- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- Gurulunk, WAZE?!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- MasterDeeJay: Legújabb beszerzésem: Sata to Sas adapter
- Lalikiraly: SÜNI energiaital.
- MasterDeeJay: H110-es lapban 10.gen Comet Lake működhet?
- hdanesz: Elektromos autózás - Hyundai Ioniq 28 kWh - 2018
- hdanesz: Hyundai Ioniq 28kWh - Első benyomások - második felvonás
Aktív témák
-
Tudom, de ez nem választás kérdése - ilyenem van feleslegben, és egy ~3000 forintért vett gépbe nem akarok ennek többszörösébe kerülő tápot rakni. :)
Ha kell, itt leteszem a szent nagyesküt, hogy nem fogok nektek siránkozni ha leég a cucc, és féltőn óvom tőle az igényszintemet (remélhetőleg így Adi is megnyugszik).
Jim Tonic, kösz, megnézem mit tehetek a kondikkal - egyenlőre még csak picit széthajtogattam a két hűtő''borda'' (...) végén a lamellákat a jobb hőleadás végett. -
Adi
senior tag
Gondolom neked is, azért szívtad mellre a hozzászólásomat. :DDD
Írtam már, hogy tapasztalatból beszélek és nem vallásháború kirobbantása a célom vele. Használd egészséggel a Codegened, de ne nyávogj majd itt a fórumon, ha esetleg leég tőle az egész géped. Én szóltam. :t
[Szerkesztve] -
nbk
aktív tag
Sziasztok!
Codegen tápom most szállt el, egy 300W-os volt... kikapcsoltam rendesen a gépet, ugy volt egy napot majd öcsém telefonált, hogy qurva büdös volt a szobámban és a tápból jött a szag... be már nem kapcsolt...
Vettem egy chieftech 360-ast, ég és föld a kettő... sokkal de sokkal hallgabb...
igaz árban is jó duplája volt :o)
soha többet codegen! -
woodpaul
őstag
DTK tápokkal mik a tapasztalataitok?
-
Adi
senior tag
B+, ez az egész téma arról szól, hogy a Codegenek mekkora f*sok! Legközelebb azért megtisztelhetnél mindenkit azzal, hogy elolvasol egy témát, mielőtt fölteszed ugyanazt a kérdést, amiról az egész szól!
Aki azt mondta, hogy a Codegenek jók, az vagy még tapasztalatlan, vagy hazudott neked. -
Lúdvérc
csendes tag
Úgy tudom, hogy a Codegen tápok viszonylag jónak mondhatók. Mondjuk az én helyzetem nem biztos, hogy ezt bizonyítja...
Még nem olvastam el a fórumot, mindjárt hozzáfogok. :)
Az a probléma, hogy a gépemnek egyébként semmi baját nem észlelem, ha nincs benne a Samsung vinyó, sosem volt eddig magas a feszültség, és a táp sem tett tönkre semmit... -
Adi
senior tag
Nem hiszem, hogy a vinyó terhelte meg a tápot, legalábbis egy vinyó nem tenne ilyet. Egy 7200-es IDE Samsung pláne, a szervervinyók szeretnek többet fogyasztani. De egy mai ''modern'' procihoz képest igen keveset.
Inkább dobd ki a sz*r Kodegány tápodat, vegyél egy normálisat, és próbáld ki azzal a konfigurációdat.
Ha mázlid van, akkor nem rontotta még el a vinyódat.
Végigolvastad egyébként ezt a témát? Ahogy érzem a kérdésedből, nem igazán. -
Lúdvérc
csendes tag
Üdvözlet!
Van egy 160GB-os Samsung vincseszterem (sulinetes), és olyan problémával küzködök vele, hogy időnént leáll, pl. egy Linuxot sem tudok rá feltenni, Reset után BIOS nem ismeri fel. Aztán a szervízben volt kb. 4 hétig, és mire végre visszakaptam, szomorúan (inkább dühösen) állapítottam meg, hogy semmi sem változott, most is ogyanolyan hibásan működik, mint ezelőtt. Viszont: miután kivettem a nevezetes vinyót a gépből, és a régi Maxtoromról indítottam a Windowst, egyből mutatta magát az Asus Probe nevű progi, ami szerint a feszültségértékek magasak, a 3,3V az 4V körüli, a 12V pedig 15V lett. Kikapcsoltam, aztán újraindítás után visszaállt minden normál értékűre. Nos, arra gondoltam, hogy ez a kilengés nem-e a Samsung vinyó hatására következett be, vagyis talán nagyon megterhelte a vinyó a tápot; és amiatt voltak a magasak az értékek. Szóval, nem-e a táp a hibás, vagy kevés? Egyébként 300W-os Codegen.
Aiknek van ötlete, annak előre is köszönöm! -
al_age
senior tag
hello újból!
csak érdeklődnék, hogy szerintetek mennyit ér 1 hibátlan 420 wattos codegen táp 10 hónap garival? -
mr_ricsi
veterán
''a katonai eszközökben a kondik behelyzése előtt a nyák alkatrész felöli oldalát ragasztóval bekenik s ezt követően illesztik a kondit a helyére a mechanikai mozgások okozta sérülések minimalizálása érdekében..''
Ezt a tekercseknél, trafóknál és a hosszú vezetékeknél csinálják a mechanikai mozgások miatt, az elektrolit kondenzátoroknál kifolyásgátló-tömítő szerepe van.
''Nem vagyok meggyőződve arról, hogy az otthoni használat jobban terhel egy tápot, mint egy ''ipari'' ''
A tápnak az volna kedvező, ha 1x bekapcsolnák, aztán -mondjuk- 5 év múlva ki, és mehet a selejtbe.
A kapcsolóüzemű tápok minden feszültség alá helyezéskor ''megrántják'' a hálózatot, ilyenkor akár 100A-t is felvesznek egy rövid ideig.
A gép bekapcsolásakor az alkatrészek áramfelvétele nagyobb, mint üzem közben.
Készenléti helyzetben nem működik a tápventi, ezért egyes részek nagyon felmelegedhetnek. Ha ilyen helyre elektrolitkondit tettek...
Otton az emberek nagy része a tápon spórol, és a bika játékgépet 300W-os táppal használják.
Ehhez képest a ''gyári'' gép akár nonstop is működhet, esetleg légkondis helyen, a tápot az alkatrészek áramfelvételéhez méretezték, 8-10 órákat megy ki-be kapcsolás nélkül, stb. -
Tifusz
tag
Ha ferdén van behelyezve a kondi, akkor a hőtágulás (és egyéb rezgések hatására - természetesen a hőtágulás nem okoz rezgést, de a hatása hasonló)
következtében a láb és a kondi fegyverzete közötti kapcsokat megszakad.
Hogy ez mennyire valós probléma, azt jól példázza az, hogy a katonai eszközökben a kondik behelyzése előtt a nyák alkatrész felöli oldalát ragasztóval bekenik s ezt követően illesztik a kondit a helyére a mechanikai mozgások okozta sérülések minimalizálása érdekében..
Egyébként önmagában is igénytelen tervezést sugall, hogy a ''mérnökök'' arra nem vették a fáradságot, hogy lemérjék a kondi lábainak távolságát - mert ezért nem tudják pontosan a helyére illeszteni eme alkatrészt, persze az is lehet, hogy nem kaptak oda való kondit, de ettől a lényeg (az igénytelenség) nem változik.
És zet bizony a ''neves'' gyárótk is elkövetik, függetlenül attól, hogy milliós szerverekbe is beteszik az alkatrészeiket...
Magyarán egyáltalán nem mindegy, hogy áll egy kondi...
Nem vagyok meggyőződve arról, hogy az otthoni használat jobban terhel egy tápot, mint egy ''ipari'' - az általad említett ''meglátás'' meglehetősen eredeti...
Esetleg a gyakori bekapcsolás okozta ''fokozott'' terhelésre gondolsz?
Mert nekem más nem jut az eszembe, de sajnos én sem tudok mindenre gondolni és - nehéz bevallani - de tévedhetek is... -
al_age
senior tag
igen, azóta megoldódott a probléma.
a táp fesz-értékei rendben vannak, az újraindulások meg ugy néz ki a videokártya miatt voltak (pontosabban az agp beállítások miatt), de ez még nem biztos kop-kop-kop
tehát nekem most egy 420-as codegen-em van és most tökéletesen működik -
Adi
senior tag
-
Tithian
őstag
válasz
Warlock_42 #100 üzenetére
Hát igen, nekem is szúrja a semem, hogy sok helyen a ''kínálat'' CD-ből, DVD-ből Tevion (30FT?), Princo (ez magáért beszél), és társaik, az eladó pedig furcsán néz rád, ha a Codegen vagy Mercury táp már nem elég...
De minden igénytelen szemetet el lehet sózni, pláne, ha mást nem is lehet kapni.
Aktív témák
Hirdetés
- Elstartolt az AMD munkaállomásokhoz szánt platformja
- Filmvilág
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Motorola Moto G72 - a titkos favorit
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W10 I Cam I Gari!
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AS USB-C docking station (akár 3x4K felbontás)
- 10% -tól elvihető.Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! ACER PREDATOR HELIOS
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged