kel) és DNS-t. Ezen futnának hostonly hálózatban a virtuális gépek. (egy log szerver, egy fórum, egy svn és még egy-két apróság)
Aztán addig próbálgattam a különböző virtualizációs szoftvereket, hogy kikötöttem a VirtualBox mellett. Ennek van olyanja, hogy internal networking, ami totálisan elszeparálja a virtuális gépek kommunikációját a külvilágtól. Virtuális routerre felment a bind, a dhcp3, kapott pár virtuális interface-t, amiből egy bridged volt, hogy kifelé is lásson, a többi meg internal.
Ez gyönyörűen működik is.Szépséghibája, hogy a VirtualBox-ban igen ocsmány bugok jelentek meg a 3.1.2-es verzióval és amúgyis teli volt a hócipőm, hogy egyik helyen -- jellel kellett írni az opciót, a másik anélkül, egyik parancs hdd-nek hívja a diszket, a másik disk-nek, a harmadik hd-nek stb. Itt félretoltam az eredeti játszóteret és elkezdtem újra nézegetni a vmware-t, xen-t, kvm-t.
És most ott tartok, hogy megint végigpróbáltam mindet és megint a VirtualBox maradt a nyerő, mert a sok hülyesége ellenére még mindig az áll kézre leginkább.--------------
A livecd csak úgy jött képbe, hogy egyszerűbb egy még nem létező virtuális gépet livecd-ről bootolni, mint diszket adni alá, telepíteni és úgy próbálgatni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Óra topik
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Parfüm topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Xbox Series X|S
- EA Sports WRC '23
- Nintendo Switch 2
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- Akciófigyelő: Jelentősen olcsóbban nyit az Ulefone új mindenese
- További aktív témák...
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Új, bontatlan World of Warcraft gyűjtői kiadások
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- ÚJ Apple Macbook Air 15,3 M4 10C CPU/10C GPU/16GB/256GB - Ezüst -(2025)- 3 Ciklus-3 év gari - MAGYAR
- Microsoft Surface Pro 7 - Újszerű, dobozban, gyári töltővel, billentyűzettel
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U7310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra. I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged