Hirdetés

2024. május 5., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Infotech  »  Crypto Trade

Hozzászólások

(#5601) tom120514 válasza Kobe (#5600) üzenetére


tom120514
őstag

Kösz, képben vagyok ezzel csak nem függ össze szerintem a Revolut működésével. Szerinted a Revolut hedgeli a kockázatát, percenként/másodpercenként igazítja a pozícióját? Egy cég aminek még recepciósa sincs? Lehet de nem hiszem.

Never go full retard.

(#5602) LámaZ válasza r3dsnake (#5596) üzenetére


LámaZ
addikt

Nekem akkor sem megy.

Legyen minden jó!

(#5603) Kobe válasza tom120514 (#5601) üzenetére


Kobe
veterán

Nah, akkor melyik velemenyt is kepviseled pontosan? :)
Ket hszel ezelott, amig nem mondtam hogy a revolut amugy szervezetileg egy rosszul szervezett kupleraj, az volt az allaspontod, hogy a revolutnak muszaj lefedeznie a kockazatat valos btc vasarlasokkal, a mostaniban pedig az, hogy valoszinu nem igy tesz

En utobbira voksolok, hogy nem igy tesz, nincs mogotte btc fedezet. Ennek nem a szervezettel meg a recepciossal egyenerteku oka van, hanem technikai. A Revolut szamlavezeto bankja a Lloyds UK.... A Lloyds eleg erosen megnyirbalta a btc tranzakciokst, sepa utalast alig enged 1-2 btc trading co nak inditani, bitpanda stb mar leg kilove...
Na ha az ember egyszeri fia kiserteku revolutos utalassal szopja a josagost a letiltott beneficiaryk mistt, mert nem engedi a bank, akkor a revolut maga aki ugyanazt a bankot hasznalja, hogyan tudna tobbM ertekben napi tobbtucat tranzakciot attolni rajta? (hacsak nem egyeb alternativ fizetesi modszert hasznal, de meg lennek lepve)

Egy megoldast tudok elkepzelni, esetleg s revolutnak van egy leanycege vagy valami, ami a bitco tranzikat bonyolitja, es kvazi az all osszekottetesben a revoluttal.... De egy esetleges krach eseten aggalyos, idehaza is volt msr ra pelda, lasd Quaestor Zrt es Quaestor Hrurira Kft esete :)

(#5604) tom120514 válasza LámaZ (#5602) üzenetére


tom120514
őstag

Nem találom de tegnap olvastam, vagy meghívás vagy prémium vagy rányomsz és bekerülsz a sorba, azt mobja általában 1-2 hét az unlock. Nem enged olyat?

Never go full retard.

(#5605) tom120514 válasza Kobe (#5603) üzenetére


tom120514
őstag

Szerintem ugyanazt mondtam, valós vásárlás van mögötte és nem hedge ügyletek, folyamatos pozíció ellenőrzés, hacsak nem pénzügyi partnerrel/ erre szakosodott leányvállalattal - a recepciós utalás irónia, csipkelődés volt csak :)

Függetlenül attól hogy melyik megoldás van, nem hiszem hogy fedezetlenül, full kitettséggel nézik a világot és örülnek a befolyó FIAT-nak, bízva az összes náluk elérhető kripto esésében.

Never go full retard.

(#5606) Kobe válasza tom120514 (#5605) üzenetére


Kobe
veterán

A revolut egy veszteseges ceg, ezt ne felejtsd el. Ha a veszteseget kell minel gyorsabban, alacsony koltsegek mellett pozitivba lenditeni, ott azert meglodul a kepzelet.
Ha gaz van, ugyis mindegy, ha bejon, orulunk alapon.

[ Szerkesztve ]

(#5607) LámaZ válasza Kobe (#5606) üzenetére


LámaZ
addikt

Honnan veszed, hogy a Revolut veszteséges?
---
Más, fontosabb téma:

Minden rendes háznak van vészkiürítési terve (pl. tűz esetére). Itt nekünk miért nincs?
Kéne közös gondolkodással egy evakuációs tervet készíteni, amelyben leírnánk részletesen, hogy a kriptópiac teljes összeomlása ELŐTT hogyan tudja az ember fia fiátokba menekíteni a befektetését.
E célból, ennek részeként jó lenne összeállítani egy olyan táblázatot, amelyben szerepelnek az ismert elektronikus fizetési rendszerek (PayPal, Revolut stb.), illetve az, hogy elfogadnak-e kriptót, van-e bankkártyájuk, milyen szolgáltatásokat nyújtanak, és milyen jutalékok árán stb. stb.

Ezt célszerűen egy Google táblázatban lehetne elkövetni, de nekem épp nincs ott csak privát címem.

(Amúgy, csak úgy mellékesen jegyzem meg, hogy a Google Táblázatok tud kommunikálni a Magyar Nemzeti Bank valutaárfolyamait jegyző adatbázisával. Tehát, ha beírod a forint értéket, kidobja neked bármely jegyzett valutában az átszámolt árat.)

[ Szerkesztve ]

Legyen minden jó!

(#5608) Kobe válasza LámaZ (#5607) üzenetére


Kobe
veterán

Publikus eredmenybeszamolokbol?
2016ban meg tobb mint 7millio font veszteseggel zarta az evet, es ossz 2M font arbevetellel.... 2018ra is csak azt rebesgetik, hogy talan-talan sikerul nullszaldora kihozni, de az is csodaszamba menne, tekintve hogy az eddigi veszteseg fo okozoja a terjeszkedes volt, amit nem remlik hogy 2017ben visszavettek volna, sot :)
(aktualis adatok juniusban varhatoak)

[ Szerkesztve ]

(#5609) LámaZ válasza Kobe (#5608) üzenetére


LámaZ
addikt

Én nem tudom, hogy honnan lehet akkora veszteséget összehozni, de neked elhiszem.
Nehogy az legyen itt is, mint a nagy könnyűzenei fesztiválokon, hogy több tízezer fiatal tapossa egymást, és a végén mindig veszteségesek. De ugyanez ment sokáig a Hollywood-i filmeknél is (még wikis szócikk is van róla).

Legyen minden jó!

(#5610) Kobe válasza LámaZ (#5609) üzenetére


Kobe
veterán

Hogyan nem lehet ekkora veszteseget osszrhozni, inkabb az a kerdes
A revolutnak az a lenyege, hogy kvazi ingyen adott egy csomo banki szolgaltatast, de attol meg a sepa, giro, stb halozatok hasznalataert ugyanugy kell a hasznalati dijat fizetnie, itt rogton van nemi buko.
Kozeparfolyamon valt, de attol meg azon is lehet arfolyamvesztesege, ingyenes kp felvetet garantal, stb
Emellett fizeti az alkalmazottait, irodaberlet, kozuzem, stb stb es meg erre jonnek ra a marketing koltsegek

A 2M arbevetel nagyon keves, tobb mint 1M felhasznalajuk van, ebbol az latszik h 1 ember atlagosan 2 fontot hagy egy evben a revolutnal (8-900 HuF) - vagyis a premium accountot a kutya nem fizeti elo kb, mindenki az ingyenessegre megy

(#5611) LámaZ válasza Kobe (#5610) üzenetére


LámaZ
addikt

Nekem elég magasnak tűntek a jutalékaik, ezért mondtam, amit.

Akkor hogy tud fennmaradni a Circle Pay vagy a Transferwise? Ezek akkora árréssel biztosan nem dolgoznak, mint a Revolut.
----
Amit még nem értek:
Itt van pl. ez a Payoneer. Ha regisztrálsz most ott, mindkettőnknek adnak 25 dolcsit. :DD
Akkor ez hogy tud fennmaradni?

[ Szerkesztve ]

Legyen minden jó!

(#5612) butch3r válasza LámaZ (#5607) üzenetére


butch3r
senior tag

hajrá, ehhez nem árt ha élsz azzal a feltételezéssel, hogy előbb utóbb össze fog omlani, én nem így számomra ez nem is releváns

(#5613) Kobe válasza LámaZ (#5611) üzenetére


Kobe
veterán

A transferwisenak sztem nagyobb az arrese, a revolutnal az ingyenes csomagban bizonyos keretekig de minden ingyen van. A transferwisenal nincs.

A transferwise azon fog rohadt sokat, hogy kvazi egy elszamolohazkent osszegyujti es tombositi a kulonbozo currencykben torteno tranzakciokat, es kiegyenliti azokat, igy tenylegesen csak egyszer fizet valtasi koltseget (a "tomb" utan es nem egyenkent tranzakvionkent), viszont a felhasznaloi fele a jutalekot tranzakcionkent veti ki.
Illetve azon is tud fogni, hogy orszagonkent/bankonkent/currencykent tudja matchelni a tranzakciokat, igy sok esetben nem is kell bankok/orszagok kozott mozgatni a penzt

(#5614) tom120514 válasza Kobe (#5613) üzenetére


tom120514
őstag

Ez a nettó elszámolás okos dolog, klassz.

A Revolut senkim, nem célom megvédeni, de ha valaki évekig finanszíroz veszteséget befektetésként, nekem pozitívabb mint egy tőzsde pl. ahol van 10-20-100 coin, mind fizet egy csomót hogy listázva legyen, a forgalom sokat hoz, vagyis nagy kasza. Ott szerintem előbb felmerül hogy jaj de jó, kerestem tavaly 8M dollárt, de ha lenyúlnék mindent, most rögtön lehetne 800 millióm.

Never go full retard.

(#5615) LámaZ


LámaZ
addikt

Először is: frissítettem a fenti hsz-em, tessék megnézni!
Másodszor: a Transferwise évek óta működik úgy, hogy egy-egy átutalás költsége, legalábbis az EU-n belül kb. 420 Ft, míg SEPA-val, mint tudjuk, kb. 2600 Ft.
Ezt csinálja utánuk bárki!
A Transferwise amúgy a 2013-as kísérlet után „fájó szívvel”, de végleg felhagyott a kriptókkal, nem fogadja el őket, amit azért meg is lehet érteni. Amúgy azóta sok víz lefolyt a Temzén, de nem változtattak ezen.

Legyen minden jó!

(#5616) Dexar007


Dexar007
veterán

Elindult mar a holdalazas? :Y

Give me your cum,bull!

(#5617) butch3r válasza LámaZ (#5615) üzenetére


butch3r
senior tag

elfogadott valaha cryptot? :D

"As you may have noticed, we stopped processing transfers to Bitcoin exchanges this week"

váltók felé nem továbbítanak utalásokat, gondoltam ezt akartad mondani. amúgy váltók se fogadnak el harmadik féltől érkező utalásokat kyc és aml törvényekm miatt így transferwise-tól függetlenül sem lehetne feléjük így utalni

[ Szerkesztve ]

(#5618) golya87 válasza Dexar007 (#5616) üzenetére


golya87
őstag

Az ETN network konkrétan 28 órája csak áll, talán nemsokára megfércelik. Azután lesz nagy holdalazás (lefelé)... :DD

(#5619) namilegyen válasza LámaZ (#5595) üzenetére


namilegyen
tag

Nem szédítek senkit. Nekem megy sima számlával.

[ Szerkesztve ]

(#5620) 8zabi válasza namilegyen (#5619) üzenetére


8zabi
őstag

nekem is megy prémium nélkül, viszont az itt vásárolt crypto-t nem lehet kiküldeni, csak más revolut felhasználóknak átküldeni, esetleg hodl célra jó lehet (ha bízol bennük), vagy minimál kereskedés: olcsóbban veszed, többért eladod

(#5621) namilegyen válasza 8zabi (#5620) üzenetére


namilegyen
tag

Az tiszta. Van is xrp-ben nyilvántartott pénz a számlámon. Én csak a hitetlen fórumtárs postjára reagáltam.

(#5622) Avicularia


Avicularia
veterán

Pár napja volt szó a google authenticator-ról.
Költözök át éppen egy másik androidos telefonra és gondoltam kipróbálom a mentést. Titanium backup-al lementettem a progit. Másik telefonon visszaállítva simán megy, be tudtam vele lépni ahova kellett.
Korábban nálam is volt para, mikor beadta a kulcsot a telefonom kijelzője és nem tudtam mit csináljak.
De egy Vysor nevű chrome kiegészítővel rá tudtam csatlakozni a mobilra (USB debugging-nak be kell lennie kapcsolva a telefonon, különben nem megy) és azzal lehet kezelni a telefont PC-ről, kijelzőfeloldás is megy vele. Akkor ezzel a progival ki tudtam kapcsolni a 2FA ellenőrzést, de úgy néz ki nincs erre szükség a Titanium backup-al átvihető másik mobilra is a google authenticator.

(#5623) 8zabi válasza namilegyen (#5621) üzenetére


8zabi
őstag

én meg csak megerősíteni akartam :DDD

Avicularia

a TB csak root mellett működik, így sok embernek nem megoldás

[ Szerkesztve ]

(#5624) Avicularia válasza 8zabi (#5623) üzenetére


Avicularia
veterán

Ez így van, ezért csak olyan telefont veszek amit gond nélkül lehet. Samsungot biztos nem :)

(#5625) LámaZ válasza namilegyen (#5619) üzenetére


LámaZ
addikt

Ez a kép semmit nem jelent. Lehet, hogy aktiválták nálad ezt a kriptós szolgáltatást, mert kisorsoltak, valamit eltévesztettek, becsíptek stb.
De nem is érdekel már a dolog, annyi más kiváló lehetőség van széles e világon.

[ Szerkesztve ]

Legyen minden jó!

(#5626) namilegyen válasza LámaZ (#5625) üzenetére


namilegyen
tag

Attól még igaz hogy nem kell a prémium hogy legyen cryptod. Ufók sincsenek még is itt vagy a fórumon. 😂

(#5627) LámaZ válasza namilegyen (#5626) üzenetére


LámaZ
addikt

Lehet, hogy úgy vagyok ezzel is, mint a GDAX-szal.
Miután az anyacégüknél leellenőriztek, átmentem oda is, de pluszban kértek egyet s mást, pl. fotót. Csináltam magamról éjjel ½2-kor pizsamában, borostásan egyet. Úgy nézek ki rajta, mint egy litvániai orosz-olasz keverék maffioso. Azóta sincs meg a bárcám, pedig ez már 3 hete történt. :-)

Legyen minden jó!

(#5628) tom120514 válasza namilegyen (#5626) üzenetére


tom120514
őstag

Elmondtam már, mik a lehetőségek, sorsolás sosem volt.

Never go full retard.

(#5629) namilegyen válasza tom120514 (#5628) üzenetére


namilegyen
tag

Ne engem győzködj. Én a vízilovakkal vagyok.

(#5630) LámaZ


LámaZ
addikt

Ityeg vagy fityeg?

Legyen minden jó!

(#5631) csaba951


csaba951
veterán

BTC Chartistáknak - a 6-os ereje :D

BTC/USD chart teteje: 01.06., 03.06., 05.06.
BTC/USD chart alja: 02.06., 04.06.

Vajon mit hoz majd 06.06.?

(#5632) Zsoca_D válasza csaba951 (#5631) üzenetére


Zsoca_D
tag

Az már dupla hatos. Kioltják egymást. :)

(#5633) butch3r


butch3r
senior tag

http://www.pwdconsulting.hu/hu/publikaciok/a-virtualis-fizeto-eszkozok-elso-unios-szabalyozasa/

A módosítás keretében – többek között – előírja az irányelv, hogy a virtuális fizetőeszköz-átváltó platformok (virtual currency exchanges) és a pénztárca-szolgáltatók (wallet service) kötelesek lesznek ügyfél-átvilágítást végezni, így megszűnik az ilyen tranzakciók (eddig is relatív) névtelensége.

Még inkább fontosabb talán, hogy ezen szabályozáshoz kapcsolódóan az irányelv megadja a virtuális fizetőeszközök fogalommeghatározását: „a digital representation of value that is neither issued by a central bank or a public authority, nor necessarily attached to a fiat currency, but is accepted by natural or legal persons as a means of payment and can be transferred, stored or traded electronically. – Érték meghatározásra szolgáló digitális eszköz, amely sem központi bank, sem hatóság által nem került kibocsátásra és nincsen hozzákötve egyetlen fiat-pénznemhez sem; azonban természetes, vagy jogi személyek által fizetésre elfogadott; elektronikusan átutalható, tárolható, vagy kereskedhető.”

(#5634) LámaZ válasza butch3r (#5633) üzenetére


LámaZ
addikt

Annyira meglepődtem.

Legyen minden jó!

(#5635) LámaZ


LámaZ
addikt

Tyű, erősödik a Ripple-em, vagy XRP-m. (Az utóbbi 7 napban +2,59% a BTC-hez, és +1,51% az USD-hez képest.)
Kb. egy hónappal a megvásárlása után lassan megint eléri a beszerzési értékét. :-)

[ Szerkesztve ]

Legyen minden jó!

(#5636) Dexar007 válasza LámaZ (#5635) üzenetére


Dexar007
veterán

A Hold nem vaaar.Bucsuzzaaaal.

Give me your cum,bull!

(#5637) csaba951 válasza Dexar007 (#5636) üzenetére


csaba951
veterán

BTC - Tegnap adtam be vételi megbízást 7343 USD-re. Ma 7350 USD-n volt az alja. LOL

(#5638) LámaZ válasza csaba951 (#5637) üzenetére


LámaZ
addikt

Ez jó hír vagy rossz?

Legyen minden jó!

(#5639) Yutani válasza csaba951 (#5637) üzenetére


Yutani
nagyúr

Mindjárt itt a névnapom, készülj a korrekcióra! ;)

#tarcsad

(#5640) LámaZ


LámaZ
addikt

Ne haragudjatok, de én valamit nem értek. Itt van ez a MélyHagyma (ami TOR, meg anonim, meg minden). Hogy nem kapják fel ezt az emberek?
(OK, az tény, hogy a kezdeti értékről, ami 0,11 $ volt 2017.08.13-án, mára, vagyis kb. egy év múlva a tízszeresére emelkedett, mert most 1,12 $. Ez is valami. Persze, a csúcson, vagyis 2018.01.10-én 18,76 $ volt őkelme!)

[ Szerkesztve ]

Legyen minden jó!

(#5641) 8zabi válasza LámaZ (#5640) üzenetére


8zabi
őstag

amikor ezredszerre is létrehozol valami "újat" amit már előtted többszázan kitaláltak... nem egyszerű kezdet :DDD

(#5642) Yutani válasza LámaZ (#5640) üzenetére


Yutani
nagyúr

Na most gondold el, hogy aki vett a csúcson és nem szabadult meg tőle menet közben (kőkemény hodlernek kell lennie), annak közel huszad annyi pénze van, mint vásárláskor. Egyébként nagyon durva!

Egy ismerősöm mesélte, hogy 10-10 dollárért vett mindenféle shitcoint, majd 1 évvel később megnézte, mi a helyzet. Az egyik jól jövedelmezett, a többi bedőlt, tehát anyagilag kb. ugyanott volt, mint amikor megvásárolta őket.

#tarcsad

(#5643) LámaZ válasza 8zabi (#5641) üzenetére


LámaZ
addikt

Nekem ez olyan egyedinek tűnik.

Legyen minden jó!

(#5644) charg válasza LámaZ (#5643) üzenetére


charg
tag

van egy pár hasonló..

[ Szerkesztve ]

(#5645) KilgoreTrout válasza LámaZ (#5640) üzenetére


KilgoreTrout
senior tag

A TOR nem biztonságos, ha nagyon akarnak simán azonosítanak azon is, egyes vélemények szerint az amerikai titkosszolgálatok üzemeltetik az exit node-ok többségét.

A DeepOnion blokklánca teljesen publikus, ami kb. értelmetlenné teszi az egészet.

Ráadásul a második mondat, ami szemet szúr a weboldalán: "Our wallet is natevively integrated to the tor network." Ez sem túl bizalomgerjesztő.

Ha privacy coin, akkor Monero. Már bizonyított, aktív fejlesztői gárda van mögötte. Illetve van még pár új, ami elvileg hasonlóan biztonságos (az XVG nem).

[ Szerkesztve ]

(#5646) LámaZ


LámaZ
addikt

Érdekes dolgok ezek.

Közben azon szomorkodom, hogy az Ethereum nagyon rosszul teljesít, meg is bántam hogy vásároltam belőle. Csak ugye, agyon volt sztárolva (lehet, hogy csak így akarták csőbe húzni a palimadarakat), hogy ez a jövő, akár a Bitcoint is leválthatja. A másik „ígéret”, „trónörökös” az XRP, az sem muzsikál olyan fényesen (de sokkal jobban, mint az ETH!).
Az a baj, hogyha most ezeket az ember Bitcoinra váltja, megint bukja a tranzakciós költségeket, plusz a rossz árfolyam miatt nem is érdemes most ezt meglépni.

[ Szerkesztve ]

Legyen minden jó!

(#5647) tom120514 válasza LámaZ (#5646) üzenetére


tom120514
őstag

Nem bántani akarlak, főleg nem vitát nyitni, csak jó szándékkal felhívni a figyelmedet hogy ebből az egy írásból látszik, lövésed sincs az egészről. Találgatsz (mint más is persze a kriptovilágban :)) de nullához közeli hozzáértéssel, remélem azért bejön.

Never go full retard.

(#5648) Danex válasza LámaZ (#5646) üzenetére


Danex
addikt

Hát ha az ETH, XRP tranzakciós költsége fáj akkor kb olyan mennyiségű pénzről beszelhetünk amit az első nap tölt fel az ember és jön rá ennyivel semmi értelme.

ha pedig btc-ben küldözgetsz az meg még rosszabb.

------------------------

amúgy mit takar hogy nagyon rossul teljesit az eth?? Az elmúlt honapban 46%ot erősödött a BTChez képest.

Még el is nézné az ember, ha egy hete nem oltottál volna le mindenki, hogy te mindenkinél mindent jobban tudsz. :(

(#5649) Yutani válasza LámaZ (#5646) üzenetére


Yutani
nagyúr

Aztán én picsogok nulla hozzáadott értékkel, mi? :))

Ilyen ez a popszakma. Én is XRP-ztem mostanában, volt is bukta. Minden esetre szabály, hogy a kivenni szánt pénzzel ne kezdj variálni! ;)

[ Szerkesztve ]

#tarcsad

(#5650) LámaZ válasza Yutani (#5649) üzenetére


LámaZ
addikt

Mit javasolsz?
Mert nekem esni a legkönnyebb.
Amúgy, sokat kibírok, nagyon teherbíró vagyok. Csak ugye, aki üt, az adjon mellé kenyeret is, mint egy jó földesúr.
(ugye, brókerkéim, ti ott? :-)

Legyen minden jó!

Útvonal

Fórumok  »  Infotech  »  Crypto Trade
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.