Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: MárkaLánc
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- aquark: Zsebszámológépek
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- eBay-es kütyük kis pénzért
- balojazz: Szódakészítés üzembiztosan és olcsón! Figyelem, csak hardcore szódázóknak!
-
LOGOUT
Debian GNU/Linux
Új hozzászólás Aktív témák
-
Puszta kíváncsiságból írok, nem pedig azért, mert értek hozzá. BTRFS fájlrendszerről szerintem megoldható az időszakos mentés/snapshot készítés, még akár GUI nélküli felületen is.
Amit még olvastam, hogy érdekes lehet az az rsnapshot nevezetű csomag. [link]rsnapshot is an rsync-based filesystem snapshot utility. It can take incremental backups of local and remote filesystems for any number of machines. rsnapshot makes extensive use of hard links, so disk space is only used when absolutely necessary.
-
cigam
titán
Az a baj, hogy egy futó rendszerről nem lehet korrekt mentést végezni, hacsak a fájl(lemez)rendszer nem támogatja (btrfs, LVM,...) Minden más csak fájlszintű másolás ami megőrzi a jogosultságokat. Milyen fájlrendszert használsz a rendszermeghajtón?
A https://www.borgbackup.org/, vagy egy jól felparaméterezett rsync is megteszi mentés gyanánt.
A legegyszerűbb az lenne, hogy a https://clonezilla.org/ használatával készítenél egy offline mentést, ami egy lemezképet készít (csak a valóban használt szektorokat menti le, és azokat is tömörítve, szóval a lemezkép mérete jóval kisebb lesz mint az eredeti lemez kapacitása).
Új hozzászólás Aktív témák
- Microsoft és egyéb dobozos retro szoftverek
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- MEGA AKCIÓ! - Jogtiszta Windows - Office & Autodesk & CorelDRAW - Azonnal - Számlával - Garanciával
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Hp 855 G7 Ryzen 7 4750U 8 mag 16 szál 16Gb Ram Radeon Vega számlával boltból Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Air 15 M4 16GB RAM 512GB SSD notebook garanciával hibátlan működéssel
- 27% - Arzopa A1T 15,6" Hordozható Monitor!
- BESZÁMÍTÁS! Nintendo Switch V2 32GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Motorola G05 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest