Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- MasterDeeJay: Egy nem átlagos Asus videókártya (GTX950M 2GB GDDR3)
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- Gurulunk, WAZE?!
- Szellem.: ATK Blazing Sky X1 V2 Extreme 2.0. Tényleg 2.0-a!
Új hozzászólás Aktív témák
-
corba
csendes tag
toyone és Hazsolt köszönöm a válaszokat
A memóriával valóban az a bajom, hogy 1600 helyett 1258-on fut (ráadásul nem tudom mi az a NB Frequency, de hozzá tartozó 3351,5Mhz érték ijesztően magasnak tűnik), miközben a CPU-t a gyári program felhúzza majd 3,8 Ghz-ra, pedig magamtól nem kérnék ekkora tuningot...és ráadásul ezt elég magas feszültséggel teszi, ami ha jól sejtem veszélyes is lehet az eszközre mondjuk hosszabb távon.
Arra már rájöttem, hogy a memóriát addig nem tudom a biosban korrigálni amíg teljesen ki nem kapcsolom az OC Genie-t, mert amíg az aktív, addig semmi manuális beállítást nem lehet tenni.
Ha lenne valahol egy "beállítási útmutató" hogy melyik értéket mire állítsam a biosban egy baráti tuninghoz (mondjuk 3,4-3,5 Ghz cpu), akkor nem haboznék és kikapcsolnám a gyári tuningot...de magamtól csak a cpu base x multiplier = speed részt tudnám beállítani, és félek, hogy a többi tucatnyi elemnél amit szintén állítani kell hogy kiegyensúlyozott rendszer legyen (voltok, memória adatok stb) valahol elrontanám.
Köszönöm -
corba
csendes tag
...talán most a képet is sikerül feltölteni...
Sziasztok, teljesen kezdő vagyok tuningban, és nem is akarok semmi ultra túlhúzást csinálni. MSI alaplapon bekapcsoltam az OC Genie funkciót, de az az érzésem, hogy a RAM beállításai valahogy nem jók.
A RAM-om: G.Skill DDR3 1600MHz 4GB Kit 9-9-9-24-2N 1.5V
CPU-Z-ben ez látszik:

Rendben vannak ezek a RAM adatok ?
Nem értem a max bandwith, a frekvencia adatokat..Ha valaki hozzáértő ránézne és "véleményezné" azt megköszönném.
ui.: az i5 760 (2,8ghz) cpu-mat az oc genie 3,7 Ghz-re húzza fel..ez pedig nekem túl soknak tűnik ahhoz képest, hogy elvileg ez a tool a kezdő amatőr és óvatos "tuningosoknak" van kitalálva...

Köszönöm
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! 32GB G.Skill Trident Z RGB 3200Mhz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
- 4x4Gb DDR4 2400Mhz XMP BALLISTIX RAM
- Kingston HyperX FURY RGB 32GB (2x16GB) DDR4 2666MHz (Beszámítás)
- Kingston FURY Beast RGB 2x8GB DDR4 3200MHz CL16 Eladó!
- Erying ITX 12800H alaplap (Integrált 14 magos i7 CPU, 3x NVMe) Hiánytalan tartozékokkal
- iPhone 15 Plus 256GB 100% (1év Garancia) - ÚJ EREDETI AKKUMULÁTOR
- Dell Precision 7550,15.6",FHD,i7-10850H,16GB DDR4,512GB SSD,Quadro T2000 4GB VGA,WIN11, 2 KAMERA
- Apple iPhone 17 Pro Max 256GB Deep Blue Karcmentes állapot 100% akku (93 ciklus)
- 212 - Lenovo IdeaPad Slim 5 (16IMH9) - Intel Core U5 125H, no GPU
- Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 - 16" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2 év gari
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest