Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• szimi57

őstag

válasz Krisztián980 #65486 üzenetére

Nekem még egy ettől is kisebb típus van, egy 2004-es 316 ti Compact. A motorja viszont a már módosított N46B18A. A leglényegesebb változás az elődjéhez képest a vezérlés, láncvezetés. Tovább bírja.165 ezerrel került hozzám, 180 ezernél cseréltettem ki, most 225 ezer van benne. Még nem volt különösebb hangja. Az N42-nél hajlamos a törésre, 60-80 ezernél cserélni kell, ha nem volt széthajtva. Csak abban az esetben javasolt ez a motor, ha 100%-ig biztos és pontos információ áll rendelkezésre a motor előéletéről, állapotáról amiből kiderül, hogy kell-e azonnal vezérlést cserélni. Minimum 200 ezres tétel. A másik az olajfogyasztás, ami a szelepszár tömítés miatt lép fel általában. Ez is 150-200 ezres tétel hengerfej levétele nélkül. Érdekes módon nem minden motornál lép fel. Én azért mertem belevágni a Compact megvételébe, mert a karosszériája szinte gyári volt, napfényt sem igazán látott, viszonylag kevés km-rel. Érezni lehetett, hogy az előző tulaja vigyázott rá, mint a szeme fényére. :K Nagyobb összeggel eddig nem húzott le. A vezérléscsere megoldódott 50 e. mdíj + anyag ismerős ismerőse által. :) Persze kisebb összegek beléptek: gyújtótrafó, olajszűrőház tömítések és persze a kötelezők. Ha nincs semmi megbízható infó a motorról el kell engedni, ott a 318d. [kép]

• Chris0321

veterán

Hello.
    Én 2019 márciusában vettem egy e46 Touring-ot, 1,2 millióért 320i-t M54B22-es motorkódút (6 hengeres). Ezeknek a motoroknak az olajfogyasztás lehet a hibája, amit pár hiba okozhat ami olcsón vagy pár százezres tételből javítható. Az N-es motorokat nekem sem ajánlották, Facebook csoportokban sokszor keresnek bontott motort mert baj van a kocsiban lévővel, vagy felújítást terveznek ami szintén drága. A nagyobb motor azért is jobb mert általánosságban jobban fel van szerelve az autó, bár láttam nem egy manuális klímást abból is. Én decemberben kezdtem a keresgélést, konkrét extra elvárásokkal (multikormány, digitklíma, ülésfűtés, a vonóhorgot elengedtem) és márciusban találtam megfelelőt. És az akkor volt, azóta drágultak a használt autók. A motorral nem volt gond, a kötelezőeket kellett cserélni, szíjak, görgők, vízpumpa. Volt némi kasznimunka rozsdásodás miatt, ezt nagyon nézzétek meg. Plusz mikor megvettük cserések voltak a gumik, kétszéles 17"-os felnire Conti gumit vettem 150.000 ft-ért. Kivoltak a szilentek, ezeket cseréltük még akkor. Utána évben teljes hátsó futómű felújítás, fékcső csere ha már arra jártunk mert kicsit rozsdás volt a felülete. Hátsó lengéscsillapító csere, motortérnél olajcső csere mert nedves volt, kiegyenlítőtartály megadta magát ezért kupakkal együtt cseréltük, egyik alkalommal nagy esőben észrevettem a szélvédőnél vizet. Cserélni kellett a szélvédő tömítő gumit, a levélrácsot mert valaki felszereléskor letört valami fület. Most már ott tartok, hogy kb. 1,4 milliót ráköltöttem azóta és úgy néz ki kezd összeállni. Most is van pár hiba, amit augusztusban a szokásos éves szervízkor orvosolni fogunk, pl. a bal hátsó ajtóban a vízzáró fólia vagy mi tönkrement így cseréljük, kb. 10-15.000 ft, a motorból csöpög kicsit az olaj alul a karternál így annak a tömítését cseréljük.
    Tehát érdemes jól átnézni megvásárlás előtt de még így is érhetnek meglepetések ha valami tönkremegy. Alapjában véve egyáltalán nem bántam meg, hogy megvettem az autót bár nem számítottam ennyi költségre. Már mikor megjelent szerettem volna egyet, de sajnos nem jött össze a lottó ötös így kicsit várnom kellett a vásárlással.

• 2018

senior tag

Hagyd 318d az igazi nekem az van. A motorja orok elet plusz 1. Csak generatort kellett eddig felujitani.

Új hozzászólás Aktív témák