Hirdetés
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- sziku69: Szólánc.
- gerner1
- Klaus Duran: HP wifi nyomtatás+ win11.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- droidic: [Memory Leak] Az agy defragmentálása
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- eBay-es kütyük kis pénzért
Új hozzászólás Aktív témák
-
pitman
őstag
Esetleg meg lehetne próbálni valami adatmentő programot ráengedni a kártyára. Ha csak a filerendszer szállt el róla (ami miatt pl az xp formázni akar), jó eséllyel vissza lehet hozni a képeket. Ha a kártya tényleg meghibásodott, akkor nem sok esély van.
-
Dtomi
őstag
Nagy a valószínűsége, hogy az ég világon semmi köze a jelenségnek a használt oprendszerhez, és/vagy a szoftverekhez és a CANON-nak. Valószínűleg valami írás/olvasás hiba ahogy ki be huzigattad, esetleg kártya sérülés. Én az utóbbira tippelnék mivel a kártyaolvasónak az ég világon semmi köze ahhoz, hogy milyen márkájú géppel készült képet tárol főleg nem ha JPG. Ha csak a kártyaolvasó nem MAC-es driverrel szenvedett valamit. És esetleg te pont ekkor szakítottad meg a kapcsolatot. A képeket biztos buktad, azon már nem kell izgulni.
-
biker
nagyúr
elvileg kamerán át az asztalon soha nem jelenik meg.
Másik, hogy be kell kapcsolni a gépet hozzá, és valamilyen módba kapcsolni, ha magától nem kapcsol oda.
Az én kodakom is csak akkor kapcsolódik, ha előbb bedug, majd bekapcsol, ekkor egy PC üzemmódba áll.
A kártya használat előtt volt formázva? ha nem FAT formátumú, hanem a kamera valahogy formázta magának, az gáz...Az olvasó és a kártya compatibilis? van Type 1 és Type 2 CF card szabvány.
(mondjuk kevés esélyt látok az adatokhoz, de még ne add fel)
Ha kiveszed a kártyát, és a gép memóriájára fotózol, akkor annak látszani kell az iphotoban. -
schi
csendes tag
Összedugtam a fényképezőt a kapott usb kábellel és macbook-ot, semmi reakcio, nem indult el iPhoto, külön hardverként sem jelent meg az asztalon.
Aztán vettem egy kártyaolvasót, ami elvileg kompatibilis mac os x-el, ill cf kártyát is olvas
Üzenet: the disk you inserted was not readable by this computer. (initialize/ignore/eject).
Megnéztem Windows-al (Xp, Vista) és Linux-al, azok egyből formázni akarták és más opciót nem engedtek, nem formáztam le.Közben olvastam mac-forumon az iPhotot, és az Image Capture-t, ezért utánna raktam vissza a fényképezőbegépbe a kártyát ekkor elöször no picture írt ki, majd error cf. És még mindig ez van.

-
schi
csendes tag
Canon 350D-ről akartam felrakni a képeket macbook-ra kártyaolvasóval, és szerintem ezzel rontottam el vmit. Simán összekötve nem érzékelte a fényképezőt, a kártyalolvasokkal pedig nem ismerte fel, de érézkelte.
Aztán iPhoto, és Image Capture már felismerte a fényképezőt, viszont a iPhoto üzenete: no items to import, Canon-é: ERR CF

Lehetséges, hogy megsérült a CF kártya mikor a kártyolvasókkal próbáltam használni? Sajnos most errort jelez a fényképező, és már az sem olvassa be a képeket.

Voltam szervízben, boltba vele, ahol detto nem olvasott be semmit sem a kártyáról, és azt tanácsolták formázzam le az egészet, utánna használhatom, ám nekem szükségem lenne az eddigi képekre, fontosak.
Van erre valami megoldás?

Új hozzászólás Aktív témák
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Hardcore café
- Milyen házat vegyek?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Nikon Z MILC fényképezőgépcsalád
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- VR topik
- GL.iNet Flint 2 (GL-MT6000) router
- Arc Raiders
- Okos Otthon / Smart Home
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3878
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10400F 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Dell Latitude 7210 2-in-1 12" FHD touch, i7 10610U, 16GB RAM, 512GB SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- HIBÁTLAN iPhone 12 Mini 64GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3644
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest