Új hozzászólás Aktív témák

• DNReNTi

őstag

válasz adam_ #1510 üzenetére

Mennyire célszerű, javasolt pl. egy footert float: left és position: absolute - relative kombó megoldásokkal megvalósítani?
    Nem igazán értettem mit is értesz ez alatt, míg meg nem néztem a kódot. Ezt így ahogy megcsináltad semmiképp nem javaslom. Több okom is van ezt mondani:
    1. Azonosítókat (id) használsz feleslegesen. Használj osztályokat, semmi sem indokolja, hogy ne tedd, amellett, hogy jobb megoldás, olvasmányosabb lesz a kód és megúszol egy kazal duplikációt.
    2. Teljesen szükségtelen a csomó float, és abszolút pozíció. Amellett, hogy szükségtelen ráadásul meg is bonyolítod vele a saját dolgodat. Abszolút pozit ott használj, ahol szükség van rá (pl: egy popup "ablak").
    Akkor hogy kéne?
    Így. Ha megnézed lényegesen egyszerűbb a kód. Emellett hatékonyabb is. Megszűntek a duplikációk. A négyzetnek nem tudom mi volt a funkciója. Kivettem. :D

(#1511) adam_
    Erre, ahogy már PumpkinSeed írta, a padding a legegyszerűbb megoldás, de szebb ha csak felső (és esetleg alsó) padding van beállítva, a szöveg pedig középre igazítva. Így megoldott az is, hogy horizontálisan is középre legyen igazítva. A legszebb az lenne, ha vertical-align attribútummal oldanád meg, de ezt nem javaslom, az egész nem ér annyit, hogy azzal szívj. :D

Új hozzászólás Aktív témák