Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sh4d0w: Nyitlocker
- MasterDeeJay: Ram gondolatok 2026 január - DDR3-as gép is lehet megoldás? Mi a minimum?
- bitpork: Ha Isten létezik...
- MasterDeeJay: i7 4980HQ asztali gépben (vs i7 4770)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Candy: Kossuth Lajos azt üzente, elfogyott a gémergépe
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Clemi
veterán
Teszteltem megint. Az előbb, amikor minden alapon volt, még a proci is 200-as FSB-vel akkor jött a hibaüzenet Blend módban 2 perc után. Most elkezdtem a Small-al és 4-5 percig hibátlanul megy minden teszt, még a Blend is. Érti ezt valaki? A maghőmérsékletek a Core Temp szerint 54-55 fok körül változtak.
A 300X10-es beállításnál egyébként elpiszkáltam a bios-t Vcore:1.35, PciE:100, Dram voltage:1,9 és letiltottam az energia takarékos módokat, de úgy meg netezés közben resetelt a gép.
A procim az Everest CpuID szerint, és a CpuZ szerint is Rev:6F2. Ami érdekes viszont, hogy a RAM-okra 5,5,5,15 volt szitázva, de a CpuZ és az Everest szerint is 5,5,5,18-as. Na most akkor mire állítsam a biosban? -
Clemi
veterán
Sziasztok!
Na most segítsen valaki.
A lényeg, hogy a P5KC lapba az E4400 proci mellé ma beleraktam egy 2x1GB 800-as Geil szettet.
Elkezdtem az ORTOS-al tesztelni először 300x10-en, majd 266x10-en de minden esetben ujraindította a gépet teszt közben. Most mindent visszatettem alapra de bár nem indult ujra, a teszt de 2 perc után a ''Test 1, 4000 Lucas-Lehmer iterations of M19922945 using 1024K FFT length.
FATAL ERROR: Rounding was 0.5, expected less than 0.4
Hardware failure detected, consult stress.txt file.'' szöveggel megállt. A stress.txt fájl természetesen nincs sehol, úgyhogy lövésem nincs mivel van baja.
Egyébként a ''Blend - Stress CPU and RAM'' módot indítottam.
Valami ötlet, hogy mivel kezdjem a bibit keresni, vagy ez a tesztmódja hibás lenne az Ortosnak?
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
Clemi
veterán
Még egy apróság. A 3DMark mérésben hiába a 34%-os overlock, mindössze 60 plusz pont lett az eredmény. Ennyire mindegy a proci sebessége és ereje ebben a tesztprogiban?
Eg biztos, most 266X10-es FSB beállítással és 667-es RAM sebességgel a gép stabil és gyors, ha ettől a RAM sebességtől eltérek lefelé, akkor szinte érzem hogy lassabb az összes művelet, (ablaknyitás, fájl indítás stb) ha pedig felfelé akkor nem indul a gép, úgyhogy a Samsung ramokkal nem vigéckedek. A héten beújítok az új memeket, és próbálkozom tovább.
A többi kérdéseimre a válasz senkitől?
-
Clemi
veterán
Oksa, köszi a választ, de nem derül ki számomra, hogy milyen sebességgel mennek a memóriák, és amúgy a tesztekben stabilan ment-e a konfig. Na és persze az a néhány új funkció a biosban amiket leírtam, azok mit befolyásolnak, illetve egyáltalán mit jelentenek.
Amúgy ha már irok megint, egy újabb kérdés. Ti milyen RAM-ot javasoltok? Most itt a gyártmányra gondoltam. Nagyon kacsalódok egy Geil value, vagy Ultra 2X1GB szettel. -
Clemi
veterán
Sziasztok!
Én is belevágtam egy kis konfig cserébe, és bár próbálkoztam némi tuninggal de nem sok sikerrel.
Most ami van, az egy ASUS P5KC alaplap, és egy E4400-as proci, rajta egy Freezer7 Pro hűtővel, és egyenlőre 2 db 512-es Samsung DDRII-667-es RAM. (Hamarosan cserélek valami márkásabb legalább 800-as, de lehet hogy 1064-es modulokra.)![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Most úgy néz ki, hogy alapon hagyva mindent, 266-os FSB-vel stabil a gép. Ha felemelem a processzor feszültséget 1,35V-ra akkor megy 300-as FSB-vel is ekkor a RAM-ok 600Mhz-en mennek. A PCIE frekit természetesen fixáltam 100Mhz-en. Mást nem piszkáltam el, de ekkor már nem stabil, vagyis a legváratlanabb időpontokban csinál egy resetet, és ujraindul. Adhatnátok némi tanácsot mert bár végigolvastam a topicot, de nem találtam egyértelmű választ. A célom nem a maximális túlhajtás, de egy 3-3,2-es stabil sebességet szeretnék kihozni a vasból.
Procit milyen feszültségre? Illetve mennyi az alapfeszültsége?
Jelenleg DDR-667-es RAM van a lapban Ennek, ha jól tudom 1,8V az alapfeszültsége. Ezt mennyire érdemes emelni hűtőborda nélkül?
Az alaplap biosában találtam néhány, eddig számomra ismeretlen menüpontot. Ha valaki segítene megérteni, hogy ezek mit jelentenek, illetve melyiket mire érdemes átpiszkálni ha tuningolom a vasat, akkor azt nagyon megköszönném.
C1E support
CPU TM Function
DRAM Static read control (Auto, Disabled, Enabled)
DRAM Dynamic write control (Auto, Disabled, Enabled)
Transaction Booster (Auto, Disabled, Enabled)
Booster level (0, 1)
Clock over-charging mode (Auto, 700, 800, 900, 1000mv)
CPU spread spectrum (Auto, Disabled)
PcieE spread spectrum (Auto, Disabled)
CPU voltage reference (Auto, 0,63x, 061x, 0,59x, 0,57x)
CPU voltage damper (Auto, Enabled)
CPU PLL voltage (1,5V, 1,7V)
FSB Termination voltage (1,20, 1,30, 1,40, 1,50)
North Bridge voltage (Auto, 1,25, 1,40, 1,55, 1,70)
North Bridge voltage reference (Auto, 0,67x, 061x)
Üdv mindenkinek, és előre is köszi:
Clemi
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Lexus, Toyota topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Megkérdeztük az AI-t: milyen érzés, amikor megreguláznak?
- OLED TV topic
- Okos Otthon / Smart Home
- Milyen széket vegyek?
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Formula-1 humoros
- További aktív témák...
- ELADNÁD IPHONE KÉSZŰLÉKED? ADD EL A MOBILESHARKNAK GYORSAN ÉS BIZTONSÁGOSAN!
- Lenovo L13 Core I3-10110U / 4GB DDR4 / LAPTOP 2
- Apple iPhone 13 Pro Max Sierra Blue ProMotion 120 Hz, Pro kamerák 128 GB Használt, szép,100%
- MS SQL Server 2016, 2017, 2019
- Samsung Galaxy S23 Fe 128GB,Átlagos,Dobozaval,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)