Hirdetés

2024. május 3., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2020-02-27 09:43:31

LOGOUT.hu

--- Még az új vizsgarendszer előtti információk, majd frissítjük! ---


Gyakran ismételt kérdések
Olvasd el a cikkeket itt.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#14751) kavik válasza FecoGee (#14750) üzenetére


kavik
csendes tag

okés, kösz!

(#14752) kmisi99


kmisi99
addikt

Sziasztok, ugyan nem cisco hanem hulladék huawei de egy az egyben cisco copy.

Winscp vel akarok belépni rá de ezt dobja ki. Több tucat ilyet csináltam már control C control V copy az egész úgy ahogy van de még soha nem kért ilyet, semmit se fogad el, ha üresen hagyom azt se, sose láttam még ezt az üzenetet. Valakinek van valami ötlete?

Megkerültem a rendszert akik csinálták a dokumentációját baromság felhasználó nevet adtak meg ez volt a baj. :W

[ Szerkesztve ]

(#14753) crok válasza kmisi99 (#14752) üzenetére


crok
Topikgazda

Pedig azt írja rossz a jelszó.. ettől még lehet persze a név is rossz (akkor is ezt írja általában mert ahhoz a rossz névhez hiába "jó" a jelszó).

Ha egy hozzászólásomban linket látsz az hasznos referencia, hivatkozás vagy leírás és erősen ajánlott vagy minimum érdemes elolvasni. A Logout bejegyzéseim tele vannak hasznos Android tippekkel-trükkökkel, alkalmazásajánlással..

(#14754) minek?:S válasza crok (#14734) üzenetére


minek?:S
őstag

& (#14731) Cyber_Bird

2004, úristen :D Köszönöm a válaszaitokat srácok :R

Üdv.:M.

(#14755) kavik


kavik
csendes tag

Gondolkodok laborozáshoz pár eszköz beszerzésén, találtam is egy 3550-es switcht, aminek kapcsán ráakadtam hogy van EMI meg SMI változat, viszont nem igazán értettem meg hogy mi a különbség, valaki legyen szíves röviden világosítson fel. Van aki szerint az SMI nem támogatja a layer 3 funkciót, van aki szerint igen, van ahol azt írják csak az IOS más és frissítésnél van vele gond.

a lényeg, házi laborhoz, ccna, esetleg ccnp switch tanuláshoz elég az olcsóbb SMI változat?

(#14756) crok válasza kavik (#14755) üzenetére


crok
Topikgazda

Ebben azért volt már róla szó ; )

Kicsit szürke a helyzet. Az EMI mindent tud, amit az SMI csak pluszban routing.. de nem teljes értékű az a routing, de a labozáshoz úgymond elég. Az SMI megeszi az EMI IOS-t de nem legális rátenni (de megeszi). Az SMI (Standard Multilayer Image) alapból tud 15 (vagy 16?) statikus utat, vagy RIP1/2, vagy OSPF vagy EIGRP (de csak stub). Az EMI (Enhanced Multilayer Image) az olyan itt kb., mint routerekbél az advipserv feature-set (RIP1/2, OSPF, IGRP, EIGRP, BGPv4) meg multicast. A product overview egyébként [itt] érhető el, részletesen leírja az elején hogy mit "tud" az SMI és az EMI:
"Included with the Catalyst 3550-24, 3550-24 PWR, 3550-24-DC, 3550-24-FX and 3550-48 are the Standard Multilayer Software Image (SMI) or the Enhanced Multilayer Software Image (EMI). The SMI feature set includes advanced QoS, rate-limiting, access control lists (ACLs), and basic static and routed information protocol (RIP) routing functionality. The EMI provides a richer set of enterprise-class features including advanced hardware-based IP unicast and multicast routing and the Web Cache Communication Protocol (WCCP). After initial deployment, the EMI Upgrade Kit gives users the flexibility to upgrade to the EMI. The Catalyst 3550-12T and 3550-12G are only available with the EMI."

De utáltam, mikor switchcserére megy ki a csomag, aztán a helyi erő berackel mindent majd kiderül, hogy SMI a switch de EMI volt a halott switch.. oszt' akkor mehet a magyarázkodás, hogy ugyan most ezt így meg úgy meg otthagyjuk, de lesz akkor mégegy intervention.. add be az ügyfailnek hogy megint lesz egy leállás, mikor számára "minden ugyanolyan, minden működik".. imádom.

Ha egy hozzászólásomban linket látsz az hasznos referencia, hivatkozás vagy leírás és erősen ajánlott vagy minimum érdemes elolvasni. A Logout bejegyzéseim tele vannak hasznos Android tippekkel-trükkökkel, alkalmazásajánlással..

(#14757) kavik válasza crok (#14756) üzenetére


kavik
csendes tag

"Ebben azért volt már róla szó ; )" jogos :) láttam gyanúsan jó áron egy 3550-24 SMI switchet, belelkesedtem, próbáltam hamar utánaolvasni, de pont a fórum a kérdés előtt már elmaradt :((

igazából elég alap laborban gondolkodom, ha majd egyszer egy állásinterjúra eljutok, nehogy már úgy menjek hogy még egy eszköz se volt a kezemben mert vizsgára csak PT-vel készülök. de amit írtál az alapján nekem bőven elég lesz :)

Köszi!

(#14758) kmisi99


kmisi99
addikt

Sziasztok, végre össze mókoltam a GNS3-at, IOU-t használok ha az számít.

Ha rakok be VPC-t és pl egy layer 2sw re kötöm őket, adok nekik IP-t de még csak meg se pingelik egymást. Kellene még valamit állítani a VPC-ken? A switch UP/UP (mondjuk az összes létező portja UP/UP connected státuszban fut. :F

(#14759) crok válasza kmisi99 (#14758) üzenetére


crok
Topikgazda

L2, OK, de trunk vagy access? Trunk-ön ugye (hacsak nem a natvív VLAN-on megy a forgalomad akkor) tag-elt kellene legyen a keret, a VPC tag-elni nem tud. Ha access akkor ugyanaz a VLAN? Ha nem akkor az ugye gond. Ha ugyanaz akkor remélem a host-ok ugyanabba a subnetbe vannak konfigolva IP szerint.

Ha egy hozzászólásomban linket látsz az hasznos referencia, hivatkozás vagy leírás és erősen ajánlott vagy minimum érdemes elolvasni. A Logout bejegyzéseim tele vannak hasznos Android tippekkel-trükkökkel, alkalmazásajánlással..

(#14760) kmisi99 válasza crok (#14759) üzenetére


kmisi99
addikt

Full full alap. Vlan1, access 1db switch 2db vpc 192.168.1.10 x.11 a két pc ip configja. Ha egy natúr gyári gns3 switchet rakok be úgy jó a ping azaz a vpc-k jók.
CCNP re készülök szóval ilyen basic hibákat nem vétek, eddig packet tracert használtam ez az első hogy gns3-at próbálok.

(#14761) crok válasza kmisi99 (#14760) üzenetére


crok
Topikgazda

Ha ennyire az elején vagy még a GNS3-nak akkor ne IOU-val csináld hanem egy C3745-el amibe teszel egy 16 portos switch modult. (Este ha lesz időm megnézem mit tehetek érted IUO ügyben, hogy nálam reprodukálható-e, addig írd meg milyen verziókat szedtél le és honnan (ha publikus)).

Ha egy hozzászólásomban linket látsz az hasznos referencia, hivatkozás vagy leírás és erősen ajánlott vagy minimum érdemes elolvasni. A Logout bejegyzéseim tele vannak hasznos Android tippekkel-trükkökkel, alkalmazásajánlással..

(#14762) kmisi99 válasza crok (#14761) üzenetére


kmisi99
addikt

3745 el se jó, azt is próbáltam első körben, ott meg up/down a port hiába van rákötve a VPC.

És tényleg tök natúr dolog még csak be se állítok semmit. De persze switchport mode acc, switchport acc vlan1 se hatja meg.
És igen tudom hogy a 0/0 0/1 es portok csak layer 3 ban mennek azokat nem használom.

(#14763) csucsko


csucsko
csendes újonc

Sziasztok ,
A CCNP security négy vizsgájáról (SISAS,SENSS,SIMOS,SITCS)van valakinek tapasztalata? Esetleg aki mind a négyen túl van? Időnként felmerül bennem ,hogy szívesen neki futnék mert érdekel hasznos is , viszont a CCNA security vizsgáról én is hasonlóan negatív és demoralizáló tapasztalatokkal jöttem ki mint ahogy itt többen is írták, és ez el is viszi a lelkesedésemet. Ráadásul OCG -is csak a SISAS-hoz van ,CBT videók vannak hozzá de az minden bizonnyal az kevés.
Egyszóval kíváncsi lennék azok tapasztalataira akik mégis belevágtak.

(#14764) kmisi99


kmisi99
addikt

Sziasztok, GNS3+Cisco iou. Mikor már elkezdeném konfigurálgatni a hálózatom a GNS3 VM CPU 100% ra felvágódik és 1-2 eszköz be is fagy. Én broadcast storm-ra gondolok, de a spanning tree-nek defaultban mennie kellene és ezt megakadályozni, a show spanning tree alapján is megy a switcheken. :F
Valaki találkozott már ilyennel?

[ Szerkesztve ]

(#14765) Proci85 válasza csucsko (#14763) üzenetére


Proci85
senior tag

"CCNA security vizsgáról én is hasonlóan negatív és demoralizáló tapasztalatokkal jöttem ki mint ahogy itt többen is írták"

Tudnál erről bővebben írni? Épp a napokban kerestem CCNA security témában itt a fórumban, mert CCNA után gondolkozom rajta, de nem találkoztam sok véleménnyel.
CCNP a cél, de arra most nincs kapacitásom. CCNA megtartása miatt jött képbe a security vizsga illetve 2006 óta linuxozok, a security téma nem áll tőlem távol, sőt, egyik kedvelt témám.

(#14766) evilskati válasza Proci85 (#14765) üzenetére


evilskati
aktív tag

Szia!

Én itt írtam róla:
[link]
[link]
[link]

A LAB részei voltak a legkönnyebbek a vizsgának mikor én voltam. A kérdésekben viszont olyanok jöttek elő, amiket az OCG nem tartalmazott. A másik könyvet mindenképp ajánlom, főleg a LAB részek miatt!

(#14767) vadger válasza Proci85 (#14765) üzenetére


vadger
tag

Én tavaly októberben voltam, és pár év ASA/VPN tapasztalattal a hátam mögött is nehéznek éreztem.
Ahogy a kolléga írta, jópár FirePOWER/Sourcefire kérdés, néhány másik topic ami nem volt az OCG-ben szintén előfordulhat. Email és endpoint security is mélyebben mint az OCG alapján várnád.

Én ezeket ajánlom, tudom hosszúak és részletesek, de ha van időd én átfutnám a releváns fejezeteket:
[link]
[link]
[link]

CCNA RS, Security és egyéb hálózati témák oktatása: https://ccnaoktatasmagyarul.hu

(#14768) Proci85 válasza evilskati (#14766) üzenetére


Proci85
senior tag

Köszönöm a válaszodat, nagyon hasznos. Van végülis olyan könyv/online tananyag csomag, ami lefedi a vizsgát legalább 90%-ban és azt feldolgozva nyugodtan el lehet menni vizsázni?
Nem matatok ASA-kat a munkahelyen.

(#14769) evilskati válasza Proci85 (#14768) üzenetére


evilskati
aktív tag

Egy darab csomagról én nem tudok, bár a videó kurzusokat nem nagyon ismerem. Innen-onnan kell összevadászni az infót, pl. amiket vadger is írt.

(#14770) Proci85 válasza vadger (#14767) üzenetére


Proci85
senior tag

Ezt a hozzászólást nem láttam az előző írásakor még (sokat ültem felette:) ).
Ezekből már jól lehet építkezni. Köszönöm szépen!

[ Szerkesztve ]

(#14771) Mr.csu válasza Proci85 (#14765) üzenetére


Mr.csu
csendes tag

Látom mások már megelőztek a válaszal.Meg tudom őket erősíteni,sok kérdés ami az OCG-ben érintőlegesen sem merült fel, és általánosságban is olyanok a kérdések ami szerintem nem egy CCNA szintű vizsgába valók.
Ezért lettem volna kíváncsi valaki tapasztalatára ,hogy ezek után egy P-vizsgán mégis mennyire korrektek a kérdések egy ilyen A- vizsga után .De ha nincs tapasztalat akkor még győzködöm magam aztán meglátjuk. Négy vizsga soknak tűnik.....

(#14772) csucsko válasza Mr.csu (#14771) üzenetére


csucsko
csendes újonc

Bocsánat, a feni hozzászólás is én voltam. Egy nagyon régi gépen írtam amibe még ez fiók volt elmentve és azt hittem soha nem tudok belépni jelszó hiányában :)

(#14774) soma314


soma314
tag

tanácsot szeretnék kérni CCNA wireless ügyben
úgy hozta az élet, hogy lehet kicsit meg kellene ismerkednem a wireless technológiával
ez most max egy CCNA szintig terjedne
eddigi tapasztalataim szerint csak úgy tudok tanulni, ha közben laborozom is
van a CCIE RS-re készülve az itthoni laboromban, van 6 db multilayer switch, talán mind PoE-s, szóval switch már nem kell
a controllert virtuális géppel szeretném megoldani evalution licence-el
A kérdésem ezért leginkább az AP(k)-ra vonatkozik. Milyen típusban és hány darabban érdemes gondolkodni CCNA wireless labor építéséhez?

(#14775) FecoGee válasza soma314 (#14774) üzenetére


FecoGee
Topikgazda

Szia! Szerintem ketto eleg. Egyik lehet autonomous a masik meg LWAPP. Aztan konvertalhatod oket ha ketto egyforma kene.
En 1242-vel keszultem. Igaz az meg nem n-es de tanulni jo volt. Olcso is. De igazabol szinte barmi megfelel. A CCNA szint inkabb a fizikarol meg alap wlc beallitasokrol szol.

Irtam errol itt:

http://fkuris.hu/blog/2017/01/29/wireless-labor-10-15-ezerbol/

http://fkuris.hu/blog/2016/09/23/ccna-wireless-labor-felepitve/

[ Szerkesztve ]

(#14776) kmisi99


kmisi99
addikt

Ez a GNS3 nagyon nem akar a barátom lenni. :DDD Megint olyan hibába futok bele ami látszólag nincs.

Rettentő leegyszerűsítve VRRP, HSRP, GLBP
2db L3 Switch össze kötve egy sima L2 switch el, valamint egy PC tesztelésre.

Sima vlan 1 sima switchport mode access semmi extra.
SW1 vlan 1 ip .1.10
SW2 vlan 1 ip .1.11
VRRP, HSRP, GLBP ip 1.1 (mind a három protokollt próbáltam külön külön persze)

A host képes megpingelni a 1.10 és 1.11-et, az 1.1 et nem hajlandó. De apr cache ben látja hogy az 1.1 nek a megfelelő mac címét.

Ha host helyett egy l3 switchet használok az is ugyan így reagál, mindenki pingel mindenkit csak a 1.1 et nem.

Ugyan ez packet tracerben összerakva, hibátlan. Többször próbáltam több IOU fájlal is.

(#14777) crok válasza kmisi99 (#14776) üzenetére


crok
Topikgazda

Szerintem hagyd az IOU-t és ezekre az egyszerű dolgokra használd a 16 portos switch modullal a C3725 / C3745-öt. De tovább megyek - erre még switchport se kell, mert routed porton switcheken keresztül összekötve két routert is pont olyan lesz gyakorolni az összes FHRP protokollt.

Ha egy hozzászólásomban linket látsz az hasznos referencia, hivatkozás vagy leírás és erősen ajánlott vagy minimum érdemes elolvasni. A Logout bejegyzéseim tele vannak hasznos Android tippekkel-trükkökkel, alkalmazásajánlással..

(#14778) kmisi99 válasza crok (#14777) üzenetére


kmisi99
addikt

Igazából az eredeti tervem egy tök nagy topológia volt és azon akartam mindent összehozni, szóval kb mindent belerakni, hogy jó komplex legyen hisz külön külön oké lenne összehozni 1-1 feature-t de már egy nagy komplex felkonfigolt topológiában nagyobb kihívás hibát keresni.

De azért rá próbálok a C3745 re ha másnem.

(#14779) FecoGee válasza kmisi99 (#14778) üzenetére


FecoGee
Topikgazda

Ekkora topologiat szoktam futtatni EVE-NG-ben gond nelkul:

http://fkuris.hu/blog/2016/03/11/teszt-topologia-verzio-0-1/

22 eszkoz: 17 router, 5 switch.

(#14780) soma314 válasza FecoGee (#14775) üzenetére


soma314
tag

köszönöm a választ és a linkeket
pedig olvastam is őket, amikor felkerültek a blog-odra, de valahogy kiesett már

(#14782) FecoGee


FecoGee
Topikgazda

[link]. Ezt mindenkinek kötelezővé tenném. CCIE az SDN világban. De igaz a CCxx-re. Nagyon jó session.

Direkt link a prezentációhoz:
[link]

[ Szerkesztve ]

(#14783) kavik


kavik
csendes tag

Volt már korábban téma, érdekelne hogy mi a tapasztalat, teljesen más iskolai végzettséggel munkatapasztalat nélkül egy ccna papírral el lehet helyezkedni, lehet váltani 40 évesen?

Illetve mondjuk egy OKJ-s hálózati rendszer-üzemeltető tesz hozzá bármit? vagy akkor több értelme lenne mondjuk egy CCNA Security, vagy Wireless vonalnak?

(#14784) Cyber_Bird válasza FecoGee (#14782) üzenetére


Cyber_Bird
senior tag

Ma annyit kellett dolgozni, hogy csak most volt idom elkezdeni, ami szomoru, mert jo stilusa van a pasinak, es tenyleg must see a video.

Jason Yang mondjuk jo arc lehet :D

[ Szerkesztve ]

(#14785) vadger válasza kavik (#14783) üzenetére


vadger
tag

Én benne vagyok a cégnél a kiválasztási folyamatban, mint technikai tudást felmérő ember. Azt tapasztalom, ha már behívtak interjúra, és a tudásod megfelelő, akkor van esélyed abszolút, a mai világban értékelnek egy nem fél évente ugrálni akaró munkavállalót.
OKJ-t magam is elvégeztem, nem látom nagyon relevánsnak, nem sok értelme volt. A certeket viszont feltétlenül javaslom. Arra a vonalra menj ami érdekel. Bár az RS mindennek az alapja így jó kezdés lenne az.

CCNA RS, Security és egyéb hálózati témák oktatása: https://ccnaoktatasmagyarul.hu

(#14786) kavik válasza vadger (#14785) üzenetére


kavik
csendes tag

Köszi a választ!

CCNA RS az alap persze, március végére tervezem a vizsgát. Csak kicsit előre gondolkodok, egyenlőre teljes a lelkesedés a téma iránt, időmbe belefér, nem is tanulásnak érzem az egészet. Ha sikerül a vizsga valamit biztos tanulok tovább, de olyat szeretnék ami az elhelyezkedési esélyemet növelné.

(#14787) FecoGee


FecoGee
Topikgazda

Megjelent a Juniper DevOps kurzus az Open Learning-ben, szokasos ingyen vizsga kuponnal.

(#14788) FecoGee


FecoGee
Topikgazda

Sziasztok!

Kozkivanatra ujra elinditottam a “Mennyit keresel” kerdoivet. Megkoszonom ha kitoltitek. Nem egeszen egy nap alatt mar 30 valasz felett jarunk.

Koszi!

(#14790) donatel


donatel
tag

Hali!

Felraktam a GNS3-at a gépemre (WIN10-re), most ismerkedem vele.

Csináltam egy kis hálózatot benne (1 switch és 2 gép), a GNS3-ban alapértelmezetten instalált switchet raktam be.
A consol application for telnet-nek a putty van engedélyezve.
Ha rájelentkezek a switchre, nincs prompt csak egy zöld téglalap. [gns3 hiba]

Mi lehet a probléma? (A putty-ban kellene valamit állítani?)

(#14791) crok válasza donatel (#14790) üzenetére


crok
Topikgazda

Az az ethernet switch egy GNS3 internal ethernet switch, nem IOS-t futtató eszkö - arra nem lehet konzolozni. Jobbklikkel tudod konfigolni a menüjében.

Ha egy hozzászólásomban linket látsz az hasznos referencia, hivatkozás vagy leírás és erősen ajánlott vagy minimum érdemes elolvasni. A Logout bejegyzéseim tele vannak hasznos Android tippekkel-trükkökkel, alkalmazásajánlással..

(#14792) donatel válasza crok (#14791) üzenetére


donatel
tag

Hali!

Néztem GNS3-al kapcsolatos installálási viedót David Bombal-tol. Ő is ugyanezt az alap Ethernet switchet rakta be és ott van prompt. [video]
[kép]

(#14793) crok válasza donatel (#14792) üzenetére


crok
Topikgazda

Megnézem normális gépközelben (nem cégesen) de amit te azzal konzolban csinálhatsz az nudli. Nem AUX-ra kattintottál véletlen?

Ha egy hozzászólásomban linket látsz az hasznos referencia, hivatkozás vagy leírás és erősen ajánlott vagy minimum érdemes elolvasni. A Logout bejegyzéseim tele vannak hasznos Android tippekkel-trükkökkel, alkalmazásajánlással..

(#14794) Hadr0n


Hadr0n
csendes tag

Szép napot mindenkinek.

Abban szeretném segítségeteket kérni hogy van egy 1812 es routerem de csak 12 es IOS van rajta de szeretném frissíteni 15 ösre de nem tudom az oldalról letölteni mert szerződéssel kéne hogy rendelkezzek.

Valakinek nincsen 1812 es routerhez 15 ös IOS-e vagy valami ötlete hogy miképpen lehetne ezt abszolválni ?

(#14795) vadger


vadger
tag

Üdv,
Van itt esetleg valaki, aki hálózatosként a Liget Budapest projektben dolgozik? Lenne pár kérdésem, ha lehet, privátban.
Köszi!

[ Szerkesztve ]

CCNA RS, Security és egyéb hálózati témák oktatása: https://ccnaoktatasmagyarul.hu

(#14796) crok válasza donatel (#14792) üzenetére


crok
Topikgazda

Megnéztem, de se linuxon se Windowson nekem a 2.1.14-ben nem ad rendes konzolt mert nem is tud. Emlékszem újraírták nulláról, a video meg majd két éves. Szerinintem ennyi, ott maradt a GUI - ezt írja is a leírása egyébként [itt] szerintem sok értelme amúgy sincs.

Unmanaged switching: GNS3 built in switch

Use this if all you need is a basic switch to connect devices in a GNS3 topology. You cannot configure this switch through a CLI, but you can set the number of ports supported on the switch and other basic settings.

Ha egy hozzászólásomban linket látsz az hasznos referencia, hivatkozás vagy leírás és erősen ajánlott vagy minimum érdemes elolvasni. A Logout bejegyzéseim tele vannak hasznos Android tippekkel-trükkökkel, alkalmazásajánlással..

(#14798) donatel válasza crok (#14796) üzenetére


donatel
tag

Köszi.

Vannak imageim a GNS3-hoz. Melyeket érdemes használni gyakorlásra (CCNA és CCNP szinten): c1700, c2500, c2600, c3725, c3825, c7200.
Nem akarom betölteni az összeset, ha nem muszály.
Eddig csak Packet Tracert használtam, ott meg ezekből csak a 2600-as routerek vannak benne.

[ Szerkesztve ]

(#14799) crok válasza donatel (#14798) üzenetére


crok
Topikgazda

Nem tudom - mert nem írod - hogy milyen IOS verziók és milyen feature set.
De:
C1700-at hostnak kiváló
C7200-hoz van működő 15.x is akár, az nagyon sokmindenre jó lehet (ZBFW is van meg amit akarsz)
C3725 simán jó routing gyakorlására, ebbe lehet tenni 16 portos switch modult és lehet vele span-tree-zni is.
IdlePC-hez se kell sokat szívni, [ide] tettem egy listát.

De egyébként CCNA szinten a Packet Tracer-ből mi hiányzott? 7.2.1-ben C819-től van C4321-ig egy csomó router (819, 829, 1941, 2901, 2911, 1841, 26xx, 2811, 4321) meg vagy 3..4 fajta switch (2950, 2960, 3650), még Linksys Wifi router is ( : És netacad.net-ről ingyen letölthető egy regisztráció meg egy rövidke "gyorstalpaló" után.

Ha egy hozzászólásomban linket látsz az hasznos referencia, hivatkozás vagy leírás és erősen ajánlott vagy minimum érdemes elolvasni. A Logout bejegyzéseim tele vannak hasznos Android tippekkel-trükkökkel, alkalmazásajánlással..

(#14800) zsolti.22


zsolti.22
senior tag

CCNA Wireless pipa.
860 volt a küszöb, 908 lett. 0 lab volt, össz kérdés 65. Training360-nál voltam Újbudán és nem kaptam meg a +30 percet, ami járt volna; gondolom a csajszi kapkodott. Így is valami 50 percem volt, amikor végeztem. Azt mondta a csaj, hogy amióta cloud alapú a vizsga, azóta hol jön score report, hol nem (van, hogy másnap reggel fossa ki a nyomtató). Nekem nem jött, de másnap megkaptam mailben, ami a vue profilomon belüli Score reports-ra mutatott.

Azért annyira nem volt egyszerű, sőt, vetekedett a CCNA Securityvel (ott 890 volt a küszöb), pedig még a Jerome Henry féle livelessionöket is végignéztem, a semmitseérő OCG-t is átolvastam és azért már egy CWTS-em és CWNA-m is volt. Szerencse, hogy régebbről maradt egy halvány emlékem a controllerek cli-s kezeléséről. Sajnos van jópár sales-es kérdés, nem az RF-re volt kihegyezve a dolog.

Már tologattam egy ideje ezt a vizsgát, aztán múlt héten gondoltam egy merészet, hogy akkor 1 hetet adok magamnak, aztán lesz, ami lesz. Lett :U

Most már inkább a CCNA Anatomy-ra kéne koncentrálni :DDD

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.