- Grand Theft Auto V - Látványosságok és érdekességek tárháza egy helyen!
- Asszociációs játék. :)
- Gurulunk, WAZE?!
- Samsung LE40A536T1F LCD TV képhiba
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Miért ne vegyél gagyi kínai LED izzósort...
Új hozzászólás Aktív témák
-
sensor060
aktív tag
Sziasztok !
Régóta nem írtam, de most úgy érzem pár sorban írnék az LG-ről, mert látom kicsit flame van.
Nos, boltban dolgozok, ahova a Samu dvd írókat hordják vissza, hogy nem jó. LG-ket nem.
Nekem van egy LG BH10LS30-as íróm, már nem új darab, megjelenésekor vettem meg. Ismerősnek van kocsijában egy cd lejátszója, de csak audiocd-t tud, mp3-at nem, viszont az újraírhatót megeszi. Ezzel az LG bluray íróval írtam meg neki a lemezeit, mind újraírható, és a hárplis cd lejátszója szó nélkül viszi, sosincs gond vele. Szerintem ez nem rossz dolog azért.
Én nem majmolom az LG-t, sőt, Samu bluray lejátszóm van Samu tv-vel, de ez az LG BH10LS30 nekem tökéletesen bevált. Dobozos verzió, és az 1.01-es firmware-rel megy. Csak Imgburn-t használok, még linux alatt is.
No, ennyit szerettem volna. Remélem nem veszitek vitatkozásnak, csak azért írtam le, mert lehet olyasvalaki is olvassa a fórumot aki most szeretne írót vásárolni magának. Ezért írtam le az immáron több mint 2 éves tapasztalataimat. -
sensor060
aktív tag
válasz Inferno1988 #1587 üzenetére
Jó választás az LG, de én inkább a BH12LS30-ast venném, mert tesztek alapján még szebben ír, mint a BH10-es sorozat.
Az újraírható lemezek tényleg semmit sem érnek, nekem egyedül a Verbatim BD-RE az, ami bevált hosszabb távon, a többi felejtős.
-
sensor060
aktív tag
válasz zongora #1517 üzenetére
Ne keverjük : az Imgburn másolóprogram, pontosabban optikai lemezek írására és olvasására jó. A DvdFab meg konvertáló program, a lemezek tartalmát lehet vele átalakítani, mondjuk mkv-re, BD25-re, avi-ra.
Az Ashampoo-t meg nem szabad használni blu-ray lemezek editálására, másolására, mert sok emberkének akadt már vele gondja. Ugyanazon a szinten van a blu-ray-nél mint a Nero : nem szabad használni. -
sensor060
aktív tag
A Ts-Muxer nem kezeli a menüket és az extrákat, az az első neki, hogy az m2ts vagy az mpls file beADD-oláskor ezeket hanyagolja.
Vagy nem teljesen erről van szó ? -
sensor060
aktív tag
Asszem pedig az 1.01-es firm-re írta azt az LG, hogy javították a dupla rétegű blu-ray lemezek írási minőségét.
-
sensor060
aktív tag
Mondok 1 példát : egy ember, nevezzük főnöknek hoz nekem jópár 1080p-s, viszonylag kisebb mkv-ket (videokamerával felvéve), ezt kellene 1 lemezre tennem, de ne mkv-ben, mert azt nem játssza le az ő lejátszója. MultiAVCHD jó is erre, csakhogy az mkv-k cropoltak. No, ekkor jön jól ez a kis progi, az uncropMKV, és csinálok belőlük jóféle 1920x1080-as mkv-ket, abból már könnyen lehet m2ts-eket csinálni, abból meg már mehet is az AVCHD-be. Például...
Tudom, hogy az eredeti, 50 gigás blu-ray forrás a jó (most is csinálgatom a Back To The Future 1-2-3-at), de néha jól jönnek ezek a kis programok, meg főként a tudás, hogy ilyen is van, és ritka esetekben nem baj, ha meg tudom oldani a problémát.
[ Szerkesztve ]
-
sensor060
aktív tag
Én is ugyanazt kérdezem, mint Jeni, tehát hogy Imgbun is 1x-esen akarja írni ? Csak mert én jó régen próbálgattam a Nero windozos és linuxos változatát, és mindkettő 1x-esen akarta megírni az amúgy 2x-esen megírható BD-RW-t......de mint már ezt irogatjuk itt jó 2 éve : Nero az felejtős a blu-ray-ben...
Kedves Levis4!
Én sem szeretem az mkv-ket, én is a BD25 híve vagyok, sőőt, sokszor a BD50-et is megéri letölteni, mert mire leszedek róla minden felesleget addigra marad belőle 21-22 giga. Az mkv visszakonvertálása 1920x1080-ba valóban csak akkor kell, amikor egy olyan filmet szeretnék kiírni 1 lemezre, ami nagyon nehezen beszerezhető. Sajnos vannak ilyenek, nem is kevés...sőt, sokszor nem is 1080p, hanem csak 720-p, ami nem jó....
[ Szerkesztve ]
-
sensor060
aktív tag
válasz kapcsolat88 #1384 üzenetére
Amivel akadozott a lejátszás egy olcsóbb, mondhatni noname kábel volt, lehet, hogy csak 1080i-t tudott, de amivel most nincsen gond az egy 1.4-es Hama 1080p-s kábel, aranyozott csatlakozókkal. Tényleg nem lett más cserélve, nem lett frissítve, és tuti nem a hdd a lassú, mivel a LED-je sem világít egyfolytában. Egyébként rátettem egy USB3-as rack-et (a hdd is más volt, USB3-as aljzatba, driverrel), és azzal is ugyanúgy megakadt.
Szerintem az a 1080i-s olcsó kábel volt a hibás, mivel tényleg minden maradt a régiben. -
sensor060
aktív tag
válasz adamcsik #1377 üzenetére
Pedig pont tegnap este tapasztaltam egy hasonló esetet : a főnökömnek (az egyiknek) összeraktam egy mini-ITX gépet, amit egy nagy lcd tévére dugott fel hdmi kábellel. Win7 megy rajta PowerDVD11-gyel, VLC playerrel, Skype, és egyéb alap programok. Namost a file-os lejátszások (mkv-k) neki is néha-néha beakadoztak, gondoltam pont határon van a kis alaplap. Azonban tegnap vett egy kábelt (hogy miért nem tudom), és elmúlt a beakadozás. Nem frissült semmi, ugyanzokat a filmeket próbáltuk ugyanarról a külső hdd-ről, szal kicsit érthetetlen.
-
sensor060
aktív tag
válasz vaguszcsaba #1375 üzenetére
Ennek ellenére én nagyon ajánlom az 1.01-es firmware-t, saját tapasztalatom és a főleg külföldi fórumokon olvasott tapasztalatok szerint jelentős a javulás, BD50-es lemezeket is sokkal jobban kezeli.
BH10LS30 v1.01 -
sensor060
aktív tag
válasz adamcsik #1310 üzenetére
Konkrétan nem tudom megmondani az okát, de azt tudom hogy ugyanilyen problémával már valaki írt ide, ebbe a topicba, még régebben. Az azt hiszem egy LG lejátszó volt. Hogy megoldódott-e neki ez a baja azt sem tudom sajnos. Esetleg lehet olvasási probléma, tehát kicsit nehezebben olvassa a lemezt, és amikor elfogy a puffere akkor elkezd szaggatni a lejátszás. Túlmelegedés nem hiszem hogy gond lenne, mert attól ki-be kapcsolod még nem hűl annyit. Érdkes dolog, és nem te vagy az első, azt hiszem utána kellene olvasni ennek a külföldi oldalakon, hátha ott már tudják is a választ erre....
-
sensor060
aktív tag
válasz kapcsolat88 #1307 üzenetére
Én több mint fél éve írtam meg lemezre, szerintem ugyanezt, és nem volt vele semmi gondom sem, azon kívül hogy a magyar hang rettenet az eredeti DTS-HD mellett.
-
sensor060
aktív tag
válasz james008bond #1302 üzenetére
Ejj, de ismerős ez a hang késleltetés.........sok mkv-val csináltam én is régebben. Ugye a neten van mindenféle, és ki lehet fogni olyat is, amibe így bele kell kicsit piszkálni. De ha egy 30fps-sel pergő avi-ból kiszedsz egy hangot, majd aláteszed a 24fps-es mkv-nak, akkor ott gond lesz. Hiába illeszted a hangot jól az elején, a film haladtával a hang egyre jobban el fog csúszni, és előbb véget is ér. Ezért utálom már az mkv-kat, mert ahány "release", annyiféle bug. Volt már hogy át kellett muxolni, mert úgy akadozott mindenen a lejátszás, hogy ihaj. Volt már, hogy félig-meddig ugyan bele voltak rakva a szinkronhangok, mégsem lehetett hallani. Feliratok úgyszintén. Szóval elég nagy lutri, sokkal nagyobb lutri mint az avi.
Ezért mondom, hogy legjobb dolog amikor a BD25-ös verziót szerzi be az ember, vagy alakítja át magának. Komolyan mondom felüdülés a sok rissz-rossz mkv-k után egy BD filmet nézni, amiben minden okés, nem csúszik, jó a felirat, és persze szebb is a film. Persze ez drágább móka azért.Más kérdés : vannak olyan filmek (blu-ray) amiben a FORCED sub benne van a SIMA sub-ban. Ugye a blu-ray technológia egyik újítása volt ez is, hogy a lejátszó "tudja", hogy mikor kell a FORCED részt kirakni még akkor is, ha amúgy a felirat nincsen bekapcsolva. Ilyen filmmel nem sokkal találkoztam, talán az Avatar volt ilyen, abban viszont nagyon hasznos volt. Amikkel most találkozom ott már a FORCED SUB külön sávként van feltüntetve, nekem pedig a film elején kézzel kell bekapcsolni, tehát ez a fentebb említett újítást le is húztuk.....
Szerintetek ez miért van ? A multiplexer/konverter programok nem tudják, vagy direkt vannak külön véve ezek a kényszerített feliratok a simától ? -
sensor060
aktív tag
válasz adamcsik #1284 üzenetére
Hello !
MultiAVCHD-hoz nagyon keveset konyítok, de leírom ide a tapasztalataimat, hátha segít valamit.
Szóval mkv-kat is lehet felrakni egy lemezre, és menüt csinálni neki, de előtte ezeket az mkv-kat át kell konvertálni 1920x1080-ba, különben vagy széthúzza őket, vagy nem fogsz látni semmit sem.
A másik, hogy kell hozzá Avisynth, ezt külön kell felinstallálni.
A menü szerkezetébe én nem nyúltam bele, de lehet rá szöveget írni, meg lehet változtatni a karakterkészletet, lehet háttérképet rakni, aláfestő zenét (alapból is van egy), de a lényeg a fentebb leírt, előbb azt kell megoldani. Ahhoz viszont már nem elég muxolni, át kell konvertáltatni mkv to blu-ray opcióval valamilyen programmal, például DvdFab8.
Ha a beállításokhoz nem nyúlsz akkor az elkészített BDMV és CERT struktúrájú filmet a ˇ\AVCHD-[dátum] nevű könyvtárba fogja tenni. -
sensor060
aktív tag
válasz karlosz666 #1286 üzenetére
Töredezettség-mentesítés esetleg ? Mikor volt azon a hdd-n ?
-
sensor060
aktív tag
válasz karlosz666 #1271 üzenetére
Imgburn-ben blu-ray lemez írása, szájbarágósan :
1. Imgburn-ben Write files/folder to disk
2. szerintem baloldalt középen érdemes átváltani a "switch to advanced input"-ra, tehát gomb megnyom.
3. látszik a "show disc layout editor", klikk bele
4. most jön a drag'n'drop, amit ki szeretnél írni azt lehúzod. hogy ez file, vagy könyvtár az minedgy. ha blu-ray filmez szeretnél írni, akkor ide kell a bdmv és cert mappa.
5. ablak bezár, rányomsz a kalkulátorra jobboldalon, ami megnézi, hogy mit is szeretnél megírni. ez segít abban is, hogy beállítsd a jó filerendszert, persze helyetted nem tud gondolkodni, de ha bdmv és cert mappa van akkor tudni fogja (és ki is írja), hogy te valszeg blu-ray filmet akarsz írni, ezért ha engeded akkor ő átváltja a filerendszert UDF2.5-re.
6. lemez berakása, write speed beállítása (akkora ami a lemezre van ráírva).
7. írás megkezdése, majd közben prohardver olvasgatásaEnnyi...
szerintem mindíg csinálj ISO-t előbb, mert egyrészt azt még tudod ellenőrzni hogy jó-e, másrészt a pc-nek könnyebb megírni a lemezt ISO-ból. -
sensor060
aktív tag
válasz james008bond #1266 üzenetére
Az lehet, hogy megírta a lemezt, mert a buffer underrun miatt nem fog megállni, de ha megnézed a lemez felületét, akkor látni fogod, hogy olyan, mintha bakelitlemezt néznél, ahol sok szám van : időnként "üres sávok" vannak benne, amik szerintem idővel olvasási hibát okoznak egy asztali lejátszóban például. Pc-ben valszeg nem lesz gond, nade ha mégis ...
UDF2.5 és WinXP-ről : attól, hogy az XP-n nincsen fent az UDF2.5-ös driver, még a lemezt meg tudja írni simán, ISO-t is tud csinálni, mivel ezt maga az íróprogi és az író végzi. A felinstallált driver csak az olvasáshoz kell : ha nincsen fent az XP-n a driver, akkor a megírt lemez tartalmát nem fogod látni file-os módban, de attól az még jó, használható, legrabbelhető, stb. Tehát az UDF2.5 driver csak ahhoz kell, hogy az XP meg tudja neked mutatni file-osan azt, hogy mi van a lemezen (ugye az UDF2.5 amúgy nem így dolgozik, mert nem NTFS az )
-
sensor060
aktív tag
válasz adamcsik #1211 üzenetére
Eredeti lemezről akartad a TS-Muxer-rel a filmet muxolni ? Ha igen akkor nem tudom mitől van, de ha netről leszedett filmről van szó akkor valszeg eleve szarul csinálta meg az ember, aki csinálta...ilyen esetben nem sokmindent tudsz csinálni, azt a feliratot máshonnan kell hozzá beszerezni.
Az akadozás szerintem azért van, mert a lemezt nem szeretheti a lejátszód. -
sensor060
aktív tag
válasz adamcsik #1194 üzenetére
Én is ugyanazt mondom, mint a többiek, hogy a 4X-es lemezt 4x-esen kell megírni. A másik dolog pedig magának az írónak a firmware-e. A BH10LS30-hoz van egy 1.01-es firmware, amit NAGYON AJÁNLOTT felrakni. Ha még nem csináltál ilyet akkor ne ilyedj meg, semmi extra, egy exe file, elindítod, pár másodperc, majd kell egy újraindítás, de én a teljes kikapcs, majd bekapcsot ajánlom.
A firmware-t ITT megtalálod. -
sensor060
aktív tag
válasz adamcsik #1187 üzenetére
Lemezenként változik, de a lemezen megadott sebességgel a célszerű.
Ha több filmet teszel a lemezre, és annak szeretnél egy egyszerű menüt akkor MultiAVCHD.[ Szerkesztve ]
-
sensor060
aktív tag
válasz adamcsik #1184 üzenetére
Azért van, mert adott adatátviteli sebességnél a dvd-nek gyorsabban kell pörögnie mint egy blu-ray lemeznek.
Károsítani úgy fogja, hogy egy drive minél többet pörög nagy fordulaton, annál hamarabb megy tönkre a mechanikája, persze ez magától a lemeztől is nagyban függ.
Ne ijedj meg, nem azt mondtam, hogy most aztán fél éven belül tönkremegy, de sokkal kíméletesebb egy blu-ray drive-nak ha blu-ray lemez van benne, mert lassabb forgatásnál is megvan ugyanaz az átviteli sebesség. -
sensor060
aktív tag
válasz Anubis_9 #1163 üzenetére
Érdekes, de mindenképpen csak azt tudom mondani, hogy az 1.01-es firmware erősen ajánlott. Sok helyen olvastam azt, hogy a BD50-es lemezek írása sokat javult a firmware felrakása után.
Amúgy a changelog-ban ez van :-PRODISC BD-R SL 4x support
-CMC BD-R DL 6x support
-TAIYO YUDEN BD-R SL LTH 6x support
-MKM BD-R SL LTH 4x, 6x write quality improvement
-New BCA BD disc supportAzonban az ISO file készítés biztosan nem ártott. Kicsit lehet maradi vagyok, de szerintem úgy a jó, ahogyan régen megtanultuk még a cd-s időkben: mindíg ISO file készítés írás előtt, és írás közben nem kvéket nyomni, rendszert frissíteni (mert ilyet is olvastam már), valamint a sebesség !
[ Szerkesztve ]
-
-
sensor060
aktív tag
Nem tudom ismeritek-e a BDINFO nevű programot ? Ezzel a kis programmal infokat lehet kérni a blu-ray film állományról, és mindjárt látod, hogy melyik m2ts vagy mpls file-t kell indítani ahhoz, hogy a fő filmet kapd. Persze másra is jó, aki nem ismeri annak ajánlom, mert eléggé hasznos progi.
[ Szerkesztve ]
-
sensor060
aktív tag
Szeretném kérdezni attól, aki használja, hogy a dvdfab8.0.9-es jó program ? Konkrétan arra gondolok, hogy a régebbi verziójával készített filmeknél (tömörítés is volt) sokszor gondjaim voltak. Nem vitte a lejátszó, nem lehetett beletekerni, de sokszor még a TotalMediaTheatre is meghalt tőle (pc-n).
Nekem a 8.0.4.0 van meg, kicsit régi már, tudom... -
sensor060
aktív tag
válasz kapcsolat88 #1056 üzenetére
OptiDriveControl az egyik legjobb, legelterjedtebb !
-
sensor060
aktív tag
Én mindíg azt szoktam tanácsolni, hogy ha lehet optikai lemez írása közben ne nagyon csináljunk mást a géppel. Tudom, hogy a mostani gépek erősek, de akkor is, ez nálam kb. olyan szabály, mint az, hogy nem írok nagy sebességgel lemezt.
-
sensor060
aktív tag
LG BH12LS30-hoz is, meg a régebbi (amilyen nekem is van) BH10LS30-hoz is szoktak kijönni firmware-ek, a legutóbbit (1.01) mindenhol melegen ajánlják, tehát érdemes feltenni.
Én jó másfél évvel ezelőtt kezdtem el írni blu-ray lemezeket, és sajnos az első lemezeim Maxell-ek voltak. Megdöbbenésemre viszont azóta is működnek ezek a lemezek, viszont az újraírható lemez nagyon hamar meghalt, míg a Verbaim BD-RE sokkal tovább bírja.
Elég sokat jelent az is, hogy milyen programmal, milyen sebességgel van megírva az a lemez. Persze ezek nem új tapasztalatok az optikai lemezek világában, dvd lemezekkel is ugyanígy kellett bánni, ott sem tesz jót a 4x-esnél nagyobb írási sebesség szerintem. -
sensor060
aktív tag
Köszi az infokat.
Az a fura, hogy ha a riplock benne van a firmware-ben, akkor nekem is ugyanez az átlag jön ki, de egy írt BD25-re....ha viszont kiszedem a riplock-ot, akkor kb. 9x-es az átlagsebesség. Tudom, hogy a gyári lemez rippelése más, de szerintem itt is beavatkozik a riplock. -
sensor060
aktív tag
Persze, hogy beszélhetünk róla BD esetén is, sajnos, még nem szoktak le róla a gyártók, de lehet őket is "ösztönzik" erre... érdekes egy "hack", hogy visszafogják az olvasási sebességet, hogy annyira nem akarjál olyan gyorsan legrabbelni egy lemezt.
Elég undorító dolog, talán egyszer leszoknak róla, mert értelmetlen.Egyébként mit kellene elképzelnem ? Tehát mekkora az a maximum speed, amivel egy LG, vagy egy PIO rippel ?
-
-
sensor060
aktív tag
válasz james008bond #910 üzenetére
Értem, akkor ez nem az, amire gondoltam......nekem sem 100% a buffer, de csak blu-ray disc írásakor, dvd-nél 100%.
-
sensor060
aktív tag
válasz james008bond #908 üzenetére
Lehet, hogy csak összekavarlak, de ImgBurn-nál nálam az a hiba van, hogy ha több lemezt írok egyszerre, és nem állítom be minden írás előt a sebességet újra, akkor nem azzal a sebességgel fogja megírni.
Konkrétan : 4x-esen írok, tehát ISO megmutat, lemez bent, írás lemegy, semmi gond. Eject, be a következő lemez, ISO megmutat, írás elkezd, de csak 2x-esen. Igaz, hogy azt írja a log-ban, hogy write speed successfully setting 4x (vagy valami ilyesmi), de maga az írás csak 2x lesz. Tehát, amikor lemezt cserélek, akkor újra meg kell neki mutatnom, hogy 4x....tehát 4x-en áll, elállítom mondjuk 6x-re, majd megint állítom, vissza 4x-re.......szerintem ez tuti, hogy ImgBurn bug, mert azóta már mindent lecseréltem, és nem hiszem, hogy az író lenne a ludas ebben. -
sensor060
aktív tag
válasz wwsanyya #887 üzenetére
DvdFab8-cal hogyan ? Hát konvertálás mkv-be, de a beállításoknál kiszedtem mindenféle tömörítést. Nem volt bonyi.
Kipróbáltam a Ts-Muxer-t is, teljesen ugyanúgy kell vele csinálni, mint egy blu-ray (m2ts) filmmel, csak az mkv-t kell neki ADD-olni.
Aztán sávok kiválasztása, blu-ray kimenet beállítása, megadod neki hogy hova csinálja meg a blu-ray video-t, és elindítod. -
sensor060
aktív tag
válasz wwsanyya #882 üzenetére
Kicsit lemaradtam a végéről, de látom gg72-vel megoldottátok az ügyeket.
Ezt el is felejtettem, hogy megkérdezzem, milyen oprendszered van, már alapnak veszem, hogy mindenkinek win7-je van ......
De az a lényeg, hogy sikerült.
Egyébként nem fontos előbb ISO-t csinálni, majd azt kiírni, de ha például tárolni szeretnéd hdd-n a filmet, akkor jó megoldás. -
sensor060
aktív tag
válasz wwsanyya #872 üzenetére
Ts-Muxer :
Ha ISO-d van, akkor mount-old előtte, mert csak file-osan hajlandó dolgozni. Szóval a BDMV/STREAM mappában lévő legnagyobb méretű, vagy az egyelten ott található file-t kell felül beADD-olnod.
Ha minden okés, akkor egyből látni fogod, hogy milyen hangok, feliratok vannak a filmhez csatolva.
Kiválasztod, hogy melyik felirat, hang, video kell, esetleg állítasz rajta.
Ha ez is megvan, akkor lejjebb kiválasztod a blu-ray formátumot, megadod neki, hova csinálja a mux-olt filmet, és elindítod legalul.
Tulajdonképpen ennyi....kapni fogsz egy olyan könyvtár és file struktúrát, amit MINDEN asztali lejátszó megeszik.
Ugye ezek file-ok, de nem gond, Imgburn simán kiírja lemezre így is, esetleg ne felejtsd el UDF2.5-re áttenni a filesystem-et (de ha a kalkulátorra rányomsz, akkor úgyis átállítja az Imgburn).Ennyi...... Ja és ez csak mux, tehát nem kódol át semmit, nem fog elveszni egyetlen byte sem, de emiatt ez a program nem alkalmas BD50-es video 25-ösre való átalakításában, bár sokszor elég. Tehát amikor a gyári lemezt beADD-olod a Ts-Muxer-be, akkor ugye a menü, extrák lehullanak. Továbbá kiszedsz majd belőle egy csomó feliratot, hangot, és sokszor már ez is elég arra, hogy egy BD25-re elférjen a film 1-2 hangsávval.
-
sensor060
aktív tag
válasz wwsanyya #868 üzenetére
Hello !
Próbálok válaszolni, de ez nem lesz egyszerű.....nos, kétféleképpen lehet dvd-t írni, ez a blu-ray-nél ugyanaz, tehát iso módban, illetve file-os módban.
Ha ISO módban írsz, akkor tulajdonképpen kiválasztod az ISO-t, teszel egy lemezt az íróba, iválasztod a sebességet, és elindítod. Ennyi.
Az, hogy elcseszed a lemezeket, ez mit takar ? Az írás nem lett jó (megáll írási hibával) vagy utána nem bírod lejátszani a megírt lemezt ?
Ugye taglaltuk már, hogy sajnos a netről letöltött ISO-k nem szabványosak, pontosabban a benne lévő file-ok, könyvtárstruktúrák nem jók, nem szabványosak egy asztali lejátszó számára.
A letöltött filmeket a legjobb átfuttatni egy multiplexer programon (Ts-Muxer), és úgy kiírni.Ha file-osan írod a lemezt, akkor UDF2.5 filesystem kell neki, de erre az ImgBurn figyelmeztet ! Apropó írás.........milyen programmal írod a lemezeket ?
-
sensor060
aktív tag
Hello !
A BD formátum olyan, mint a DVD is, tehát össze vannak fűzve az adatok (kép, hang felirat), tehát azt kiszedni nem egyszerű.
Egyszer csináltam ilyet, akkor én a DvdFab8-cal átraktam veszteségmentesen a BD-t mkv-re, és abból már könnyen kiszedhető a hang vagy a kép. Ehhez én az MkvToolNix csomagból az mkvextract-ot használtam.
Például ha a 3. az a hangfile, amit ki szeretnék szedni, akkor :mkvextract tracks [mkv file neve] 3:magyarhang.ac3
Ennyi...
-
sensor060
aktív tag
válasz Sasmadar67 #862 üzenetére
Írásra alkalmas, az újratömörítésről volt szó, ahhoz kell az erő.
Bézs előlapot elvileg én is kaptam akkor, amikor megvettem a dobozos blu-ray írót, aztán gyakorlatilag nem volt benne.
Két ismerősöm is vett ugyanolyan írót, és egyikben sem volt benne, pedig elvileg jár. Fekete a trendi, ez van.... -
sensor060
aktív tag
válasz Sasmadar67 #854 üzenetére
Intel Socket 775-ös az a lap, Core2Quad is belemegy, ami 4 magos, azzal már lehet szépen számolgatni. Q8400 például 34-35eFt-ért van.
-
sensor060
aktív tag
Hello Sasmadar67 !
A Ts-Muxer csak multiplexer progi, nem tömörít semmit, annak a sebessége 90%-ban a HDD sebességétől függ. Szerintem egy E2180 még overclock-olva is 30-35 óra alatt csinálna meg egy BD50-es lemez BD25-re való átalakítását. Én csináltam ezt, tudom jól. Az dobta meg a számolási sebességet, mikor a DvdFab8-ba belettették a CUDA magok használatát (Nvidia kártyák), és azzal ez a 30 óra leesett 4-5 órára.
Hello Gambeca !
Én gyengébb íróval (LG BH10LS30) sokkal gyengébb lemezt (Omega Freestyle) írtam már 6x-osan is, kb. 1 éve, azóta is olvasható. Szerintem azonban a 4x-es sebesség a legjobb, mert annyira nem gyors, hogy valamelyik asztali lejátszónak olvasási bajai lennének, másrészt fele annyi ideig tart az írás.
Szóval a Te esetedben a 4x-es írás teljesen jó, mondhatni 100%-ban jó lesz. -
sensor060
aktív tag
válasz Sasmadar67 #846 üzenetére
E2180-nal simán tudsz lemezeket írni, nekem is volt ilyen procim, igaz kicsit overclock-olva, de ez más téma....
Én akkoriban is törekedtem arra, hogy ISO-ban legyen meg minden, ha adatlemezt írtam ki akkor is előtte legeneráltam ISO-ban, és ezt írtam ki lemezre. -
sensor060
aktív tag
Hello Sasmadar67 !
Szerintem nem számít az írónál a márka, mármint hogy ugyanolyan legyen, neked Samu tv+blu-ray van, LG író és mégsincs semmi gondom.
Az, hogy oda van írva a 3D blu-ray lejátszás az szerintem marketing, mivel a software határozza meg, amivel nézed. Ez persze pc-re értendő.
Szóval egy BH12LS30 is simán írja a 3D-s blu-ray filmeket, nincsen gond, más dolog, hogy itt a fórumon inkább a Pioneer írókat szoktuk favorizálni, mivel ők azért jobban írják a lemezeket (hosszabb távon nézve jobbak).
Nekem BH10LS30-am van, jelen pillanatban semmi bajom a másfél éve megírt filmjeimmel, de ki tudja mit hoz a jövő...
Ha LG írót szeretnél venni akkor mindenképpen az újabbat, tehát a BH12LS30-at vedd !!Hello Tibi72 !
Én DvDFab8-cal encode-oltam régebben, ma már inkább megvárom és letöltöm a nekem megfelelőt, mert gyorsabb, és jobb lesz.
Az encode-olási idő nagyon függ a processzortól, hány magos, mekkora freki, stb. Nekem egy régi E8400-as van, ami csak 2 magos, de a DvdFab supportálja a videokártyában lévő CUDA procikat, ezért a videokai is segít a tömörítésben. Tulajdonképpen ha nem lenne, csak a procival tömném akkor kb. 15 óra alatt végezne. Persze a legjobb minőségre van beállítva, de ugye ez DvdFab8. -
sensor060
aktív tag
válasz Sasmadar67 #832 üzenetére
Igen, Ts-Muxer-be betöltöd az mkv-t, alul átállítod blu-ray-ra, aztán Start Muxing. Megkapod a BDMV és CERTIFICATE mappákat, ez már mehet is lemezre UDF2.5-ös filesystem-mel.
-
sensor060
aktív tag
válasz Sasmadar67 #830 üzenetére
Ts-Muxer az egy multiplexer program, tehát nem tud újratömöríteni. Ha már nem tudsz több felesleges hangot, feliratot, menüt, extrát leszedni akkor nincs más hátra, újra kell tömni. Ehhez kevés a Ts-Muxer! Mkv-ból azért tud BD-t csinálni, mert az mkv csak egy konténerfile, a video és a hangok benne hogy úgy mondjam külön-külön vannak, ergo könnyű belőle bármit kiszedni, betenni. Ts-Muxer ilyenkor a video adatot meg a hang adatot összefésüli (multiplexing), hogy abból egy szabványos blu-ray video lemez legyen. Tehát egy 20 gigás mkv file a blu-ray muxolás után is 20 giga marad, csak "máshogyan néz ki".
-
sensor060
aktív tag
válasz uszilard #828 üzenetére
Van több is, az egyik legelterjedtebb a BD-Rebuilder, ami több alprogramból áll, és ingyenes.
Vannak fizetősök is, de nem biztos, hogy azok jobbak, legfeljebb kényelmesebbek.
Blu-ray video átkódolása viszont idő és gépigényes. Nekem a mostani configomon kb. 3-4 óra, de a régi rendszerrel ez 30 óra volt. Mivel sokkal nagyobb a tartalom, emiatt hosszabb is az újraenkódolási idő, ez ugye egyértelmű, ráadásul blu-ray video-k sokkal jobban tömörítettek, nagyobb is a gépigénye a lejátszáshoz (h.264, MPEG4) -
sensor060
aktív tag
válasz uszilard #812 üzenetére
Egyszer már írtam neked ez ügyben, úgy lászik nem olvastad el...szal ha videot akarsz egybefűzni, effektezni, akkor minenképpen újra kell encode-olni, ez máshogy nem megy. Fentebb írtad, hogy 25P-be csináltattad a videokat, ami nem jó, blu-ray formátum 23.976fps-sel megy.
Tehát a muxolás meg a beleeffektezés az két külön dolog, nem összekeverni ! Mux-nál (Ts-Muxer) a beADD-olt adatokat EGYBEfűzi a program, tehát például 10 darab 10 perces video nem 100, hanem 10 perces marad, tehát marhaság ilyet Muxer-rel csinálni. A Muxer arra jó, hogy a video, hang, felirat file-okat egybefűzd, vagy az egybefűzött adatot módosítsd (kiveszel belőle hangot). -
sensor060
aktív tag
Hello Lalee !
Szerintem programhiba. ingyenes programok egy csokorban, néha előfordul, hogy valami nem működik úgy, ahogyan szeretnénk...
Hello Festina86 !
Megint csak azt tudom javasolni, hogy firmware frissítés, mivel nemrég megjelent az 1.01-es firm. Persze csak reménykedés, de lehet javítottak benne valamit.
Egy dolgot még kipróbálhatnál az ImgBurn-ben :
Szedd ki a 'Prefer Format With Full Certification'-t, mert úgy olvastam, hogy az megoldja ezt a gondot, de szerintem elsőnek a firmware frissítés lenne a lényegesebb !! -
sensor060
aktív tag
válasz Sasmadar67 #786 üzenetére
Hello !
Nero-t ne használj, mert az buta a blu-ray íráshoz. UDF 2.5-ben kell megírni, és meg is fogja írni még XP-n is, max. nem tudod visszanézni a lemezt, de az attól még jó lesz.
Ez az IDF dolog tényleg nem tudom micsoda, ImgBurn nem kérdez ilyeneket
Ha 3D-s filmeket szeretnél konvertálni, akkor felejtsd el az ingyenes software-eket, muxolókat, azok nem tudnak 3D-t (ts-muxer, bd-rebuilder, dvdfab8)
DVDFab 3D Blu-ray ripper, ilyen van, de nem tudom hogyan működik, mit tud, mit nem tud, egyebek...
-s-
-
sensor060
aktív tag
válasz Sasmadar67 #783 üzenetére
próbálok válaszolni :
1. mkv file-okat ha lejátsza az asztali lejátszó akkor nem kell konvertálni.
2. 25107.9 megabyte az 24.5 gigabyte, az nem fér rá a BD25-re, mert arra 23.6 giga fér rá.
3. pc-be író legismertebbek a Pioneer BDR-205, BDR-206, és LG BH10LS30, BH12LS30.
4. Elég az LG abban az esetben, ha jó minőségű lemezre fogsz majd írni (Verbatim , Panasonic) Pioneer az olcsóbb jobban ír.[ Szerkesztve ]
-
sensor060
aktív tag
Hello Winzoli !
ITT láthatsz egy képet a helyes struktúráról ! De szerintem nem ez lesz a gond, mert BD-Rebuilder-ről még nem hallottam, hogy ennyire kényes lenne.
Hello Uszilard !
Nem ismerem az Edius-t, de szerintem nem lesz jó a dolog, mert blu-ray 23.976 fps-sel működik, vagyis 24p.
Én nem nagyon ismerem az AVCHD formátumot, mert Pana meg Sony foglalkozik csak vele, énmeg ezeket a lejátszókat már kerülöm... egyébként én úgy tudom, hogy ugyanúgy 720p, 1080i, 1080p-sek lehetnek a videok, 24p és 60p frame rate-tel.btw.....miért írtad, hogy kössz a semmit ? Nem értem...
Hello Joe100 !
Nem tudod kipróbálni esetleg másik lejátszóban is a lemezt ? (ismerős, MediaMarkt, ilyesmi....)
-
sensor060
aktív tag
válasz uszilard #774 üzenetére
Hello !
Szerintem összekevered a Ts-Muxer-t a video editáló programmal. A Ts-Muxer nem tud több videofile-t egymás után rakni, tehát például 5x10 perces videoból nem fog 50 perces lenni, hanem 10 perces marad, csak a sok video-t egyberakja, természetesen egy nagy pixelhalmaz lesz az egész. (ezért is kicsi a kapott m2ts file)
Előbb össze kell rakosgati a file-okat, abból lesz 1 nagy, és azt az egyet ADD-old a Ts-Muxer-be, így kapod meg a blu-ray struktúrájú, asztali lejátszóval is nézhető video-t. (ha a blu-ray disk-et választod természetesen az output-nál)Azt, hogy ezeket a video fileokat mivel rakod össze az passz, Win Movie Maker, Pinnacle Studio, ilyesmik...
[ Szerkesztve ]
-
sensor060
aktív tag
Hello Festina86 !
Hát csak találgatni tudok, hátha : kapcsold ki az ImgBurn-ben a 'FastWrite' opciót. Aztán esetleg az íróban a firmware frissítést is kipróbálhatod (ha az előző dolog nem hozna javulást). A legutolsó (1.00-09) firmware-t ITT tudod letölteni.
Hello Adam0010 !
BD-Rebuilder-ben nem tudok neked semmi jót mondani, de XP-n viszont simán tudsz írni blu-ray lemezeket. Igaz, hogy alapból nincsen UDF2.5 filesystem, de ezt hamar orvosolhatod. INNEN le tudod tölteni, ami kell hozzá. Ez egy zipfile, ezt kitömcsized, kapsz pár file-t, amiben van egy EXE, amit elinditasz. Elkezdi feltelepíteni a driver-t (UDF2.5), aztán megáll hibával. Azt fogja írni, hogy nincsen Toshiba eszköz a gépedben. Ez nem gond, de ne nyomj OK-t, hanem a zip-ben található thdudf.inf-re jobbgomb, majd install a listából. Ez kicsit elszöszöl a géppel, majd ennyi. Restart, és máris van UDF2.5-öd.
Hello Joe100 !
Ashampoo burning el szokta rontani a blu-ray írást (ahogyan a Nero is), szóval szerintem próbálj meg átállni Imgburn-re.
Ha Disk Image-t írsz ki, akkor nem kérdez semmit, hiszen az ISO tartalmazza a filesystem-et is, illetve a beállításokat, mindent. Tehát ha például egy olyan XP-n írsz ISO-ból lemezt, amin nincsen UDF2.5, akkor is jó lesz az írás!. Legfeljebb ha visszanézed a lemezt akkor nem látsz majd semmit sem rajta (mivel alapból az XP-n nincsen UDF2.5).
Szóval az, hogy az asztali nem játssza le, de a PowerDVD igen, az vagy azért van, mert az Ashampoo elrontja, vagy azért, mert már eleve a Disk Image nem jó. Sajnos nagyon gyakori probléma, hogy a netről leszedett ISO-k nem jók, nincsenek normálisan megcsinálva, normálisan letesztelve, emiatt fordulhat elő, hogy az asztali lejátszók nem viszik. Fontos a struktúrája a lemeznek (minden file, könyvtár meglegyen, még akkor is ha az töküres)!
Szóval ilyenkor én az csinálom, hogy a kapott ISO-ból újramuxolom a filmet, és ezt írom ki. Még egyszer sem rontottam el ! Én Ts-Muxer-t használok, de a BD-Rebuilder is nagyon jó, ha nem jobb software.
Még egy dolog, ez a Duplex Secure's SPTD driver, amire hárplis az ImgBurn (nem véletlenül). Az a baj vele, hogy drasztikusan csökkenti az adatátviteli sebességet, ergo instabil, bizonytalan lesz a blu-ray lemez írása (ugye sokkal nagyobb sávszél kell neki, mint pl. egy dvd lemez írásának).
Ezt az SPTD driver-t a különféle virtuális meghajtót használó, adó programok használják, ilyen például a Daemon Tools.
Ha problémásnak érzed az ImgBurn figyelmeztetését, akkor le kell szedni ezt a DT-t, helyette ott van például a Virtual Clonedrive, ami egy ingyenes, nagyon egyszerű, de nagyszerű progi. Viszont a DT uninstall nem szedi le az SPTD driver-t, azt külön kell leszedni. Ehhez le kell tölteni magát a DuplexSecure-t, elindíteni, majd az Uninstall-t választani. A végén kell majd egy reboot. Így lehet teljesen kiírtani. INNEN tudod letölteni.Remélem segítettem valamit....
-
sensor060
aktív tag
Ha könyvtárak, meg file-ok maradnak el (de nem tudom hogyan), akkor a legegyszerűbb, ha az egészet átmuxolod a TS-Muxer-rel, és azt írod ki lemezre, de szigorúan UDF2.5(!!) filesystem-mel.
TS-Muxer használata egyszerű, nem számol, tehát viszonylag hamar végzel majd vele, csak a hdd-d, vagy hdd-k sebessége határozza meg az időt.
Tehát TS-Muxer elindít, a STREAM mappából a legnagyobb file-t (valszeg 00000.m2ts) beADD-olod, alul kiválasztod, hogy blu-ray formátumot szeretnél. Esetleg ki tudod venni belőle a neked felesleges nyelveket, feliratokat, legalul kiválasztod, hogy hova tegye az új filmet, és elindítod a muxolást. Kb 5 perc, és kész, kapni fogsz egy BDMV és CERTIFICATE mappát, ami teljesen szabványos, tehát mindenféle asztali lejátszó megeszi majd. Ha ezt a kapott két mappát kiírod ImgBurn-nel (UDF2.5!!!), és utána mégsem jó, akkor nem tudom mi van, de ilyet nem nagyon tudok elképzelni.[ Szerkesztve ]
-
sensor060
aktív tag
Hello !
Na, próbálok segíteni...Tehát elsőnek megcsinálod a filmet BD-Rebuilder-rel, ami szépen lefut, és csinál neked BDMV mappát, de CERT-et nem. Ezt kézzel pótoltad, majd ezt az egészet kiírtad lemezre ? Ha igen, akkor mivel ? Ha Nero, akkor a baj már meg is van. Ha Imgburn, akkor meg felesleges a CERT mappa létrehozása, mert az Imgburn tud olyat, hogy pótolja (ha be van állítva a beállításokban).
Tehát a kérdés, hogy kiírtad az íróval (G), vagy csak ISO-t csináltál, amit mount-oltál, és nem működött ?
Még egy kérdés : milyen operációs rendszer ? -
sensor060
aktív tag
Hello !
Olyan igazi BD lejátszó, ami ténylegesen viszi a menüket, és ténylegesen úgy viselkedik, mint egy asztali lejátszó, nos olyan nincsen ingyenesben, hiszen csak két program képes erre. Az egyik a PowerDVD a másik meg a Arcsoft's TotalMedia Theatre. Ők liszenszet vásároltak, emiatt tudnak mindent, és emiatt (is) fizetősek.
-
sensor060
aktív tag
Hogy miből lehet BD filmet készíteni, azt nagyjából attól függ, mit tud, mit enged meg a konverter program (DvdFab). Elvileg mindenbő lehet, csak a kérdés, hogy van-e értelme. például egy dvd filmből teljesen felesleges, mivel attól nem lesz szebb, meg jobb, a másik meg, hogy az asztali blu-ray lejátszók szépen fel is skálázzák ezeket a dvd filmeket, tehát eleve szebb lesz a lejátszás, és ezért (is) felesleges a konvertálás. Az mkv-t azért írtam, mert ez az a konténer formátum, ami elterjedt, és ami tud nagyfelbontású filmeket meg DTS és egyéb hangokat kezeli egyben, egy file-ban.
-
sensor060
aktív tag
Hello EkSYS !
Az az avi véletlenül nem mkv ?
A blu-ray szabvány 24p-vel dolgozik, tehát csak az ilyen videókat fogja lejátszani.
többnyelvű felvételt úgy lehet készíteni, hogy ha megvannak a nyelvek (file-ok) akkor azokat össze kell fűzni (muxolni) egy újba (m2ts).
az átalakítást (mkv-ról BD-re) például DvdFab8-cal tudod megcsinálni, ő ugye fizetős program. BD-Rebuilder szerintem így nem tud konvertálni, de majd valaki talán kijavít ha valamit rosszul írtam. -
sensor060
aktív tag
Sziasztok !
Lalee !
Természetesen lehet több giga mp3-at lemezre írni, ImgBurn-nel szépen meg is lehet alkotni a struktúrát, mindent.
EkSYS !
Nero-val az a gond, hogy a 2x-es BD-RW-ket 1x-esen írja csak meg. Ez windoz és linux alatt is így volt, tehát ahogy már ezt sokszor említettük, a nero felejtős a blu-ray-nél.
-
sensor060
aktív tag
Biztos hogy nem működik az, hogy dvd formátumban több filmet felraksz rá, hiszen ezt egyáltalán hogyan csinálod ? Ha file-onként másolod, akkor már eleve nem dvd-video formátumról beszélünk.
A workfiles könyvtár szerintem törlődni fog, amint az újrakódolás készen lesz.
Az mkv-ból lehet blu-ray video-t készíteni, csakhát minek ? Egyrészt megint újrakódolás, ami megint adatvesztéssel jár (egyszer már volt amikor a 23-25mbit-es rátájú filmet összetömte valaki). Másrészt én nem lőnék el egy lemezt egy 10782-es bitrátájú filmért. Nem is az a gond, hogy nem éri meg, mert 6-700 forint nem sok, csak majd lesznek mellette "normális" blu-ray videóid is, ami mellett kicsit elüt majd ez a visszakonvertált film. Mkv szerintem arra jó, hogy eldöntsd, kell-e ez a film neked lemezre kiírva, esetleg megveszed eredetiben. Szerintem így gondolkodik az, aki asztali blu-ray lejátszót vásárol magának, biztosan nem mkv lejátszásra veszi, arra ottvannak a mindent lejátszó mediaplayer-ek.
Ez persze mind-mind csak magánvélemény, mindenki arra használja, azzal eteti a tamagotchi-ját amivel akarjaMégegy dolog : mkv 30fps, blu-ray video viszont 23.976, tehát itt is vannak gondok, főleg ha még esetleg hangot is szeretnél majd hozzáilleszteni.
-
sensor060
aktív tag
válasz dana1965 #641 üzenetére
Hello !
Azért nem jó, mert az mkv készítésénél a felső és alsó csíkot levágja az algoritmus, ezt "vissza kell tenni" ha blu-ray videová szeretnéd átkonvertálni.
Ts-Muxer nem tud ilyet, BD-Rebuilder-t nem tudom, Handbrake talán tud ilyet, DvdFab8 is tud ilyet, de ehhez ugye újrakódolás kell, tehát idő és gépigényes feladat.Személyes megjegyzésem az, hogy az mkv-t hagyni kell úgy, ahogy van, elég borzasztó dolog az úgy magában is. Meg kellene próbálni a filmet beszerezni blu-ray videoformátumban, mert eléggé csúnya is lesz az ilyen mkv-->blu-ray konvert.
-
sensor060
aktív tag
Igen, Ts-Muxer "csak" simán egy jó kis multiplexer, átkódoláshoz ki kell tömöríteni, majd betömni egy másik (h.264) algoritmussal ! Számíts rá, hogy több óra lesz a gépedtől függően, nekem a régi konfigom 30 óra alatt csinált meg hasonló műveletet (az újabb már 3-5 óra alatt végez).
Bocs, ne Te számíts rá gg72, hanem Winzoli (kicsit elnyomtam !
[ Szerkesztve ]
-
sensor060
aktív tag
Hello Opcgyuszi !
Örülök, hogy összejött !!
Szerintem médiabox-ok nem hiszem, hogy ismernék az mpls-t, a legtöbb pc-s lejátszó program sem ismeri...Hello Anubis_9 !
Köszi az infót !! De miért csak 2x volt az írási sebesség ? Az Imgburn nem engedte nagyobb sebességgel írni, vagy Te nem merted ? Egyébként ezek a Philips lemezek most újfajták ? Talán már ezek is koptató réteggel ellátottak lehetnek, mint a Verba mag a Pana ?
-
sensor060
aktív tag
(Bocs a dupláért, így sikerült........)
Megnéztem rendes fénynél ezeket a Verbatim lemezeket, és azt kell mondjam, hogy nekem is vannak csíkok a lemezeken. Nem mindegyiken, és nem olyan csíkok, amikre én gondoltam (amik a buffer elfogyása miatt lesznek, azok jóval "mélyebbek"), de nekem is csíkosak !
Tehát egyrészt most szerintem te megnyugodtál, másrészt meg mégsem, mert miért ez a csíkozás ?Utánanézek majd, kíváncsi vagyok erre !
-
sensor060
aktív tag
válasz opcgyuszi #619 üzenetére
Azt hiszem értem már, mi a problémád : az, hogy PLAYLIST file-t nem tudsz lejátszatni a media box-szal, igaz ? Tehát csak az .m2ts filekiterjetsztést ismeri, az .mpls-t nem.
Ha így van, akkor a megoldás egyszerű: egy multiplexer progival összerakod őket. Ts-Muxer, BD-Rebuilder a jó, ingyenesek. Be kell ADD-olnod a PLAYLIST-ből azt a file-t, ami tartalmazza, hogy milyen STREAM file-okat muxoljon majd a program, aztán nekieresztesz egy muxing-ot, és lesz neked 1 darab .m2ts file-od, ami tulajdonképpen a film, egyben. -
sensor060
aktív tag
Hello Miko !
Szerintem a lemez élettartamát ez abszolút nem befolyásolja, nálam amikor csíkos lett a lemez (mint írtam még a dvd-s idők elején) akkor azonnal volt vele gondom, egy régebbi (divx-et nem tudó) asztali lejátszó nem bírta lejátszani, elakadt kb. ott, ahol a csík is látszódott a lemezen.
Hello NetED !
Semmi problémát nem okoz, csak az adatátvitele az USB-nek max. 35 megabyte/sec, tehát ha az alatt vagy akkor simán jó. Egy 4x-es BD írás 18megabyte/sec körül van, tehát simán belefér. Alaplap driverek legyenek jók azért, hogy megbízhatóan működjön!
Hello Winzoli !
Először is fel kell rakni a Lightscribe System Software-t , ami ingyenes, ez tulajdonképpen a driver és az ahhoz tartozó control panel.
Ha minden jól működik, akkor ezen a control panelen beül meg tudod nézni, hogy megtalálta-e az íródat. (Újraindítás lehet kell).
Ha ez működik, akkor egy lightscribe készítő/nyomtató programot kell beszerezned, ez több is van. Vannak ingyenesek (ott a Lightscribe Download oldalon is találsz), meg vannak a jobbak, amik fizetősek. Az egyik, ha talán nem a legjobb a SureThing, ez is fizetős, cserébe egy elég jó programot kapsz, szinte mindent meg lehet vele csinálni, könnyű a szerkesztés, tud mindenféle szövegezést, textúrázást, mindent, és szinte egyből látod is, hogyan fog majd kinézni a lemezen.Hello Opcgyuszi !
Ha letöltötted, akkor biztosan van ott info (.NFO) file is, abban kell körülnézned, és abban megtalálod majd, hogy melyik PLAYLIST file lesz maga a fő film. A legjobb, ha van BDInfo.txt is ott, mert abban találsz ilyet például, hogy :
PLAYLIST: 00800.MPLS
********************Egyébként magát a BDInfo-t is használhatod, ez egy kis ingyenes program, pont az ilyen dolgokra való (miért nem ezzel kezdtem )
Tehát PLAYLIST-ből az .mpls-t kell betölteni, Ts-Muxer majd írja is szépen a playtime-ot, és akkor jó, ha kb. azt az időt kapod, ami magának a filmnek is a játszási ideje.
-
sensor060
aktív tag
Helló Karicsek !
Ha csak BD-ek tud, akkor olyan menüt kell rá szerkeszteni, amivel egyenként el tudod indítani ezeket a filmeket, de ebben én már sajnos nem tudok neked segíteni... csak annyit tudok, hogy ez az egyetlen módja ennek. Azt sem tudom, hogy van-e már blu-ray-re menüeditor...
Hello Winzoli !
Az én tudomásom szerintem csak a dobozos verziók tudnak lightscribe-ot !
Helló Miko !
Lehet már írtam, de én akkor tapasztaltam ilyet (de még dvd-s írásnál), amikor elfogy a buffer írás közben. Régebben, amikor az írók nem tudták még a buffer underrun-t, akkor ilyenkor egyből megállt az írás, lemez mehetett a kukába. Nekem ez a feature csinált ilyet, amit aztán késöbb tudtam használni, de nem mindegyik dvd lejátszó ette meg.
-
sensor060
aktív tag
Hello Miko_ !
Nyugodtan frissítheted a firmware-t, nem jár garanciavesztéssel. Innen le is tudod tölteni ! Firmware frissítés után ne csak újraindítsd a pc-t, hanem előtte teljesen kapcsold is ki !
Hello Winzoli !
Ts-Muxer-t tudnám ajánlani ! Add-olod a stream file-t, alul kiválasztod, hogy az output az blu-ray disk, esetleg kiszeded a nem kellő feliratokat, hangokat, majd rányomsz a Start muxing-ra. Ez egy olyan filestruktúrájú filmet csinál neked, amit már nyugodtan kiírhatsz, le fogja játszani az asztalid, mert így már szabvány blu-ray formátumban lesz a filmed.
Hello Tibi72 !
A nagyobb felhasználói puffer arra jó, hogyha véletlenül a hdd-d adatátvitele valami oknál fogva átmenetileg lecsökken (például töredezett file-ok, valami a háttérben frissít), akkor ebből a sokkal nagyobb pufferből az Imgburn még tudja tolni az írónak az adatokat, nem lesz buffer underrun-os az írás, tehát jó lesz a lemez. Amikor ez az átmeneti átviteli sebesség visszaugrik a normálra, akkor hamar teleírja a puffert megint.
Hello gg72 !
Egy jól működő SRT-SUP átalakítóra én is vágynék, mert csak összeveszek velük, nem megy úgy, ahogyan én szeretném
Új hozzászólás Aktív témák
● A topicban tilos a warez mindennemű formája!
Ennek értelmében nemkívánatos témák:
- filmek, sorozatok torrent- és egyéb letöltőoldalakon való fellelhetősége
- ki, mit, hogyan, mikor, milyen minőségben warezolt magának
- a különféle release-ek, illetve az azokat készítők munkásságának kitárgyalása
- másolási és egyéb védelmek kikerülése, rip-készítés, letöltött tartalmak konvertálgatása, szerkesztése
- Samsung 980 PRO NVMe 2TB M.2 PCIe SSD
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Samsung 870 EVO SATA SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Seagate Exos 7E8 8TB - SATA3, 7200 Rpm, 256MB - 100/100 -as - Eladó! 36.000.-
- AKCIÓ! 1TB Samsung 990 PRO NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Western Digital 8TB RED Plus - SATA3, 5640 Rpm, 256MB - Gari 2026.05.19. -ig - Eladó!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest