Új hozzászólás Aktív témák

• <Adamsky>

nagyúr

válasz bwoay #19184 üzenetére

" ... kicsit utánaolvastam a dolgoknak, és ha nem is világosodtam meg ... "
    Én nem (olvastam utána), így csak annyi infóm van, amennyit Oluv írt az egyik Patreon-os írásában. Engem konkrétan hidegen hagy, mert sose lesz belőle kettő. Széljegyzet: egy rakás hangszórón ott a tws gomb, ami – ha nincs belőle kettő, – akkor büdös életben nincs használva. Jó lenne, ha lehetne ezt programozni ...

" ... a problémát pedig vélhetően számítási kapacitás korlát okozza ... "
    Igen, ezt próbáltam virág nyelven kifejezni. Sokkal több hangerőlépcső (Oluv preset-ek esetén), és – lehet nem túlzok – de mindegyikhez egyéni DSP-s beállítás, hogy a max. kijöhessen a hangszóróból (nem ezt a munkát spórolja meg kb. az össze gyártó).

" ... a studio és a 2 indoor mód dinamikusan változik a hangerő ... "
    A Studio biztos nem. A Studio az eleve egy visszafogott és naturális hangolás, ami a teljes hangerő tartományban azonosan szól (nincs "DSP-s trükközés"). Viszont itt ugye rögtön van egy változás a gyári, és az Oluv 0.39-esben, ahol a Studio már nem Studio, hanem Desktop. Utóbbi inkább az Indoor-hoz van közelebb ...
    A gyári fw.-ben – ha jól emlékszem – az outdoor (és ezek szerint a Studio) módok kivételével van dinamikus eq. (az Oluv-osvban mindben).

" ... egyébként szinte csak téged láttalak még azt hangsúlyozni ... "
    Igen, mert ez nekem nagyon fontos, és igazán nagyra tudom értékelni ezt a képességét. Ki merem jelenteni, hogy nincs még egy ilyen sokoldalú hangszóró most a piacon.
    Sajnos a Youtube-os tesztelők döntő többsége elindítja ~50%, aztán "koppra" tekeri, had' szójon felkiáltással. Nincs igazából tesztelés ... csak egy verseny, hogy az ő videója legyen kinn leghamarabb, és az övé legyen a legütősebb.

" ... borzasztó nehéz két eltérő speakert fair módon összehasonlítani ... "
    B2P vs. X: számomra ezek alapján nincs kérdés ...
    Mateusz Cholewa: indoor (érdemes bekapcsolni az angol felíratot), outdoor.
    Dominik Reviews: beltér, de itt is szépen végigmegy a preset-eken, ill. használ cust. eq.-t (ahol kell).

Új hozzászólás Aktív témák