Hirdetés
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Meggyi001: A Lidl Silvercrest kenyérsütő jó?.........Jelentem:Jó!
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Badb0y
addikt
Milyen ökör vitát indítottam el jézusom

-
pitman
őstag
Vitázni biztosan lehetne sokáig. Azonban az ember általában nem ezalapján választ gépet. Nekem speciel tetszene, ha tudná, volt szerencsém olyan slr gépet használni, ami tudta. Igaz, hogy két kezemen meg tudnám számolni, hogy hányszor használtam a funkciót, viszont akkor hihetetlenül kellett.
Egyébiránt gyártanak már slr gépekhez digitális szögkeresőt is pont a korábban leírtak miatt. -
pitman
őstag
Hasznos lenne az élőképnek is bizonyos szituációkban (pl. olyan helyzetben, ha csak a fejed fölött tartott géppel tudsz fészképezni, vagy földközeli makró képeknél nem kellene lefeküdni/letérdelni a mocsokba). Igaz ez utóbbi esetén valamilyen szinten jól jöhet egy szögkereső, csakhát az sem olcsó és abba is bele kell nézni....
Továbbá még számos olyan helyzet adódhat, amikor hagyományos módon igen kényelmetlen vagy lehetetlen a keresőbe nézni. -
bitfarkas
őstag
Viszont a felvétel utáni - hisztogramos azonnali megjelenítés, meg a beégett fehérek villogása ugyancsak jót tesz. Jó párszor exponáltam mégegyszer a témára, korrigálva a fényértéket, egyébként csak a letöltéskor, gutaütést kapva érzékeltem volna, hogy elcsesztem a felvételt.

-
bitfarkas
őstag
Nem hinném, hogy ez a ''varázs'' adja a tükörreflexes gépek előnyét. Igazán a keresőben késleltetés nélkül látott részletgazdag kép a lényegi különbség, amit a kisméretű kijelzők képtelenek prukálni. (Tán, ha egy laptopon jelenne meg a kép) És még a DSLR mattüvegén látható kép sem elég ahhoz, hohgy abszolút élességet állíts, (ezért nehéz nem AF-es optikát alkalmazni rajtuk) mert hiányzik róluk az analóg gépeknél megszokott törőékes, vagy egyéb élesreállítási segéd-lehetőség.
-
pitman
őstag
válasz
biggamer
üzenetére
Nem mindegyiknél, vannak olyan típusok, amelyeknél van élőkép. Tipikusan ide tartoznak a fényosztó prizmát használó gépek, ezekben ugyanis nincs tükör (ha jól emlékszem ilyen az Olympus e10, a Pentax EI-2000, HP 912, bár ezeknél ismereteim szerint az optika nem cserélhető, de akadhat olyan típus is, ahol ez utóbbi is megoldott). De vannak olyan gépek is, melyek szintén tudják ezt, de ettől eltekintve hagyományos dslr gépek, rendes tükörrel pl. EOS 20Da. Igaz ez utóbbinál ''kicsit'' macerás a használata.
Mindettől eltekintve a 300D esetén nincs élőkép. -
StuFFy
tag
-
And
veterán
Hi! A 300D nem fogja a ''fényképezni való tájat'' képkészítés előtt mutatni, merthogy dSLR - digitális tükörreflexes - gép. Ebből viszont egyenesen következik, hogy amiről írsz, az nem hiba, hanem feature
. A kép megkomponálásához csak az optikai képkeresőt tudod használni, csak az elkészített képet fogja a hátsó LCD-n megmutatni. -
StuFFy
tag
ja és egy UP!
-
StuFFy
tag
Sziasztok!
Remélem tudtok segíteni. Van egy canon eos 300d m amit talán vki összenyomogatott és az alábbi probléma merült fel:
Ha bekapcsolom, akkor a digit kijelzőn nem mutat semmit, pedig nekem úgy rémlik, hogy a fényképezni való tájat mutatta. A kijelző tuti nem hibás, mert fényképezés után megmutatja a készült képet, menú is megy meg minden más.
Hol lehet visszakapcsolni/mi lehet a baj?
Előre is köszi -
Badb0y
addikt
Hátha tudtok segíteni:Bővebben: link
-
Badb0y
addikt
Egy hotpixel esetén hogy tudom pontosan meadni a hibás pixelhiba koordinátáját? Milyen programmal és hogy?
-
Badb0y
addikt
Hát ez k... szar. Ha most is (ha visszakapom) szart kapok, akkor fogyasztóvédelem.hu-n azt írták, hogy kérhetek elállást, vagy pénzvisszafizetést, vagy szakszerű kivizsgáálását a gépnek, ami nagyon sokba kerülne, és elvileg ezt nem szokták vállalni. Ezek a törvények, de mi lesz a valóság arra leszek kíváncsi.
[Szerkesztve] -
lesaux
veterán
Amikor a Bluefishsel akadtak gondjaim, felhívtam a fogyasztóvédelmet, elmeséltem a történetet, megkérdeztem, kinek van igaza. Azt mondták, nekem. Jaj de jó, akkor most mit csináljak, beírjak a panaszkönyve? Írhatok, de az tkp. senkit sem érdekel, bírósághoz kell fordulni.
-
pitman
őstag
Nem láttátok tegnap a Fókuszt? Felajánlották benne a nézőknek, ha valakinek hasonló jellegű problémája van valahol ahol megpróbálják ügyintézésnél és egyebeknél lerázni, nem megfelelően bánnak vele akkor ők szívesen segítenek rejtett kamerás képekkel dokumentálni az esetet és bemutatják az országnak. Végső esetben talán segíthet ez is... Valószínűleg nem menne perre a cég a felvételek láttán, sőt lehet, hogy a műsorba sem kerülne be, még előtte intézkednének.
-
lesaux
veterán
Fogyasztóvédelem azt fogja mondani, hogy bírósághoz lehet fordulni. Amúgy most nem vagyok képben teljesen. A Camera Kft.-vel szoptok ti is?
-
vashal
tag
ezek a canonosok tiszta hülyék
.nekem van egy canon minidv kamerám aminek valami processzor hibája van.2x felküldtem és mindig megpucolták a fejet,persze amikor 2 honap után visszaküldték a probléma ugyanúgy megmaradt.most már rohadt ideges vagyok,mert hülyének nézik az embert.beszélek ügyvéd ismerőssel+fogyasztóvédelem+békitők egyesülete és a végén ha nem elég irok az ombucmannak
.remélem olvassa ezt valami köcsög canonos mert semmihez nem értenek,mindenkitől csak a rosszat hallani róluk
.
ja és azt igérgették,hogy a 300D-hez kijön az olyan hivatalos szoftver mint a hackeltek,de szerintem a műanyag vázunk megrohad mire kijön.
ui.:bárhol vegyél Canon ,csak mo.-on ne
UP -
pitman
őstag
Meg tudják mondani, amennyiben pl a hekkelt firmware által lehetővé tett módosítások paraméterei nem az alapbeállításon álltak, mielőtt az eredetit visszafrissítetted a szervízbe adás előtt. Ugyanis ezen paraméterek az eredeti firmware használatával nem módosulhatnak.
Amennyiben mindent visszaállítasz, akkor lehet, hogy nem megmondható, hacsak a frissítéskor a gép nem jegyzi meg az előző firmware paramétereit is. Ezt viszont csak a szerviz tudná megmondani. -
tibike8
őstag
válasz
zsiga667
üzenetére
Na látod, ezért nem akarok variálni én sem a firmwareval.
Arról meg, hogy mit csinálnak meg ingyen vagy tesznek szívességet meg annyit, hogy olvastam vagy itt vagy egy másik topicban, hogy hivatalos magyar számla+garjegy ellenében adnak másik magyar használatit, ha elhagynánk az eredetit. Na erről megkérdeztem a Camera Bt- t és az Ervát és majdhogy körbe nem röhögtek... -
And
veterán
Nem hinném, hogy nagy probléma lenne visszavarázsolni az eredeti firmware-t, amely letölthető innen: Bővebben: link. Hogy marad-e nyoma annak, hogy a belső programokat oda-vissza cserélgették, azt persze nem tudom. Én mindenesetre feltettem a ''Vászja'' -félét, és nem bántam meg..
-
tibike8
őstag
Hát egyelőre én sem erőltetném a firmware cserét. Bár használtan vettem a múlt héten a gépet, de csak fél éves. Hozzátartozik még, hogy bár pesti boltban lett véve anno, de németből behozott és csak a bolt vállal rá garit, de ők 3 évet. Számla+bolt által kiállított gari papírja van, úgyhogy remélem vállalja a bolt az intézését, ha esetleg baja lesz. Viszont gondolom úgy csinállják, hogy kiviszik németbe ahova végülis a garija szól, de nem tudom, hogy kint mit szólnának a módosított firmwarehez...
-
And
veterán
Az utolsó hivatalos firmware - még mindig, mivel volt már róla szó a topikban - az 1.1.1 -es, de már ez sem új, valszeg. a Te gépeden is ez a verzió van. A hackelt (10D -n alapuló) firmware linkjét a #148-ban megtalálod, a linken ott a leírás is. Plusz funkciók röviden:
- állítható vakukompenzáció (FEC) +/- 2 Fé,
- vaku szinkronizálása lehetséges a második redőnyre is,
- kártya nélkül kioldási lehetőség ki- ill. bekapcsolása,
- Av-módban a vaku szinkronsebesség beállítása: auto vagy 1/200s,
- Set-gomb funkciójának beállítása fotózáskor,
- max. ISO: 3200,
- RAW-mentés esetén a beágyazott jpeg minőségének kiválasztása,
- előzetes tükörfelcsapás lehetősége és időzítésének beállítása.
Elvileg lehetséges még az autofókusz módjának beállítása is, de - az általam korábban leírtakkal ellentétben - sajnos a kioldás SE (követő) módban nem működik
. -
tibike8
őstag
Sziasztok!
Akkor egy kicsit próbálom én is lendíteni ezt a topicot. Szóval végre meg lett a 300D- m. Megmondaná valaki, hogy melyik firmware az utolsó hivatalos erre a gépre? Vagy az egyéb EOS- ok firware mit nyújt többet ennél a 300D- nél? Mit lehet még kihozni ebből a gépből? -
Badb0y
addikt
Van vkinek a modolt firmware-ről vmi normális leírása?(Nem a 2 oldalas)
-
Badb0y
addikt
Nagyon halgat a totyikunk

-
lesaux
veterán
válasz
Race-Face
üzenetére
Magyarul: Bővebben: link
-
And
veterán
válasz
Race-Face
üzenetére
Angolul: Bővebben: link.
-
Race-Face
tag
üdv
vettem egy 300D-t használtan, de a dobozban csak olasz nyelvű használati utasítás van.
Valaki nem tudna megdobni egy magyar vagy angol nyelvűvel valamilyen elektronikus formátumban? -
pitman
őstag
A kevesebb zaj, nagyobb dinamika, az alapban el nem végzett képélesítés, a nagylátószög elérhetősége miért is nem tartozik a képminőségbe?
A dslr gépeknél pont a nagylátószög az, amit a legnehezebb jó minőségben összehozni (főleg a képszéleken), ez alól még a fullframe érzékelők sem kivételek, csak talán ott jobb lesz a helyzet.
Pont úgy vannak ezek a gépek és paramétereik kitalálva, hogy akinek munkaeszköz a gép az a szolgáltalások és az egéb (kép)minőségbeli különbségek miatt úgyis megveszi a komolyabb verziót.Ezzel nem azt akarom mondani, hogy a 300D nem jó gép, de annyival sem lehet elintézni a dolgoz, hogy az ISO 50 kivételével ugyanazt tudja mint a nagyok (akár csak a képminőséget tekintve).
Azt sem lehetne kijelenteni, hogy ISO 100 esetén egyforma képet kapunk a különböző gépekkel, legfeljebb itt kisebb a különbség, felette már változik a helyzet. -
-
pitman
őstag
Azt azért nem szabad elfelejteni, hogy még ha azonos szenzor lenne is a gépekben, valószínűleg akkor sem kapnád ugyanazt a képet, mivel a feldolgozó algoritmusok változhatnak. Pont a 300D és az őt követő újabb gépek (pl. 20D, 1D sorozat) között tapasztalható igen lényeges eltérés, ugyanis a 300D minden esetben használ képélesítést, még RAW állományba fotózáskor is (többek között ezért élesebbek a 300D képei mondjuk a 20D-vel összahasonlítva) míg az újabb gépek nem. Ezért volt az, hogy a 20D képei életlennek tűntek a gép megjelenése után. Azután a Canon faq oldálán választ adtak az okára.
-
pitman
őstag
válasz
jerry311
üzenetére
Úgy látom, Zsiga már válaszolt. Ezt az 5,6-os fényerőt fizikai értelemben kell venni, amikor a rendszer tényleges fényereje ez alá csökken, nem keverendő azzal, amikor mondjuk egy F4-es optikán állítasz egy 8-as rekeszt, mert itt az AF rendszer a nyitott rekesz mellett belépő fényt kapja (f4).
-
pitman
őstag
Illetve még egy gondolat, természetesen a komolyabb gépek tudása elősegítheti azt is, hogy egyáltalán tudj egy adott pillanatban és körülmények között értékelhető képet készíteni, ami esetleg egy belépő modellel nem biztos, hogy sikerülne. Nem biztos, hogy ekkor a képminőséget nézve tökéletes lesz a kép, de lesz.
-
pitman
őstag
Valószínűleg jobb képeket is tud produkálni, a korábbiakban felsoroltak értelmében, valamint a nagyobb szenzor okozta hatások miatt is. Esetleg elérhető az ISO 50-es érzékenység is, a kisebb crop faktor, illetve a teljes méretű érzékelő miatt lesz igazi nagylátószög. Sokkal több fókuszpont, emiatt hatékonyabb követő fókusz, a fókuszálás kevés fény, illetve 5,6 felett is működik még. Jobban beállítható Cf-ek segítségével, cserélhető mattüveg, a nagyobb kereső miatt használhatóbb manuális fókusz stb.
-
pitman
őstag
Mondjuk azért, mert nyilván a csúcstechnika van beleépítve, valószínűleg nem azért többszöröse az ára egy belépő váz árának, mert semmivel nem tud többet. Strapabíróbb váz, hosszú élettartamu mechanikai elemek (tükörmechanika, zárszerkezet), esetlegesen nagyobb sebesség, nagyobb érzékenységi tartomány, nagyobb érzékelőlapka, kisebb zaj, nagyobb dinamika. Természetesen nem feltétlenül tudhat mindenben többet.
Valamint a kezelhezősége: nincsenek kompromisszumok, nem kell menüben kotorászni, minden fontos paraméter gombokról, tárcsákról vezérelhető. Aki munkaeszköznek használja, annak ez éppolyan fontos lehet.
Mindez persze csak akkor fontos és több/jobb, ha valakinak szüksége is van rá.
(És a legfontosabb: nem a gép készíti a képeket... tehát csak technikailag tudhat jobb képet készíteni, a többi nem ezen múlik.) -
Badb0y
addikt
Egy drága DSLR gép jobb képet készít mint mondjuk a mienk? Ha igen miért?6MP-s képre gondolok. Mert nem tudom miért készítene egy 1D meg a változatai jobb képet mint a mienk. Mi van benne plussz?
-
tibike8
őstag
Aha, köszi.
Közben máshol is informálódtam és azért valamilyen szintem csak fog ez működni. Nem fog menni a vaku AF segédfénye, vakuimpulzusokkal fog élesíteni, ami elég zavaró. Mivel kipróbáltam boltban, tapasztaltam, hogy a vaku zoomja is megy. De lényegében egy középérintkezős vaku szintjére esik vissza...
[Szerkesztve] -
tibike8
őstag
Sziasztok!
Arra tudna valaki válaszolni, hogyha van egy A-TTL- es vakum - speciel egy EZ540-es - Azzal mit tud kezdeni ez a gép?
Fontos lenne. Most állnék át analóg vázról egy ilyen digitre és nem szeretném lecserélni a vakumat is. -
T-
tag
Miért van az hogy az aprónet tele van ezzel a géppel?
Nem stimmel vele valami? -
pitman
őstag
Csináltam egy gyorskeresést a neten, majdnem jól emlékeztem:
A mappa nevében a három számjegy a tízezres, ezres és százas csoportokat jelöli. Tehát ha az állománynév: img_2445.jpg, akkor annak a DCOM 124Canon mappában kell lennie.
A mappanév sorszámozása egyébként 100-ról indul. A tízezredik kép után a fájlnév számlálója átfordul és a mappanévnél 200Canon lesz a következő (a tízezreseknél számol).
Ha csak egy üres mappaszerkezetet alakítasz ki a kártyán, ami nagyobb, mint a gép jelenlegi számlálója, akkor a file sorszámozása az adott mappában előforduló legkisebb érték lesz, a fenti példa esetén img_2401.jpg. Ha a mappaszerkezetbe állományt is másolsz, akkor értelemszerűen az azutáni sorszámra áll át.
Az átállításkor nullázásra kell kapcsolni a gépet, leformázni a kártyát, lőni vele egy képet, sorszámozást folyamatosra kapcsolni. Kártyát kivenni és kártyaolvasóval megoldani a megfelelő változtatásokat, kártyát vissza és kész.
(Remélem nem írtam el semmit) -
pitman
őstag
Most nincs előttem ilyen fileszerkezetű kártya, de emlékeim szerint a mappanév 3 karakteres számlálójából az utoló számolja a százasokat (mivel a képek százas csoportokban új mappába kerülnek), az első jegy pedig az ezreseket.
Tehát 009 a kilencszázat jelöli, a 101 pedig az ezeregyszázat. A mappán belül pedig a neki megfelelő fájl sorszám adja a tényleges számozást (pl 0910, 1105).
De most nem mernék megesküdni rá, majd utánanézek. -
lesaux
veterán
A számlálót lenulláztam, de valami hülye megoldása van a megfelelő sorszámú mappának, mert a 2600-hoz asszem 526-os mappát kellett létrehozni, abban egy 526valami.akarmi fájlt, abban pedig átírni egy stringet 526-ra. Ja, és bemásoltam egy Img_2600.jpg nevű képet. Nekem így sikerült. Bár nem tudom, hogy miért pont 526. Annak van jelentősége?
-
pitman
őstag
Úgy működik, hogy a gép tárolja a sorszámot magában a vázban, ezért ha üres kártyát raksz be, akkor szépen folytatja a számozást, ahol abbamaradt (amennyiben a menüben máshogy nem rendelkezel: nullázás kártyacserénél). Ha azonban olyan kártyát teszel bele, amin canon fileszerkezet van (elég akár a mappanév is), netán fájlok is, akkor a gép automatikusan a kártyán lévő fájlokat tekinti a sorszámozas tekintetében mérvadónak és átáll a következő számra.
Tehát ha a számlálód mondjuk 1000, majd beteszel egy olyan kártyát, ami üres, ott 1001 lesz a következő, ha beteszel egy olyat, amin van canon által használt elnevezés szerinti állomány, mondjuk 2500-as sorszámmal, akkor 2501-től fog tovább számozni.
Ha nincsen rajta állomány, csak a mappaszerkezet, akkor a mappaszerkezet által jelölt következő sorszámon fogja folytatni.
Ha kisebb sorszámú kép van a kártyán, akkor természetesen a gépben tárolt sorszámtól fog újra számozni, nem fog visszaállni a kisebb sorszám szerint következő értékre.
Természetesen a rendszer felépítéséből adódóan nagyon könnyen vissza lehet téríteni a megfelelő sorszámozásra egy kis trükközéssel.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Filmgyűjtés
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Macska topik
- A szellőzésre is figyel a Lian Li kábeleket rejtő, Infinity sorozatú mikrotornya
- Ha Darwinra hallgat az AI, nehéz lesz megállítani
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Tőzsde és gazdaság
- Futás, futópályák
- BestBuy topik
- HDD probléma (nem adatmentés)
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z270M i7 7700 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Zalman S2 TG ADATA 650W
- MICROSOFT Surface Book 2,13.5", i5-7200U,8GB RAM,256GB SSD,WIN11
- AKCIÓ! ASUS H310M i5 8500 16GB DDR4 240GB SSD GTX 1060 6GB Zalman T3 Plus CoolerMaster 500W
- ÚJ MacBook Pro 16" M4 PRO 24GB 512GB Space Black
- HP 200W töltők (19.5V x 10.3A) kis kék, kerek, 4.5x3.0mm, 928429-002
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Szerintem add el a géped, pár ezer Ft-ot érhet ilyen durva hibával. Ha gondolod én átveszem...

.remélem olvassa ezt valami köcsög canonos mert semmihez nem értenek,mindenkitől csak a rosszat hallani róluk
.
. És még ezen a éten se kaptam vissza.(6hét)