- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Argos: Szeretem az ecetfát
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- Gurulunk, WAZE?!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
proof88
addikt
válasz
kovacsroli #5564 üzenetére
Celeron 3.2 GHz, 512 MB DDR RAM egyedül (333 MHz-es), Radeon X300 SE PCI-ex, WinXP SP2-vel, NFS:Most Wanted néha be-beakadt, amúgy jól ment. Szereztem 2 db 256-os RAM-ot, amik szintén 333 MHz-esek voltak, különböztek a gyártók is. Úgy sikerült dual channelt elérnem, hogy a 2 db 256-os volt két külön csatornán, ezt kezelte egyszerre, a 3. 512-es modul meg egyedül volt. Így ment 1 giga rammal, és a mem. olvasási sebesség megnőtt 3000 körülről 4000 MB/s-re. Ha Intel chipsetes a lapod, akkor az elég rugalmas ilyen ügyben, azaz nagy valószínűséggel, ha beraksz még egy 800 MHz-es, 1 gigás modult a már meglévőd mellé, az dualban fog menni. Baj maximum akkor lehet, ha eltérő időzítésű a két modul, sőt talán ez biztos így lesz, azt hiszem... de ha van rá lehetőséged a biosban, akkor beállíthatod a lassabb ram időzítéseit a másik ramnak is, és kész, menni fog.
Egyébként azért írtam le a fenti konfigot, mert az még hozzátartozik a sztorihoz, hogy ez volt bnőm gépe 2006-ban, és az említett néha megakadások megszűntek a játékban, amikor az 1 modult cseréltem 2 db-ra, azaz a dual channel segített a játékon.Tehát ugyanannyi ram, csak 1 x 512 helyett 2x 256. Persze aztán beraktam az 512-est is, hogy legyen 1 giga ram a gépében, így legalább simán tudott ALT+Tabozni, mikor Sims 2 közben akart msnezni is, nem használta már annyit a lapozófájlt a win...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Asus Prime A320M R5 1600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1050 Ti 4GB Rampage SHIVA TT 500W
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- AKCIÓ! MSI B450M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- BESZÁMÍTÁS! Apple iMac Pro (2017) 5K - Xeon W-2140B 64GB DDR4 RAM 1TB SSD Radeon PRO Vega 56 8GB
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 6, Samsung Galaxy Watch 7, Samsung Galaxy Watch Ultra
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest