- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Tonnara di Scopello
- crok: Android ADB, TWRP, ROM, GApps, MicroG, Shizuku, APK és egyéb segédeszközök
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
Új hozzászólás Aktív témák
-
pitman
őstag
Esetleg meg lehetne próbálni valami adatmentő programot ráengedni a kártyára. Ha csak a filerendszer szállt el róla (ami miatt pl az xp formázni akar), jó eséllyel vissza lehet hozni a képeket. Ha a kártya tényleg meghibásodott, akkor nem sok esély van.
-
Dtomi
őstag
Nagy a valószínűsége, hogy az ég világon semmi köze a jelenségnek a használt oprendszerhez, és/vagy a szoftverekhez és a CANON-nak. Valószínűleg valami írás/olvasás hiba ahogy ki be huzigattad, esetleg kártya sérülés. Én az utóbbira tippelnék mivel a kártyaolvasónak az ég világon semmi köze ahhoz, hogy milyen márkájú géppel készült képet tárol főleg nem ha JPG. Ha csak a kártyaolvasó nem MAC-es driverrel szenvedett valamit. És esetleg te pont ekkor szakítottad meg a kapcsolatot. A képeket biztos buktad, azon már nem kell izgulni.
-
biker
nagyúr
elvileg kamerán át az asztalon soha nem jelenik meg.
Másik, hogy be kell kapcsolni a gépet hozzá, és valamilyen módba kapcsolni, ha magától nem kapcsol oda.
Az én kodakom is csak akkor kapcsolódik, ha előbb bedug, majd bekapcsol, ekkor egy PC üzemmódba áll.
A kártya használat előtt volt formázva? ha nem FAT formátumú, hanem a kamera valahogy formázta magának, az gáz...Az olvasó és a kártya compatibilis? van Type 1 és Type 2 CF card szabvány.
(mondjuk kevés esélyt látok az adatokhoz, de még ne add fel)
Ha kiveszed a kártyát, és a gép memóriájára fotózol, akkor annak látszani kell az iphotoban. -
schi
csendes tag
Összedugtam a fényképezőt a kapott usb kábellel és macbook-ot, semmi reakcio, nem indult el iPhoto, külön hardverként sem jelent meg az asztalon.
Aztán vettem egy kártyaolvasót, ami elvileg kompatibilis mac os x-el, ill cf kártyát is olvas
Üzenet: the disk you inserted was not readable by this computer. (initialize/ignore/eject).
Megnéztem Windows-al (Xp, Vista) és Linux-al, azok egyből formázni akarták és más opciót nem engedtek, nem formáztam le.Közben olvastam mac-forumon az iPhotot, és az Image Capture-t, ezért utánna raktam vissza a fényképezőbegépbe a kártyát ekkor elöször no picture írt ki, majd error cf. És még mindig ez van.

-
schi
csendes tag
Canon 350D-ről akartam felrakni a képeket macbook-ra kártyaolvasóval, és szerintem ezzel rontottam el vmit. Simán összekötve nem érzékelte a fényképezőt, a kártyalolvasokkal pedig nem ismerte fel, de érézkelte.
Aztán iPhoto, és Image Capture már felismerte a fényképezőt, viszont a iPhoto üzenete: no items to import, Canon-é: ERR CF

Lehetséges, hogy megsérült a CF kártya mikor a kártyolvasókkal próbáltam használni? Sajnos most errort jelez a fényképező, és már az sem olvassa be a képeket.

Voltam szervízben, boltba vele, ahol detto nem olvasott be semmit sem a kártyáról, és azt tanácsolták formázzam le az egészet, utánna használhatom, ám nekem szükségem lenne az eddigi képekre, fontosak.
Van erre valami megoldás?

Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eladó Nikon AF VR-NIKKOR 80-400mm f/4.5-5.6D ED stabilizátoros (VR) objektív.
- Canon EF 100-400mm f/4.5-5.6L II IS USM teleobjektív - Újszerű -
- Tamron SP 150-600mm f/5-6.3 Di VC USD G2 + álcázó + UV szűrő ( Canon )
- CANON EF 17-40 f/4 L USM MEGVIGYÁZOTT DARAB
- Canon EOS R6 Mark II - Újszerű - 1000 expó
- Telefon felvásárlás!! Huawei P20 Lite/Huawei P20/Huawei P30 Lite/Huawei P30/Huawei P30 Pro
- Lenovo 13w Yoga 2in1 Gen 2 AMD Ryzen 3 7330U 8 GB RAM 256 GB SSD Premium garancia FHD IPS TOUCH
- 27% - LG UltraFine 27UQ850V-W 4K IPS Monitor! 3840x2160 / 60Hz / FreeSync
- darkFlash Shadow Pro
- GAMING PC! Intel i5-12400F / RTX 4060 Ti / 16GB DDR4 / H610 / 512GB NVMe / 650w! BeszámítOK
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest