Hirdetés

2024. április 20., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2020-02-27 09:43:31

LOGOUT.hu

--- Még az új vizsgarendszer előtti információk, majd frissítjük! ---


Gyakran ismételt kérdések
Olvasd el a cikkeket itt.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#15001) ÁrPi2 válasza kenwood (#15000) üzenetére


ÁrPi2
senior tag

Én szintén nem látom át (az újdonság varázsát) hogyan is működne az a bizonyos "badge" szisztéma: Vajon tehát a february2020-as "cutover" előtt teljesített "régi" 200-125 ( CCNA R&S )
máris olyan specializációt is jelent egyúttal a határnap után, amelyhez már csak 1 (egy) darab technology-core examot kell még megszerezni hogy a,

Hogy a CCNP minősítést megszerezze(m) egy... újonc :U ??? :F

(#15002) ÁrPi2 válasza kenwood (#15000) üzenetére


ÁrPi2
senior tag

"Tuti lesz par fanatikus,akik meg 2020-ban megcsinaljak a CCIE-t. Ok azok,akik 100-200 ezer dollart is megkeresnek vele evente"

Ja, salary-ról még eszembe jutott egy korábbi komment
- Az idei "15 Top-Paying IT Certifications" felsorolásban pl. nem fér föl már CCNA-DC és a CCNP R&S leszorult a 15. helyre annual $106,957 értékkel ...

Ki tudja mit hoz a jövő :))

(#15003) Proci85


Proci85
senior tag

Sziasztok

Bocs, kicsit gondban vagyok én is. Rutinosabb ciscosok bölcs tanácsát várom.
2017.júniusban szereztem CCNA-t. 2020-ban nem terveztem CCNP-t, előbb CCDA vagy CCNA security-t, mert úgy érzem most nem fér bele a 3db CCNP R&S vizsga (Otthon 2 totyogó). Linux szerver üzemeltetésben, IT security témában, dolgozok. Inkább Mikrotik van testközelben. Cisco vizsgát általános tudás bővítésre, és saját elvárásom miatt tettem (cég 100%-ban támogatja). Egy CCNP vizsgát még le szeretnék/szerettem volna tenni, mert azért az én olvasatomban az a szint, amit illik egy hálózattal is foglalkozó embernek tudnia.
De ha jól értem, ha 2020 februárig nem teszem le, a megszerzése nehezebb lesz, visszább kell menni a CCNA témában is, mert már az új CCNA-ra fog épülni. CCNA szinten viszont nem lesznek kisebb "potya vizsgák", amivel lehet hosszabbítani a CCNA-t (pl. CCDA). .

Szóval a nagy kérdés, hogy most megnyomjam a CCNP R&S még is vagy hagyjam a fenébe, majd valamikor meglesz a CCNP enterprise, jobban rákészülve az új követelményekhez? Viszont addig mit értelmes letenni, mert nem szeretném elveszíteni a meglévő CCNA vizsgám jövő júniusban.

(Személy szerint nekem már a neve sem tetszik az újnak, a CCNP R&S jelentett eddig valamit a szakmában, tökösebb névnek érzem, mint a ma oly sokat használt és koptatott, már-már bulshit megnevezések, mint professional, meg enterprise, túl tág fogalom így sokszor komolytalan...)

(#15004) kenwood válasza ÁrPi2 (#15002) üzenetére


kenwood
veterán

No igen. Ha a regi ccnp 100k, akkor vajon mennyi lesz az elso par uj ccie ?

Mi kell az alaplapba? Procibol egy, Rambo 2. <> Egyetlen vizmolekulaban tobb hidrogen atom van,mint ahany csillag az egesz naprendszerben

(#15005) vadger válasza ÁrPi2 (#15002) üzenetére


vadger
tag

Hát nem tudom, de nekem elég fura, hogy egy CompTIA Network+ jobban fizet mint egy CCNP RS... Véleményem szerint nagyon nem ugyanaz a szint. Elhiszem, hogy a CompTIA az vendor független, de azért mégis...

CCNA RS, Security és egyéb hálózati témák oktatása: https://ccnaoktatasmagyarul.hu

(#15006) TommyNagz válasza vadger (#15005) üzenetére


TommyNagz
senior tag

Comptia azért jóval lejjebb van mint egy CCNP R&S, jól tévedek?

encapsulation dot1q

(#15007) vadger válasza TommyNagz (#15006) üzenetére


vadger
tag

Ugyan sosem próbálkoztam a Comptiával, de átfutva a követelményeket, kb CCNA szint, és abból is inkább az elmélet. Szóval igen, jóval lejjebb van szerintem.

CCNA RS, Security és egyéb hálózati témák oktatása: https://ccnaoktatasmagyarul.hu

(#15008) ÁrPi2 válasza vadger (#15007) üzenetére


ÁrPi2
senior tag

Én is így gondolnám, csupán ugye ez a fenti régi komment jutott eszembe (és találtam hozzá az idei "adatgyűjtésüket") , és hogy ööö mégis a legalább 100 adatközlő (per cert) adataiból összerakott salary-felsorolás ez mutat $100k/year fölötti vonalon kisebb-nagyobb előnyt a CompTIA Network+ osoknak...

[ Szerkesztve ]

(#15009) kenwood válasza TommyNagz (#15006) üzenetére


kenwood
veterán

Pont tegnap neztem egy videot a temarol. Inkabb a ccent-ccna szint.
Tobb mindennel foglalkozik,de nem olyan melysegben,mint egy cisco cert

Mi kell az alaplapba? Procibol egy, Rambo 2. <> Egyetlen vizmolekulaban tobb hidrogen atom van,mint ahany csillag az egesz naprendszerben

(#15010) Yeffy válasza kenwood (#15009) üzenetére


Yeffy
veterán

Epp irni akartam, h ha jol tudom, az kb a CCENT meg a CCNA kozott van, ha jol tudom.
Tenyleg fura ez az uj rendszer a R&S vonalon is.

Jol ertelmezem amugy, h most mar nem kell ervenyes CCNA hozza, lehet "kb a semmibol" is letenni, ha megvan a tudasod? Sz'al nem "kell" 3 even belul letenni az elozo cert utan? Ha jol tudom, jelenleg kell hozza az A. :B

Big girls ride harder. ヅ || Kondi powaa'!

(#15011) soma314 válasza ÁrPi2 (#15002) üzenetére


soma314
tag

hát szerintem ez a 15 top paying list egy "bullshit"
egyrészt a PMP például nem is klasszikus műszaki tartalmú IT certification, a CompTIA bár nem butaság, de önmagában csak elméleti tudást ad

Egyébként általánosan ezekkel a listákkal az a baj, hogy van CCNP RS, aki egy hónapja az, meg van aki 10 éve az, sőt olyan is van, aki 10 évig az volt, de már nem az. Lehet a legutóbbi (akinek nincs valid cert-je) a legnagyobb tudású és van akkora neve a szakmában, hogy ne kelljen ilyesmivel vesződnie.

A cert-ek arra jók (arra nagyon) hogy gyakorlati szintű, aktuális tudásról adjanak tájékoztatást. Nem úgy nézd, hogy azért szerzed meg a CCNA-t mert akkor a fizetésed ennyi és ennyi lesz, hanem úgy, hogy a megszerzéséhez elsajátítod a tudást, ami számodra hasznos. Ha sikerül a cert az egy visszajelzés neked és jelenlegi / későbbi munkáltatóidnak, hogy kb mit tudhatsz minimum. A maximumra nincs benne információ.

(#15012) ÁrPi2 válasza soma314 (#15011) üzenetére


ÁrPi2
senior tag

Ezt az iránymutatásodat a Certek értékeléséről nagyon elfogadom.

Mi a te tipped az új Cert rendszer "badge" - jeiről, amit a #15001-nél kérdeztem/töprengtem?

(#15013) kenwood válasza soma314 (#15011) üzenetére


kenwood
veterán

Nem bullshit,hanem atlag.
Attol, hogy mondjuk itthon 220 az atlag fizetes,meg nem fog mindenki annyit keresni.

A masodik bekezdest sem ertem.
Szoval ne azert tanuljak,mert a 150-200ks fizubol a csekkeket sem tudom feladni, es ebben a szakmaban jobban fizetnek, mint amibol menekulnek?
Inkabb valami eszmei cel erdekeben? :)

[ Szerkesztve ]

Mi kell az alaplapba? Procibol egy, Rambo 2. <> Egyetlen vizmolekulaban tobb hidrogen atom van,mint ahany csillag az egesz naprendszerben

(#15014) FecoGee válasza ÁrPi2 (#15012) üzenetére


FecoGee
Topikgazda

Senki nem tudja meg ez pontosan hogy fog kinezni. Specializaciot nem jelent. Sima CCNA lesz csak, de hogy ez a badge hogy fog mukodni nem tudni.

(#15015) soma314 válasza ÁrPi2 (#15012) üzenetére


soma314
tag

sajnos semmi ötletem nincs és félek, hogy a Cisco-nál az illetékesek sincs még végleges tervük
Mert, hogy erről nincs semmi információ. Ennek két oka lehet: vagy nem akarják, hogy a jelöltek "taktikázzanak" vagy meg akarják várni a szakma reakcióit a felvázolt változásokra. Vagy akár a kettő együtt.
Csak hangosan gondolkodva a saját szituációm: RS-ből van CCNA/CCNP és megvan a valid CCIE written vizsga, wireless-ből a CCNA
Az új rendszerben ugye ez mind az enterprise része. Az új rendszerben van ugye core vizsga.
Na most, ha azt mondják, hogy elismerik a mostani CCNP RS-t core-nak, akkor az azért "torz", mert aki a jövőben szerzi meg, az a core vizsgához tanulni fog némi wireless-t is. Eddig az RS-hez nem kellett semmi wireless tudás. Mivel RS, ezért megadhatnák, az advanced routing and services specialist-ot. Érdekes módon switch-ing már nem szerepel sehol a megnevezésben.
A CCIE RS written vizsga pedig nem fog szerintem semmit sem érni, hiába kellett mélyebb tudás hozzá, mint a CCNP RS vizsgákhoz és hiába volt elég drága is.
Ami megint nehezen konvertálható az a CCNA wireless. Ez nyilván nem érhet annyit, mint egy CCNP enterprise wireless desing vagy implementation vizsga, hiszen azzal azt sugalnák, hogy az új CCNP a régi CCNA szintjét jelenti. Nem lenne jó húzás.
Így "okoskodva" bennem nő az a félelem, hogy annyit fog jelenteni a meglévő tanúsítvány, hogy a lejáratukig használhatod ezeket a címeket, illetve talán valamilyen kreditrendszerben átválthatóak lesznek valami újra. Ilyesmire gondolok: hogy ha most van mondjuk CCNA RS-ed, CCNA Wireless-ed, CCDA-d, akkor azzal kiválthatod az új CCNP enterprise core vizsgát és csak egy specialist vizsga kell a CCNP címhez.
Azt is el tudom képzelni, hogy lesznek külön "különbözeti" vizsgák 2023-ig amiket mostani CCNA-d, CCNP-d lejáratáig tehetsz le, hogy átváltsad az új vizsgák valamelyikére.
A legnagyobb félelmem pedig az, hogy egyszerűen csak olcsóbban vizsgázhat majd az, akinek most van már valamije.
Persze ezek találgatások és kár is ezen aggódni, mert minek aggódjunk azon amin nem változtathatunk?!

(#15016) soma314 válasza kenwood (#15013) üzenetére


soma314
tag

Igen igazad van: átlag. De ugyanakkor nekem is igazam van mert az "átlag" maga a bullshit.
Gondolj bele a Világ nagy, még ha le is szűkítették a mintavételt mondjuk az USA-ra ott is jelentős különbség van a New York-i és kelet-taxes-i fizetések között. Az sem mindegy, hogy az illető a Nasa-nál, vagy a sherif irodában hálózati munkatárs-e.
Egy ember az IT világban általában nem csak egy tanúsítvánnyal rendelkezik. Azon kívül számos egyéb tudását bizonyító dolog is van: pl főiskolai, egyetemi diplomája akadémiai doktorija, phd-je is lehet. Beszélhet idegen nyelveket. Lehet jogosítvány autóra, motorra, helikopterre....
Ha azt hiszed, hogy az átlag ezeket a dolgokat kiegyenlíti, akkor keveset tudsz a statisztikáról. :)

Gondolj bele van egy 20 éves srác, aki érettségi után megcsinál egy CCNA-t és elhelyezkedik, keres évi 40 ezer dollárt.
Meg van egy 55 éves szakember, aki annak idején gyengeáramú villamos mérnökként végzett elhelyezkedett a telecom világban, még nem is voltak gyártói cert-ek akkor amikor már ilyesmikkel foglalkozott. Lehet, megtanult olyan technológiákat, amiket ma nem már használnak mondjuk Novell-t, token ring-et, appletalk-ot, SDH-t, frame relay-ben ász volt a PBX-es telefonközpontokat kente vágta. Ezeket mind meg tudta tanulni amikor kellett és el tudott mélyülni bennük. Most van Juniper-es JNCIE-ja (a CCIE-nak megfelelő) mert Juniper kellett. De van egy projektje, ahol Cisco eszköz kell ezért gyorsan leteszi ő is a CCNA vizsgát. Az ő fizetése évi 200 ezer dollár. A statisztikában csak nyomokban lesz található JNCIE, mert abból bizony kevés van, viszont ő is CCNA.
Hurrá ez esetben a CCNA átlagfizetés évi 120 ezer dollár?
A statisztikáról nem tudni mennyire volt reprezentatív, hány ember töltötte ki, az saját bevallás alapján, vagy az adóbevallásuk alapján készült.
A konkrét belinkelt oldal szakmaisága pedig nálam (ahogy írtam is) ott vérzett el, hogy a PMP-t (Project Manager Professional) ami egy "vezetői módszertani" dolog keverte olyan kifejezett technikusi cert-el, mint a CCNA.

Lehet az én generációm látja rosszul a dolgokat (én az 50-hez közelebb vagyok, mint a negyvenhez) de ne azért tanulj, hogy a fizetésed több legyen, mert attól nem lesz több. Sőt mostanában akár egy OKJ-s villanyszerelő tanfolyammal lehet többet keresnél, vagy akár segédmunkásként egy jó kőműves mellett, mint egy kezdő CCNA-ként. Én azt tanácsolom, hogy azért tanuljál, hogy tudjál értsél hozzá. És olyat tanulj ami érdekel, ne olyat, amit pillanatnyilag úgy tűnik megfizetnek. Ha olyat tanulsz, ami érdekel és meg is tanulod, akkor jó leszel benne. Ha jó leszel benne, akkor jó eséllyel többet fogsz keresni vele és boldogabb is leszel, mintha olyat tanultál volna, amiben csak a pénzt láttad.
Félre ne érts, bármit is tanulsz több leszel tőle, de én a saját káromból tudom, hogy hagytam annak idején befolyásolni magam másoktól és rengeteg energiát időt fektettem olyan dolgok tanulásába, amik "jó befektetésnek" tűntek akkor, de mivel nem szerettem azt csinálni nem hozták meg azt a gyümölcsöt amit vártam tőle.

(#15017) soma314


soma314
tag

most találtam rá a Cisco oldalán a MIgration tool-ra: www.cisco.com/c/en/us/training-events/training-certifications/certifications/professional/ccnp-routing-switching-migration-tool.html

eszerint, ha most megvan a 3 CCNP RS vizsgád, akkor 2020 februárja után a CCNP címek:
Cisco Certified Specialist - Enterprise Core
Cisco Certified Specialist - Advanced Infrastructure Implementation

(#15018) kenwood válasza soma314 (#15016) üzenetére


kenwood
veterán

Persze ebben igazad van. NY-ban az evi 40k-s fizu ott verzik el,hogy havi 3k alatt nem talalsz egy garzont sem :)
Ertem, hogy mire gondolsz, ez nem egy olyan szakma,hogy betanulsz 3 het alatt,es utan napi 8 ora robottal kihuzod a nyugdijig. tanulni fejlodni kell,kulonben 1-2 ev alatt megy a kukaba a tudasod. Ehhez nyilvan kell, hogy erdekeljen a dolog.

En ugy gondolom,ertem,merre szeretne menni a Cisco.
A CCNA olyan lesz,mint a Comptia.
Kapsz egy jo alapot mindenbol, es ami a munkadhoz jobban kell,abban elmelyulsz a melohelyen,self studyban a vizsga utan.
Ha komolyabban gondolod, johet a ccnp, aminek az uj rendszerben konnyebbnek kell lennie,mint eddig. (a core vizsganak mindenkepp, a legazasok lehetnek hasonlo melyseguek ,vagy nehezebbek).

A nehezsegnek nincs jelentosege, mert ha konnyebb lesz, akkor te is konnyebben megcsinalod,mehetsz a kovetkezo szintre,vagy felveszel meg egy "targyat". Ha pedig nehezebb lesz, akkor tobbet fog erni a munkaeropiacon a papir/tudas, mert kevesebben tudjak megszerezni,megtartani.

[ Szerkesztve ]

Mi kell az alaplapba? Procibol egy, Rambo 2. <> Egyetlen vizmolekulaban tobb hidrogen atom van,mint ahany csillag az egesz naprendszerben

(#15019) Yeffy válasza soma314 (#15016) üzenetére


Yeffy
veterán

Remek gondolatok, osztom, kulon pirospont :D ezert:

"...azért tanuljál, hogy tudjál értsél hozzá. És olyat tanulj ami érdekel, ne olyat, amit pillanatnyilag úgy tűnik megfizetnek. Ha olyat tanulsz, ami érdekel és meg is tanulod, akkor jó leszel benne. Ha jó leszel benne, akkor jó eséllyel többet fogsz keresni vele és boldogabb is leszel, mintha olyat tanultál volna, amiben csak a pénzt láttad."

Eltartott nekem is egy ideig, mire erre rajottem, bar korabban jott volna el ez a pillanat.
Szebben ossze sem foglalhattam volna! :K :C

Bar hiszek (vagy kezdek hinni) benne, hogy mindennek megvan az oka, igy ugy velem, a szemelyisegem fejlodesehez kellettek ezek a buktatok, szopoagak, kulonutak, stb, hogy ide elerjek. Es a kaland meg csak most kezdodik! De most mar legalabb vegre olyan temakorben/allasban, ami tenyleg erdekel, amiert kuzdottem majd 2 evig. :)

Big girls ride harder. ヅ || Kondi powaa'!

(#15020) bump3r111


bump3r111
tag

Ma én is beléptem a CCNA R&S certivel rendelkezők táborába.
Sokat tanultam a topikból is, amit köszönök.
Egy kérdésem lenne felétek.

Az utóbbi 1-2 hónapban több hivatalos, Cisco által szervezett oktatáson voltam, amikről hivatalos confirmation numberrel rendelkező Certificate Of Completion -t kaptam.

Többek között Cisco DNA, ACI, SDN, 9K switches.

Ezekkel tudok valamit kezdeni vagy esetleg az új rendszerben be lehet-e váltani pontokra?
Ahogy látom a vizsgák és több rendszer is megváltozik 2020-tól.

[ Szerkesztve ]

(#15021) Yeffy válasza Yeffy (#15010) üzenetére


Yeffy
veterán

Valaki?

Big girls ride harder. ヅ || Kondi powaa'!

(#15022) bump3r111 válasza bump3r111 (#15020) üzenetére


bump3r111
tag

Valaki?

(#15023) FecoGee válasza bump3r111 (#15020) üzenetére


FecoGee
Topikgazda

Szerintem nem tudod bevaltani pontokra, legalabbis mikor bevezettek a krediteket utolag a tanfolyamokat nem lehetett elszamolni.

(#15024) FecoGee válasza Yeffy (#15010) üzenetére


FecoGee
Topikgazda

Nem lesz a CCNP elofeltetele a CCNA ha erre gondolsz.

(#15025) Yeffy válasza FecoGee (#15024) üzenetére


Yeffy
veterán

\O/
Ezazzz!
Igen, erre gondoltam, koszi.

Ez jo, h nem kell 3 even belul megcsinalni, mert akarom folytatni a "line up"-ot, de nem most, munkahelyemen nem csak Cisco van/nem elsodleges, jo, hogy van ido kesobb felkapni a fonalat ujra. :B

Big girls ride harder. ヅ || Kondi powaa'!

(#15026) FecoGee válasza Yeffy (#15025) üzenetére


FecoGee
Topikgazda

Mit ertesz pontosan az alatt hogy 3 even belul? A CCNP vizsgait kell 3 even belul megcsinalni, ha neked megvan a CCNA akkor olyan feltetel nincs hogy 3 even belul lehet csak meg a CCNP. Persze ujitanod kell a CCNA-t harom evente de azt megteheted CCNA vizsgaval is, nem kell hozza a CCNP-t elkezdened.

(#15027) norbert400


norbert400
tag

Sziasztok!

Tudom nem témába vágó, bár ciscohoz kapcsolódó kérdésem lenne. OSPF-et olvasgatom és valamit nem értek.

Vannak ugye az LSP csomagok amik a helló, dbd, lsr, lsu, lsack .

Viszont mi az LSA?

A könyvben így szerepel:

"Kapcsolatállapot hirdetések (Link-State Advertisements, LSA) cseréje– A szomszédségi kapcsolatok létrehozását követően a forgalomirányítók kapcsolatállapot hirdetéseket (LSA) váltanak. Az LSA valamennyi közvetlenül kapcsolódó kapcsolat állapotát és költségét tartalmazza. A forgalomirányítók az LSA-kkal elárasztják a kapcsolódó szomszédjaikat. Ha egy kapcsolódó szomszéd LSA-üzenetet kap, akkor azonnal továbbítja azt a saját kapcsolódó szomszédjai felé, mígnem a terület összes forgalomirányítója az összes LSA-t meg nem kapja."

Ez az eddigi értelmezéseim szerint egy összefoglaló a dbd, lsr, lsu, lsackról. Ezek akkor az LSA Type-ok lennének?

Illetve ha jól gondolom, akkor miért van lsp mint fogalom ha már az LSA lefedi ezeket?

Bocsi a kezdő kérdésért de ezen bosszantom magam egy ideje.

(#15028) szallasi007 válasza norbert400 (#15027) üzenetére


szallasi007
őstag

Van magyarul Cisco tananyag? :Y

(#15029) norbert400


norbert400
tag

hát csak a ccna de felfelé már sajnos nem. CCNA securityből van még egy butitottabb magyar könyv de az csak annak hasznos aki amúgy nagyjából tisztában van a témával.

(#15030) FecoGee válasza norbert400 (#15027) üzenetére


FecoGee
Topikgazda

Ez igy magyarul nagyon gaz. Szerintem kezdd el angolul, en magyarul harmadszorra ertettem meg mit ir.
Az LSA magat a topologiat irja le (vannak tipusok, router lsa, network lsa stb.), az lsr, lsu pedig az lsa csere folyamata leegyszerusitve.

(#15031) Yeffy válasza FecoGee (#15026) üzenetére


Yeffy
veterán

Bocsi, jogos, rosszul fogalmaztam, ugye, ha kapkod az ember... -_-"

Na szoval, igen, en ugy tudtam - ezek szerint akkor rosszul - hogy ha mondjuk megvan a CCNA-d, mint most nekem, es CCNP iranyba orientalodsz, akkor a 3 eves lejaratan belul kell megcsinalni, kulonben, buko, es kezdheted elolrol.
Es valoban jogos, ugyanazon CCNA-vel is lehet ujitani.

Az ervenyessegi ido az marad 3 ev a CCNA-nal, ugye? Tehat akkor az en szintemen ez nem valtozik?

Big girls ride harder. ヅ || Kondi powaa'!

(#15032) Yeffy válasza FecoGee (#15030) üzenetére


Yeffy
veterán

Oszinten vallba veregetnelek, hogy neked sikerult leforditani, nekem otodszorre sem sikerult, egyszeruen total zagyvasag igy, magyarul. :D :(

Big girls ride harder. ヅ || Kondi powaa'!

(#15033) FecoGee válasza Yeffy (#15031) üzenetére


FecoGee
Topikgazda

Igen marad harom ev, minden vizsga 3 evig lesz ervenyes.

Jelenleg ameddig ervenyes a CCNA-d akkor csinalhatod a CCNP-t. Miutan letetted az elso CCNP vizsgadat (ezzel maris ujul a CCNA-d) akkor 3 eved van befejezni a CCNP-t. Egyebkent jelenleg is megcsinalhatod a CCNP-t CCNA nelkul csak nem kapod meg az oklevelet ameddig nem teljesul az elofeltetel.
Jovore ezt a korlatozast torlik el.

(#15034) Yeffy válasza FecoGee (#15033) üzenetére


Yeffy
veterán

Igy most mar vilagos, koszonom a kiigazitast! :)

Big girls ride harder. ヅ || Kondi powaa'!

(#15035) vadger


vadger
tag

JNCIA-Cloud passed... Aki a cloud felé akar mozogni annak mindenképpen ajánlom, az általános témakörök nagyon hasznosak. A Juniper specifikus termékeket is be kell vágni ugye, azokhoz lehet nem lesz sok közöm a közeljövőben, de jó volt megismerni azokat is.

CCNA RS, Security és egyéb hálózati témák oktatása: https://ccnaoktatasmagyarul.hu

(#15036) FecoGee válasza vadger (#15035) üzenetére


FecoGee
Topikgazda

Grat!

(#15037) kavik


kavik
csendes tag

Sziasztok,

április 30-án volt a ccna vizsga, de még a mai napig nem jött semmi oklevél. Olvastam hogy 6-8 hét amíg megérkezik, érdekelne hogy mi a tapasztalat, volt már másnak is hogy ennyi idő alatt se kapta meg? gondolom sima levél, nem ajánlott vagy ilyesmi

(#15038) Cyber_Bird válasza kavik (#15037) üzenetére


Cyber_Bird
senior tag

Lakcimed helyesen van megadva a cisco profilodon?
De amugy, kuldenek meg sima papir alapu oklevelet, azt hittem, mar csak e-cert van.

[ Szerkesztve ]

(#15039) kavik válasza Cyber_Bird (#15038) üzenetére


kavik
csendes tag

a vizsga után kellett egyeztetnem, ékezetes városnév miatt, de a history szerint 05.08-án módosították. Ha onnantól számolom, akkor pont ma jár le a 8 hónap.
elvileg van, lehet választani hogy e-cert vagy papír, gondoltam az elsőről még legyen papír.

(#15040) FecoGee válasza kavik (#15037) üzenetére


FecoGee
Topikgazda

Sima level vastag boritekban. Nekem is sokaig szokott tartani. A cert trackeren latod azt hogy prepared and shipped? (History menupont)

(#15041) kavik válasza FecoGee (#15040) üzenetére


kavik
csendes tag

ennyit látok. shipped nincs, de igazából én nem tudok mit hozzá tenni szerintem, kijavítottam a címet, a supporton azt írták hogy már jó és postázni fogják.

[ Szerkesztve ]

(#15042) kavik válasza kavik (#15041) üzenetére


kavik
csendes tag

de akkor lehet a postázás elmaradt.

(#15043) FecoGee válasza kavik (#15042) üzenetére


FecoGee
Topikgazda

Látnod kéne hogy mailed.

(#15044) kavik válasza FecoGee (#15043) üzenetére


kavik
csendes tag

aha, hát olyanom nincs. akkor ezek szerint hiába várok 2 hónapja. pedig anno a support-tal is konzultáltam. Nekem ebből az jött le hogy küldik. igaz szigorúan nézve csak azt írták hogy megfelelő a cím, tudják küldeni. de az nincs ott hogy küldik is. :)

(#15045) kenwood válasza kavik (#15044) üzenetére


kenwood
veterán

Nem azt irtak,hogy megfelelo a cim,es kuldik!

Megkertek ra, hogy erositsd meg, hogy modositas utan mar jo a cim.

Ha nem jeleztel vissza, akkor arra varnak.

[ Szerkesztve ]

Mi kell az alaplapba? Procibol egy, Rambo 2. <> Egyetlen vizmolekulaban tobb hidrogen atom van,mint ahany csillag az egesz naprendszerben

(#15046) Yeffy válasza kenwood (#15045) üzenetére


Yeffy
veterán

Jaja, kerik a megerositesedet. :K

Big girls ride harder. ヅ || Kondi powaa'!

(#15047) kavik válasza kenwood (#15045) üzenetére


kavik
csendes tag

megerősítettem persze, le is zárták a bejelentésemet.

mindenesetre mivel nálam nincs a postázva állapot a history-ba, rákérdeztem, várom a választ.

[ Szerkesztve ]

(#15048) kavik


kavik
csendes tag

"I am very sorry that you have not received your certificate. Due to an error Cisco detects from your mailing address, we were unable to send your certificate to your address. As a courtesy, we would like to reprocess your CCENT and CCNA Routing and Switching certificates for you."

csak vajon ha a support-on megbeszéltük és megerősítettem hogy jó a cím akkor miért nem tudták elküldeni és miért nem szóltak hogy nem tudják :F

(#15049) norbert400


norbert400
tag

Sziasztok!

Megértettem az ospf csomagokat. Nem is volt olyan bonyolult csak valószínűleg rosszkor voltam rossz helyen mikor olvastam.

Amit viszont továbbra sem értek. Az ip protocol 89-et.:D RFC-ben minimális infó van róla. Azt értem, hogy az ospf nem használ tcp-t se udp-t. Viszont van saját szállítási "mechanizmusa".

Ha jól értettem az ospf protokoll be van ágyazva az ip protokollba. Illetve az ospf csomagok szegmentálását és egyesítését nem az udp vagy a tcp végzi hanem az IP protokoll.
Az ospf szállítási akármicsodája pedig támogatja a multicastingot és megbízható mivel nyugtáz.

Ha a fentebb leírtak helyesek már csak annyi kérdésem lenne, hogy akkor ezek szerint csak harmadik rétegig megy fel?

Köszöntem.

[ Szerkesztve ]

(#15050) norbert400


norbert400
tag

vadger megválaszolta nekem privátban. köszönöm szépen a gyors segítséget.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.