Hirdetés

2024. május 3., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2020-02-27 09:43:31

LOGOUT.hu

--- Még az új vizsgarendszer előtti információk, majd frissítjük! ---


Gyakran ismételt kérdések
Olvasd el a cikkeket itt.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#15801) Yeffy válasza Yeffy (#15793) üzenetére


Yeffy
veterán

:F :U

[ Szerkesztve ]

Big girls ride harder. ヅ || Kondi powaa'!

(#15802) zsolti.22 válasza Yeffy (#15801) üzenetére


zsolti.22
senior tag

Ha azt ide mind beírnám, hogy milyen a BT, akkor lecsuknának nagy nyilvánosság előtt elkövetett becsületsértésért gyanújával.

@FecoGee: Amúgy céges kocsi: nem mindegy, hogy milyen? Van, vagy nincs. Az a lényeg, nem az, hogy milyen...szerintem.

[ Szerkesztve ]

(#15803) FecoGee válasza zsolti.22 (#15802) üzenetére


FecoGee
Topikgazda

Persze engem sem érdekel, de neki ez nem céges autó ahogy írta, csak érdekel milyen villanyautót használ.

(#15804) kenwood válasza zsolti.22 (#15802) üzenetére


kenwood
veterán

Sotetben minden tehen fekete :DDD

Mi kell az alaplapba? Procibol egy, Rambo 2. <> Egyetlen vizmolekulaban tobb hidrogen atom van,mint ahany csillag az egesz naprendszerben

(#15805) zsolti.22 válasza FecoGee (#15803) üzenetére


zsolti.22
senior tag

Hm, ezt átugrottam. Érdekes...épp ma hallottam a rádióban, hogy ha érted villanytaxi megy, akkor abban ne számíts fűtésre/klímára. Mondjuk ez taxi, de érdekelne, hogy saját autóként mennyibe fáj az egész; ha fűtesz rendesen, meg használod ezeket a "kényelmi" funkciókat. Egyébként hány Wh-s egy ilyen és ha töltöd, mennyi W-ból jön ki egy töltés?

@kenwood: hogy idézzek Tibitől: álláshirdetéseket böngészgetek, de egyelőre nem találom azt, ahol megadják a havi br. 1 mihályt kocsival, nem kell bejárni, és lehetőleg dolgozni se nagyon.

Na Yeffy, olvasd el a link mögötti bejegyzést, az 99%-ban a BT. Nagyon jót fogsz nevetni rajta, de tényleg úgy van, ahogy írva van.

[ Szerkesztve ]

(#15806) Yeffy válasza FecoGee (#15803) üzenetére


Yeffy
veterán

egybk ez a cegesauto, mint bonusz, otthon mennyire jellemzo halozatos pozikban? gondolom junior technician/engineer-nek nem nagyon jar, mik a tapasztalataitok?

Big girls ride harder. ヅ || Kondi powaa'!

(#15807) Yeffy válasza zsolti.22 (#15805) üzenetére


Yeffy
veterán

rendben, ranezek :DD

Big girls ride harder. ヅ || Kondi powaa'!

(#15808) FecoGee válasza zsolti.22 (#15805) üzenetére


FecoGee
Topikgazda

Én ugye Győrből járok Pestre heti párszor. Fűtök/hűtök, autópályán mondjuk csak 110-zel megyek mert a légellenállás miatt eléggé nő utána a fogyasztás. De ezt a 125 km-t lazán megteszem. Melóhely melletti utcában felteszem csöcsre, 3-4 óra alatt feltöltöm amennyire kell.
100 km-t olyan 600 Ft-ból futok most, Győrben még van pár olcsó/ingyenes töltő. Kb. negyede a költség így mint a benzinesb. Ingyenes a parkolás stb. Eléggé költséghatékony a dolog, főleg ilyen km futásnál mint nálam, hiszen a szervizköltség is alacsony. Meg egyébként tök jó hogy nincs menetzaj, hs kell gyorsul is mint az állat de én mondjuk ezt nem szoktam kihasználni.

(#15809) zsolti.22 válasza FecoGee (#15808) üzenetére


zsolti.22
senior tag

Ah, a 110-zel menésről jut eszembe! Szinte mindenki úgy van, hogy a reggeli kullantáskor belefér 10-20 perc telefonnyomkodás a trónon, esetleg lefekvéskor az ágyban is órákat el tud verni az ember a telefonnal, de amint beül az autóba, onnantól kezdve minden egyes másodperc számít. Miért?!
Szóval: bőven elég a 110. Minek sietni? Pláne munkába :D Maximum hazafelé, de akkor is minek? Nem mindegy az a 10 perc? :U

[ Szerkesztve ]

(#15810) Cyber_Bird válasza FecoGee (#15800) üzenetére


Cyber_Bird
senior tag

Szinten leaf de csak 30kWh, mikor kijott a 40-es eleg jo aron sikerult megvenni szalonbol :)

(#15811) @tco@ válasza zsolti.22 (#15798) üzenetére


@tco@
aktív tag

Én is forintra pontosan megmondom neked, 45k :) De amúgy egy átlagos ~10 éves Suzuki havi 50-60k, viszonylag alacsony futással (>12k km/év). Egy tipikus céges autó (Octavia, Focus pl) értékvesztés nélkül is lazán kerül egy százasba havonta, de inkább több.

(#15812) zsolti.22 válasza @tco@ (#15811) üzenetére


zsolti.22
senior tag

Na hát ezért nem adják csak úgy a cégek :D Pedig tiltatnám hidegen a motort ezerrel Már csak találni kell egyet, aki ad is és nem kéri a nem létező diplomámat :)

(#15813) GasparGyozi válasza zsolti.22 (#15812) üzenetére


GasparGyozi
lelkes újonc

A várkapitányság hirdet professionon egy hálózat mérnök állást, azok lehet adnak kocsit, mert kérnek B jogsit + 2-3 év járművezetői tapasztalatot :DDD és ott csak középfokú végzettséget várnak el

[ Szerkesztve ]

(#15814) olloczky válasza GasparGyozi (#15813) üzenetére


olloczky
senior tag

Nocsak! Oda akartam jelentkezni, de mire rávettem magam levették a pozit. Ezek szerint felvettek vkit és nem jött be? :)

Úgy még sosem volt, hogy valahogy ne lett volna!

(#15815) Yeffy válasza Yeffy (#15806) üzenetére


Yeffy
veterán

:B

Big girls ride harder. ヅ || Kondi powaa'!

(#15816) GasparGyozi válasza olloczky (#15814) üzenetére


GasparGyozi
lelkes újonc

Lehet, mert én is láttam anno.

[ Szerkesztve ]

(#15817) zsolti.22


zsolti.22
senior tag

Majd mondom, hogy mit adnak, ha keresnek :D Amúgy melyik a legkevesebb energiabefektetéssel járó szakirány a diplomaszerzéshez? Annó érdekelt egy pillanatra a gyógytornász, mint a másik szakmám csúcsa, vagy a mentőtiszt, de ezek kb. hamar ki is haltak a fejemben :) Meg ja, Type C-ékhez tudod ki menjen ki nínóssal... :U

[ Szerkesztve ]

(#15818) kenwood


kenwood
veterán

Valaki /24-et keres itt a hardverapron 1.2m forintert.
En semmire nem hasznalom a 192.168.254.0/24-et. Lehet,h el kene adnom neki :DDD

Mi kell az alaplapba? Procibol egy, Rambo 2. <> Egyetlen vizmolekulaban tobb hidrogen atom van,mint ahany csillag az egesz naprendszerben

(#15819) Hedgehanter válasza kenwood (#15804) üzenetére


Hedgehanter
őstag

Mi a gondod a BT-vel? Az alabbi iras alapjan alom melo lehetne.. :)

(#15820) SnoopDoggOG válasza Hedgehanter (#15819) üzenetére


SnoopDoggOG
csendes újonc

Hat ja, bar ez a Tibi eleg undorito

(#15821) Hedgehanter válasza Hedgehanter (#15819) üzenetére


Hedgehanter
őstag

Ez igazabol (15805 zsolti.22) nak ment.. :)

(#15822) Cyber_Bird válasza Hedgehanter (#15819) üzenetére


Cyber_Bird
senior tag

Az a baj az ilyen melokkal, hogy nem fejlodsz, plusz teljesen kiegsz a monoton, unalmas munkatol.
nyugdijas allasnak mondjuk jo :)

A BTben, egyebkent —tapasztalatom szerint— nagyon fugg a melo milyensege attol, hogy melyik csapatba es melyik manager ala kerulsz.

(#15823) zsolti.22 válasza Cyber_Bird (#15822) üzenetére


zsolti.22
senior tag

Nekem nem a monotonitásokkal van/volt bajom, hanem az agyonsztárolt indusokkal, akik csak vannak... a csapat tagjai, de munkában nem lehet rájuk számítani. CCIE Written egyik indus kollégám és L2 (!!!!), én meg CCNP-vel L3? Wat da fakk?!
Aztán: mindenki wikipediának használ, mert amúgy nem tudja, mit hol keressen, meg egyáltalán mi a dolga, inkább téged kérdez, mert "te biztos tudod, hisz te mindent tudsz". Ha meg azt mondod, hogy kocc, akkor jön a szokásos pszichikai játszma, hogy ennyi-annyi milliárdos szerződés, amire én a who cares-t szoktam reagálni :D
ITIL? Az meg mi a franc? Van L1-L2-L3, és L2-ig eljut egy olyan ticket, hogy X pingje ennyi ms? Bővebb infó hol van? De van jobb: L3-ig eljut olyan, hogy hirdessél be egy routot a hálózatba? Aztán: amikor beugrok tshootba, mert felhívnak és kérem az outputokat, ami alapján megmondom, hogy kinél kell keresni a hibát, akkor azt mondják, hogy inkább a Cisco-t hívjuk be a callba (aki egyébként ugyanazokat az outputokat kérné, amiket én)? Na akkor miről beszélünk? Amikor meg megkérdezem, hogy indus kollégák ugyan mitől annyira biztosak, hogy őnáluk minden rendben? Arra meg az a válasz egy random industól, hogy "megnéztem, szerintem jó". Náluk az, hogy konkrét outputot adna, az luxus, bemondásra higgyem el, én meg hiába fosom az outputot, hogy gyerekek, ez alapján ne rajtam keressétek a bajt, akkor meg Cisco TAC-et akarnak? :W Brutális a hozzá nem értés. Amikor meg panaszkodsz a managereidnek, akkor megy a hitegetés, de általában sose lesz semmi, hiszen minek változna bármi, ha eddig évekig jóvótúgy, akkor miért pont most változna? Egyszerűbb mindenkinek, ha elmész, mint minden mást megváltoztassanak az amúgy egymással együtt nem működő backend rendszerekkel.

Ez a BT. Öltönyös meetinghuszárok, let's talk about it-ek, na meg általában van egy Józsi, aki a többi idióta miatt szív, de legalább tudja, mi a dolga. És másoknak ez a Józsi mondja meg, hogy mi lenne a dolga. Zseniális, vagy BT értékeinek egyikével mondva: brilliáns.

Oszt még legyek ingben, öltözzek szépen ehhez a penészes külsejű, belülről rothadó céghez? :DD A BT egy olyan állami cég, ami globális, kb. így tudnám jellemezni.

Szerk: eszembe jutott egy sztori: L2-es CCNP-s indus kolléga épp callban volt, amikor magyar kollégákkal együtt valahogy IP-t kellett számolni. Azt hiszem, hogy /28-as hálózat volt (de amúgy lényegtelen), majd a magyar kolléga fejből mondta (és ez tök alap szerintem) a kövi hálózatot, annak utolsó kiosztható IP-jét, mint next-hop, majd indusunk rácsodálkozik, hogy wow, ezt így fejből meg hogy? :W :W :W :W :W :W :W :W :W :W :W Szóval ilyen alap gondok vannak. És ezeket valaki fölvette. De megválni tőlük? Azt már nem :C

[ Szerkesztve ]

(#15824) kenwood válasza zsolti.22 (#15823) üzenetére


kenwood
veterán

Az ilyen hiszti altalaban kiegeskor szokott elojonni.
Ilyenkor erdemes szakmat valtani.

8 ora a munkaido,kifizetik.
Nem mindegy,hogy mit csinalsz kozben?
Nem szart kell lapatolni,hanem olyan feladatokat csinalsz,amire felvettek, csak van koztuk olyan, ami - szerinted- nem az ugyfelektol,hanem a kollegaktol jon.
Ha nem jonne ilyen "plusz" melo, mindig minden infot rogton megkapnal, akkor mi lenne? Csak 7 ora lenne a munkaido ?
Meg mit erdekel teged,hogy a kollegad milyen lvl ?
Lazitani kellene, es orulni,hogy nem arut csipogsz a penztarszalagon 160 nettoert.

Mi kell az alaplapba? Procibol egy, Rambo 2. <> Egyetlen vizmolekulaban tobb hidrogen atom van,mint ahany csillag az egesz naprendszerben

(#15825) Cyber_Bird válasza zsolti.22 (#15823) üzenetére


Cyber_Bird
senior tag

"A BT egy olyan állami cég, ami globális, kb. így tudnám jellemezni."
Ezzel nem tudok vitatkozni, ezt mar en is tobbszor mondtam.
Szerencsere nekem amugy designerkent ennyire nem volt szornyu a tapasztalatom, de igen, sokszor en tshootoltam indian L3 helyett...

(#15826) zsolti.22 válasza kenwood (#15824) üzenetére


zsolti.22
senior tag

Hagyjuk a fenébe. De persze igazad van, korábban kellett volna váltani, amint kikristályosodott a szitu. Az érem másik oldala, hogy most jó ideje fizetik, hogy termálozzak, szaunázzak, masszázsra járjak és edzzek :D

[ Szerkesztve ]

(#15827) Yeffy válasza zsolti.22 (#15823) üzenetére


Yeffy
veterán

indus, lol

Big girls ride harder. ヅ || Kondi powaa'!

(#15828) kenwood válasza zsolti.22 (#15826) üzenetére


kenwood
veterán

Inkabb fejben kellene valtani szerintem. Olyan dolgokra panaszkodsz, amik teljesen jelentektelenek. Ha nalad minden rendben lenne, akkor ezek mellett szo nelkul el tudnal menni, a sajat eletedre, fejlodesedre koncentralnal, nem arra, hogy ki mennyire hulye a kollegak kozul. Az emberek tulnyomo tobbsege sokkal-sokkal tobbet nyel napi szinten,es vagy orul, hogy segithet, sikerelmenyt jelent neki tobbet tudni masoknal, vagy masnap mar nem is emlekszik ra. Sok vezetonel fontosabb, hogy ezek ne okozzanak stresszt nalad,es kozvetve a kornyezetedben, legyel csapatjatekos, mint az, hogy milyen szakmai tudasod van.
Na mind1, ne menjunk el Dr. Csernus iranyba :D

[ Szerkesztve ]

Mi kell az alaplapba? Procibol egy, Rambo 2. <> Egyetlen vizmolekulaban tobb hidrogen atom van,mint ahany csillag az egesz naprendszerben

(#15829) Cyber_Bird válasza kenwood (#15828) üzenetére


Cyber_Bird
senior tag

Azert ezt nem mindenkinek ilyen egyszeru elfogadni.
En minden gond nelkul leszarom az ilyen stresszt, mert eljarok mellette edzeni, es az nekem segit. (Mondjuk, ha nem tudnek reggelente a munkaido elejen edzeni, mar 1 eve felmondtam volna)
Ettol fuggetlenul a munkaban valo kieges es motivalatlansag jelen van, es hiaba csinalom jol a munkam, nem elvezem egyaltalan (eltekintve mondjuk havi 1-2 alkalomtol amikor igazan erdekes a feladat).
Mondjuk en 1 honapja pont felmondtam es lassan uj munkahelyen kezdek, szoval tettem is ellene :D
Ugyanakkor baratnom peldaul nem tudja igy elengedni. Ha kernek tole valamit ami nem az o dolga, nem tudja leszarni es nem megcsinalni. Ha valaki mas miatt o nem halad a munkajaval nem tudja elengedni, mert ot fogjak leszurni felulrol, es nem tudja nem hibasnak erezni magat, akkor sem, amikor semmi adatot nem kapott meg ahhoz, hogy idoben elvegezze a munkajat, hiaba kerte.
Szoval neki ez eleg konstans es nagy stresszforras a munkahelyen, es a megoldas nem annyi, hogy szard le, mert egyszeruen keptelen ra.
Szoval a helyzet az, hogy ilyen esetekben, ahogy mondtad fejben kell valtani, de ez nem egyik naprol a masikra megy, es ahogy egyre jobban kieg az ember, ugy lesz egyre nehezebb ezt kulso segitseg nelkul megoldani.

[ Szerkesztve ]

(#15830) FecoGee válasza kenwood (#15828) üzenetére


FecoGee
Topikgazda

Embere valogatja szerintem. En nem tudom pl. elengedni az ilyet. Azok az emberek is kapnak fizetest, de a munkat es a felelosseget letoljak magukrol. Az hogy nem tudja nem baj, az a baj hogy nem is akarja tudni, mert kenyelmesebb a “can you help me” mint utana nezni es megtanulni. Nem az a baj hogy nem tudja, hanem latod hogy nem is foglalkozott vele hogy megtanulja. Kerdezni lehet es kell, de nem mindegy hogy iranyba allitod vagy nullarol magyarazod. Meg egy google keresest sem engednek el. En sem az RTL Klubon lattam ezeket, nekem is ido megtanulni, tegye meg mas is. Masreszt a szakmai reszen kivul nekem sokkal fontosabb az emberi. Lehet -e a masikra szamitani, na az az igazan fontos. Ha szivas van, akkor ott all -e melletted a kollega vagy “letelt a munkaidom”. En is ezert mentem el multitol tavaly, mert “can you help me sir” ment egesz nap.

(#15831) suomalainen válasza kenwood (#15828) üzenetére


suomalainen
tag

Csernus igy nyilatkozott volna.
"Miért kerestél meg?"
"Kivagyok idegileg a melómtól, folyton olyanokat sztárolnak, akik meg sem érdemlik. Próbálok szakmailag előrehaladni, mégis csak a gátakat látom magam előtt. A managereim folyton csak aláznak, pedig úgy érzem mindent jól csinálok."
"Aha... állandóan csak stresszelsz, méricskéled az önbecsülésedet, önigazolást keresel saját elcseszett életedhez...mikor tűztél ki magad elé értelmes célokat?
"...hát..."
"AZT KÉRDEZTEM MIKOR TŰZTÉL KI, FELELJ MERT ÚGY POFÁN VÁGLAK, HOGY A TAKNYODON CSÚSZOL VÉGIG!!"
"Hát, úgy emlékszem..."
"Úgy emlékszel...ne etessél már engem ezzel az ócska falmelléki blabla szövegeddel, hogy úgy emlékszel...ha nem tűzöl ki célokat, abból hogy lesz sikerélmény, ha nincs sikerélmény akkor hogy lesz ÖNBIZALOM?"
"Hát az önbizalmam mostanában lent van..."
"Az, mostanában csak, ugye... Hazudsz, folyamatosan hazudsz, meg akarsz felelni a környezetednek...állítsd magad talra, ülj le és döntsd el, hogy mit akarsz..."
"Jobb emberré válni doktor úr..."
"NA TAKARODJÁL HAZA ÉS KEZDJ EL CLOUDOZNI!"

(#15832) SnoopDoggOG válasza suomalainen (#15831) üzenetére


SnoopDoggOG
csendes újonc

xdd

(#15833) kmisi99


kmisi99
addikt

Sziasztok, tapasztaltabbaktól szeretném kérdezni, hogy jelenleg választás elé álltam. Jelenleg CCNA papírom van plusz CCNP Switch vizsga de az már nem érvényes az új rendszer miatt (tudásom már megkopott picit)

Jenlegi munkahelyemen távközléssel foglalkozok, nagyon minimális konfiguráció és minimális szakmai fejlődés van, inkább tervezési munka, viszont kicsit vakvágány mert azok a rendszerek amiket itt használok az egyedi csak ennél a cégnél létezik szóval kvázi 4 év után hálózati téren még mindig junior vagyok.
Viszont rettentő laza rettentő rugalmas borzasztóan baráti, sok szabadidő van mellette, lehet tanulni mellette könnyen, olyan a munka mintha haverokkal mennék kocsmázni annyira laza és baráti, illetve most még feljebb akarnak léptetni project manager szintre de szakmailag ismételten szinte 0 hálózati tudást nem igényel, a fizetés ezekhez mérten jó.

Viszont kaptam ajánlatot egy helyre ahol junior hálózati rendszermérnök tudnék lenni (fizuban egyenlőre visszalépés lenne), itt végre esélyem nyílna erős szakmai fejlődésbe, rendesen hálózatokba bele nyúlni hibát elhárítani üzemeltetni itt tudna igazán a hálózati tudásom fejlődni, viszont gyakorlatilag szinte már már 0 ról kezdek, igaz ott dolgozóktól is utána kérdezve elvéletileg rugalmasan gyorsan lehet fejlődni és nyitott a senior irány is, és nagyon támogatják a vizsgákat feljebb lépéseket, a CCNP-t is mondták hogy támogatják, (mostani cégnél magamnak intéztem) azaz elvileg azért hamar feljebb tudnám tornázni magam.

Most a kérdésem az, hogy vállaljam el a juniort és lépjek valamennyire vissza, vagy a jelenlegi helyen mivel rengeteg időm lenne tanulni, önmagamat képezve érjek el senior jellegű szintet és már úgy váltsak? Azaz a kérdésem kb ez lenne, hogy úgymond tényleges szakmai tapasztalat szakmai munkavégzés nélkül otthon a 4 fal közt ki lehet magamat úgy képezni hogy egy új munkahelyen senior pozíciót kaphassak, és tudjam csinálni vagy vállaljam be a juniort és inkább munka által fejlődjek?

(#15834) olloczky válasza kmisi99 (#15833) üzenetére


olloczky
senior tag

Véleményem szerint nem tudsz. Az életbeli tapasztalatok azok, amik egy seniort seniorrá tesznek.

Szerintem válts, ha a pénzügyi rész nem okoz nagy gondot.

Úgy még sosem volt, hogy valahogy ne lett volna!

(#15835) zsolti.22 válasza kmisi99 (#15833) üzenetére


zsolti.22
senior tag

Az alapján dönts, hogy te mennyire látod a jövőt a hálózatokban. Fog-e érdekelni 5 év múlva? Akarsz majd ügyeletet adni (azaz a mostani free életet kicsit feladva)? Vagy inkább az lesz a fontosabb, hogy a szabadidődben azt csinálj, amit akarsz és ne zaklassanak (like me)?
Mennyire számít a pénz? Akarsz gyereket vállalni X év múlva? Akarsz házat/lakást venni X év múlva? Akarsz kocsit venni X év múlva? Hol képzeled el a jövődet X év múlva? Költöznél vidékre, mert fújfúj Pest/Debrecen/Pornóapáti, vagy mennél Pestre/Debrecenbe/Pornóapátiba, mert ott több a munka? Ezekhez mind pénz kell, minél több minél előbb, annál jobb. Nem feltétlenül válasz a kérdésedre, de gondolni kell rá (21 évesen nem szoktak ilyenekre gondolni).

Amúgy az olloczky igazat beszél. Én papír CCNP ROUTE voltam (vagyok?), aztán jött a gyakorlat, ott meg kifingtam sokszor, mert a magam által kreált labokat persze, hogy meg tudtam oldani...arra mondjuk jó, ha maradsz, hogy ha a mostani helyeden egy nyugodt környezetben meg tudod tanulni a P szintet és az elméletet már majd oda-vissza fogod tudni, akkor sokkal könnyebben fogod venni az akadájokat pontosjével, mint a talán kevesebbet fizető, ki tudja, hogy mennyire stresszes és mennyire-lesz-majd-kedvem-nekem-tanulni-a-munkám-után/alatt helyzetben.

Én ezeket mérlegelném.

Akárhogy is döntesz, gondolj a jövődre, hogy leszel te még 50 éves és ne járj úgy, hogy "ha 30 éve ezt megléptem volna, akkor...". Sajnos ez jóslás ezerrel, de hogy ne 50-50% legyen, hanem inkább 60-40%, ezért gondolj ezekre a kérdésekre is, mielőtt lépsz. És érzelemből sose dönts, illetve mindig aludj rá, mielőtt fontos döntést hozol.

[ Szerkesztve ]

(#15836) evilskati válasza kmisi99 (#15833) üzenetére


evilskati
aktív tag

Bár ezt az irányt nem írtad, de ha már a Projekt Managerkedés felé sodor az élet, azzal nem akarsz foglalkozni esetleg? Ott is lehet előrelépni, vizsgázni. Később akár hálózatos projekteket vinni, oda szerintem nem kell mély szakmai ismeret, elég a rálátás.

A fizukat úgy hallottam jók, és talán a szabadságfok is magasabb, mint a mérnöki pályán.

(#15837) kenwood válasza evilskati (#15836) üzenetére


kenwood
veterán

Szerintem nagyon szar melo a PM.

Olyan projectekben kell megtalanod a hibakat,optimalis megoldast, amit csak high level szinten, vagy meg ugy sem ertesz.
De nem is ez a fo problema, hanem az, hogy folyamatosan harcolnod kell az emberekkel, azert is te vagy a felelos, ha mas lusta, vagy olvasas nelkul torli a maileket.

Satuban vagy a dolgozok,es a felso vezetes kozott.

En meg nem talalkoztam mernoki beallitottsagu, jo PM-mel.

A jo PM szerintem 70-80%-ban soft skillekben eros,es csak a maradek 20-30, ami tanulhato. Mint a tanar,enekes,szinesz stb ...

[ Szerkesztve ]

Mi kell az alaplapba? Procibol egy, Rambo 2. <> Egyetlen vizmolekulaban tobb hidrogen atom van,mint ahany csillag az egesz naprendszerben

(#15838) FecoGee válasza kenwood (#15837) üzenetére


FecoGee
Topikgazda

Hááát. Azért van ebben a képben valami.

(#15839) Yeffy


Yeffy
veterán

[kép]
megjottek a kicsikek, lesz mivel foglalatoskodnom az elkovetkezo idoszakban. :C :))

Big girls ride harder. ヅ || Kondi powaa'!

(#15840) zsolti.22 válasza FecoGee (#15838) üzenetére


zsolti.22
senior tag

Én egy Józsit látok, aki a munkát csinálja. A többi van-de-minek pozíció.

(#15841) FecoGee válasza Yeffy (#15839) üzenetére


FecoGee
Topikgazda

Szép. Jó tanulást! :)

(#15842) Yeffy válasza FecoGee (#15841) üzenetére


Yeffy
veterán

koszi, hat kivancsian varom, milyen lesz, eleg vegyesek az eddigi reakciok/tapasztalatok netszerte. :B

Big girls ride harder. ヅ || Kondi powaa'!

(#15843) kmisi99


kmisi99
addikt

Köszi a válaszokat

(#15835) zsolti.22
Szóval alap esetben a hálózatos élet ennyivel kötöttebb csak mert tökre azt gondolnám ott is van bőven home office is meg ilyesmi. Egyébként alap esetben a hálózatok mindig is nagyon érdekeltek ide is úgy jöttem hogy fú de fasza hálózatos leszek, erre a legexpertebb dolog ami a jelenlegi helyen csinálok némi ip cím számítás, meg sablon konfigurációban ip címek cserélgetése, országos szintű élő hálózatban interface-ek felengedése pár alap sorok beirkálása.

Nos nekem pont a pénz számítana hosszabb távon, mostani helyen ~kb 320-330 pénz körül van előléptetéssel project manageri szinttel 400 talán 450 et meg lehetne csípnem a közeljövőben úgy hogy full laza a meló, de ez eléggé a vége itt, és mivel egy zárt burok a jelenlegi munkám másfelé ezt a tudást nem tudom hogy lehetne kamatoztatni, mert igazából ez bosszant, kvázi komoly tudás nem kell ehhez a mostani project managerséghez kb adabázis kezelgetés szintű kattintgatós móka ami szinte full ugyan az mindig csak mindig más az adott város település neve de a munka jellege nem változik, és ha a jövőben mennék valami másabb helyre ott meg kibukok hogy hát én semmi szakmaihoz nem értek. Vagy rosszul gondolom és ebben is lehetne feljebb lépni máshol jobb pénzért?

Ezért gondoltam hogy most lépek junior hálózat mérnök poziba ami kezdésnek 300, majd senior szinten már 400 körül lehetne viszont onnan elgondolásom szerint még van még feljebb és tovább mert már van alattam egy komoly tudás, persze ez csak elmélkedés.

(#15836) evilskati
Hát alapvetően a project managerség annyira nem érdekelt sose csak egy kolléga felmondása által kvázi én lettem a "nyertes" ami alapvetően pozitív, de ami nálunk megy project managerség néven nem tudom máshol is ilyen, de komolyan annyi a meló, hogy alvállalkozók vagyunk, a megrendelő távközlési vállalat ránk dobja a projectet, és a felsős cég adatbázisaiban kell befoglalgatni a pozíciókat lekérni az előfizetőket olyan ip címet keresni ami elég +50% növekedéshez, az adatbázist kell állandóan mókolni, címfoglalások, eszköz hozzáadások, illetve némi gerinchálózati tervezés de ott is csak nyomvonalak kijelölgetése, hullámhosszok stb, konfiguráció készítés meg tényleg kb ilyen szamárvezetőt adnak hogy mi az alap konfig és csak be kell illesztgetni a dolgokat és zavar hogy ebben túl komoly szakmaiság nincs, csak marha nagy felelősség.

Igazából csak attól félek hogy ilyesmi tudással a jövőben nem tudnék érdemben tovább lépni bár ki tudja túl sok tapasztalatom nincs.

(#15844) Yeffy válasza zsolti.22 (#15840) üzenetére


Yeffy
veterán

:)) :))

Big girls ride harder. ヅ || Kondi powaa'!

(#15845) FecoGee válasza kmisi99 (#15843) üzenetére


FecoGee
Topikgazda

Brutto vagy netto osszegekrol beszelunk? Senior szinten 400 brutto eleg keves lenne. Az a junior kb.

(#15846) zsolti.22 válasza FecoGee (#15845) üzenetére


zsolti.22
senior tag

Nettók lesznek ezek.

(#15847) Lizot.wknd


Lizot.wknd
újonc

Ez a senior szint nettó 400 se hangzik túl jól.

(#15848) zsolti.22 válasza Lizot.wknd (#15847) üzenetére


zsolti.22
senior tag

Hát üzemeltetésben, mondjuk Debrecenben pedig kb. ennyi. Pesten több, de ha nem tudsz felmutatni programozási tudást, cloud-jártasságot, linuxot, devops dolgokat (ansible, kubernetes, git, docker, python, jenkins) CCIE-t vagy egyebet, hanem "csak" CCNP vagy, akkor szerintem nagyon többet nem fognak adni.

(#15849) Yeffy válasza zsolti.22 (#15848) üzenetére


Yeffy
veterán

az nem valami combos akkor.
jo, nem miniber, nyilvan, de ertjuk :U

Big girls ride harder. ヅ || Kondi powaa'!

(#15850) olloczky válasza zsolti.22 (#15848) üzenetére


olloczky
senior tag

Szerintem kicsit félreérthetően írtad. Debrecenről nem tudok nyiltakozni csak sejtem, hogy valóban ott nettó 400 körül megáll a dolog.
BP-n azért sokkal többet kap egy senior engineer. 2nd és 3rd line között legaláb 30-40% fizu különbség van.

Amiről szintén nem tudok nyilatkozni az az expert meg architect pozik (CCIE-k, vagy 8-10+ év tapasztalat). De szerintem ott már nincs ekkora százalékos különbség senior meg architect között. De ne legyen igazam :)

Úgy még sosem volt, hogy valahogy ne lett volna!

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.