Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• scream

veterán

Sziasztok!

Adott ez a feladat :

Egy iskolában tantárgyankénti és összetett tanulmányi versenyt tartottak. A versenyekben összesen N (>0) tanuló vett részt. A versenyek száma M (>0). Rendelkezésre áll versenyenként a tanulók neve és elért pontszáma. Összetett versenyben csak azon tanulók eredményét értékelik, akik az összes tantárgyankénti versenyen indultak, és elérték a versenyenként adott minimális pontszámot (MIN(1..M)>0). Ha a tanuló az adott versenyen nem indult, akkor -1 a pontszáma. Készíts programot, amely megadja azon tanulók névsorát, akik legalább 1 versenyen elindultak!

Nagyjából értem és tudom mit kéne csinálnom azután,hogy bekértem az adatokat (ez egy kiválasztás adott feltétel alapján, jelen esetben ugye azokat kell kiválogatni, majd kilistázni, akiknek nem -1 a pontja). Viszont az adatokat nem tudom hogyan kéne bekérnem.

Nincsen kész vagy megadott adat, szóval nekem kell bevinni az adatokat, csak a módszert nem tudom,hogyan kéne.

Első körben ugye bekérem hány tanuló van, aztán azt, hogy mi a nevük, majd hogy hány tantárgy van, azoknak mik a neveik, majd hogy az adott tanuló az adott tantárgyból indult-e vagy sem.

Ti hogy állnátok neki?

Többek struktúrával oldották meg (még egyetemen nem tanultuk), de elvileg mátrixosan is meg lehet oldani, melyikkel egyszerűbb ? :F

Új hozzászólás Aktív témák