Hirdetés

Aktív témák

• Csemike

aktív tag

Ha van valami, amit sajnálok az az, hogy a tulipán és az orgona csak egyszer nyílik egy évben. :( Az egyik a kedvencem, ha már vágott virágról van szó, a másik pedig nemcsak gyönyörű, hanem az illata is részegítő. :) Teljesen elandalodtam, amikor ma sétáltam hazafelé az utcánkban. Minden második kertből orgonabokrok nyúltak az utca fölé, és valami elképesztő illatorgiában úszott minden. Hajjj.... Tavasz, tavasz... És ilyenkor eszembe jut, hogyan tudnám mindinkább kiélvezni ezt az 1-2 hétig tartó áldott állapotot, amíg az orgona virágzik, és szorongok, hogy megint úgy múlik el a tavasz, hogy nem temettem az arcom egy csokor orgonába. Hétvégén majd elmegyek kirándulni és jó mélyeket fogok lélegezni, hogy ezt az utánozhatatlan tavaszillatot jól elraktározzam az emlékeimben jövőre. :) Buta hasonlat, de tényleg úgy folyik el az idő, mint amikor az ember próbálja megmarkolni a homokot... Mire a sok nyűgöd, gondod, problémád, apró-cseprő, jelentéktelen kis fityfirittyed mögül végre észreveszed, hogy hé, hát tavasz van, süt a Nap, csicseregnek a madarak, illatozik a természet, már el is virágzott minden és teljes erejéből támad a nyár. Nem mintha a nyárral gond lenne, csak nekem mégis a tavasz az... A tavasz, a tavasz... Nem tudom szavakba önteni, Chopin zenébe tudta, még az én "szavaimat" is. :)

----

Március 31-gyel hűségidő lejárta miatt a szobámból elvitték a dekódert és megszűnt a sokcsatornás tv szolgáltatás. Hazudnék, ha azt mondanám, hogy akár egy csepp könnyet is elmorzsoltam volna emiatt. Ha itthon éppen nem a neten lógok, akkor biztos, hogy olvasok. Úgyhogy ki is találtam, hogy jól eladom a tévémet, a dvd-lejátszót, sőt az egésznek a gurulós állványát is, és ha felszabadult a szobámnak az a sarka, akkor variálni fogok a berendezéssel. Először is, nagyon szuper lenne végre valami olvasófotel, mert eddig mindig az ágyamon fekve folytattam eme tevékenységet, ami hosszabb távon nem valami kényelmes.
    Az olvasófotelnek mondjuk egy ilyen is megtenné :) :

Aztán, hogy elférjenek a könyveim, a teljes falfelületen padlótól plafonig bepolcoznám, ahol lehetséges (nyilván az ágynak, szekrénynek, asztalnak is kell a hely). Láttam már egy-két ilyen csupa könyvespolc szobát, és nagyon tetszettek. :)
    Mert a könyveim egyre csak gyűlnek és gyűlnek. Egyesek bélyeget, szalvétát, modellautókat, nemibetegségeket gyűjtenek, én meg úgy vagyok vele, hogy a kultúrán nem fogok spórolni. Persze, ezt is meg kell oldani okosba'. Pl. lefogadom, hogy senki nem szokta nézni a postán állványra kirakott könyveket (mert már a posta is árul mindent, Jézuskától a géppuskáig), pedig én épp tegnapelőtt vettem ott egy Réz András könyvet 490 Ft-ért. Két évvel ezelőtti kiadás, eredeti ára 3490 volt. :) A Gyűrűk urát is mindenképpen szerettem volna megszerezni, de mivel tudtam, hogy a trilógia újonnan nem az én pénztárcámnak való, ezért antikvár példányt szereztem be, féláron.

És ma felköszöntöttük az öcsécskémet is, mert hajnali 3/4 1-kor betölti a 20. évét. Grat tesó, boldog szülinapot! :C Szerető nővéred

Aktív témák