Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Nisida

aktív tag

válasz ignorant #8341 üzenetére

Megváltoztatás: a sok mindent megváltoztatott? alapjában véve egy lehetőség / alternatíva és nem opció. Egyenlőre egy hipszter játékpénz komolyabb értelemben - közgazdaságilag - semmit nem változtatott meg .. oylan csekély a forgalma, hogy a nagy rendszerekhez képest elenyésző a gazdasági hatása ma. A jövőben lehet , sőt talán biztos is de a rendszer önmagában nem bírna el egy ugrásszerű bitcoin használatot, önmagába bukna bele lásd pl.: "Washigtoni bébicsősz válság" azt hiszem így nevezték.

Magasabb körök: azért az érdekes, hogy alapjában véve "elátkozod" a hatalmasokat és utána meg legitimizációs alapként használod őket :)

Bevezetés: az emberek a falevelet is eldönthetnék, hogy pénzként használják de ettől még nem lesz pénz. Pénz attól lesz ha teljesíti a pénzzel szemben támasztott követelményeket. A bevezetésre mind egyfajta akkreditációs folyamatra utaltam melynek során a bitcoint mint hivatalos fizetőeszközt is deklarálják és elfogadják. Mert addig, amíg az emberek használják de nem tudnak benne adót / járulékot / villanyszámlát / stb. fizetni ez egy játék pénz akárhogy csűrőd csavarod a kérdést. Ez pedig akkor következik be ha az államok nagy részének választott képviselője törvénybe foglalja a kérdését és elismeri a bitcoint és bevezetik a hivatalos fizetőeszközök közé vagy legalább deklarálják a használatának szabályait.

Transzparencia: már bocs de mitől transzparens a bitcoin ? Amúgy meg ha bármilyen formában az is ez semmit nem jelent, a pénztől nem transzparenciát várnak el hanem:
    Értékmérő funkciót, Csereeszköz, forgalmi eszköz funkciót, Kincsképző, tartalékképző funkciót és magasról le.. , hogy az a pénz transzparens vagy nem.

Emberi kapcsolatok: már bocs rohadtul remélem, hogy nem a pénz és így a bitcoin sem lesz az emberi kapcsolatok alapja.. mert ebben az esetben az emberek nem szeretettből / szerelemből hanem a pénztárca méretétől függően fognak házasodni és még sok minden más is csinálni.

Majd gazdag lesz: te írtad , hogy az emberek 99%-nak nem gyerebe a mostani rendszer ... miért a változás tárgya nem az lenne, hogy több embernek legyen így vagy úgy jobb? Én csak erre gondoltam amikor azt írtam: "majd gazdag lesz vagy jól fog élni.." Mert ha nem ezért kéne változtatni - hogy több embernek elegyen jó - akkor végkép nem értem, miért is akarja bárki, hogy a bitcoin legyen a fizetőeszköz.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés