- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- M0ng00se: Hardvert áruhitelre?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- ricshard444: Fényképező ? Telefon helyett
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- amanoba: Zakuszkarecept Puskás Csabától, a Borkonyha Étterem head séfjétől
- bitpork: MOD Júni 28- Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
Új hozzászólás Aktív témák
-
disy68
aktív tag
Na ez még továbbra is kicsit kaotikus
Azt látom, hogy valami grid irányba indultál, de rengeteg minden van még a css-ben, amire nincs szükség, illetve kissé wtf
pl:
.boxes :nth-of-type(2)
{margin-bottom: 200%;}
.boxes :nth-of-type(3)
{margin-top: 300%;}
Amire érdemes figyelni, hogy a böngészők egyes html elemekre használhatnak alapértelmezett css beállításokat, amik nem várt mellékhatásokkal járhatnak. Az egyik ilyen a html és body elem padding/margin értéke. Ezeket érdemes kapásból 0-ra állítani.
html, body {
margin: 0;
padding: 0;
}
Illetve léteznek összeszedett css-ek, amik minden hasonlót törölnek, de ezek tartalmazhatnak olyat is, ami nem feltétlen szükséges, szóval egyelőre csak említés szintjén jegyezd meg.
Én személy szerint nem foglalkoztam még a grid layout-tal csak flexbox-szal, amire martonx #2500 is linkelt egy remek összefoglalót. Ennek (is) a lényege nagyvonalakban, hogy oszlopokba és sorokba rendezed az oldaladon az elemeket és ezeket aszerint rendezed, növeled/csökkented, ahogy azt szeretnéd és nem kell foglalkoznod százalékokkal border/margin/padding kalkulációkkal.Nálad ez kb így kéne kinézzen (ahogy én csinálnám, pszeudó-akármivel leírva, zárók nélkül):
<body> - flex parent (column)
<header> - flex item
<div> - flex item ( és flex parent (row))
<aside> - flex item /bal menü/
<main> - flex item /content/
<aside> - flex item /jobb infó sáv/
<footer> - flex item
Szóval én a két oldalsó navigáció és infó sávot egy közös szülővel fognám össze a main elemmel. A jsfiddle példában pedig elég a body-n belüli rész a tartalomhoz btw.
Én azt javaslom, hogy dobj ki minden formázást és kezdd el előről felépíteni a fő elemeket és utána a többit. T J #2502 javaslata is működik a calc használatával, de mivel most tanulod a dolgot, lehet jobban jársz, ha valami aktuálisabbal kezded inkább, arról nem beszélve, hogy leegyszerűsíti és átláthatóbbá tudja tenni a css-t, ami sose baj
Új hozzászólás Aktív témák
- Garancia! GAMER PC! Ryzen 5600X / RTX 3070 / B550 / 32GB 3200MHz /1Tb + 512Gb NVMe / 600w!
- iPhone SE2 64GB fekete, gyönyörű újszerű állapotban, 3db van, 85% 92% és 100% akkuval
- iPhone SE2 64GB 82% piros, saját dobozzal
- Apple iPhone 13 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iPhone 12 128GB, fekete vagy fehér színben, újszerű állapotban
- ViewSonic VG700b monitor 17" 1280 1024 DSUB, DVI, beépített hangszórókkal
- LG 65" C1 OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- Konzol felvásárlás!! Playstation 5, Playstation 5 Pro
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 32/64GB RAM RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest