Hirdetés

2024. május 5., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Infotech  »  Crypto Trade

Hozzászólások

(#5501) butch3r válasza Árpi001 (#5500) üzenetére


butch3r
senior tag

igen én ezért váltottam authy-ra. amúgy nincs veszve minden ha google-nál maradsz, support-okkal meg lehet oldani de attól még az melós.
vagy mindenhol csinálsz új 2fa-t és lementegeted a qr kódokat valami biztos helyre. Aztán ha beüt a sz*r újra beolvasod őket.

(#5502) Árpi001 válasza butch3r (#5501) üzenetére


Árpi001
senior tag

Hogy lehet a qr kódot lementeni mondjuk a coinbasről?

A Föld a Naprendszer elmegyógyintézete.

(#5503) golya87 válasza Árpi001 (#5500) üzenetére


golya87
őstag

Bár nem részletezted, de nekem pl iOS-en a full restore iTunes-ból semmit nem változtatott a Google Authenticator-on. Plusz amikor veszek fel az új account-okat, akkor kapsz egy QR kódot, amivel újra ugyanazt fel tudod venni.
Az első opció nekem egyszer bejött, igaz csak egy alsóbb rendű tőzsdével próbáltam, a másodikkal pedig csak a leírást mondtam el, nem teszteltem.

(#5504) csaba951 válasza Vigilante (#5494) üzenetére


csaba951
veterán

Egy lehetséges ok: EOS Mainnet start

(#5505) butch3r válasza Árpi001 (#5502) üzenetére


butch3r
senior tag

nekem nincs coinbase acc-om de google szerint a fenti képet kapod 2fa állításkor. vagy jobb gomb a qr-en és mentés vagy az egész oldalt ki print screeneled és elmented. esetleg előtte beolvasod qr olvasóval hogy print screenről is tudja e olvasni.

(#5506) LámaZ


LámaZ
addikt

2 témát jártam körül a hétvégén:

1. Kriptópénz-bányászat felhőben vagy otthon:
Szerintem már nem éri meg. Januárban egy átutalás 30-35 $ volt, most kb. 1 $, tehát már nem buli.
Szóval, az a BMW-s amcsi srác a neten, aki havonta 8-12k $-t keres, kamu (lehet régebben is az volt).
Stornózva!

2. Kriptópénz-kölcsönzés:
Ennek sem látom sok értelmét. Két lehetőség van:
a. Van egy közvetítő (az uzsorás) aki a te kriptód a rászorultaknak kölcsönadja. Te kapsz egy minimális kamatot, ő lenyúlja az oroszlánrészt.
b. Peer-to-peer: szóval, közvetlenül a szegény rászorulónak adod kölcsön a kriptód, de ki garantálja, hogy nem fog vele meglógni? Senki. Volt kriptó ฿, nincs kriptó ฿. :))
Stornózva!

Azért adjatok már ti is ötleteket a gyors meggazdagodásra, ne csak én törjem magam itt! :K
----

butch3r

Ez az Authy hogy működik, hogy váltja ki a Google Hitelesítőt?
A tőzsdék, appok stb. ismerik ezt?

[ Szerkesztve ]

Legyen minden jó!

(#5507) LámaZ


LámaZ
addikt

[ Szerkesztve ]

Legyen minden jó!

(#5508) Tamás9x válasza LámaZ (#5506) üzenetére


Tamás9x
őstag

Holnap hajnali 3
Kossuth tér hozz magaddal harisnyát, és öltözz valami rongyosba :D

https://www.youtube.com/@kisstontour

(#5509) tom120514 válasza LámaZ (#5506) üzenetére


tom120514
őstag

Az elsőt nem értem, milyen utalás? Kriptoban az hogy most nem éri meg, nem jelenti azr hogy nem fogja megérni jövő héten. Ha a tájékozódási pontod bármilyen srác aki a neten hirdeti hogy mennyit keres és hív másokat is, rossz nyomon jársz.

A másodikról (kripto és FIAT) kérdezd meg variance.hu-t, biztos egyetért majd :) Van olyan rászoruló akinek kriptora van szüksége?

Remélem sok időt nem áldoztál ezekre.

Never go full retard.

(#5510) LámaZ válasza tom120514 (#5509) üzenetére


LámaZ
addikt

Már hogyne értenéd!
1. A bányászoknak jár az ún. bányászási díj (mining fee), amikor két ฿ tulajdonos utal egymás között (az egyik lehet tőzsde is). Ez most dollárban kevesebb, mint volt régen.
2. Sok embernek van szüksége kölcsönkriptóra. Pl. amikor margin kereskedést végzel a tőzsdén, akkor is kölcsön kérsz, és kapsz. Utána fizetned kell a kamatot (ha más is a neve).

[ Szerkesztve ]

Legyen minden jó!

(#5511) LámaZ válasza LámaZ (#5510) üzenetére


LámaZ
addikt

Jut eszembe, annyit gyepáltátok itt a Tethert (USDT), és nézzen oda az ember, a top kriptók közül csak ő emelkedett... (pár jelentéktelen shitcoin mellett)

Legyen minden jó!

(#5512) 8zabi válasza LámaZ (#5511) üzenetére


8zabi
őstag

az a dolga, hogy tartsa az 1$-os árat, ha nagyon elmozdulna akkor lenne baj [link]

(#5513) gipszklipsz válasza LámaZ (#5510) üzenetére


gipszklipsz
csendes tag

A bányászok jelenleg nem a tx fee-ért járatják a gépeiket, hanem a block rewardért. Ez bitcoin esetében ~10 percenként 12,5btc, litecoin-nál 2,5 percenként 25ltc, eth-nál 15 másodpercenként 3 eth, zcash-nél 2,5 percenként 10 zec (+2,5zec a dev-eknek).
Ezen a block rewardon osztoznak a nyertes block-ot kibányászó pool-on azok a bányászok, akik érvényes share-t küldtek a poolra. Minél több a bányászkapacitása egy minernek, annál több share-je van, annál nagyon szeletet kap a block rewardból. Ezért tornásszák az égbe a számtási kapacitást és ezért van "kolosszális" energiaigénye a bányászatnak globálisan.
Értelem szerűen aki solo-ban bányászik, az egy maga kapja a block rewardot+tx fee-ket. De ehhez komoly számtási kapacitás és szerencse is kell.

(#5514) KilgoreTrout válasza LámaZ (#5510) üzenetére


KilgoreTrout
senior tag

Nem a tx fee-re hajtanak a bányászok, hanem a blokkonkénti reward-ra, e kettő független egymástól. Ha elfogy a kiosztható bitcoin, akkor számít majd a tx fee.

Bányászatnál amúgy se a bitcoin-t nézd, hanem az altokat. Nagyon leegyszerűsítve: nem éri meg azt bányászni, amihez a Bitmain-nek van ASIC-ja, ezt a piacot teljesen letarolták. ASIC-ot szinte soha nem éri meg venni (maximum, ha egyből az ASIC megjelenése után tudsz szerezni egyet). Nagy általánosságban jobban megéri kripto-t venni, mint bányászni, ha nincs ingyen az áram. Elvileg a bányászat kisebb kockázatot rejt magában, mert az árfolyamok beszakadása esetén a GPU-k eladhatóak, de az idei árfolyamok és hardverárak tükrében ez sem igaz feltétlenül. A felhőbányász cégek egy jelentős része sima átverés, a többiek egyszerűen kitolják a kockázatot az ügyfelekre némileg kisebb nyereségért cserébe.

[ Szerkesztve ]

(#5515) LámaZ


LámaZ
addikt

Köszi mindhármatoknak :R , ezek hasznos hozzászólások voltak számomra.

Legyen minden jó!

(#5516) tom120514 válasza LámaZ (#5515) üzenetére


tom120514
őstag

Nem bántásból, igazi őszinte és barátságos fórumtársi jótanács csak, bele kezdj még igazi pénzzel bármibe. Jól csinálod, tájékozódj, hajrá :K

Never go full retard.

(#5517) LámaZ válasza tom120514 (#5516) üzenetére


LámaZ
addikt

Igazából már belekezdtem, de csak a tárcában tartogatom egyelőre a pénzt (nem nagy összeg, 3 különböző kriptóban).

Legyen minden jó!

(#5518) Tamás9x


Tamás9x
őstag

micsoda szakadás a zec-nél..

https://www.youtube.com/@kisstontour

(#5519) butch3r válasza LámaZ (#5506) üzenetére


butch3r
senior tag

nem kell ismerniük a tőzsdéknek appoknak. ugyan úgy működik mint a google, a különbség, hogy használatához az authynál kell accounttal rendelkezned, mert az authy felhőjében tárolja a szükséges infokat, így magába az appba is be kell lépned ergo ha ellopják, tönkre megy stb a telefonod akkor az új telefonon ha belépsz authy accountodba minden ott fog várni.

(#5520) LámaZ válasza butch3r (#5519) üzenetére


LámaZ
addikt

A tőzsdék stb. a Google Authenticatort ismerik, nem az Authy-t.
Eddig egyetlen általam használt webhely kérte az Authy telepítését: az Uphold.
A Google Authenticatorban 6 másik webhely van regisztrálva.
Ezeket hogy tudnám átvinni az Authy-ba? (Már, ha ez a cél)

Az Authy webhelye itt van.
Innen az asztali PC-re is le lehet tölteni az alkalmazásukat, de én már telepítettem az androidos appot, amikor beüzemeltem az Upholdot. Az appban regisztráltam az Upholdot, de ennyi, ott nincs olyan lehetőség, hogy Authy fiók létrehozása, és a webhelyükön sincs ilyen lehetőség.

Szóval, jó lenne tisztán látni ez ügyben, mert az OK, hogy beírjátok ide, hogy használjuk az Authy-t, de nem olyan egyszerű a folyamat. Teljesen zavaros számomra, hogy miként lehetne átállni a Google Authenticatorról az Authy-ra.

[ Szerkesztve ]

Legyen minden jó!

(#5521) butch3r válasza LámaZ (#5520) üzenetére


butch3r
senior tag

az hogy mit írnak ki 1 dolog. én mindenhova authy-t használom.

bitstamp esetében tudom elmondani mer tén pl ott vagyok. ott kikapcsolom a jelenegi 2fa-s azonosításomat (képzeljük el, hogy az most google-el van) majd kérek újat. az új qr kódot nem a google authenticatorral olvasom be hanem authy-val. authy ugyan úgy beolvassa é ugyan azt az eredményt kapod cask nem vész el az auth-s account miatt ha a telefonod meghal.

az, hogy az oldalak google authenticatort írják ki az egy dolog, a mögöttes tech-et használja mind a két applikáció. qr kóddal kapja az egyedi azonosítót ami alapján generálja a 2fa belépő kódot.

nekem tökéletesen működik authy bitstampen, bittrexen, krakenen (itt külön kódjaim vannak több midnenre) és tradesatoshi-n is.

szerk: mind a google authenticator mind az authy az úgy nevezet Time-based_One-time_Password algoritmust használja.

én nem használtam asztali authy-t, cak mobilost használok.

ezt nem értem. "Az appban regisztráltam az Upholdot, de ennyi, ott nincs olyan lehetőség, hogy Authy fiók létrehozása, és a webhelyükön sincs ilyen lehetőség." hol kéne fiókot, authyban? jobb felül 3 pöty, ott my account. telefonszám, email cím és jelszó kell.

itt egy videó, de ebben is úgy van, és én is úgy emlékszem hogy telepítés után addig nem is tudhattad hozzá adni upholdot míg létre nem hoztad az accountodat.

[ Szerkesztve ]

(#5522) LámaZ válasza butch3r (#5521) üzenetére


LámaZ
addikt

Értem.
Szóval, a 6 webhelyemen ki kell kapcsolnom a 2FA hitelesítést, majd újból bekapcsolnom, de ezúttal a Google Hitelesítője (GA) helyett az Authy-t használom, amely elhiteti a webhelyekkel, hogy ő egy rendes, megbízható hitelesítő app. Mondjuk, én a Google-ben valamelyest megbízom, de kérdés, hogy az Authy mögött álló csipet-csapat ugyanennyire megbízható-e.

Amúgy, abban igazad van, hogy van fiókom az Authy-nál, ahol megadtam a e-mail címem és a telefonszámom.
Amikor újabb QR-kódot olvasnék be, akkor viszont megint ún. Backup jelszót kér, aminek nem látom értelmét, hiszen ha már van Authy appom, benne vagyok, használom, akkor simán hozzá kellene csak adnom az Uphold mellé a többi szolgáltatót.

[ Szerkesztve ]

Legyen minden jó!

(#5523) Vigilante


Vigilante
őstag

Az lehet, ha tavaly októberben bereggeltem kraken-re, de azóta nem is léptem be, akkor egy idő után invaliddá vált a login? Még, ha kérek új kódot is, amihez meg is kapom rendbe a mailcímemet? Vagy cska simán a kraken szarakszik? :U

Username, kód tuti jó pedig. :/ A 2FA-n gondolkodom, mert azóta újra lett egyszer húzva a mobilomon az Android OP rendszer és ez pl a coinbase 2FA-nál okozott nem kevés gondot. :P Otthon megvannak mondjuk a kinyomtatott QR kódok kraken-hez, lehet ott lesz a kutya elásva. :K

△ Asrock X570M Pro4 △ AMD Ryzen 9 5950X ~ 4.4GHz - 1.248V +Corsair H115i PRO XT △ EVGA RTX 3090 FTW3 ULTRA GAMING 24GB (1950 MHz/20000MHz) - 0.950V △ G.SKILL 32GB KIT DDR4 3600MHz CL16 - 3600MHz △ Samsung EVO 970 M.2(500GB) +Samsung 980 PRO M.2(1TB) △ Samsung Odyssey G7 C27G75T ívelt 240Hz (27") △

(#5524) LámaZ


LámaZ
addikt

Egyébként, ha most mind a 6 helyen ki kell kapcsolnom a 2FA-t, és újra el végeznem mindent az Authy-val, akkor mit nyertem ezen?

Ha más telefont veszek, akkor ugyanúgy kikapcsolom a 2FA-t a webhelyeken, majd telepítem a mobilra a Google Hitelesítőt (GA), és az Authyval való ún. helyreállítás helyett a 6 webhelyen engedélyezem a 2FA-t, és újból regisztrálom őket a GA-ban a mobilomon.
A helyreállítás működik a GA-val is, felesleges bonyolítanom az életem az Authyval.

Legyen minden jó!

(#5525) butch3r válasza LámaZ (#5522) üzenetére


butch3r
senior tag

The Time-based One-Time Password algorithm (TOTP) is an algorithm that computes a one-time password from a shared secret key and the current time. In a typical two-factor authentication application, setup proceeds as follows: a user enters username and password into a website or other server, the server generates a secret key which the user enters on to their TOTP application on a smartphone or other device (often by scanning a QR code). To verify that process worked, the user application immediately generates a one-time password to be checked by the server.

authy nem hitet el semmit. ez egy egyirányú kommunikáció. a weboldal adja a secret key-t(qr kód) és hogy te azt mivel olvasod be pont nem érdekli, amíg az kompatiblis a TOTP algoritmussal.
mivel 2FA aktiváláskor rögtön kéri tőled a kódot, elég hamar kibukik ha olyan alkalmazást használsz ami inkompatibilis.

új kódot nem hozol létre percenként így én ott nem látom a problémát abban, hogy kéri a backup jelszót. (sőt amúgy random pár havonta is kéri az app amolyan reminderként de ekkor írja is reminder és lehet ignorálni)

(#5526) butch3r válasza LámaZ (#5524) üzenetére


butch3r
senior tag

azt nyerted, hoghy soha többet nem kell ezt eljátszanod. most 6 webhely, később ez 8 vagy 12 vagy még több lesz. Illetve valóban megcsinálhatod ahog yírtad amikor új készüléket veszel, de ha mondjuk tönkre megy vagy ellopják a telefonod akkor írhatsz mind a 6 oldal supportjának és bizonygathatod hogy te vagy te, és kapcsolják már ki a 2fa-t hogy te be tudj lépni és az új készülékeddel is készíthess 2fa-t.

de ki mit preferál, én nem akarlak meggyőzni authy használatáról, nekem kényelmesebb egyszerűbb ez annak ellenére hogy 1.5 évente van rá szükségem GA-val szemben (amikor újra kell húznom telót vagy új készülékre váltok). helyette el is mentheted a qr kódokat képként vagy kinyomtathatod és akkor GA-val csak újra beolvasod őket és már kész is. (persze hhoz, hog ya jelenelgi azonosítóidhoz tartozó qr kódokat megkapd megint el kell a ki be kapcsolagatósdit játszani)

(#5527) LámaZ válasza butch3r (#5525) üzenetére


LámaZ
addikt

OK, akkor összefoglalom:

Régen a bankok azt csinálták, hogy az ügyfél mobiljára SMS-ben kiküldtek egy számjegyekből álló PIN-kódot, és bizonyos műveletek (pl. átutalás) csak akkor teljesültek, ha az ügyfél az internetes bankban beírta ezt a számsort. Ez a kétlépcsős azonosítás (2-factor authentication = 2FA), ugye. Mert nem volt elég az, hogy a felhasználói névvel és a jelszóval bejelentkeztél a webhelyre, egyes műveletekhez pluszban kellett még az SMS-ben kiküldött számkód is.

Mivel az SMS-ek küldözgetésének elég magas díja van, a cégek (bankok is) a szoftveresekkel együtt kitalálták azt, hogy a titkos kódot nem SMS-ben küldik ki, hanem az internetre csatlakoztatott okos eszközre. Persze kell egy app, amely fogadni tudja ezt a titkos kódot, és megjeleníteni a kijelzőn. Egy ilyen app a Google Authenticator (Hitelesítő, GA), de lehetnek mások is.
Azért, hogy egy webhely és ez a bizonyos app együtt tudjon működni, párosítani kell őket, amely általában egy QR-kód beszkennelésével vagy beírásával kezdődik, majd egy titkos kód kiküldésével nyugtázódik.

Ezen appok közül az az igazi, amely a regisztrált felhasználók adatait, párosított webhelyeit elmenti (a felhőben), hogy a régi okosteló újratelepítése vagy új teló vásárlása esetén a párosításokat ne kelljen újból elvégezni. Egy ilyen app az Authy.
Azon, hogy a Google Hitelesítő ezt a funkciót nem nyújtja, csodálkozom, mert amúgy a Google - mint tudjuk - mindent ment a felhőben. Lehet, hogy csak idő kérdése, hogy a GA-t mikor teszik alkalmassá erre.

Legyen minden jó!

(#5528) Árpi001 válasza butch3r (#5526) üzenetére


Árpi001
senior tag

Tehát dióhéjban,a google hitelesítőt nem lehet visszaállítani ,a google accountal ha ellopták ,összetört,elveszett a telefonom,mert csak...
Az authyt meg igen.
De GA nál kiskapunak ott van ha lementem valahogy a qr kodót..
Ezek szerint az adott oldalak qr kódja örök?

[ Szerkesztve ]

A Föld a Naprendszer elmegyógyintézete.

(#5529) LámaZ válasza Árpi001 (#5528) üzenetére


LámaZ
addikt

Én úgy gondoltam, hogy Android esetében a Beállítások → Fiókok → Google → Alkalmazásadatok bekapcsolásával a GA adatait is menti a Google, mint ahogy elmenti a Chrome a jelszavakat és könyvjelzőket (a Chrome-ban ezek simán elérhetők, függetlenül attól, hogy milyen eszközön használom). Még nem volt alkalmam kipróbálni, hogy ez így van-e. Akik szerint nincs így, azok lehet, hogy elszúrták, mert nem kacsolták be a szinkronizálást.

Legyen minden jó!

(#5530) butch3r válasza Árpi001 (#5528) üzenetére


butch3r
senior tag

Az authyt meg igen. igen
De GA nál kiskapunak ott van ha lementem valahogy a qr kodót.. igen
Ezek szerint az adott oldalak qr kódja örök? legjobb tudomásom szerint igen, kb 3 éve hazsnálok 2fa-t, még sehol nem kellett újat csinálnom (ellenben bitstampen jelszót pl 3 havonta kell cserélni de ezt egyszer sem kérte)

5527: igen stimmel a 2fa=nem csak totp féle lehet, lehet az sms meg még sok más egyéb. a crpyto tőzsdék többnyire totp-t használnak. hát, googlenek az elmúlt 2-3 évben nem sikerült, mikor a msotani telefonomra váltottam akkor migráltam át authy-ra és még mindig nem elérhető ez google-ben szóval ebben szerintem nagyon ne reménykedj :(

5529: nem, a backup nem feature. https://www.protectimus.com/blog/google-authenticator-backup/ ha beírod google-be, én nem találtam olyan találot, ami alapján bárkinek sikerült volna (mert nem lehet)

[ Szerkesztve ]

(#5531) Árpi001 válasza butch3r (#5530) üzenetére


Árpi001
senior tag

És ha GA -t használom,de biztonság kedvéért lementettem a qr kódot (printscrenről is működik,most próbáltam ki),akkor mi a módja egy esetleges gebasznál a vissza állításnak ?

Új teló,belépek google accontommal,letöltőm a GA-t,és hogy jön a képbe az elmentett qr kód?

[ Szerkesztve ]

A Föld a Naprendszer elmegyógyintézete.

(#5532) LámaZ válasza butch3r (#5530) üzenetére


LámaZ
addikt

Na, álljon meg a menet!

Biztos van magyar leírás is, de hirtelen ezt találtam angolul:
How to move Google Authenticator to a new device (Hogyan migráljuk a Google Hitelesítőt egy új eszközre)
...és valóban ott van a Google Kétlépcsős azonosítás honlap, ahol mindenféle műveletet tudunk elvégezni. Én maradok a Googe-nél. :)

Legyen minden jó!

(#5533) Chal válasza butch3r (#5530) üzenetére


Chal
addikt

5529: nem, a backup nem feature. https://www.protectimus.com/blog/google-authenticator-backup/ ha beírod google-be, én nem találtam olyan találot, ami alapján bárkinek sikerült volna (mert nem lehet)

Önmagát nem tudja backupolni, az OS szintű backup pedig rendszerfüggő. IOS-on pl. a Google Authenticator app használja az IOS backup API-ját. Az app tudja jelezni, hogy milyen feltételek fennállása esetén készíthető róla full backup. Ha encrypted a mentés, akkor pl. mehet bele minden. Így egy telefoncserénél egy full restore esetén visszakapod a GA tokenjeit is (nem egyszer próbáltam, teljesen jól működik). De pl. a rohadék CIB token ezt nem támogatja, vagy kifejezetten megkéri az IOS-t, hogy őt semmi szín alatt ne backupolja (a pontos működéssel nem vagyok tisztában), ezért restore esetén mindig újra be kell aktiváltatni telefonon (de ez legalább csak 1db szolgáltatáshoz való megoldás, amiért még fizetek is).

Egyébként szerintem szándékosan nincs ehhez felhős megoldás, és én pl. nem is szeretném ha lenne. A token az legyen csak nyersen egy token. Mint ahogy az látható, bárki tud főlé húzni felhős szolgáltatást, így minden igény kielégíthető. Viszont az alap sw nem baj ha használható olyan módon, hogy sehol máshol nincsenek tárolva a kulcsok, így akár személyes akár céges policynek is megfeleltethető.

[ Szerkesztve ]

(#5534) 8zabi válasza Árpi001 (#5531) üzenetére


8zabi
őstag

ha az adott oldalon a 2FA aktiválásakor kapott kódot / QR kódot lemented, akkor bármikor visszaállíthatod a Google Authenticator-t, mert az akkor kapott titkos kód állandó (hozzád lett rendelve), az alapján számolja neked az aktuális időkódot

nincs semmi ördöngősség, csak a lementett QR kódot jó helyen kell tárolni

(#5535) #25583896 válasza 8zabi (#5534) üzenetére


#25583896
törölt tag

Ez mind szép és jó, csak sajnos nem mindig működik... Korábban írtam is, hogy nekem pl. az egyik helyen nem fogadta el a kódot és több hetet vártam, mire újra bejutottam. Mondanám hogy csak az adott exchange volt bugos, de mástól is hallottam hasonló esetet egy másik tőzsdével kapcsolatban.

(#5536) bbarna válasza Árpi001 (#5531) üzenetére


bbarna
tag

+(új hozzáadása)> mentett QR kód beolvasása - ennyike...

(#5537) 8zabi válasza #25583896 (#5535) üzenetére


8zabi
őstag

ez egy szabvány dolog, ha a titkos kód nem változik akkor annyiszor írod be / szkenneled be az alkalmazásba, ahányszor akarod, a végeredményül kapott számsor mindig ugyanaz

innentől mindenki maga dönti el miben hisz

(#5538) #25583896 válasza 8zabi (#5537) üzenetére


#25583896
törölt tag

Hiába hittem benne és hiába volt ugyanaz a kód, nem működött. Sajnos nem álmodtam a dolgot és az is biztos, hogy helyes kódot mentettem le (megvolt a QR is, az se segített). És mint írtam, nem csak én jártam így. Ha valakinek eddig bejött, az csak jó, de én egészen biztos hogy inkább hanyagolom az Authenticatort.

(#5539) bbarna válasza #25583896 (#5538) üzenetére


bbarna
tag

Mielőtt használod, szinkronizáld az időt!:)

(#5540) #25583896 válasza bbarna (#5539) üzenetére


#25583896
törölt tag

Anno megvolt az is. Tényleg mindent kipróbáltam, órákig kínlódtam vele, végül support lett belőle.

(#5541) LámaZ válasza #25583896 (#5540) üzenetére


LámaZ
addikt

A Gúgli fiókod is szinkronizáltad? (bár az automatikusan is lemegy x percenként - már ha engedélyezve van)

Legyen minden jó!

(#5542) Chal válasza LámaZ (#5541) üzenetére


Chal
addikt

Nem kell hozzá google fiók, a Google Auth. app egy végtelenül egyszerű megoldás, még internetre sincs szüksége, teljesen offline.

Egyébként szerintem kb. fizikai (na jó, elvi, vagy matematikai inkább) képtelenség amit Oki23 ír. Kb. annak az analógiának felelne meg, mintha adnék neked egy privát kulcsot, amit később átmásolsz egy másik gépre, és azon már nem működne, mert "másolva lett".

(#5543) #25583896 válasza Chal (#5542) üzenetére


#25583896
törölt tag

Én se értem a mai napig hogy mi történt, de tényleg nem kitaláltam és külföldi fórumokon is lehetett találkozni ezzel a problémával (nálam a HitBTC-ről volt szó, de egy itteni fórumtárs pl. a Poloniexen járt ugyanígy).

(#5544) butch3r válasza Chal (#5542) üzenetére


butch3r
senior tag

én egyik Láma által linkelt link alapján sem találtam meg, hogy android os esetén mégis hogy fogja backupolni a kódokat, hogy ha kinyiffan a telefonom akkor este az új készülékre belépve a google acc-omba vissza kerüljenek a 2fa-hoz szükséges secret key-ek a google authenticatorba.
Amit írtál Chal lehet ios-en van de én anno nem találtam ilyen megoldást androidon (3éve)...

ha nem kell hozzá google fiók, full offline akkor azonnali telefon halál esetén (vagy lopás esetén) hogyan tötlöm vissza a backupot?

(authy-nak sem kell net, csak a backuphoz)

(#5545) mepet válasza butch3r (#5544) üzenetére


mepet
addikt

iOS-en sem backupol, pedig nálam minden ilyesmi be van kapcsolva. Én úgy mentettem a menthetőt, hogy a régi iphoneon a google authenticatorral beléptem a váltóra, kikapcsoltam a 2fa-t, majd az új telóval visszakapcsoltam, és újból setupoltam a google authenticatort.

(#5546) LámaZ válasza butch3r (#5544) üzenetére


LámaZ
addikt

Pedig ott vannak azok a kódok (persze, előtte be kell jelentkezni a Google-fiókodba):

[ Szerkesztve ]

Legyen minden jó!

(#5547) 8zabi válasza LámaZ (#5546) üzenetére


8zabi
őstag

ezek a saját google fiókod biztonsági kódjai, amiket akkor kapsz, ha aktiválod a 2FA-t
tartalékként szolgálnak, arra az esetre ha kódgenerálás nem megoldható (pl.: elromlott, ellopott telefon), mindegyik csak egyszer használható

semmi köze a google authenticator-ba elmentett dolgokhoz

(#5548) LámaZ válasza 8zabi (#5547) üzenetére


LámaZ
addikt

Túl van ez bonyolítva. :)

Legyen minden jó!

(#5549) Chal válasza butch3r (#5544) üzenetére


Chal
addikt

Amire válaszoltál, abban nem is írtam backupról :) Fentebb igen, de arra meg egyértelműen írtam hogy IOS. Ott biztosan backupolható (ha encryptelt a backup).

A második kérdést nem teljesen értem, én az appra írtam, hogy a működéséhez egyáltalán nem kell net. Hogy a körülötte levő OS, és annak a backup megoldásai hogy működnek, az ettől hsz-emtől teljesen független.

(#5550) Chal válasza mepet (#5545) üzenetére


Chal
addikt

Pedig backupol, én már két telefoncserén vagyok túl (de lehet hogy három), és mindig ment. Pl. jelen pillanatban is működik az MTGox tokenem, csak nagy kár hogy már nincs hol használni :D

Idő és érdeklődés hiányában nem jártam utána az összes lehetséges kombinációnak (hova backupol, milyen desktop os, milyen ios, milyen iTunes, stb..), így inkább csak azt írom amin tuti működik:

- offline full backup (azaz kábellel, gépre, nem icloud),
- OSX
- iTunes, benne az iphone backup opcióknál bepipálva az encrypt opció + erős jelszó

Ebben az esetben a Google Authenticator app tokenjei bekerülnek a mentésbe, és telefoncsere vagy a jelenlegi újrahúzása esetén minden működni fog.

Androidnal halvány fogalmam sincs hogy mi a helyzet, de ha van valami tool, amivel lehet csinálni egy akár blokk szintű backupot az fs-ről, vagy az alkalmazások adatairól file szintűt, amit aztán vissza is lehet tölteni, akkor gondolom ott is menne. Sanszos, hogy a gyártók szedett-vedett backup megoldásai lehetetlenítik ezt el, de ez inkább csak tipp.

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  Infotech  »  Crypto Trade
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.