- gerner1
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Luck Dragon: Új energia- és akkumulátor-címke az okoseszközök dobozában
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- Graphics: Hello Moto! - Kipróbáltam a Motorola Moto G55 5G-t. (videó is)
- bobalazs: 5700x3d+4070S fogyasztása, alulfeszelése
Új hozzászólás Aktív témák
-
marci30
csendes tag
Igen az volt! Utána 24 órás kötelező fekvés, olyan furcsa szédüléseim voltak hogy jujj, de le a kalappal az orvosom előtt! Nagyon jó érzéstelenítőt használt, semmit nem éreztem. " de tényleg" totál semmit az egészből. A vicces az volt, hogy a többi beteg láttára végezte a dolgot.
. Nekik nagyobb kínjuk volt vele mint nekem, LOL. joe979 Hali! Kíváncsi leszek majd a bioterápiádra hogy hogyan éled meg, majd írd le.
Ki fogom próbálni magamon a nikotin tabit, lehet hogy azonnal azt fogom mondani hogy ne csesszétek meg, ritka szar mert elhányom magam tőle, de lehet hogy azt is hogy hmm, rég ezt kellett volna tennem.
Majd meg írom, Sok veszteni valóm nincs, ha úgy nézzük.
Ezen a vitamin tablettán töprengek:
[link]A zöldteát már 3 hete iszom minden nap beosztva 3 litert! Eredményem gyorsabb anyagcsere, kevesebb étvágy, jobb alvás, rémálom mentesség. Nálam az van, hogy egy pici kellene csak ahhoz, hogy totál jól legyek, tényleg csak egy kevéske. amit szerintem valamilyen vitaminnnal vissza lehetne hozni.
Töprengtem és ha majd mennem kel Pestre, kontroll végett, komolyabban elbeszélgetek az orvosommal. -
joe979
aktív tag
Mikor hidegek vannak akkor nagyon tudnék durmolni, és hajnali kelés nekem olyan mintha rám dőlt volna a 4 fal , de kb akkor 9 körül már aránylag használható vagyok bármire.
De most ezek az enyhe napok, ezek jók. Nem viselnek meg. Aránylag jól ébredek és még kipihentnek is mondanám magam. Még pár szó a vitaminokról. Úgy vettem észre, vagyis onnét tudom , ha csökken a szervezetembe a dolog, hogy elkezdek pesszimistábban gondolkozni , valamint lecsökken az étvágyam is, majd pár héttel rá simán elkezd nálam megjelenni egy jó kis fertőzés, az meg hozza magával az alhasi fájdalmat . Ekkor jöhet a Klion.Hétfőn kezdem a bio.terápiát , Inflectrát fogok kapni . Remélem attól még jobban leszek
-
ensolid
tag
Szerintem a nehéz kelést ez az téli időszak csinálja. Én mondjuk kicsit korán kelek 4 órakor, de így télen van, hogy kétszer is rányomom a telefont késleltetésre és még szunyálok 5-10 percet. Nyáron nincs gond a keléssel. Nekem mikor a vasam nem volt a helyén akkor voltam úgy, hogy nappal bármikor el tudtam volna aludni ülve is, mióta rendben van a vas azóta nagyon jó formában vagyok.
-
marci30
csendes tag
joe979 Köszönöm a válaszod! Elég sokféle vitamint tartalmaz. Lehet megrendelem. Be vagyok regelve náluk, hisz már rendeltem tőlük, nálatok nincs olyan, hogy a reggeli kelés olyan nehéz, hogy az hihetetlen? Néha az egész napot át tudnám aludni, de ez ritka, " ez is érdekes, de zavaró". Kitartás neked is!
Üdv! Findzs! Igen a téma érdekes, és én is láttam azt a részt egyébként! Láttam olyan filmet is, ahol a faszinak mondta a doki, hogy a betegségére, csak a nikotin a megoldás, nincs más, és orvosilag írt fel neki kimért nikotin tartalmú cigarettát. Hát ezen akkoriban kacagtam, "mostmár kevésbé". Nem tudom hogy itthon orvos mondhat e ilyet, hogy uram, ahhoz hogy ön normálisan tudjon koncentrálni, csak egy dolgot tudok javasolni, nikotin.A Sok szarral nem vagy egyedül, sajnos annó én is sok szart szedtem, most már csak egy szart eszek. De abból minden nap 1et kiartás! Tudom hogy milyen. Voltam már pár műtéten én is. Lumbálásos műtét mond valamit? Na olyanom is volt! LOL
-
Findzs
addikt
cigi témához:
egyik doktor house részben volt egy crohn beteg akinek azt mondta house, hogy szívjon el egy cigit ha fájdalmai vannak, lol
egyébként ha itt rákerestek a crohn szóra kiderül melyik részben volt ez a beteg diagnózisa:
[link]de hogy ebben a részben mondta -e azt már nem tudom
nyugi kell és kiegyensúlyozott élet
én szedem a sok szart amit felírt a dokim és így elvagyok
próbáltam már magamtól csökkenteni de ha elvettem valamiből akkor pár hét után meg is éreztem és utána alig tudtam helyre állnién csak azt sajnálom, hogy még sosem volt egy értékelhető tükim
minden évben próbálkozik a dokim (pár éve már csak altatásban) de csk kb. 20-30 cm ig jutnak mert ott van egy olyan "megtöretés" (ő így mondja) hogy nem tudnak továbbmenniígy tulajdonképpen nem tudni milyen állapotban vagyok pedig jó lenne tudni mert 2008 ban ki is vágtak egy darabot
irrigoscopia hülyeségeket szokott mutatni (nincs meg a vakbelem meg ilyenek) így ct szokott a vége lenniitt szabolcsban ennyire futja
egyszer átküldött a dokim debrecenbe spirál ct -re de ott meg nem vállalta a belgyógyász hogy levezeti a szondát a gyomron keresztül a vékonybélbe mert nem ismerte a korelőzményemet (jó kis doki
)
-
joe979
aktív tag
Biotech One a Day, vagy Vitabolic.
Scitec Daily Vita-MinEzeket próbáltam és szedem is felváltva. Akkor vettem észre igazán javulást, mikor tavaly ilyenkor nagyon le voltam padlózva, rengeteget fogytam, valamint jó kis fertőzés is összejött. A vasam a béka segge alatt volt. Akkor jöttem rá mennyit számít egy jó multivitamin. Egy héten belül jobb lett a közérzetem, nyugodtabb is lettem.Olyan 2 hónap alatt rendbe is rakta a vasam. Ár/érték arányban a Biotech One a Day a legjobb.
-
marci30
csendes tag
Akkor nekem is jók a meglátásaim ezzel kapcsolatban, ha más is " te is így gondolod". Igen sajnos jól kifogtam, de nem hagyom magam, szóval rá érek én még jóval később siránkozni, de ne most 30 évesen, egyen meg a fene. A Dohányzásra nem akarok rá szokni, mármint a normál cigire, én a tiszta nikotinra pályázok, itthon mindenki bagó ellenes úgyhogy marad az alternatív megoldás, a tapaszon és a rágón töprengek, mint alkalmi segítség, szagtalan, füstelen, Csak én tudom hogy van. Végre jön a jó idő, ha a munka nem jön össze, akkor megyek hatalmasakat bicajozni, meg pecázni. Olvastam egyébként hogy a zöldtea is tartalmaz nikotint, és még olcsó is, "mihez képest". Csak nem tudom hogy teában mennyi jön ki belőle. Van egy oldal ahol sok vitamint ajánlanak, mit javasolsz, mit kellene ki próbálni?
-
joe979
aktív tag
Csak a chron részében tudok segíteni a másikban nem. Jól kifogtad, ráadásul két eltérő nem egyszerű dolgot.
A peca az jó, azt én is alkalmazom. Szeretem, a sport nem erősségem, azt jó lenne találnom , olyat amit élvezek is. Vitaminokban tudom javasolni a Scitec vagy a Biotech dolgait, nagyon jók, nagyon tömények és árban sem vészesek. Bélbetegségben szenvedők is szedik, nagyon jól felszívódnak, pedig nálunk az ritka számba megy. A fúst is érdekes dolog. Dohányzom , pedig nem kellene . Vannak kevésbé rossz hatásai , chronra nem jó, colitiszre viszont igen. Műtétek után szokott némely doki poénkodni vele, hogy lehet menni rágyújtani, mert a műtét után leáll a béltevékenység, a füst meg mozgatja . -
marci30
csendes tag
Szia! Köszönöm a választ! A doki ami felírt gyógyszert azt szedem,"bromo" de a másik dokim szerint meg kéne anti depit is szednem, na azt nem szeretnék, volt időszak mikor szedtem, "sertralin" háát. Sok jót nem mondhattam el róla, hízás volt az 1ik hosszú távú tünet, így bő két hónap múlva elkezdtem fogyni, miután elhagytam azt a szart.
Szal az agyi daganra felírt gyógyszert szedem és azzal nincs is baj. "pár miliméteres volt" és a kezelésnek köszönhetően eltűnt!!! Tehát használ a bromo gyógyszer. Most a tervem az, hogy le szeretnék adni legalább 20 kilót, mert szerintem kéne, és jobban is érezném magam a bőrömben, legalábbis könnyebben.
Folyamatosan túrom a netet még most is, bizonyos vitaminok után, amikre rá bukkanok a keresések többségében!!! Az a "nikotin", mint regeneráló " kis mértékben" vagy a b vitaminok. Rá szántam egy teljes délutánt a nikotinnel kapcsolatban, hogy mire jó mire nem, vagy 10 oldal azt írja, külföldi és magyar is, hogy nem a nikotin a bűnös a rákos dolgokért, hanem a másik 40.000 anyag amit szív az a szerencsétlen ember.Nikotin előnyei: Memória regenerálódás, frissesség, koncentráció képesség, neurontranszmitterek felépítése.
Lehetséges mellékhatások: Azonnali fogyás, egyén függően, kialakuló függőség,
Olvastam még róla, hogy akik csak tapaszt használtak, azok az egyedek nem szoktak rá a nikotinra, holott mellékhatásként, fogytak ,és jobb volt a koncentráció képességük. " ha kellenek az oldalak megadom őket"Mivel a munkahelyen ezek a dolgok alap szint. Ha nincs meg mehetsz a lecsóba.
Mivel támogatást betegségemre nem kapok.... "Máig nem értem" magyarán oldjam meg ahogy nem tudom.
Bele törődni nem fogok, szal hajlok rá hogy alkalmanként ki fogom próbálni, mármint a tiszta nikotint.
Ugye ezek a betegségek ha terjednek akkor abból rohadt nagy gáz volna, én meg azt nem leszek hajlandó megélni.
Szerintem az aranykolloid egyénfüggő, kinek milyen a baja, rengeteg vitamint teszteltem már magamon, alig érezhető változással.
Ami működött az a koffein, mint kávé, és tea félékben, orbáncfű este, zöld tea napközben, azonnali hatása van, szoktam még inni citrom füvet. Hogy mondjam, én az ízével megbékéltem, mondván hogy használ. Üdv Márton -
joe979
aktív tag
A kolloid hatása nagyon nem bizonyított. Próbáltam jó pár éve, semmilyen hatást nem éreztem tőle, semmi változás nem volt. A teába igazad van, Rengetegen isszák, ha kicsit be vagy gyulladva, vagy nem éppen olyan aktuális az emésztés, sokat tud könnyíteni. Speciel nem iszom, mert nem vagyok az ízükért oda. Tudom ez egyéni hülyeség. Viszont fészen van két aktív csoport. Nagyon jók, rengeteg segítőkész emberkével, néha már túlságosan is
. A vérkép értékek meg nem egységesek, Párszor volt már olyanom felszaladt a CRPém és nem volt tüneti hatásom, majdnem minden okkés volt. De mostanában meg az van, alig van CRP és értékem és a tükin meg látszott rendesen a gyulladás . Sunyi egy dolog ez na. Most azt nem tudtam kivenni , hogy a betegséged miatt nem szedsz kötelező dolgokat , vagy azt a daganatra érted ?
Örülök és becsülöm a próbálkozást, de csak ésszel. Egy valamit nem szabad elfelejteni , ha az ember lepukkan , lenullázza magát mentálisan,testileg akkor nagyon nehéz talpra állni, a standard készítmények mellett is megzuhanunk sokszor, de szerintem a kötelező dolgok szedése a kisebbik baj. Ha padlóra kerülünk és nem szedjük az alap felírt dolgokat , és újra kell kezdeni a gyógyszerek szedését, kilókat visszaszedni, az rengeteg idő , és ez a rosszabbik megoldás. Én már ezzel nem szórakozom. -
marci30
csendes tag
Persze, Nem sok aktív fórum van a neten amúgy sem, ilyen témában, Ajánlom nektek a zöldteát, és az arany kolloidot, Nálam úgy néz ki beválni látszik a dolog, antidepit nem szedek, nem láttam hasznát csak kárát annó, " hízás, nem alvás stb" 2 hónapja vagyok nélküle, és szerntem kezdek helyre rendeződni, nekem egy gyógyszert kel életem végéig szedni, de ezt meg is értem, mert ettől jók az értékeim, ti nem szedtek bromocriptint? A legjobb megoldás a problémámra egy műtét volna, de sajnos itt magyarban nem végeznek ilyen műtétet. Pedig egy csapásra megoldódnának a gondjaim. Na mindegy, Várom a tavaszt, megyek pecázni, sokat mozogni, meg talán munkám is lesz. Attól még itt vagyok.
Aranykolloid és zöldteát ajánlom de tényleg! Nézzetek utána! -
joe979
aktív tag
üdv sorstársak
Bakker, ez de durva, hogy itt a Phán is van ilyen csoport, nem olvastalak vissza titeket, de akkor is fúra , hogy itt már rég óta jelen van, és ellenben kevés hozzászólás van, amit meg is értek. Ahogyan elnéztem , itt is vagyunk páran. Tünetmentes , valamint kevésbé rossz napokat -
marci30
csendes tag
Persze
-
marci30
csendes tag
Leálltam róla kb 2 hete, minden bajom volt csak vele, annyi mellékhatása volt hogy te jujj. Inkább a természet felé fordulok, minden témában. Most erős orbáncfü teát iszok délután és este, " érdekes módon tényleg segít az alvásban, de ez nem vicc, mert tényleg. Napközben zöldteát iszom, néha citrom fűvel keverve, tovább megyek, tudom nikotin káros anyag, de, memória javító hatása van, és ezt én is tapasztalom, vettem vizipipát, amivel 1 hó egyszer vagy kétszer használok, mivel tisztán gőzt "valamennyi nikotinnal, juttatok magamhoz, erős önbizalmat jókedvet ad kb 5 napig, és tényleg meg változtat, az orvosokról én lemondtam, bár mi bajod van, szedd be a méregdrága gyógyszert, és ha tapasztalsz mellékhatást, akkor majd arra is kapsz gyógyszert, és így tovább. Nem vagyok nagy híve a SZINTETIKUS gyógyszereknek, "olvassatok utána".
Most munkát keresek, ezerrel, hogy tavasszal valamit tudjak kezdeni magammal.
Szakmáim van vagy 4 féle, de mintha ez is kevés volna már. Na egyenlőre ennyi. Üdv! -
marci30
csendes tag
Heló! Köszönöm a válaszodat! Kitartás még van bőven, melóm éppen nincs, pedig van vagy 4 szakmám.
Hálisten jó családba kerültem, ez az egy nagy szerencsém van. Fél éve vettem egy avs készüléket, ami azért lehet hogy tényleg segít, fény és hangterápiás készülék. Depresszó ellen stb.
Most épp munka keresésen vagyok, jó lenne valami kézi munkásat találni, addig is lekötöm magam.
Szerintetek melyik teaféle volna az igazi? -
Findzs
addikt
-
marci30
csendes tag
-
marci30
csendes tag
Hali mindenkinek. Nekem pl agyalapimirigy joindulatu daganagom van, "ha egy év ota nem változtak a dolgok. Kaptam rá gyógyszert, szedem az orvos javalata szerint, néha tompán érzem magam, memóriám még jó, de ha gondom lesz, cseszhetem. Műtét nem kel, mert csak egykét miliméteres, többiekhez képest sajnis vannak gondok. Egyenlőre még megvagyok. És ugye ott van a crohn is. Szall egy ideje azon toprengek, hogy hogyan gyógyulhatnék meg, ezért koptatom az internetet. De eddig semmi hasznosat nemtaláltam. Vitaminokra gondolok. Esetleg aranykoloid ami jo lenne. Üdv.
-
nyugis777
csendes tag
Vashiánnyal én is küzdök.
Amit szoktam: spenót, sóska, szeder, szezámmag, mák.
Szezámmagot, mákot egy kiskanállal kellene naponta.
Szeder is jó, ha tudod enni rendszeresen.PumPi nagyon jó, hogy leirtad ezeket, szerintem sokaknak segít, hogy ezen az úton induljanak el, és jobban legyenek. És igazad van, nem a lehúzó dolgokkal kell foglalkozni, hanem a pozitivokkal, még ha néha nehéz is.
Szóval irjál még ilyeneket máskor is, ami ilyen pozitiv és feldobja az embert. -
törölt tag
Miért agyalsz a dolgokon? Engedd el. Könnyű mondani. Tudom.
Te olyan ember lehetsz aki szereti megtartani estére a napi bajokat, ha elhagyod az ezer forintos fürdőruhát, bántod magad hetekig stb.
Kérlek ne tedd. Sokkal fontosabb az hogy hogy vagy mint hogy elmúlt dolgok keringjenek.... nem tudsz rajta változtatni. Összegyűjtöd a mérgeidet. A szorulás az klasszikusan abból fakad hogy ugyanúgy ahogy a sérelmeket, egyéb mérgeket nem tudod elengedni, ugyanúgy nem megy az egyéb salakanyagokkal. Az is lehet hogy az apuddal való szitu... némileg segíthet ha fejben tartod hogy ő ugyanolyan beteg mint amilyen Te is vagy, és neki is megvan az előstoryja, csak neki így jön elő. Ettől még tűrni nem kell, de feldolgozni muszáj, mert az el nem engedett dolgok, hatnak a vastagbélre, a májra az epére. Mindenre ami a mérgek, salakanyagok kiválasztásával foglalkozik. Ugyanúgy ahogy agyban/lélekben megtartod ugyanúgy viselkedik a szervezeted egyéb része is.
Szeretem magam. Megbocsátok magamnak. EZ VAN. Én kurvajól érzem magam. Tessék ezt mondogatni, amikor úgy érzed hangosan... tegyél be egy zenét, és mondogasd magadnak hangosan. Nyiss ki egy jó bort, emeled magadra a poharat, megbocsátok magamnak, szeretem magam. Hát ha szeretem akkor szeretem... bassza meg magát mindenki, én akkor is szeretem magam... stb.
-
törölt tag
Nekem vágtak több métert mégsem vagyok vashiányos meg beteg.
Nem ezen múlik. Edzem, motorozom, bort fogyasztok pálinkával és köszönöm nem érzem magam betegnek.
A létező legnagyobb challange ebben az egész dologban hogy mindenki azt nyomja az emberbe hogy beteg vagy, és ez így is marad... mindenki. Egy óriási üzlet részei lettünk, és iszonyatosan nehéz az embernek az egészségtudatot elsajátítani magában, az meg még nehezebb hogy ne alakuljon ki dühroham amiatt hogy senki nem foglalkozik a gyógyítással, lényeg hogy minél tovább szedd azt a kurva immurant és légy vele boldog.
Regisztráltam én is a facebookos csoportba, de 2 nap után kiléptem. Ennyi lehúzó energiát nehéz olvasni. Az embernek azonosult az egójuk a betegséggel, ők márpedig betegek, és a bajaikat beszélik meg, egymást egyre mélyebbre rántva. Licitálnak egymásra, semmi értelme.
Nem azt mondom hogy nem kell ezekről a dolgokról beszélni, de jó lenne néha pozitív élményekről is szót ejteni.
Az alkoholista szülő szerintem elég gyakori jelenség, erről én is tudnék beszélni. Nekik is voltak szülek ők sem lettek véletlenül ilyenek, valaki alkohollal pusztítja magát valaki ennél furmányosabb és észre sem veszi hogy szétküldi belülről mindenét. A vége mindkettőnek nagyjából ugyanaz.
Igazatok van tényleg egyre több gyerek lesz ilyen bajos, aminek nyilván sok oka van. Táplálkozásunk biztos nem a legegészségesebb, de véleményem az hogy ha elsődlegesen az lenne az oka akkor még sokkal több beteg lenne. Mai világunkban nehéz egészséges bármit találni, és ez a kezdet. Ugyanakkor azt gondolom ha így lenne akkor ez mindenkit érintene és nem csak a kiválasztottakat.
Azt gondolom a közös kapocs a lelki oldalon található, itt lehetnek olyan minták amelyek hasonlóak ezeknél az embereknél. Irogatok, nézzétek el nekem egyenlőre nem teljesen kerek a story, de folyamatosan dolgozom rajta.
Az ok véleményem szerint az hogy a rendszerváltás után nagyobb sebességi fokozatba kapcsolt az úgynevezett fogyasztói társadalom, a pénzhajhászás vagy puszta megélhetés, ami a családok kárára ment. Sok szülőt az alacsony rezgésű energia (pénz) tart a markában. vagy azért mert a megélhetést is nehezen teremti elő, vagy azért mert semmi nem elég. Dolgoznak 10-12 órát a gyerekre meg idő gyakorlatilag semmi nem marad.
Egy pénzfixált szülő képtelen a maga teljességében látni a dolgokat, gyerekben feleségben, férjben, lezajló lelki dolgokat meg képtelen érzékelni. Turbo vakond módjára, gürizik mert azt gondolja majd ha sok pénze lesz (ami persze sosem lesz elég) akkor több időt tud fordítani a családra. Közben el van foglalva a saját gondolataival, negatív érzelmek gyötrik, haragszik a főnökre, a kormányra, a bevándorlókra mindenkire... és mellette a gyerek mit csinál? Próbálkozik felhívni magára a figyelmet, majd tudatalatti elkezdi magát okolni... biztos ő kúrt el valamit, de mivel nyilván fogalma sincs mit kúrhatott el, mert valójában nem is kúrt el semmit, ezért az érzés felszínre sem tud jönni. Bezárja. De a tudatalatti dolgozik. Az energia meg nem vész el csak átalakul...
Ott volt a rendszerváltás amikor a jól kereső apuka hirtelen minimálbérért dolgozik, nem tudja feldolgozni, egy félig felismert bűntudat gyötri és itallal kezeli... hány ilyen családot ismerünk? Nézzük meg a 40-60 év körüli férfiak halálozási rátáját.
Ami nem kerül semmibe és szerintem érdemes kipróbálni. Mondogasd magadnak hogy szereted magadat... egy nap 40szer-100szor, amennyiszer tudod.... és amilyen sűrűn csak tudod. próbáld meg magadat valahogy emlékeztetni. Vagy írd le egy A4 lapra minden nap 100szor hogy szeretem magam... megbocsátok magamnak. (Bármi is történt visszacsinálni úgyse tudod... máskor máshogy teszem, tanultam belőle, EZ VAN.) Előbb utóbb elkezdi a tudatalatti is átvenni ezt a programot. (21 nap a minimum, mi vesztenivalód van?) Én egészséges vagyok, csinálom a programot 11 napja és nagyon érdekes dolgokat veszek észre magamon. (meg másokon is amikor nem tudják elképzelni miért baszkurálom meetingen az órámat 10 percenként
)
Dolgozom egy konkrét gyógyuló programon amely képes lesz visszavezetni mindenkit az egészséges önbecsüléshez, és amely képes lesz visszaállítani az egészséges szervezet működését. 1-3 év és össze fog állni a program. Sorry, gyorsabban nem megy.
Nem véletlen hogy civilizációs betegség... 100 évvel ezelőtt a tanyavilágban nem volt iphone nem volt az emberek feje teletömve reklámmal, nem a félelem vezette a mindennapokat, "mi lesz ha" , mert az embereknek szükségük volt hetente 1 liter petroleumra és éltek boldogan. Jelenleg a pénz meg a félelem diktál, egyenes út a bűntudathoz, egyenes út az önbüntetéshez, negativ érzelmekhez amely rezonál a betegségre.. stb.
-
Findzs
addikt
válasz
Szabikaa20 #718 üzenetére
nekem kb. 1 métert vágtak, a dokim mondta, hogy emiatt nincs rendbe a vasam
aztán lehet ha meglenne is vashiányos lennék -
Findzs
addikt
én is szedek neo-ferro fol gammát évek óta most napi 2x
de nem tudom minek mert semmit se ér, mikor többet szedtem se volt hatásaezt még nem halottam, hogy a vas tabletta izgatja a beleket
inkább az szokott a baj lenni, hogy szorulást okoz, az átlagembereknél nálam nema vas raktár feltöltéséhez sok idő kell úgyhogy csak türelem
-
ensolid
tag
sajnos ezt a szirupot én se engedhetem meg magamnak. viszont a céklát akkor kipróbálom. Vas tablettát szedtem sokáig, de arról leállítottak mert nem volt rendes hatása meg a gyulladt belek miatt is le kellet vele állni mert azt mondta a doki, hogy az még csak még jobban irritálja őket.
-
Findzs
addikt
nekem is alacsony a vasam, 5.0 volt júliusban
azóta eszek mindennap nyers céklát napi 2x
200ft 1kg és 1 hétre elég, a vas mellett van benne c vitamin és számtalan jó dolog
a gyomorra is jó hatással van mert gyomorsav csökkentő hatása is van [link]
nekem azért alacsony a vasam mert a vékonybél utolsó szakaszán szívódik fel és nekem az hiányzik, kioperáltákajánlatos még probiotikumot szedni ami javítja a felszívódást
nekem is mondta a dokim, hogy vas injekció lesz a vége de egyenlőre 5.9 -re feltornáztam 3 hónap alatt úgyhogy most szüneteltjük az injekciót
egyébként is kinyírja a vénát és az is csak ideiglenes évente párszor meg kéne ismételni egy ilyen 10 injekciós kezelést úgyhogy hosszú távon jobban járok ha megváltoztatom az étrendemetha visszaolvasol írtak itt humet-r szirupról is de az nekem túl drága egyenlőre
-
ensolid
tag
Sziasztok!
Nálam 4 hónapja jöttek rá, hogy Crohn betegségem van. 1 éven keresztül tartott mire kiderült a hematológiára jártam vashiány miatt majd gyomortükrözéssel kerültem át a gasztroenterológiára és ott a doktornő elrendelt még egy két vizsgálatot és így derült ki. Mire rájöttek, hogy ez a betegségem 50kg-ra lefogytam és napi akár 6 alkalommal is wcre mentem. Sosem voltam vastag, de kb úgy néztem már ki mint egy csontváz a végére, egyébként 175 cm vagyok. Pentasat és Salofalkot kaptam először 1 hónapig szedtem ezeket még meg nem jött az eredmény a tükrözésről mikor visszamentem a szövetmintáért addigra már sikerült 4 kilót fölszednem. Most kaptam Imuran gyógyszert ebből 2x50 mg-ot kell szednem most naponta a Pentasa és a Salofalk mellet. Enni bármit ehetek annyit mondott a doktornő, hogy a káposztát a babot és a puffasztó dolgokat kerüljem és tejet meg tejfölt ha lehet ne is fogasszak viszont joghurtot, sajtot nyugodtan ehetek. Nálam ami gondot okoz ez miatt a betegség miatt az a vashiány voltam már vas infúzión is miatta. Nagyon alacsony a HGB szintem a vasinfúzió után egy héttel kellet visszamennem ellenőrzésre és akkor is csak 108-as volt és 130-nak illene lennie. Erre esetleg valami tanács akinek hasonló gondjai vannak a vassal is?
-
Findzs
addikt
én mindent eszek ami jól esik
bár azt hozzá is tenném, hogy pont azok a dolgok egyébként sem ízlenek amik károsak lennének nekem
pl. zsíros, csípős, puffasztós ételek
engem 8 éve diagnosztizáltak (bár szerintem már gyerekkorom óta megvan a betegségem) műtétem is volt már, és mint rutinos beteget már csak altatásban tükröznek
(a szűkületek miatt nekem nagy fájdalmaim vannak közben)egyébként teljesen igazat kell adjak neked
8 éve még úgy néztek rám a gasztoenterológián mint egy ufónautára az idősebb emberek
sőt volt olyan aki meg is jegyezte, hogy "ilyen fiatalon"?
mára már én is azt látom, hogy bizony fele-fele az arány
hogy mi okozza? szerintem a stressz, az egyre inkább ülő életmód és a sok műkaja
ha oda tudok figyelni, hogy olyasmit egyek ami jó minőségű nekem való kaja és nem ér stressz, úgy érzem hogy nem is vagyok beteg, egy hegyet el tudnék hordani -
Szabikaa20
őstag
És ezeket eszel 3éve?
Én nem tudom,de én akár mit megehetek!Nekem azt mondta a dokim,hogy amit megtudok enni azt mgehetem.Mármint ha nem leszek tőle beteg akkor mehet.Egy a cukor amit nem eszek,mert nem kívánom,de megehetném...Na meg a csípőset csak nagyon ritkán eszek,mert szeretem,de viszon másnap meghajt...
Ha nem zabálod tele magad szerintem mehetne minden!
Én 5 éve vagyok beteg.Öcsém pedig most betegedett meg a nyáron...
-
swenson
újonc
válasz
Szabikaa20 #709 üzenetére
Köszönöm szépen a válaszokat.
Az orvosom eltiltott a rostoktól.Csak banánt és almát ehetek, mint gyümölcsöt.
Nem ehetek rostosat, zsírosat, fűszereset, őrölt paprikával készült ételeket, csípős kajákat, puffasztó (hagyma, káposzta, bab, borsó stb.) alapanyagból készült ételeket.
Ehetek rizset, főtt krumplit, párolt sovány hús, alma, banán.
A kukorica és a csípős dolgok már másnap fekélyt csinálnak ez tuti.De bevallom, nem tartom ennyire ezt a diétát.
Bringával járok dolgozni. Ez a leginkább izület kímélő módszer. Jó lenne gyalogolni, de sajna nem megy. Hétfőn megyek laborba, hamarosan kontrollra kell mennem. Remélem nem újabb tükrözés
Kitartás az van. Végülis mi mást tehetnék?
Csak azt nem értem, miért betegedünk meg ilyen sokan? Régebben a gastro előtt csak idősebbek ültek, mostanában alig van idős, egyre fiatalabbakkal találkozom. Valami itt nagyon nem stimmel...
Mindenkinek panasz és tünetmentes napokat kívánok! -
swenson
újonc
válasz
#16741888 #706 üzenetére
Sziasztok!
3 éve diagnosztizált Crohn beteg vagyok. Tulajdonképpen azzal kezdődött, hogy 2006-ban megdagadt a bal bokám-erre a doki, lúdtalpam van. Az egyik lábamon.
Ahogy visszagondolok, 14 éves korom óta az alkoholista apám terrorjának voltam kitéve. Anya is, ő is ebben a betegségben szenvedett.
Biztos vagyok benne, hogy a fel nem dolgozott események, valamint a stressz nagyon rossz hatással van erre a betegségre.
Ma is egy húzós napon vagyok túl, és egy újjal meg tudnám mutatni, hol lesz a következő fekélyem.
Salofalk-ot szedek és Meloxicamot. Egyelőre jól elvagyok vele. Míg ti legtöbben fogytok, megy a hasatok, nekem az ellenkezője jelentkezik. Híztam kb.15 kilót, hetente megyek a wc-re hosszab időre. Mit egyek, hogy legyen rendesen székletem naponta? A hasam akár egy állapotos nőé.
Segítenétek?
Köszönöm!
A spiritualitás jó. Hiszem, hogy a dolgok okkal történnek, hogy egy agykontolos, meditációs cd-vel elaludni jó dolog: ellazít, stresszoldó, és hinni kell valamiben, mert ezt az egészet túl kell élni valahogyan.
Nem a betegségem körül forog a világ, dolgozom, de vannak napok, hogy nem tudom csak úgy "mellékesen" kezelni a betegségemet, mert fájdalmaim vannak.
Egy Budai villát jobb lett volna örökölni -
Findzs
addikt
válasz
#16741888 #706 üzenetére
nekem 2008 -ban volt egy hasonló műtétem utána 30 nap kórház
azóta gyógyszereket szedem folyamatosan és hála nekik meg a megváltozott életemnek jobban vagyokegyébként van abban valami amit mondasz
tuti lelki eredetű a betegségünk és erre közrejátszik a stressz és az ételek minősége -
törölt tag
Szép jó estét mindenkinek.
Hehe ezer éve nem jártam erre.
ki hogy van? Vicces hogy most találok vissza a saját topikomba. Röviden ami történt velem az elmúlt 6 évben.
Október 4.én volt a műtétem 4 éves évfordulója. Jó kis félig életmentő 6 órás műtét, 4 nap inteziv, amit lehet megtapasztaltam. Több vastagbelet vettek ki mint ami maradt, vékonybélből is egy jelentős darabot, össze volt nőve hólyaggal, 10 nap katéter, stb. Crp 200 a végén.
Ugyanakkor 14. napon kiléptem a kórházból, 2. hónapban 25 kilóval több voltam, azóta rapszódikus gyógyszerszedés mellett tünetmentes vagyok. Irogatok dolgokat ami eszembe jut, ugyanakkor aki skeptikus a spirituális dolgokkal az nem fogja értékelni.
Iszonyatos munkán vagyok túl magammal és az égiekkel. Elég szilárdan hiszem hogy ez a betegség egy állapot és nem végleges stádium, kezelni és gyógyulni lehet, de meg kell oldani a lelki hátterét ami sok esetben annyira mélyen el van rejtve hogy egyedül az ember rá sem igazán tud jönni.
Első és legfontosabb kérdés miért bünteted magadat? De hát én nem büntetem.... miért büntetném? Szóval leegyszerűsítve a szervezeted saját magát pusztítja és bizonygatom magamnak hogy én nem büntetem magamat. De kurvára büntettem én is magamat sokáig. Az ember ezeket a helyzeteket nem realizálja a mindennapi rohanásban, az okokat meg pláne lehetetlen felfedezni.
Komplex, valószínűleg legtöbbünknél gyerekkorban kialakult okokra vezethető vissza ez az egész állapot ami ugyanakkor megváltoztatható.
Ha kicsit absztrahálva tekintünk az állapotra, akkor egyszerűen észrevesszük hogy ezzel úgy bántom magamat hogy közben észre sem veszem. A tudatos énemhez nem jut el a bántás/bűntudat gondolata. A tudatos én képtelen feldolgozni, ezért annyira mélyen elrejti a szervezetben az okokat hogy sok esetben elérni sem lehet. A bélcsatorna legmélyére. Nincs ennél mélyebb hely a szervezetben. Az energia dolgozik de nem tud felszínre jönni, mert a tudatos Én nem engedi. Az energia megrekedt, de annyira mélyen rekedt hogy kitörni, dolgozik ott lent...néha jobban néha kevésbé. Néha megkapja az "üzemanyagot" azokat a helyzeteket, amik táplálják, ekkor "aktívan" dolgozik, más esetben meg "passzív" nincs mi megszólítsa. Aztán jön a hasmenés, fosás. A népnyelv meg is fogalmazta a félős emberre, ez "fosik". Vizsga előtt mit csinálsz? Fosol.
Mitől félsz? Annyi oka lehet a félelemnek, de legtöbbször, az én nem vagyok elég típusú félelemre vezethető vissza. Mikor félsz a vizsgán? állásinterjún? első randin?
nem vagyok elég. Miért nem vagyok elég? Milyen helyzetekben okolod magadat bármiért? Vigyázat ez a félelem megjelenésének a legfelsőbb szintje, valószínűleg sok esetben fel sem ismered hogy mennyire alacsony az önbecsülésed.
Sokat lehetne írni, nem mondom hogy az út végén vagyok, ezért is szedek egyelőre gyógyszert. Ugyanakkor az a tény hogy klasszikus tünetek mentes vagyok 4 éve azt mutatja hogy jó úton vagyok.
Felszínt kapargattam, amúgy sokkal mélyebben belementem a spirituális dolgokba, ha valakinek van kedve egy jó bor mellett szívesen összeülök vele beszélgetni. Elég fontos ugyanakkor a spirituális nyitottság, győzködésre nem szánnám az időmet. Ez az egész állapot egy jó lehetőség a mélyebb én felfedezésére.
-
kew
senior tag
hali,
ajánlom az alábbi fb csoportot, szerintem tökjó hangulatú, és segítőkészek
-
Findzs
addikt
válasz
Szabikaa20 #702 üzenetére
jobbulást neked és a testvérednek
-
Szabikaa20
őstag
Sziasztok!
Most találtam rá csak a topikra véletlenül,pedig már elég öreg motoros vagyok erre felé!
Sajnos 2010-óta nálam is Crohn betegséget diagnoztizáltak,2011-ben operáltak is.Nagyon sok mindent szedtem szteroidokat(prednison?) is stb...Szedtem 2évig Humirát is.Most imurant szedek 1x50mg-ot és Penthasa-t 2x1g-ot,de csak 4hete kb.Elötte 1,5-2évig nem szedtem semmit.Most úgy néz ki megint fogom kapni a Humirat.Sajnos az öcsém is most kórházban van az is Crohn vagy Colitiszos lett! :/ Pár hszt visszaolvastam és én mondjuk nem nagyon diétázom,de azért oda figyelek,hogy szalonnát kolbásszal azért ne egyek!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lenovo Thinkpad P1 gen1, gen2, P52s FHD, 4K oled touch
- Tablet felvásárlás! Samsung Galaxy Tab S10+, Samsung Galaxy Tab S10 Ultra, Samsung Galaxy Tab S10 FE
- Azonnali készpénzes AMD CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- 124 - Lenovo Yoga Pro 7 (14IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060 (48 hónap garancia!)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest