Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• axioma

veterán

válasz maathe #4275 üzenetére

Ha jol ertem, akkor a fejedben nem az a tabulalas van meg, amit a programnak adtal. Vagyis a 45. sorban levo "else" kene legyen a tenyleges feldolgozo a'g, csak nem raktad ki a zarojeleket, es az egyedul az ott kezdodo if-re vonatkozik. Ami veget er a 48.-ban, tehat a 49.-ben levo me'g ures sor eseten is vegrehajtando.
    Rakd ki az else utan a blokk-kezdest, ami vegzodik a while vege elott, a 60. sornal.
    Valoszinuleg az "osszenott" else if okozta, hogy nem latod pontosan a strukturat. Ilyen egybeirt else if -et en csak akkor szoktam csinalni, ha tobb darab, 1 sorba befero rovid vizsgalat es 1 soros rovid blokk tartozik hozza, szinte egy switch tipusu egymas melletti esetfelsorolas lenne, csak mas tipusu a feltetelem. Mondjuk ilyenkor annak megfeleloen is tabulalom, tehat minden else if blokkja az egybeirastol fuggetlenul uj szintre kerul be. Minden mas esetben hasznos, ha minden nagyobb else-hez kirakod a sajat kezdo-zaro parjat. Szigorubb coding standard szerintem alapbol meg is koveteli.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés