- LordAthis: Ismét egy "Idióta" A.I. Projekt, hogy meglovagolja a trendeket...
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- NASsoljunk: ZyXEL NSA-310 és az FFP
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- tildy: Új élet kezdődik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Austin F.: Intel Iris Xe driver frissítés
- [K2]: A vagyonvédelmi rendszerszerelővé válás rögös útja
- Lalikiraly: Astra kalandok @Harmadik rész
Új hozzászólás Aktív témák
-
axioma
veterán
válasz
don_peter #4467 üzenetére
1. azert van a kettes duplazva, mert elfelejtetted a "nem tizedespont koveti" esetet kulon else agba rakni, igy a tizedes elotti is rafut arra is.
2. az if feltetel tul bonyolult, mert a tizedes nalad fixen 5 db lesz (me'g ha a vege nullakkal is van feltoltve), hiszen 100e-rel szoroztal (eleg lenne oda egy ilyen:for(i = mennyi; i >= 0; i--){
printf("%i", oszto_tomb[i]);
if (i==5) { // a 4-3-2-1-0 a tortresz
printf(".");
}
}
3. szerintem a tizedes nevu valtozoval pont az egeszresz hosszat "szamolod"... nem tul szerencses elnevezes, azt lehetne hinni, hogy a (hasznos) tizedeseket (mert pl. most ha az inputod 2.5, akkor azt fogja kiirni, hogy 2.50000)
4. a negativ szamokra sehol nem gondolsz, me'g egy arva hibauzenetet se dobsz
5. nem ertem a mennyi=i; i++; reszt sem: nem lenne egyszerubb, ha a ciklusban nem bantanad a mennyi-t, hanem a kilepes utan irnad, hogy mennyi=i-1 ? Vagy hatultesztelos ciklus (egy szamjegyet ugyis fogsz irni). -
válasz
don_peter #4467 üzenetére
Lebegőpontos számot hány tizedesjegyig szeretnél számolgatni? A definíció szerinti pontatlanságon túl ez is egy fontos szempont.
Továbbra is fenntartom az állításomat, hogy ez nem egy számítási, hanem egy karakterkezelési feladat. A tizes számrendszer emberi fogyasztásra alkalmas csak egyébként is. Jó szórakozást hozzá, én kiszálltam.
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a téma összefoglalót!
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- E-roller topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Xbox Series X|S
- Windows 11
- Xiaomi Pad 6 - kiapadhatatlan jóság
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Kedvenc zene a mai napra
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 13600K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi 9, Xiaomi Redmi 9AT, Xiaomi Redmi 10, Xiaomi Redmi 10 2022
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE Pulse OC RX 9060 XT 16GB GDDR6 videokártya 27% áfa 3 év garancia
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Felsőkategóriás számítógép PC Játékra! I9 13900KF / RTX 4080 / 32GB RAM / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest