Hirdetés
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Meggyi001: Több tucat Eiffel torony??? Igen, gyere, mutatom, hogy hol...
- sh4d0w: Kalózkodás. Kalózkodás?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: KLINTHOLM 3 fiókos fekete, acél, zárható kiegészítő elem
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- GoodSpeed: Kell-e manapság egérpad vagy sem?
Új hozzászólás Aktív témák
-
jattila48
aktív tag
válasz
Domonkos
üzenetére
Ha megnézed, a getopt paramétere char *[] típusú, nem pedig (char *)[] típusú. A két típus különböző. Én az utóbbit kérdezem. Az első címeket tartalmazó tömb, vagyis az elemei pointerek. A második pedig tömbre mutató pointer, aminek értéke a tömb címe. Régóta programozok C-ben, tudom mire való az argv, getopt és társai. De ez más.
-
válasz
Domonkos
üzenetére
Nem, mivel 100/j UB, amennyiben nincs ellenőrizve, hogy a j egyenlő-e 0-val.
Tehát, ha az if-et kioptimalizálná, akkor az egész függvényt ki kell, mert a 100/j UB...Szerintem a fordító inkább "beoptimalizál" egy if j !=0-t a kódba, ha nincs ott, hogy ne legyen HW interrupt, csak szoftveres.
-
csizs
aktív tag
válasz
Domonkos
üzenetére
Maga a tanár javasolta, hogy kérjek segítséget. Engedve van. Innentől valóban nem tartom csalásnak a dolgot. Egyébiránt segítséget kértem. Nem programozónak készülök! Te is kérsz segítséget, ha elromlik a vízvezeték, vagy más. Te sem mindig tartod be a KRESZ-t. Amikor enni kell adnom egy gyereknek egy olyan vizsga, ami kevésbé lényeges, de az kell elnézést kérek, de emberség is van.
Ha nem segítséget adsz kérlek ne sértegess, ha pedig úgy érzed ide ez nem illik kérlek töröld!
-
alapz@j
tag
válasz
Domonkos
üzenetére
Emlékeim szerint a C szabványban nem szerepel, hogy a char előjeles vagy előjel nélküli lenne, ezt ráhagyja az implementációra. A fordítók pedig jellemzően az int és társai után a char-t is előjelesként kezelik alapértelmezetten, nem véletlenül vannak a -funsigned-char kapcsolók és társaik..
-
bandi0000
nagyúr
válasz
Domonkos
üzenetére
tök 8 nagy nehezen meg lett a hiba maga az algoritmus jól működik, csak akkor bugzódik be, hogyha kevesebb vagy több elemű tömb-öt kéne használnom mint amit lefoglaltamszóval jön is a kérdés, az a gond hogy paraméterben kell megadni, hogy mekkora lesz a mátrix, meg van adva, hogy mennyi lehet maximum, de ha annyit foglalok le, akkor is baja van neki, viszont az üzenethez structúrát kell létrehozni, amit előre kell deklarálni, szóval az lenne a jó ha úgy tudnám létrehozni, a sturktúrát, hogy már tudom a mátrix méretét, de ez lehetséges valahogy?na ezért jó kérdezni, mert közbe rá jöttem, mivel helyet is kellett foglalni az elküldendő üzenetnek, így ott kellett volna max méretre helyet foglalni, és akkor nincs hiba

-
ZTE_luky
senior tag
válasz
Domonkos
üzenetére
köszönöm szépen a nagyon hasznos választ

igen teljesen igazad van. a counter és az o változó (index counter) véleméynem szerint ugyan azt a funkciót látta el. nem is tudom hoyg került bele kétszer. át is írtam az o-t counterre, máshol meg kitöröltem de valamiért így se jó
ugyan az a hibaüzenet. hol lehet még hiba? 
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a téma összefoglalót!
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Motorola Edge 70 - többért kevesebbet
- Androidos tablet topic
- iPhone topik
- Epic Games
- Milyen alaplapot vegyek?
- SSD kibeszélő
- Kockázatmentesen a helyesebb testtartásért
- Építő/felújító topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S24 Ultra 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 3 DB Levovo ThinkPad T450 hibás noti
- LG 55QNED86T3A / QNED / 55" - 139 cm / 4K UHD / 120Hz / HDR Dolby Vision / FreeSync Premium / VRR
- Tamron SP 150-600mm f/5-6.3 Di VC USD G2 ( Nikon ) Camo Edition
- HP DesignJet T525 24" (A1) nagyformátumú plotter állvánnyal, újszerű állapotban, Wi-Fi-s
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3315, 100% Akkumulátor
- LENOVO Legion Pro 5 16IRX8 - 16" WQXGA 240Hz - i5-13500HX - 16GB - 1TB - RTX 4060 - 9 Hó garancia
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 10400F 16/32GB/64GB RAM RTX 5050 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Eladó 2db Nokia steel hr hibrid okos óra dobozával
- HP 13 Elitebook 830 G7 FHD IPS 600nit i5-10210U 16GB 256GB SSD Intel UHD Win11 Pro 4G LTE Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

indexelésnél csúszik/csúszott el az a baj, hogy a linux alatt nem tudok debuggolni, visual studioba is ugyan így futna le?

nagy fába vágtam a fejszém