Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sapphi: StremHU | Source – Self-hostolható Stremio addon magyar trackerekhez
- Pajac: Windows XP még mindig letölthető
- Vezeték nélküli porszívók - alapok
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Toomy: FOXPOST: régen jó volt, de már jobban jársz, ha elfelejted
Új hozzászólás Aktív témák
-
hoze`
csendes tag
Kedves Princoölö, vagy ha jobban tetszik Gubicza T,
Én csak egyszer fogok ideírni.
Én úgy látom a dolgot, hogy nagy hibát követtél el. Miért?
Mert a figyelmetlenséged sok embernek került sok kellemetlenségbe az anyagi veszteségeket nem is említem...
Felelőtlen vagy.
1. Én is buktam velük, nem is keveset. Én is mérges voltam és nekem is eldurrant az agyam, voltunk így egypáran. DE ők a hibásak?
A weblapon világosan fel volt tüntetve MINDEN információ a lemezekről. Még az is, hogy a princo lemezeket nem ajánlják, mert sok benne a hibás! Ugyanott volt részletezve az is, hogy ezeknél az olcsó lemezeknél nem vállaltak garanciát!
Ezek az információk valószínűleg elkerülték a figyelmedet és ez sokba kerül sok embernek.
2. Bizonyos szemszögből, ha nem nézem ezt az esetet, mert úgy gondolom TE hibáztál; egyetértek veled. Tényleg jó lenne megtenni, hogy amerre járunk és igazságtalansággal találkozunk ott ''igazságot'' szolgáltatunk. DE mondd, te mindenhol megteszed ugyanezt? Máshol is kiállsz ilyen nyiltan akár mások szerencsétlenségéért? Mert ha nem, akkor lehetnél szolidabb egy kicsit, mert megint csak az igazolódik be, hogy milyen önző és felelőtlen voltál ez esetben.
3. ''Igazságot'' szolgáltattál? - én erre azt mondom, hogy inkább naív vagy. Jobban át kellene tanulmányoznod, hogy mi hogyan működik kishazánkban mielőtt megszólalsz(!!!). Szerinted miért vannak ilyen ''cégek''? Hogy meggazdagodjanak? Ők már régóta csinálták ezt és nekem nem tűntek milliomosnak...
4. Jogilag: tényleg nem volt teljesen legális, mert nem volt zárjegyes a termék. De hát akkor miért nem boltban vetted meg barátom? Valamit kaptál valamiért. Amire egy lemez a boltba (én nem csak a lemezek hanem minden termék ma MO-n!) kerül, addigra állambácsi 3-4-szer adóztatja meg, 2-3 szállító tesz rá a saját hasznát és munkadíját + a jogdíjak és a vám (vám ez EU országok között?! nahát! nálunk mégis van). Olyan gazdasági vonatkozásai vannak az ilyen dolgoknak, hogy félek én sem, de TE biztosan nem látod át. Te úgy érzed, hogy itthon vásárolni boltban egy többszörösen kizsákmányoló rendszerből van értelme és igazságos? Én nem... és még elég sokan, mert akkor nem tőlük vásároltunk volna.
5. Emberileg: te mindent így veszel meg? Kiadsz valamiért 50-100.000Ft-ot és csak aztán nézed meg mi az? És még neked áll feljebb? Tipikus ''van pénzem'', de alapvetően buta vásárlói viselkedés. Ezen is elgondolkodhatsz, úgy érzem. Ha előre nem számított mit veszel, akkor utána miért ordibálod tele a környéket? Nem volna bölcsebb, ha megnénéd mit veszel legközelebb MIELŐTT felvásárolod a fél boltot? Magadat is megkímélhetnéd ezzel és minket is.
6. Jogilag folytatás - csak egy gondolat: te miért vettél ennyi DVD-t? Ennyi saját adatod van? Nem? Akkor ennyi teljesen jogtiszta adatot gyűjtenél össze? Vagy csak lemezeket ajándékozni szerettél volna? Ajándékozni illegális terméket? Nem, azt biztosan nem, hiszen Te becsületes vagy. Igaz? Vagy talán amit letöltesz, azt ki akartad írni ennyi dvd-re? kb 4 terrabájtnyit? S azt állítod, hogy ennyi adatból minden jogtiszta, vagy ingyenes? Hmm, miért tűnik ez valószínűtlennek? De hát akkor miről beszélsz tulajdonképpen?
7. Történetileg: jó pár éve figyelem, hogy mi zajlik ilyen területeken és elmondhatom, hogy te vagy az X-dik ilyen emberke. Mindig van egy valaki aki úgy gondolja, hogy na majd Ő most... S ilyenek miatt szívunk mi, sőt Te is nagyon sokszor, kár, hogy ezt hajlamosak vagyunk elfelejteni, már ha némelyikünk eljut idáig. Hány olyan oldalt zártak be, ahonnan olyan adatokhoz fértünk hozzá, amit nem szerettünk volna megvenni, hogy aztán kiderüljön - fölösleges volt? Hány olyan oldalt zártak be egy-egy ilyen ''felháborodott'' emberke miatt? S kinek volt az jó? Senkinek. Csak hát volt egy felháborodott ember. A történelemben is volt pár olyan ember aki úgy érezte helyesen cselekszik...milliók haltak meg miattuk...
Ami történt, megtörtént. Én a helyedben többet gondolkodnék mielőtt kinyitom a számat legközelebb, mert MINDEN DOLOGNAK TÖBB OLDALA VAN és mivel TE helyesen akarsz cselekedni, akkor nem árt ha végiggondolod, hogy milyen következményei lehetnek tetteidnek több aspektusból is.
Most sok embert fosztottál meg egy jó lehetőségtől és sok pénztől. Ez jó érzéssel tölt el? Nem hiszem.
Álljon a te példád mindenki előtt sokáig, hogy a jövő tanulhasson belőle: Ne rontsuk már el azokat a dolgokat, amik jók nekünk!
Tisztelettel,
O.A.
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Lian Li Lancool 207 GIGABYTE 750W
- ÚJ AKKU! Ár/ÉRTÉK BAJNOK! Dell Latitude 5330 i3-1215U 6mag! 16GB 512GB 13.3" FHD 1 év gar
- 3db - Dell Alienware 18 Area-51 AA18250 18" - Intel Core Ultra 9 275HX, 64GB, 2TB SSD, RTX 5090
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Blue Titanium -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen
- Dell Vostro 3425 6magos Ryzen 5 5625U 16GB RAM 512GB SSD
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest