Hirdetés

2024. május 3., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 06:20:25

LOGOUT.hu

Az ImgBurn és a BD Rebuilder használatával kapcsolatos alapvető tudnivalók (gg72 és joshi hozzászólásai alapján).

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#5751) karzol32


karzol32
csendes tag

Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni. 2 hetes pioneer bdr-209d íróm. 9 db! bd 25 lemezt írtam vele. 6db iso volt. 3 udf adat lemezt írtam, amiből 2 rossz lett. Az utolsó után nem ismer fel semmiylen BD lemezt az író! A saját megírtat, sem az újraírhatót.(Verba Bd25 lemez volt) De a DVD lemezt írja, olvassa. Mi történhetett?

(#5752) Joshi válasza karzol32 (#5751) üzenetére


Joshi
titán

Gariztasd. :B

(#5753) Ereshkigal


Ereshkigal
őstag

Üdv!

Imgburnnel hogy lehet egy nagy méretű directory-t x darab iso-ba írni, hogy aztán ki tudjam írni több lemezre? Vagy nem tud ilyet? Akkor milyen progit ajánlanátok?
Bocs a félig offért.

[ Szerkesztve ]

(#5754) yvsmad válasza Ereshkigal (#5753) üzenetére


yvsmad
őstag

A könyvtár tartalmát írd ki több lemezre, ne a könyvtárat egyben.
Az ISO írás értelmére még mindig nem jöttem rá.

[ Szerkesztve ]

(#5755) yvsmad válasza karzol32 (#5751) üzenetére


yvsmad
őstag

Hibás, vidd vissza.

(#5756) Ereshkigal válasza yvsmad (#5754) üzenetére


Ereshkigal
őstag

Nem mondod?! :P
Az a baj, hogy sok ezer file van sok könyvtárban, helyenként 4-5 könyvtár mélységben. Baromira nem akartam azzal szórakozni, hogy ezt szétszedegessem 8-9 lemezre manuálisan. Azt gondoltam, hogy 2018-ban már van olyan program, ami automatikusan tud csinálni x db ISO-t egy adott adathalmazból, amiket aztán kényelmesen kiírogatok x db lemezre. De sajnos nem volt szerencsém, kipróbáltam pár szoftvert, de egyikkel se jutottam sokra. Így marad a darabolás.

[ Szerkesztve ]

(#5757) Joshi válasza Ereshkigal (#5756) üzenetére


Joshi
titán

És miért nem készítesz mondjuk zip-et amit aztán feldarabolsz lemez méretre és azt írod ki?

(#5758) yvsmad válasza Joshi (#5757) üzenetére


yvsmad
őstag

Már a floppy lemezes időkben is tudtak megadott méretű darabokra tömöríteni. ;)

[ Szerkesztve ]

(#5759) Ereshkigal válasza Joshi (#5757) üzenetére


Ereshkigal
őstag

Mert nem akarok zip-et írni a lemezre. Látszódjon alapból a struktúra, és ne kelljen tömörítgetni.
Részemről lezárva.

[ Szerkesztve ]

(#5760) Joshi válasza Ereshkigal (#5759) üzenetére


Joshi
titán

Esetleg valami ilyesmi progit keress.

(#5761) Watt25


Watt25
veterán

Mivel a kamerám 50p-ben rögít, sosem írtam még igazából teljesen szabványos BD Video lemezt, mindig AVCHD lemezt készítettem multiAVCHD-val. Az asztali lejátszómat is úgy vettem meg, hogy a boltba elvittem egy olyan lemezt, amit így írtam és azt a lejátszót vettem meg, ami gond nélkül lejátszotta. (Pioneer BDP-150)
Most viszont szabványos lemezt kellene írnom, 50i videóval. Meg is csináltam a videót, multiAVCHD-val beállítottam, hogy most szabványos BD lemezt szeretnék. Nagyon sok szenvedés után, de sikerült hiba nélkül megcsinálni a fájlokat. Van mozgó menü, fejezetek választása, meg minden, ami kell. VLC-ve betallózva a könyvtárat működik is, de ha kiírom lemezre, akkor nem játssza le az asztali lejátszóm. (Elvileg felismeri a lemezt, kiírja (az előlapi kijelzőjén), hogy BDMV, aztán megjelenik, hogy TOP és ott lefagy...)
A kérdésem, hogy van-e olyan ingyenes szoftver, ami kiköpi egy BD videó könyvtárstruktúrára, hogy mi lehet vele a gond...?
Esetleg próbáljam meg áttolni az egészet BD Rebuilder-en?

[ Szerkesztve ]

Itt a válasz: http://sablonvalasz.blogspot.hu/

(#5762) Joshi válasza Watt25 (#5761) üzenetére


Joshi
titán

Manapság nem vagyok benne a témában, de ajánlom lemezre írás előtti próbának a PowerDVD 18-at. Ez a progi "sír" ha valami nem stimmel az ISO-val, vagy mappás BD struktórával. Kezeli a menüt mindent. Szerintem a BD készítés mint olyan nem ide tartozik, esetleg keress ez ügyben egy fórumot.

(#5763) Watt25 válasza Joshi (#5762) üzenetére


Watt25
veterán

Igen, éreztem, hogy nem teljesen ide tartozik, bár az összefoglaló azért elég részletesen taglalja, szóval, nem egyértelmű. :)
A PowerDVD-t kipróbálom, köszi! Arra még rájöttem, hogy úgy állítottam be a multiAVCHD-t, hogy a menüvel jöjjön be a lemez (ezért jelenik meg a TOP felirat az előlapi kijelzőn), és lehet, hogy ezzel szúr el valamit. (Bár a többi AVCHD-s lemezeimet is így írtam és azzal nem volt gond.) Majd még megpróbálom úgy, hogy ne a menüvel, hanem a filmmel induljon.
Találtam egy hasznos proggit, csak még azzal nem sikerült a hiba okára rájönnöm.

Itt a válasz: http://sablonvalasz.blogspot.hu/

(#5764) yvsmad válasza Watt25 (#5761) üzenetére


yvsmad
őstag

A multiAVCHD-ben amikor indítod a konvertálást, mindig AVCHD strict formátumot válassz, ne BD-t vagy sima AVCHD-t. Az első kísérleteket meg érdemes újraírható lemezre írni és csak ha minden OK, akkor véglegesítsd. Saját tapasztalat, hogy mindig van mit finomítani, amit nem tehetsz meg, ha már elsőre végleges lemezre írod ki az anyagot.
Ha meg felhasználóbarátabb programot akarsz, akkor javaslom a Roxio MyDVD-t (ami tud AVCHD-t és BD-t is). Sokkal többet segít a vágásban, fejezetekre bontásban, mozgó menük összeállításában, stb. a grafikus felületével, mint a multiAVCHD.

[ Szerkesztve ]

(#5765) Watt25 válasza yvsmad (#5764) üzenetére


Watt25
veterán

mindig AVCHD strict formátumot válassz, ne BD-t
Ezt nem egészen értem. Mármint a célom a standard BD lemez készítése, amit feltehetően minden Blu-ray lejátszó lejátszik. Az nem kérdés, hogy tudok olyan lemezt készíteni, amit az én AVCHD kompatibilis asztali lejátszóm lejátszik, de most nem ez a szempont. (Persze, ha az enyém sem játssza le, az nem jó hír...)
Keresgéltem másik programot, és már pont találtam én is egy felhasználóbarátabbat (ConvertXtoHD), csak még nem volt kedvem újracsinálni vele az image-et, de úgy látom, hogy ez lesz a megoldás.
(Az újraírható lemezem meg tönkrement, kéne vennem...)

Itt a válasz: http://sablonvalasz.blogspot.hu/

(#5766) yvsmad válasza Watt25 (#5765) üzenetére


yvsmad
őstag

Azért, mert csak a strict formátumot fogja lejátszani a készüléked, ill. az lesz kompatibilis az összes lejátszóval, kezdve a PS3-tól a legelőször kiadott BD lejátszókig mindennel.
Az AVCHD egyébként leegyszerűsítve olyan BD formátum, ami akár DVD lemezre is kiírható, de természetesen BD lemezre is. A lényeg itt most kivételesen nem a méret, hanem a kompatibilitás.
De egy újraírható lemezzel könnyen leellenőrizhetnéd, hogy melyik formátumot szereti a lejátszód. Nekem Pio BDP-450 van itthon és ez az AVCHD strict formátumot szereti. De ugyanezt olassák a Sony, Pana és LG BD lejátszók is, sőt korábban PS3-ban is ki lett próbálva.

[ Szerkesztve ]

(#5767) Watt25 válasza yvsmad (#5766) üzenetére


Watt25
veterán

A probléma most az, hogy nem az a lényeg, hogy az enyém lejátssza-e, hanem az, hogy másé is lejátssza-e, amit viszont nem tudok tesztelni.
Én eddig úgy tudtam, hogy van olyan BD lejátszó, ami AVCHD lemezt nem játszik le. Ezt rosszul tudom?

Itt a válasz: http://sablonvalasz.blogspot.hu/

(#5768) yvsmad válasza Watt25 (#5767) üzenetére


yvsmad
őstag

Pontosan a kompatibilitásról írtam az előző hsz-t.
Az AVCHD-t eddig nálam minden BD lejátszó olvasta, legyen az adathordozó BD vagy DVD lemez.
Fel is soroltam, hogy min próbáltam ki. De ha egy konkrét típusra vagy kíváncsi, töltsd le a használatiját és nézd meg benne, hogy lejátszik-e AVCHD-t.

(#5769) Joshi válasza Watt25 (#5767) üzenetére


Joshi
titán

"...van olyan BD lejátszó, ami AVCHD lemezt nem játszik le. Ezt rosszul tudom?"
Az AVCHD a Blu-ray Disk alap formátuma, ha nem játssza le akkor ott az optikai meghajtó adta meg magát.

Egyébként az AVC (h264/x264) és a HEVC (h265/x265) az alap formátumok a szabványos Blu-ray kiadványoknál. Az AVC a Full-HD (1920x1080), a HEVC pedig a UHD (4K) kiadványoknál.

Még voltak elenyésző mennyiségű VC-1 Blu-ray kiadások is.

[ Szerkesztve ]

(#5770) yvsmad válasza Joshi (#5769) üzenetére


yvsmad
őstag

A probléma nem a tömörítésben/codec-ben rejlik.
Sajnos a különböző gyártók más és más könyvtárstruktúrát használnak AVCHD néven, pl. egy Sony AVCHD kamerával felvett anyag (lemezen vagy memóriakártyán) nem játszható le egy Panasonic BD lejátszón. Az általam ajánlott strict (szigorú) struktúra lényege abban rejlik, hogy a különböző gyártók verzióinak a közös halmazát kínálja, ezért mindegyik készülék le fogja játszani.

[ Szerkesztve ]

(#5771) Joshi válasza yvsmad (#5770) üzenetére


Joshi
titán

Olyan programot kell használni, amelyik a leginkább kompatibilis kész BD struktúrát készít. De az a lényeg, hogy a lehető legegyszerűbb is legyen az adott BD, mert így lesz a leginkább kompatibilis is. AVS fórumon biztosan van ilyen topik. Amúgy meg HTPC-t kell használni és máris minden meg van oldva.

(#5772) yvsmad válasza Joshi (#5771) üzenetére


yvsmad
őstag

Én a Roxio Creator programcsomagot ajánlom, ha rendes menüstruktúrát akar valaki. Sima "plug & play" filmnek jó a multiAVCHD.

(#5773) Watt25 válasza Joshi (#5771) üzenetére


Watt25
veterán

Amúgy meg HTPC-t kell használni és máris minden meg van oldva.
Nem értem, miért jutunk mindig vissza oda, hogy én mit használok. Mondtam már: akárki számára kell lemezt készítenem...
Továbbra sem győztetek meg. Én még mindig úgy látom, hogy egy asztali Blu-ray lejátszónak a BDMV formátumot kell ismernie, de az AVCHD formátumot nem. (Aki ide fájlon belüli kódolást belehozza, az nem érti, hogy miről van szó. Fájl struktúráról beszélek.)
Itt például van egy ilyen mondat: Being primarily an acquisition format, AVCHD playback is not recognized by all devices that play Blu-ray Disc.

Itt a válasz: http://sablonvalasz.blogspot.hu/

(#5774) yvsmad válasza Watt25 (#5773) üzenetére


yvsmad
őstag

Én még nem találkoztam olyan asztali lejátszóval, ami nem ismerte volna fel az AVCHD-t.
Csak próbából hozd létre ugyanazt a filmanyagot a gépeden BD és AVCHD formátumban, majd hasonlítsd össze a kettőt.
De amíg itt magyarázod napokig, hogy miért nem próbálod ki egyáltalán az AVCHD-t, addig már régen túl lennél az egészen és saját tapasztalatod lenne róla.

[ Szerkesztve ]

(#5775) Joshi válasza Watt25 (#5773) üzenetére


Joshi
titán

Az M2TS (TS) fájl mindkét formátumnál alap, abból készíts egy olyan megoldást ami szélesebb körben kompatibilis. Nem tudsz jobbat, ha kompatibilitási problémák vannak a lejátszók között. ;)

[ Szerkesztve ]

(#5776) Watt25 válasza yvsmad (#5772) üzenetére


Watt25
veterán

Én a Roxio Creator programcsomagot ajánlom,
Pontosan honnan, milyen verziót szereztél be? Amit nekem sikerült "beszereznem", abban éppen egy funkció nem megy: Blu-ray készítés.

Pont a Blu-ray -re nem tudok rákattintani...

[ Szerkesztve ]

Itt a válasz: http://sablonvalasz.blogspot.hu/

(#5777) karzol32 válasza karzol32 (#5751) üzenetére


karzol32
csendes tag

Visszavittem garanciába. Már 3 hete ülnek rajta sajnos. Ez normális szervíz idő?

(#5778) M107 válasza karzol32 (#5777) üzenetére


M107
addikt

:R

Elméletileg 2 hét alatt mondani kellene valamit, de max 1 hónap átfutás úgy, hogy hozzád visszaérkezzen a javított vagy az új termék amit garanciában adtak.

Kérdezz rá holnap, mivel jönnek amúgy is az ünnepek, és ezáltal lehet, hogy már csak január elején kaphatsz vissza terméket.
Vagy max két ünnep között, 27-28 még ami lehetséges.

UI:

Amúgy tudni mit ülnek ennyit egy BD-RW-n jó kérdés.... Lehet, hogy sok a munkájuk.
De ha 1 hónap múlva jönne vissza a termék akkor még benne vannak a javítási gari időben, azon túl viszont már jelezni kell a szerviznek "miért ülnek rajta ennyit"

[ Szerkesztve ]

A fórumon, bármit leírhatsz, én csak az igazat írom le. :) Utálom ha hülyének néznek ! - Addikt - vissza az őstag címet :) )

(#5779) Watt25


Watt25
veterán

Ha valakit még érdekel a küzdésem: végül arra jutottam, hogy le van sz*rva, AVCHD lemezt készítek. Azzal nincsen gondom, talán másnak sem lesz.
De ez vicc. Az összes Blu-ray authoring program, amit kipróbáltam, f*s.
1. Nem tud menüt.
2. Kérdés nélkül újrakódolja a nagy gondossággal Blu-ray szabványnak megfelelően kódolt videómat.
3. Nem lesz jó a BDMV struktúra, amit csinál.
Ezek közül a legtöbb probléma a 2-es ponttal van, szinte minden program azt hiszi, hogy qrvaokos és majd ő jól kódolja a videót...
Egyedül a multiAVCHD az egyetlen, amelynél csak a 3. pont áll fenn, úgyhogy maradtam annál.
Az összes fizetős program egy rakás sz*r. Még jó, hogy nem fizettem egyikért sem, nem ér egyik se semmit.

[ Szerkesztve ]

Itt a válasz: http://sablonvalasz.blogspot.hu/

(#5780) Joshi válasza Watt25 (#5779) üzenetére


Joshi
titán

Én anno direkt erre a célra vettem 2013-ba egy SONY DSC-HX200V gépet ami AVCHD videót készített, de megmondom őszintén, hogy inkább az MP4 videót használom felvételnél, mert azt még egy kotyogó kávéfőző is lejátssza. Teszteltem, de én nem vettem észre minőségbeli különbséget , már mint az mp4 és AVCHD között. Persze ha fontos a lemezen lévő menü, akkor nincs mit tenni. Viszont ebben az esetben egy olyan felvevőt kell választani ami olyan nyersanyagot vesz fel amit szeretnek a szerkesztő programok.

(#5781) Watt25 válasza Joshi (#5780) üzenetére


Watt25
veterán

.

[ Szerkesztve ]

Itt a válasz: http://sablonvalasz.blogspot.hu/

(#5782) yvsmad válasza Joshi (#5780) üzenetére


yvsmad
őstag

Én anno Sony AVCHD kamerát azért vettem, mert azt hittem, hogy kompatibilis mindennel. Aztán a felvételt tartalmazó SD kártyát beraktam a Pana BD-lejátszómba és nem volt hajlandó felismerni. Pedig jó volt a kódolás, codec-ek, meg minden, csak a Pana egy picit más könyvtárstruktúrát keresett, mint amit a Sony írt, így használhatatlan lett az egész. A megoldás a multiAVCHD-ben lévő strict könyvtárstruktúra volt, amit minden lejátszó szeret. Csak át kellett húzni az anyagot és már játszotta is le a Pana, mint a kisangyal. Ez 2009-ben történt, azóta nem sok változott. Aki mindennel kompatibilis formátumot akar, az húzza át a HD anyagát strict üzemmódban a multiAVCHD-n

(#5783) Joshi válasza yvsmad (#5782) üzenetére


Joshi
titán

Kipróbáltam a SONY DSC-HX200V fényképezővel az AVCHD-t SD kártyáról az Oppo 203-al, és viszi szépen. Szóval megy ez csak nem mindegy milyen lejátszóval. :D

(#5784) yvsmad válasza Joshi (#5783) üzenetére


yvsmad
őstag

Ott a kulcs a mondatod végén: annak a teljes kompatibilitásnak a hiánya, amit Watt25 keresett.

[ Szerkesztve ]

(#5785) Joshi válasza yvsmad (#5784) üzenetére


Joshi
titán

Igen, pont azért használok alapvetően MP4 formátumot. Mindig akartam videót szerkeszteni menüvel, de valahogy túl időigényesnek és bonyolultnak tartottam, így soha nem került rá sor. Az adott nyaralás videóját(videóit) belerakom egy mappába és a mappa nevét elnevezem a nyaralás nevére. A videók úgy is időrendi sorrendben vannak, szóval végignézve visszajönnek az emlékek időrendben.

(#5786) yvsmad válasza Joshi (#5785) üzenetére


yvsmad
őstag

Az MP4 felvétel milyen kiterjesztésű fájlt készít? Az mennyire kompatibilis minden asztali BD lejátszóval?
A Roxio MyDVD nagyon jó menüs AVCHD videókat tud készíteni kamerás felvételekből, legyen a forrás MP4 vagy AVCHD.

[ Szerkesztve ]

(#5787) Joshi válasza yvsmad (#5786) üzenetére


Joshi
titán

Természetesen mp4 a kiterjesztés. :D

(#5788) csikosdapro


csikosdapro
tag

Sziasztok!

Adott egy LG BH16NS55 íróm és 50gb bd-r dl verba lemezre akarok írni adatot, de már 3 lemez offon, egy idő után random leáll -> Invalid block address, próbáltam neroval meg express burn-el és ugyanaz... mi a hiba, mit tehetek, nem nagyon volt strapálva az író, tavaly 2db 100-as mdisc, aztán az idén egy 50es verba a 2-3-4-es meg beszart... az első után egyből írtam volna a 2-at...

Előre is köszönöm

(#5789) M107 válasza csikosdapro (#5788) üzenetére


M107
addikt

:R

Van RE lemezed próbáld meg azzal, ha nem sikerül akkor lehet az író adta meg magát.

A fórumon, bármit leírhatsz, én csak az igazat írom le. :) Utálom ha hülyének néznek ! - Addikt - vissza az őstag címet :) )

(#5790) yvsmad válasza csikosdapro (#5788) üzenetére


yvsmad
őstag

Próbálj más sebességgel írni és hagyj időt az írónak lehűlni két lemez között.

[ Szerkesztve ]

(#5791) csikosdapro válasza yvsmad (#5790) üzenetére


csikosdapro
tag

próbáltam, sajnos... volt 1 lehűléses, amivel megírt egyet, majd kicsit később nem ment, másnap 2x-esen is elszart egy lemezt... 5 db mínusz... drága mulatság, kibaszott szar lg.. mondom, összesen nem írt még 4 vagy 5 lemezt... vicc

[ Szerkesztve ]

(#5792) M107 válasza csikosdapro (#5791) üzenetére


M107
addikt

:R

"volt 1 lehűléses, amivel megírt egyet"

Akkor nem biztos hogy az írónak van baja ( 10% ) mert egyet szépen megírt, s csak utána ront.
Bár ilyet még nem láttam. hogy megírja és utána rontja folyamatosan.
RE próbáld ha azt is elrontja mondjuk 2-3 X egymás után akkor nagy valószínűség az író lesz a ludas, de ha nem akkor máshol kell körülnézed.

A fórumon, bármit leírhatsz, én csak az igazat írom le. :) Utálom ha hülyének néznek ! - Addikt - vissza az őstag címet :) )

(#5793) yvsmad válasza M107 (#5792) üzenetére


yvsmad
őstag

Úgy vettem észre, hogy elég problémásak ezek az írók.
Mint az összes többi elektronikának, ezeknek sem a barátja a túlmelegedés. Órákon keresztül írsz és ellenőrözöl egy többrétegű BD lemezt, jó, hogy felmelegszik a szerencsétlen.
Ezért írtam, hogy több időt kell hagyni neki lehűlni.
A másik dolog meg az, hogy észrevettem, hogy az íróm bizonyos lemezeket csak egy adott sebességen hajlandó megírni, hiába van egy nagyobb tartomány ráírva a lemezre, a többi sebességgel ront. És nem feltétlenül a legalacsonyabb sebesség a jó, volt, hogy a legmagasabbal sikerült csak az írás. Minél kisebb a sebesség, az író annál hosszabb ideig égeti a lemezt, lásd túlmelegedés. Szóval minden író-lemez kombinációval ki kell tapasztalni az ideális sebességet. Sőt elképzelhető olyan kombináció is, ahol nincs jó megoldás. Az az író és lemez nem szeretik egymást.

(#5794) M107 válasza yvsmad (#5793) üzenetére


M107
addikt

:R

Nálam a kis 206D és most az új 209-es ami még nincs belerakva a gépembe, nem volt ilyen probléma.
persze minél több lemezt írsz meg, egymás után, annál jobbal melegszik és kevesebb ideje van lehűlni az írónak főleg olyan házban ami még rosszul is szellőzik.

Régebben a dvd-cd írók esetében a lassabb sebesség előnyös volt, mert jobb lett a lemezen a minőség pl audio cd-t mai napig 4X írok.

+
Manapság már általában BD-RE írok, 2X 25-50 GB méretben.
Nekem már ez a fajta tárolás csak kiegészítő megszereztem minőségi lemezeket főleg RE/RW ben és abból egy jó párat 50/100 tételben elég nekem az elkövetkezendő 5-6-10 évre azután majd meglátjuk.

Nekem anno a Pio írók jöttek be nem válogatósak még az un hulladék lemezeket is megírják.

A fórumon, bármit leírhatsz, én csak az igazat írom le. :) Utálom ha hülyének néznek ! - Addikt - vissza az őstag címet :) )

(#5795) M107 válasza yvsmad (#5793) üzenetére


M107
addikt

:R

"Sőt elképzelhető olyan kombináció is, ahol nincs jó megoldás. Az az író és lemez nem szeretik egymást."

Persze elképzelhető,
Viszont anno mindenki, óvót mindenkit, hogy az LHT lemezek nem lesznek olvashatók hamarosan.
2016.01.12 írt

Ilyen lemez csak 25 pakkban.
Jelentem, 2019.01.14- én hibátlanul olvasható tele Flac-mp3 és egy 10 GB mkv film
Teszt minősége nem tudom milyen, 206D nem tesztíró.
S ezzel lett írva 6X sebességgel.
S állandó használatban van, hol azt asztali olvasóimban, hol a kis pc-m írójában.

A fórumon, bármit leírhatsz, én csak az igazat írom le. :) Utálom ha hülyének néznek ! - Addikt - vissza az őstag címet :) )

(#5796) yvsmad válasza M107 (#5795) üzenetére


yvsmad
őstag

Azért egy Verba AZO élettartamával kevés lemez veszi fel a versenyt. Az egyik legjobb archiváló lemez a piacon, ráadásul olcsóbb, mint spéci aranyozott társai és sokkal könnyebb beszerezni is. Ezen még karcálló bevonat (hard coat) is van. 3 év meg sem kottyan neki, 100 év körül van az élettartama, hanem nyúzzák szét addig.

[ Szerkesztve ]

(#5797) adamcsik


adamcsik
aktív tag

Üdv!
Olyan problémám van hogy a film a felétől elkezd akadozni (rétegváltás után) Már töbször próbáltam más filmet is 50gb-os Bluray-ra írni de mindig ez a hiba mi lehet a baj?

Ezt a fajta lemezt használtam: https://www.arukereso.hu/irhato-dvd-cd-lemez-c3098/mediarange/blu-ray-bd-r-50gb-6x-henger-10db-dual-layer-p174911785/

És ImgBurn programmal írtam ki a filmeket

[ Szerkesztve ]

(#5798) M107 válasza adamcsik (#5797) üzenetére


M107
addikt

:R

Íród típusa és a frimware-ja ?
Ha a legújabb firmware feltétele után is akadozik ( ha a legújabb van fenn, akkor ez kihagyható ) akkor kisebb sebességen mondjuk 2X

A lemez nem épp a jó minőségről híres, próbálj meg beszerezni Verbatim vagy Panasonic lemezeket.

[ Szerkesztve ]

A fórumon, bármit leírhatsz, én csak az igazat írom le. :) Utálom ha hülyének néznek ! - Addikt - vissza az őstag címet :) )

(#5799) Digital


Digital
addikt

Sziasztok!

MacOS alá keresek Blu-ray író programot. A legjobb lenne ingyenes, de ha jó fizetnék is érte.
Usb 3-as csatlakozású külső íróval használnám.

:R

"barackot,imádom a húsos barackot" Emlékszel a lassú internetre? Csak nyolc kép fért bele egy éjszakába...

(#5800) jeni válasza Digital (#5799) üzenetére


jeni
félisten

ezen topikban érdeklődj,ott nem tudom milyen programok futnak ebben a kategóriájában?

MacOS
pl.: [link]
[link]

ez BD progi és a többiek

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.