Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- Szellem.: ATK Blazing Sky X1 V2 Extreme 2.0. Tényleg 2.0-a!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Ketogén étrend
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- gerner1
- MasterDeeJay: Egy nem átlagos Asus videókártya (GTX950M 2GB GDDR3)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Szten Márs
nagyúr
válasz
s.illes79
üzenetére
Nem tudom, én dpreviewen néztem a dinamikatesztet, ott ezt látom:
Camera (ISO 100) Shadow range Highlight range Usable range
Canon EOS 50D -4.8 EV 3.5 EV 8.3 EV
Canon EOS 40D -5.7 EV 3.4 EV 9.1 EVEz 0,8 EV a 40D részére. A RAW-ban kicsalogatható dinamika nagyobb, mint amit JPG-ben tud (persze, hogy az), de nem látok számértéket
És ehhez tényleg varázsolgatni kell a RAW konvertálás során, ami nem lesz mellékhatásoktól mentes. Az ACR defaultot meg nézd meg az ábrán ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Apropó mellékhatások? Ezt a részt olvastad?
"WARNING: Although ACR was able to retrieve the 'luminance' (brightness) of wedge steps which were previously clipped there's no guarantee of color accuracy as individual channels clip before others" - szóval talán az ACR best dinamikája több kompromisszumot von maga után, mint amennyi elfogadható.És ha már a dpreview merült fel olvastad a konkúziót?
- "Reduced dynamic range in the shadow areas compared to EOS 40D" - szóval ha a dpreview szerint jobb az EOS 50D dinamikája, hogyhogy ezt elfelejtik a konkúzióra és pont fordítva emlékeznek?
Ja igen, és bár a zaj témát kerültem az előző hsz-emben, most hogy olvasom a konklúziót, még egy dolgot beidéznék, ha már feljött a dpreview. Szóval szerintük:
- "High ISO performance worse than 40D"
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- E-book olvasók
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Vezetékes FEJhallgatók
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- PlayStation 5
- Ha Darwinra hallgat az AI, nehéz lesz megállítani
- További aktív témák...
- Sony Alpha a7R IV tükör nélküli digitális fényképezőgép váz (ILCE-7RM4A) Új modell
- Tilta FX6 Camera Cage Rig Sony FX6-hoz, profi videós felszerelés
- Eladó Nikon AF VR-NIKKOR 80-400mm f/4.5-5.6D ED stabilizátoros (VR) objektív.
- Hollyland Vcore - wireless továbbító
- Sony ZV-E10 + 16-50mm f/3.5-5.6 PZ OSS, 256gb
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro 256GB Graphite - 1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3283
- GeForce RTX 2060 (OEM HP) Garanciával
- AKCIÓ! KÉSZLETRŐL! AMD Ryzen 7 9800X3D 64GB DDR5 RAM 2TB Gen4 SSD RTX 5090 32GB GDDR7 1200W
- Bomba ár! Dell Latitude E6410 - i5 I 4GB I 250GB I DVDROM I 14,1" WXGA I Cam I Garancia!
- Apple iPhone 12 64GB,Újszerű,Adatkabel,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
És ehhez tényleg varázsolgatni kell a RAW konvertálás során, ami nem lesz mellékhatásoktól mentes. Az ACR defaultot meg nézd meg az ábrán ![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)