Hirdetés

2024. május 3., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 06:20:25

LOGOUT.hu

Az ImgBurn és a BD Rebuilder használatával kapcsolatos alapvető tudnivalók (gg72 és joshi hozzászólásai alapján).

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#5101) stanley00 válasza Flashget (#5090) üzenetére


stanley00
tag

Amit sejtetni próbálsz azzal erősen vitatkoznék. Az, hogy milyen a képminőség egy blu-ray lemezen nem a méret határozza meg hanem az eredeti forrás állapota (minősége), a tömörítéshez használt video codec (mert ugye már az is tömörített tartalom ami az eredeti lemezre kerül) és az sem egy utolsó dolog, hogy mindezt az egészet igazi szakember készítse. Számtalan filmet tudnék sorolni ami referencia minőségű képpel rendelkezik (VC1, AVC) és simán BD25 méret alatti eredeti és magyar hanggal mindenféle tömörítés nélkül. Ugyanakkor számos, főleg régebben forgatott filmet is tudnék említeni ahol pedig a bitráta végig az egekben a kép meg olyan amilyen. Csak 2 példa:
I am legend VC-1, 16143 kbps átlag bitráta kb 16 GB, referencia.
Predator (ultimate hunter edition) MPEG-4 AVC, 32728 kbps átlag bitráta kb 32 GB, nem találsz szakembert aki nem gagyizta volna le.

(#5102) johnywalker


johnywalker
őstag

Talán egy egy hete felvetettem, hogy bd50-es lemezre nem hajlandó írni az íróm.Aztán újra megpróbáltam, újra iso-ba a fájlok stb, írás ami továbbra sem megy.Kicsit átnéztem a gépem, és azt hittem nem jól látok.Eszközkezelőben a Tárolóvezérlők fül alatt azt látom másodikként: "Daemon tools ultra virtual".Kábé egy hónapja szükségem volt a daemon-ra, de aztán uninstalláltam, ezek szerint nem teljesen illetve ez ottmaradt.Lehet ez okozza a gondot,Most nincs mit írnom, de ha ezután menni fog az írás nagy meglepi lesz.Tehát hagyhat maga után a D.T.Ultra ilyen ajándékot!Csak azért írom le, hogy más ne fusson bele hasonlóba...

(#5103) Aurig@ válasza johnywalker (#5102) üzenetére


Aurig@
őstag

Ezért használok Virtual Clone Drive-ot. Mióta van BD íróm /4 éve/, azóta ez is a gépen van, sosem akadtak össze, még csak hibás lemezt sem írtam emiatt.

<<- OnePlus 7 „8/256” Android 12 ->>

(#5104) johnywalker


johnywalker
őstag

Hm, hát jó hírem van önmagam számára...A pár hsz-el korábban jelzett BD írási hiba úgy látszik csak átmeneti volt.Valamenyi lemezkezeléssel kapcsolatos és esetleges ütközést generáló programot reinstalláltam.Egy mechanikus lemeztisztító CD-vel fejtisztítást végeztem.Aztán egy BD50 film illetve iso-fájlt hibátlanul ír az íróm (Pio 206D).Talán korai lett volna BD író betegségre, halálozásra gondolni, elég jó sorozat ahhoz illetve hosszabb élettartamot gondoltam hozzá.Viszont egyértelműen nem tudom megmondani szoftveres vagy hardveres (feltapadt kosz) okozta a hibát.Egyelőre működik.

(#5105) spiky03


spiky03
veterán

Szerintetek az mennyire baj, ha a winyón amiről kiírom a filmeket nincs még egyszer akkora hely, amire a lemez kiférne?
Mennyire van ennem létjogosultsága?

Köszönöm

SuperHeRo - Eladó! Anthem MRX710 + extrák!

(#5106) -=RelakS=- válasza spiky03 (#5105) üzenetére


-=RelakS=-
veterán

Miért kellene annyi szabad hely, amennyit ki szeretnél írni?

Ez csak akkor lenne érdekes, ha az író program először csinálna egy image fájlt, majd azt írná ki.

Itt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__

(#5107) spiky03 válasza -=RelakS=- (#5106) üzenetére


spiky03
veterán

Én nem tudom. :) De van ilyen beállítás az írónál.
De akkor megnyugodtam, hogy nem kell neki.

Köszönöm :R

[ Szerkesztve ]

SuperHeRo - Eladó! Anthem MRX710 + extrák!

(#5108) Aurig@ válasza spiky03 (#5107) üzenetére


Aurig@
őstag

Írtam már 10GB-nyi szabad hellyel is 45GB-ot. Semmi baj nem volt írás közben.

<<- OnePlus 7 „8/256” Android 12 ->>

(#5109) Jampi88


Jampi88
újonc

Tiszteletem!
Nekem egy olyan problémám volna,h nem rég vettem egy blu ray írót (asus bc-12d2ht) és hozzá media range blu ray lemezeket.Furcsa volt először nekem,mert rögtön az írni való file-kat elakarta menteni isoba-amivel nem is lett gond,mert az sikerült-és meg meg is írta a lemezt-csak mikor visszaakartam nézni,h mit is írt-illetve sikerült-e a dolog-bajba kerültem.A lemezen nem lehetett látni a file-kat-azt viszont közölte,h terjedelemben van rajta cucc.
Miért nem látom amit megírtam?(power2go 8-10,nero 15)
Próbáltam másik író progikkal is(cd burner xp-burnware professial) de itt sem jártam sok szerencsével.
A gyári lemezen csak egy író progi és egy energia save progi volt.
Meg egy lehetőség firmware update-ra az asus oldalán,de ott nem találtam semmi ilyesmit.
Mit tegyek?Segítsetek kérlek....

(#5110) gg72 válasza Jampi88 (#5109) üzenetére


gg72
veterán

Először is nem ártana elolvasni a téma-összefoglalót és hanyagolni az általad felsorolt progikat, másodszor pedig pontosan mit akartál kiírni, filmet, fájlokat, image fájlt?
Harmadszor pedig érdemes lenne valamilyen jobb lemezzel próbálkoznod, a Mediarange nem igazán számít annak, de erről egy másik topicban találsz segítséget.
Negyedszer ez az Asus író sem egy igazán jó választás (akkor már inkább LG-t vettem volna a helyedben, ha nem volt Pioneer), de szerintem nálad valamilyen szoftveres gubanc lesz, vagy egyszerűen az író és a lemez nem "szeretik" egymást.

(#5111) Jampi88 válasza gg72 (#5110) üzenetére


Jampi88
újonc

Tiszteletem!
Köszönöm a választ-olvastam utána és valóban a fórumban is nem én vagyok az első,aki ilyen kételyekkel és problémával küzd.Az említett media range lemezt elküldtem egy szakinak vizsgálatra,de eddig még csend van róla.A szoftveres résznél mire gondolt konkrétan?Firmware-t nem találtam hozzá-sem más frissítést.
Nem tudom mit csináljak,mert beleválasztottam sajnos a lemezbe és az íróba ezek szerint....vagy csak egy jó progi kell és megy minden :) Image file-t akarok lemezre írni-nagy terjedelmű játékaimat akarom kiírni,mert helyszűkében vagyok,de szeretném h meg is maradjanak-így úgy döntöttem h nem veszek winyot és nem törlöm le őket.

(#5112) gg72 válasza Jampi88 (#5111) üzenetére


gg72
veterán

Szoftveres rész: power2go 8-10,nero 15, cd burner xp, burnware professial helyett ImgBurn, ahogy az összefoglalóban is szerepel, ha elolvastad.
Asus-hoz ne is keress új FW-t, ők inkább előbb adnak ki egy új írót, minthogy a meglévő meghajtóik FW-ivel törődjenek. Sajnos. :(((

(#5113) Jampi88 válasza gg72 (#5112) üzenetére


Jampi88
újonc

Tiszteletem!
Köszönöm a választ-elolvastam,h miket is írtak nagyjából és megpróbálom az imgburn nevű progit-remélem sikerülni fog vele-mert akkor nem kell visszaküldenem és kicserélnem az írót,de ha így sem lesz jó akkor váltok lg-re és verbatimra :)

(#5114) ariel96


ariel96
tag

Sziasztok!

Tudnátok ajánlani valamit a "mappás" Blu-ray tartalmak lejátszásához?

Régebben a Nero Blu-ray Playert használtam erre, de nem mindent tudott lejátszani. Most ImgBurn-nel készítek iso filet, de jó lenne, ha meg tudnám spórolni ezt a totturát.

Előre is köszönöm a segítséget. Üdv :U

(#5115) eboostr válasza ariel96 (#5114) üzenetére


eboostr
aktív tag

(#5116) ariel96 válasza eboostr (#5115) üzenetére


ariel96
tag

Nagyon szépen köszönöm. Annyi helyen kérdeztem már, de egyik sem volt jó eddig.

:R :C :Y

(#5117) Ang


Ang
csendes tag

Sziasztok,

Mi a vértől lehet az hogy már sorban a 6 vagy 7-edik Panasonic illetve Verbatim Blu Ray-eimet nem tudom kiirni ImgBurn-nel (2.5.8.0 azaz legutolsó verzió ) ?
Pioneer 207 -esem van eddig simán mentek a dolgok, több mint 40 blu ray-t irtam ki amióta megvan, (fileok, munkák archiválása, általában UDF módban írodnak a filenevek miatt) aztán amióta megpróbáltam 1 hónapja egyszer Dual Layer 50GB-s lemezre irni amiket elrontott, onnantól hiszti van, és már semmit nem ir meg.

Az elöbb updateltem a gyári 1.21-es firmware-ről a legutolsó 1.60-asra, de semmi eredmény, vagy talán még rosszabb a dolog. A buffer-t és a device buffer-t is 100%-ra tolja ki már az elején az ImgBurn, és pár kilóbyte perc sec-cel elkezd irni, majd abbhagyja és 0 KiB/s -sel beálll. A Write retries is felmegy 9-10-re is eddig. Aztán semmi, csak búg de nem ír, és igy elrontott 7 lemez sorban. Megőrülök már. Elromlott az író maga? Eddig semmi baja nem volt. Daemon Tools nem fut a gépen, és egy SSHD-ről olvasom az adatokat miket kiirnék, és semmi más program nem fut. :W
Ötlet?
Kuka?

(#5118) fricc_ válasza Ang (#5117) üzenetére


fricc_
tag

Bár nem megoldás, de -szerintem- jobb lenne egy újraírható lemezen kísérletezni :-)

Esetleg más frissen telepített gépbe tenni és kipróbálni...
Persze lehet a progit újra telepíteni, de ha oprendszer szinten van a bibi ez nem segít.
Ha ott jó akkor a hiba nálad lesz, ha ott sem jó az nem jó hír
Más gépbe más íróval a lemezeket megnézni, nem valószínű, de hátha kifogtál egy hibás garnitúrát,

Hát nagy hirtelen ennyi.

(#5119) johnywalker válasza Ang (#5117) üzenetére


johnywalker
őstag

Driver ütközés is lehet (gondolok itt elsősorban emulációs, daemon stb.) programra.Eszközkezelőben nézd meg, nem találsz e valami oda nem illőt.De az is lehet csak egyszerűen elkoszolódott a a lézerdióda, mechanikus CD tisztító lemezzel próbáld meg.

(#5120) nTom válasza Ang (#5117) üzenetére


nTom
aktív tag

Csatlakozókat szedd szét, dugd össze újra. Ez is egy hibalehetősé, jártam már így párszor.
Alaplapon is

[ Szerkesztve ]

(#5121) Ang válasza nTom (#5120) üzenetére


Ang
csendes tag

Szoftveresen nem nyúltam a rendszerbe a korábbi leirásban ahogy láttátok szerintem mindent megtettem, viszont szétszedtem a gépet, kifujtam sűrített levegővel a tálcát nyitott állapotban, visszaszereltem, és most az előbb megírt 4X-esen egy Verba LTH-s lemezt, miközben elmentem ebédelni. Bíztató. Holnap jön egy BD-RE Verba, azzal még tesztelek, bár az meg csak 2X-esen pörgethető.
Eddig főként AWS-es sebességgel azaz legtöbb esetben MAX-on nyomtam ki Pana lemezekre a munkákat.
Azt elárulná valaki hogy mi is az a proggi amivel vissza lehet olvasni és az irás minőségét megállapítani?
Köszi mindenkinek a tippeket. :R :R :R

(#5122) gg72 válasza Ang (#5121) üzenetére


gg72
veterán

Ne írj maxon, még Pana lemezre sem, 4X-6X az ajánlott.
Írásminőséget csak arra alkalmas (Liteon alapú, vagy Samsung) meghajtóval és OptiDriveControl programmal lehet tesztelni.

(#5123) #48613632 válasza Ang (#5121) üzenetére


#48613632
törölt tag

Azt azért még megpróbálnám, hogy olvas e? :F

(#5124) Ang válasza #48613632 (#5123) üzenetére


Ang
csendes tag

persze, olvas. verify-jal irtam azóta már még 3 lemezt. úgy néz ki megjavult az egész. (láttad az előző válaszomat?) köszi! :R

(#5125) johnywalker válasza Ang (#5124) üzenetére


johnywalker
őstag

Valószínüleg az írófej el volt koszolódva.

(#5126) Ang válasza gg72 (#5122) üzenetére


Ang
csendes tag

Mostantól akkor 4X a standard. Ugy néz ki az flottul megy. Opti Drive Control-t leszedtem de valóban nem hajlandó nekem a Pio irón elindítani semmilyen tesztet. Nade remélem menni fognak a régik is.

(#5127) johnywalker válasza Ang (#5126) üzenetére


johnywalker
őstag

Pio íróval ne akarj tesztelni.Nem tesztképesek, de pár hsz-el korábban írták melyek a tesztképes írók.

(#5128) Jampi88 válasza gg72 (#5112) üzenetére


Jampi88
újonc

Tiszteletem!
Azt szeretném megkérdezni,h lehet e olyat csinálni,h amíg garancia van a blu-ray íróra-addig kicserélni egy lg-re,mert akkor elvileg sikerülne írni :)

(#5129) gg72 válasza Jampi88 (#5128) üzenetére


gg72
veterán

Ezt a bolttól kérdezd meg, ahol az Asus-t vetted, de 14 napon (elállási idő) túl szerintem erre nincs lehetőség.

(#5130) jeni válasza Jampi88 (#5128) üzenetére


jeni
félisten

ha betudod bizonyítani,hogy hibásan ír vagy folyamatosan ront,akkor esetleg lehet esélyed a cserélésre.

(#5131) Jampi88 válasza gg72 (#5129) üzenetére


Jampi88
újonc

Tiszteletem!

Köszönöm a választ-intézkedni fogok :)

(#5132) hakos1987


hakos1987
őstag

Sziasztok!

Szeretnék segítséget kérni: most tervezem író és asztali lejátszó beszerzését.
Samsung külső írót vennék (csak külső oldható meg), valamint egy Samsung BD-F5500 lejátszót.
kérdéseim:
1. iso-kat írnék ki, melyik erre a legalkalmasabb progi?
2. Mi a kül. a 25 és 50 gb-os verziók között? Érdemes az 50 gb-os filmelkkel foglalkozni inkább? Főleg 3D tartalom érdekel.
3. Elég az iso-t kiírni, vagy kell még mellé varázsolni pl. certificate-et is, hogy lejátsza az asztali lejátszó?

Előre is nagyon köszi a segítséget!

Bolygónk 3 alapeleme: föld, víz levegő... vízzel és levegővel a hülye is tud hűtést építeni, de próbáltátok már földdel?! :)

(#5133) #48613632 válasza hakos1987 (#5132) üzenetére


#48613632
törölt tag

1. IMGBurn (ingyenes)

2. Az egyik 25GB a másik 50GB kapacitású, dupla rétegű. Pont, mint a DVD esetében. 3D tartalmak esetében általában később jön ki a 25GB verzió, mert oda többnyire újra kell kódolni a streamet, így, ha megjelenéskor szeretnél a filmhez jutni, többnyire dupla rétegen jutsz hozzá a tartalomhoz.
2D esetén az extrák, felesleges hang, és feliratsávok levételével, az esetek nagy százalékában elfér a film 25GB lemezen is, újrakódolás nélkül. Néha ez 3D esetében is előfordul, de nem ez a jellemző.

3. Nem kell certificate, hanem az ISO file TARTALMÁT kell kiírni, a mappaszerkezettel együtt. Amúgy az IMG file ezt tartalmazza, illetve minden olyan file-t a struktúrában, amire szükség van. Tehát semmit nem kell hozzáadnod, vagy elvenned belőle.

szerk:
4. Extra javaslat: Vegyél PIONEER lejátszó eszközt. Pl BDP170, hacsak nem akarod media playernek is használni. Akkor Samsung az általam ismert legjobb megoldás.

Remélem tudtam segíteni.

[ Szerkesztve ]

(#5134) hakos1987 válasza #48613632 (#5133) üzenetére


hakos1987
őstag

Hálas köszönet, rengeteget segítettél!

Lejátszó azért pont ez, mert egy barátom eladja 12-ért még garisan, annyiért pedig jó vétel :))

Bolygónk 3 alapeleme: föld, víz levegő... vízzel és levegővel a hülye is tud hűtést építeni, de próbáltátok már földdel?! :)

(#5135) Jampi88 válasza gg72 (#5129) üzenetére


Jampi88
újonc

Tiszteletem!

Felhívtam az illetékes céget és azt mondták nekem,ha az írónak van baja-akkor kicserélik egy másikra abban az árban (akkor lg vagy pioneer lesz),h apedig szoftveres problémája lesz-akkor azért fizetek x összeget+majd persze nekem kell megoldanom hogy eljusson az író vissza ahonnan rendeltem.
Próbáltam az imgburn nevű progit,de nem hajnandó írni-nem tetszik neki a lemez-mindenféle variácóval próbálkoztam-de nem fogadta el-minden egyébb mást tudtam vele csinálni-csak sajnos írni nem :(
Megnéztem az udf file rendszert is és azt írta h blu ray íráskor a visszajátszhatóság szempontjábol az udf 2.5 és 2.6-t kell beállítanom. Isot mind1-k progi tudott csinálni-csak éppen írni nem-bár a power 2 go írni és iso-t csinálni tudott-lehet h az udf beállításnál buktam el,mert azt nem állítottam át :)
Utána néztem a lemeznek-az asus írok közül van olyan amelyik támogatja-compatibilis a media range lemezzel.Egy utolsó próbát teszek vele-mielött utjára indítom :)

(#5136) gg72 válasza Jampi88 (#5135) üzenetére


gg72
veterán

Én azért a helyedben más lemezzel is kipróbálnám, mielőtt visszaküldeném, mert így elég nagy kockázatot vállalsz, hogy nem csinálnak majd vele semmit, mert nekik működni fog más lemezzel...

Erre az UDF mizériára nem tudok mit mondani, én már lassan 6 éve használom az ImgBurn-t és soha nem jutott eszembe, hogy módosítsak a program által automatikusan kiválasztott fájlrendszer beállításon.

(#5137) adamcsik


adamcsik
aktív tag

Üdv!
A projektoron nem tudok megnézni egy 3D-s filmet. A BD lejátszó 3D-s, a film is, viszont a vetítő csak 2D-s. Indítás után kiírja, hogy nem tudja vetíteni, mert 3D-s a film. Viszont van olyan 3D-s filmem, amelyik érzékeli, hogy két 2D-s a vetítő és automatikusan 2D-ben indul el. Azt nem tudom, hogy ez mitől függ. Mindkét lemez ugyanúgy lett megírva. Én 2D-ben szeretném megnézni.

(#5138) gg72 válasza adamcsik (#5137) üzenetére


gg72
veterán

Azért, mert vannak olyan lemezek, amelyeken a 3D mellett 2D-ben is rajta van a film, ezeket le tudod játszni, azonban azokat, amelyeken csak 3D-ben van rajta, nem.

(#5139) klaca1978


klaca1978
tag

Sziasztok! Addott egy blu-ray film amit asztalin néznék, de csak a MDMV mappa van meg más nem volt a torrentben. A CERTIFICATE mappa nincs mellékelve. Ez nagy baj? A DVD strukturábol kiindulva, ha nincs AUDIO_TS akkor egy üreset létrehozva megteszi.
A kiirom akkor aCERTIFICATE mapp nélkül nem fog működni? egyátalán miért hiányozhat?

(#5140) gg72 válasza klaca1978 (#5139) üzenetére


gg72
veterán

Összefoglaló: ImgBurn beállításai, 3. kép = "Hitelesítési mappa létrehozása" opció legyen kipipálva.

[ Szerkesztve ]

(#5141) klaca1978 válasza klaca1978 (#5139) üzenetére


klaca1978
tag

Az Img Burn megoldotta a problémát! Felismerte mint formátumot és hozzáadta a CERTIFICATE mappát.
Kipróbálom asztaliban miylen lett az első BD lemezem :P persze BD RE egyelőre

[ Szerkesztve ]

(#5142) klaca1978


klaca1978
tag

A lemez működik, csak apróbb hibát véltem felfedezni: alkalmanként kb .05.-1 mp re lelassúl a kép, olyan mint a játékoknál a lagg, csak nem olyan intenzív. Erre a pillanatra a kép kissé torz. A filmet többször megnéztem külső merevlemezről mkv-ként ott semmi hiba. Ez remux, tömörítési hiba miatt lehet? Egyelőre más BD25 filmel nem tudom összehasonlítani, adatként kiírt HD vagy SD film tökéletes. Esetleg melyik topikot érdemes olvasgatni e téren?

[ Szerkesztve ]

(#5143) ariel96


ariel96
tag

Sziasztok!

2014.09.19-én vettem egy ASUS BW-12D1S-U külső blu-ray írót. Akkor kerestem hozzá egy író programot, így keveredtem a PROHARDVERre. Akkor gond nélkül írtam pár lemezt:[link]

Aztán nem használtam az írót. A napokban szerettem volna újra írni vele, de nem indul el az írás "idő túllépés miatt". Nem tudom, mi lehet a probléma.

Viszont furcsa, hogy az író átállította magát 1. régióra (USA, Canada), és nem engedi, hogy vissza állítsam 2. régióra. - Az általam írt DVD-t így is le tudja játszani, gyári DVD-t nem próbáltam bele. Nem tudom, hogy a régió beállításnak lehet-e szerepe az írás problémában.

Van ötletetek, mivel próbálkozzam? :U

[ Szerkesztve ]

(#5144) gg72 válasza klaca1978 (#5142) üzenetére


gg72
veterán

1. Az adott filmet te alakítottad át MKV-ból?
2. Minden lemezre kiírt filmnél jelentkezik ilyen hiba?
3. Többféle típusú lemeznél is jelentkezik ez a hiba?

(#5145) klaca1978 válasza gg72 (#5144) üzenetére


klaca1978
tag

nem én alakítottam át, torrentről származik
egyszerű avi filmeknél tökéletes
más bd25 ös lemezt még nem tudtam kipróbálni pana BD lesz amit kinéztem

(#5146) gg72 válasza klaca1978 (#5145) üzenetére


gg72
veterán

AVI filmeknél? :U BD-lemezre írsz ki avi-kat, vagy ezt hogyan kell érteni?
Arra nem válaszoltál, hogy ez egyedi eset volt, vagy az összes kiírt filmnél jelentkezik? Milyen lemezre írsz?
Ha nem, akkor valószínűleg rossz volt a remux anyag, ilyen sajnos gyakran előfordul, rengeteg a kontár munka...

(#5147) Bajusz2010


Bajusz2010
tag

Segítséget szeretnék kérni, hogy Nero 15-ben mit kellene kiválasztanom hogy az ISO file megírva minden asztali lejátszón lejátszható legyen?
A Nero Burning ROM-ban ha CD -ROM (ISO) van kiválasztva , adat mód, file rendszer, karakterkészletnek mit kellene beállítani? (Kiírja a progi, hogy nem minden DOS és Win alatt lejátszható..)
Korábban írtam a Nero Expressel: nem minden lejátszó látta az írást, hiába adatként lett beállítva.

(#5148) gg72 válasza Bajusz2010 (#5147) üzenetére


gg72
veterán

Nero-hoz nem értek, de miért nem használod a sokak által ajánlott és megelégedéssel használt ingyenes ImgBurn progit? Leírása a téma-összefoglalóban megtalálható.

(#5149) klaca1978 válasza gg72 (#5146) üzenetére


klaca1978
tag

Rengeteg avi filmem van, sima dvd, bd rippek.
IT Media BluRay BD-R 4x ( PHILIPS) a lemez, tudom nem a legjobb, de kezdetnek nem akartam pana lemezt venni. Letöltök valami más bd25 öt összehasonlításnak, mivel még más nincs.
Bízok abban, hogy csak a remux volt gázos.

(#5150) gg72 válasza klaca1978 (#5149) üzenetére


gg72
veterán

Bízzunk benne. Egy lemezből/írásból nem lehet messzemenő következtéseket levonni.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.