- hdanesz: Hyundai Ioniq 28kWh - Első benyomások - második felvonás
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Gurulunk, WAZE?!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- vrob: Az IBM PC és a játékok a 80-as években
- bambano: Bambanő háza tája
Új hozzászólás Aktív témák
-
ktomek
aktív tag
válasz
wwenigma #1943 üzenetére
Szerintem jelenleg a Kingmax nem gyárt kled48f-a85 jelzésű ramokat... de egyébként is érdekes, mert az elnevezésben a kötőjel után mindig 5 db karakter szerepel. Az is érdekes, hogy 10000 találat van erre a gugliban.
Szóval szerintem ugyanaz a kettő, csak máshogy kezdte elnevezni a cég. Ugyanazon típus 512MB-os modellje is a "kle" utáni "c"-ben különbözik -
ktomek
aktív tag
2*1GB Kingmax Mars 800MHz
5-5-5-15 időzítéssel 920MHz-en (235MHz fsb) stabilan megy, viszont 2.25V-on.Lesz ettől baja a mem moduloknak?
Vegyem visszább?
-
ktomek
aktív tag
Próbáltam még 2.1 és 2.15V-on is. Egyiken sem működik.
-
ktomek
aktív tag
Hülye voltam, attól még, h szürke, lehet állítani a mem. fesz-t, csak az a baj, hogy hiába... Feltettem 2.0V-ra, és ugyanúgy resetelnem kellett a BIOS-t, hogy újrainduljon.
Northbridge: feszültségeket csak a procinak, meg a memóriának lehet állítani ebben a biosban.heeeeeelp!
-
ktomek
aktív tag
Segítség kellene!
Az a bajom, hogy tegnap vettem mégegy 1GB-os Kingmax 800MHz-es ramot, a jelenlegi ugyanilyen mellé, és eddig, az 1 gigával stabilan működött az X2 3800+ Windsor 2,3GHz-en, most meg így el sem indul a gép.... sőt! A legminimálisabb túlhajtásra (210-es "FSB" , alapfesz, cpu 10es szorzó, HT vissza 600-ra, memóriák vissza 667-re) sem hajlandó elindulni.
A két modul teljesen egyforma, mennek dual channel-ben.
Próbálkoztam cpu fesz emeléssel, de semmi eredmény... eddig 2300MHz-hez érderkes módon nem kellett.
Az alaplap MSI K9N Neo V2 (nf520), a legújabb BIOS-szal.
Amúgy minden alapon, mem 800 MHz, cpu 10*200MHz, HT 1000MHz működik szépen. (még jó...) A mem időzítések "auto"-n 5-5-5-5-18Szóval miért működik a túlhajtás 1*1GB rammal, és miért nem 2*1GB dualban?
Próbálkoztam szoftveresen is az nTune-al, de az meg általában megfagy már induláskor...illetve: "ERROR: Unknown SEEPROM device. (devID:1420...)"
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Microsoft Surface Pro 7 - Újszerű, dobozban, gyári töltővel, billentyűzettel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Wacom Cintiq DTK-2260 - Digitális rajztábla
- Eredeti, új Lenovo 330W töltők - ADL330SDC3A
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD Intel ARC A770 16GB Rampage SHIVA 650W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged