Hirdetés
- gerner1
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- mefistofeles: Az újkori csalók...
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Kalandor: Habemus papam
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
blessbygod
csendes tag
válasz
Alcsi69 #7085 üzenetére
Ha kevés tárgyad van hátra, akkor egyértelműen nem éri meg az átjelentkezés. Ugyanis hiába a bologna rendszer, nincs a magyar villamosmérnök bsc képzések között teljes átmenet és kredit elismertetés (meg a többi szak között sem). Szóval elég sok kreditet biztosan bukni fogsz a váltással, annak meg semmi értelme, hogy Bp-n kezdd szinte teljesen előlről a képzést.
A későbbi munkahelyen senki sem fogja nézni, hogy mennyi idő alatt végeztél és hanyassal.
-
blessbygod
csendes tag
válasz
CyberPunk666 #7071 üzenetére
-oe-nik-en az "e-learning blended" tárgyak mit jelentenek?
Azt jelenti, hogy csak online formában kerül meghirdetésre, általában MOOC, elearning moodle felületen át.
-Kiadott pdf / videó van és abból kell tanulni, majd vizsga?
Igen. A vizsga/zh is elearninges.
-Van rendes óra belőle? Ha van, akkor az kiegészíti az e-learninget, vagy direktben helyettesítik egymást?
Ezt tanára és tantárgya válogatja, általában nincs, de az oktatótól van lehetőség konzultációt kérni. -
blessbygod
csendes tag
válasz
CyberPunk666 #7062 üzenetére
Tudtommal mindenhol hasonló az msc, mert legtöbb szakon (nem csak mérnökinfón), nem sikerült jól az osztott képzésre való átállás. Általában bsc-n maradtak a szopatós tárgyak, msc-re meg a maradék/töltelék, illetve ismétlés.
Végülis valamennyi specializáció itt is van, hiszen van robotika és egészsügyi infó szakirány, olyan tárgyakkal, amikkel bsc-n nem találkozhattunk.
Írtad, hogy voltál msc-n, de otthagytad. A nikhok.hu-n található tantervi hálóban található tárgyakon felül kellett még tárgyat teljesítened? Olyanra gondolok mint bsc-n a legalább 2 angol nyelvű tárgy, X kreditnyi kötvál/szabvál/kmooc, vagy msc-n nincsenek ilyen plusz elvárások?
-
blessbygod
csendes tag
válasz
CyberPunk666 #7060 üzenetére
Mérnökinfó msc: nem tudtam, hogy "katyvasz", én úgy hallottam, hogy aki bsc-t ott végezte a Nik-en, annak nem túl megerőltető az msc, mert alapozó tárgyakban nagy az átfedés.
Kandó msc: sajnos erről nem hallottam, nincs ott ismerősöm.
Győri egyetemet nem ismerem, de akkor megnézem miket oktatnak. Megbecsült hely, vagy "diplomagyár"? Annak utánanéztem, hogy Pest megyében gyakorlatilag nincs olyan egyetem, ahol mérnökinfó vagy proginfó msc van levelezőn, csak vidéki egyetemek kínálnak ilyen képzést, pedig szerintem igény lenne rá, de nem akarok több száz km-eket utazni hetente, így felejtős számomra.
Matekot nem nagyon kedveltem, mert túl sok volt az elmélet és kevés a gyakorlat, mérnöki területen pedig az utóbbi lenne fontos, mármint az alkalmazott része, amit kevés helyen tudnak átadni normálisan, csak számolgatjuk a nagy semmit.
-
blessbygod
csendes tag
válasz
CyberPunk666 #7058 üzenetére
Köszi a választ! Oe-Nik mérnökinfó bsc-t végeztem, szeretnék msc diplomát is és mérnöki területen szeretnék maradni, viszont nem tudom, hogy mi legyen ez az msc... infóról hallottam, hogy nagyrészt a bsc van elismételve, ezért annyira nem sok értelmét látom/nem tudna sok újat adni. A villanyos/elektros tárgyakat szerettem és a fizikával sem volt gondom, ezért a villamosmérnök/mechatronikai msc is érdekelne, átfutottam a tantervüket és sok számomra érdekes tárgyat láttam + most is határterületen dolgozom, ami ezek mellett szól, hogy levelező és ritkán kéne bejárni. Nappalira már nem tudnám rávenni magam (ezért Bme kilőve) + anyagilag is rosszul érintene ha emiatt kére részmunkaidőre váltanom, nyilván nem fogok.
-
blessbygod
csendes tag
Sziasztok!
Van itt olyan aki OE-BGK mechatronikai mérnök levelező msc-n vagy OE-KVK villamosmérnök levelező msc-n tanult?
Hogy voltak az órák? Mennyire volt munka mellett teljesíthető a képzés?
Köszi a válaszokat! -
blessbygod
csendes tag
Azt hittem minden félévben indul mérnökinformatikus msc estin, de sajnos megszívtam: csak évente indul keresztféléves eljárásban. (amire ősszel kell jelentkezni)
Ilyen esetben, ha nem sikerült valamelyik tárgy 1 évet csúszom?
Aki estin csinálta msc-t mennyire volt nehéz munka mellett? Megérte? -
blessbygod
csendes tag
Sziasztok!
Én is a másoddiplomával kapcsolatban érdeklődnék, hogy mérnökinformatikus bsc. után minek lenne több értelme: ugyanez msc-n, más mérnöki szak msc-n (villamos- vagy mechatronikai mérnök), vagy szakmérnöki képzés?
A másik, hogy hallottam, hogy volt aki mérnökinformatikus msc-re jött és el is végezte, úgy hogy az alapképzése vegyészmérnöki volt, ilyet hogy lehet csinálni? Akár én is mehetnék olyan msc-re, amihez abszolút semmi közöm? Ennyire rugalmas a bologna rendszer?
Köszönöm a válaszokat!
-
blessbygod
csendes tag
Sziasztok!
Msc és bsc között mindenképp el kell telnie 1 félévnek míg a jelentkezési folyamat lezajlik nem? Nem folytatható az egyetemi képzés kihagyás nélkül, ugye? Mert ahhoz jelentkezni lehessen msc képzésre, bsc-s diplomát fel kell tölteni felvi.hu rendszerébe. Vagy rosszul tudom?
A másik, hogy felvételi elbeszélgetés vagy vizsga még a felvi.hu-s jelentkezés időszakában van vagy előtte? Hogy zajlik?
Köszi a válaszokat! -
-
blessbygod
csendes tag
Sziasztok!
Jelenleg mérnökinfó bsc-t csinálom a Niken. Arról érdeklődnék, hogy szakmai gyakorlati helyet hogy és mikor kell keresni? Még nem dolgoztam a szakmámban, így nem tudom mikor kezdjem el a keresést ha nyáron akarom megcsinálni, illetve a keresést állásajánlatos portálokon kezdjem vagy iskolaszövetkezeten keresztül? Valami programozósat szeretnék, amiben fejlődni is tudnék, nem kávéfőzős, fénymásolós kamumelót, csak hogy papíron be legyen húzva a "szakmai" gyakorlatom.
Köszönöm a segítséget!
-
blessbygod
csendes tag
Üdv!
Megtudnátok mondani, hogy villamosmérnök bsc-n illetve gépészmérnök bsc-n mennyire vannak számonkérve a fizika tárgyak?
Legfőképp arra gondolok, hogy kellenek-e a bizonyítások.Köszi!
-
blessbygod
csendes tag
Köszönöm, letöltöttem mindkettőt, most már viszonylag sok fizika ebook van a gépemen, így remélem jutni fogok valamire.
A gyorstalpalót még meg fogom keresni, viszont az nem a megértést szolgálja, csak a szükséges minimumokat.
Nekem (sajnos?) szükséges a megértés is, hogy tudjak zh-zni/vizsgázni, nem tudok magolni. -
blessbygod
csendes tag
-
blessbygod
csendes tag
Be tudnád linkelni azt a gyorstalpalót, ha nem gond?
Az a baj, hogy Rácz tényleg mindenre azt mondja, hogy hibás és rossz, ami nem zavarna, ha cserébe az előadás, de főleg a gyakorlat minősége nagyon jó lenne, de nem az... Sokan pont a hihetetlenül pocsék gyakorlatok miatt fordulnak "megbízhatatlan" forrású anyagokhoz. (aki meg nem ért hozzá, persze, hogy nem tudja eldönteni, hogy jók-e)Csak át akarok menni fizikából, viszont nem tudok magolni, szóval kelleni fog a megértés is az átmenőhöz
-
blessbygod
csendes tag
Sziasztok!
Most kezdem 2. évemet NIK-mérnökinfó bsc-n. A fizikát leszámítva eddig minden tárgyam megvan. Az infót és a matekot is szépen 0-ról felépítve tanultuk, normális tempóban, nem is volt velük gondom. Viszont a fizikát sajnos Kandós "tanárok" (valójában nyugdíjaskorban lévő öregasszonyok) tartják. Nem a 0-ról indulunk (úgy állnak hozzánk, mintha a fizika érettségi kötelező alapkövetelmény lenne), 2 hetente van gyakorlat, de rohamtempóban haladunk, semmire nem jut idő, nem tudjuk befejezni az anyagot. A tárgy előadója (Rácz) csak elégedetlenkedik, hogy milyen rosszak a fizika zh-k, milyen soknak buknak meg vizsgán, stb. de érdemi változást nem eszközöl.
Mivel ez már a sokadik tárgyfelvételem fizikából, tudnátok ajánlani valami jó könyvet, oktatóvideót, magántanárt, aki lassan, érthetően az alapoktól elmagyarázná az egészet? (infó szakos voltam szakközépben, egyáltalán nem értek a fizikához)
Köszönöm előre is!
-
blessbygod
csendes tag
Üdv!
Nik-mérnökinfó bsc szakirányaival (specializáció) kapcsolatban szeretnék pár kérdést feltenni.
Jelenleg melyek az aktuális szakirányok? Mert több Nik-es oldalt olvastam már, de mindenhol más a szakirányok nevei és kódjai.
Tényleg nem mindegyik indul minden évben? Ha csúszok egy tárgyból, akkor emiatt lehet több évet is csúszok, mire indul újra a szakirány és bejön újra az adott tárgy?
Piaci szempontból melyik szakirányra van a legnagyobb kereslet? Illetve melyikkel lehet a legtöbb pénzt keresni?
Melyik a legkönnyebb és legnehezebb szakirány?Köszönöm a válaszokat!
Új hozzászólás Aktív témák
- Utolsó darab - 1M helyett - MacBook Pro Retina 14 M4 - 10C CPU / 10C GPU / 24 GB RAM / 1 TB - MAGYAR
- Eladó XD Design Bobby Hero Spring, Yellow laptoptáska
- Samsung Galaxy S25 Ultra 12/256 GB titánszürke 3 év garanciával
- Sony A7III + 28-70mm FE 3.5-5.6 Zoom objektív
- Eladó egy használt MSI RTX 3060 Ti Gaming X 8GB LHR videókártya
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest