Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- vrob: Irány a 32 bit: játékprogramok 1994-1995-ben
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: MárkaLánc
- Graphics: Hamis SSD-k az online piactereken, hirdetési oldalakon, hogyan szűrd ki?
- Gurulunk, WAZE?!
- ldave: New Game Blitz - 2025
- NASsoljunk: ZyXEL NSA-310 és az FFP
-
LOGOUT.hu
Pár hasznos infó érhető el az összefoglalót megnyitvaˇ
****CS:GO OFF TOPIC****
[PH!] Steam Group | Facebook
Ha szeretnél jönni 10-es mixre,discordon jelezd
|PH CSGO Discord | Discord beállítási útmutató |
Láda Drop útmutató| Major infó
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bengio
tag
válasz
Bengio #77913 üzenetére
Sziasztok!
Gondoltam megírom a sztori végét, saját tapasztalásomat...MSI lap + VGA kombóhoz van egy MSI Gaming APP nevű szoftver. Ezt nemrég fedeztem fel, és "sajnos" használtam is. 3 üzemmódja van: Silent - Gaming - OC. Először tesztelés céljából feltoltam (még az 1070-nel) OC módba a konfigot (CPU-t is, VGA-t is), majd, mivel drasztikusan megnőtt a hőtermelés, és a fogyasztás is, minimális FPS számot profitálva ezzel, úgy döntöttem, visszateszem "Silent" módba az egész gépet. Eközben megérkezett az 1080 Ti, következett annak tesztelése, és a szomorú eredmény, amit a hivatkozott hsz-emben leírtam. És itt jött a varázslat: pár napja a BIOS-ba belépve konstatáltam, hogy a Silent mód szépen csendben a RAM-ot is kidobta a korábban elég optimálisra beállított XMP-mből, vissza 2133 MHz-re, bődületes béna időzítésekkel. Innentől kezdve játék közben a CPU gyakorlatilag a RAM-ra "várva" lóf.sz teljesítményt tudott produkálni, ami lehúzta magával a VGA-t is. Ezért voltak a 60-60%-os CPU/GPU terheltségek, és a 60-70 C fokos hőmérsékletek... Ami miatt az eredeti sztoriba ezt a silent módos hülyeséget nem írtam le, az az volt, hogy egyáltalán nem gondoltam volna, hogy a RAM-hoz is hozzányúl, ezért nem is ellenőriztem... Ebből kicsit az is jöhet le, hogy félrevezettelek titeket, de nem volt szándékos, magamat is félrevezettem. my bad.
Szerencsére a szépen finomhangolt 3000 MHz / CL13 memóriabeállítás el volt mentve BIOS-ban, így azt visszatöltve jelentős javulást tudtam elérni a gép összteljesítményében, FPS számokban...
Ezen felbuzdulva elkapott az ideg, kíváncsi voltam, mi történik, ha még feljebb tolom a RAM órajeleket, hozzáigazítva az időzítéseket... 3600 CL 16-ot belőttem. Ennek egy nagyon pozitív hozadéka az átlag 80/100% CPU/GPU kihasználtság lett (jobban kihajtja a 7700K az 1080Ti-t), viszont 10-10 fokkal magasabb hőmérséklet mindkét oldalon (CPU ~75-80, GPU ~70-75). GPU fronton magából a teljes terheltségből, CPU fronton viszont a megemelkedett MCH (memóriavezérlő) használatból adódik a hőmérséklet emelkedés. Cserébe 180-220 FPS közötti átlagokat hoz a konfig CS2-ben, maptól függően...Köszönöm mindenkinek, aki ötletelt, és segített.
Kellemes ünnepeket kívánok nektek,
-
Steven
addikt
válasz
Bengio #77936 üzenetére
Srácok én értem ,hogy nem azt látjátok ,de a tény az hogy cpu-t cserlnétek és mindenkinél több fps lenne.....
Még az én fos 7800x3d -n sem 99% a gpu használat pedig 5200Mhz re van húzva 103 fsb vel ... szét van ocva ennyit bír ez a fos....
Ezért néznék meg egy 9800x3d-t azok állítólag mennek 5600Mhz is
-
goccer
aktív tag
válasz
Bengio #77915 üzenetére
Megpróbálhatod Launch option-be a -threads 9 parancsot, de sokat nem várnék sajna, régi a procid
-
goccer
aktív tag
válasz
Bengio #77913 üzenetére
Gyanítom nem használja ki az összes CPU szálat a játék, ezért látsz alacsony CPU load-ot. A kihasznált szálakon meg kevés már a kakaó. Elég proci igényes a játék, CSGO is az volt, bár a CS2-nek már VGA is kell
Igazából ahhoz hogy tuti 200 fps fölött legyél sajna CPU és VGA csere is kelleni fog szerintem. De mindenképp a CPU-val kezdeném.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Counter-Strike: Global Offensive
- Horgász topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Ubiquiti hálózati eszközök
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Milyen légkondit a lakásba?
- DOOM - The Dark Ages
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Külpolitika
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S22 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Apple iPhone 15 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 11900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Bezámítás! HP Elitebook 840 G11 üzleti notebook - Ultra 5 135U 16GB RAM 256GB SSD Intel Graphics W11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest