Hirdetés

2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2018-06-28 12:57:20

LOGOUT.hu

Ajánlott weboldalak:

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#2001) Synthwave válasza ldave (#1997) üzenetére


Synthwave
HÁZIGAZDA

Ezt a postot most szerintem nem olvastam.

SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.

(#2002) nonsen5e válasza VooĐoo (#1998) üzenetére


nonsen5e
addikt

LR kulcsszavakban, spoiler nélkül:

Nem kaotikus, de relatíve unalmas és kiszámítható sztori (eleje és vége nekem tetszett).

Lightning modelljét kivéve ;) a trilógiában a leggyengébb grafika, és gyenge framerate.
(hogy ez a konzolok képessége - open world, az optimalizálásba való szarás vagy a motor fel nem készítettsége okozta, azt nem tudom), de az biztos, hogy bizonyos NPC-k modelljeinél az PS2-n is szebbek voltak.

Egy egyáltalán nem körökre osztott, real time akció harcrendszer, akinek a stílus tetszik, annak nagyon fog tetszeni, akinek nem, annak nem.
Ehhez társul az öltöztetgessük Lightningot mechanika is. Nem elég, hogy van 100 ruha, kard és pajzs, azokat 16 millió féle képpen lehet színezni. (XIII és XIII-2 mentés esetén Guardian Corps és Etro garb, X HD kuponkóddal Yuna garb.)

Viszonylagos open world, sok side quest, ezek a fejlődés alappillérei.

New Game +

Időre megy a játék, ez nagyon sokaknak negatívum, de Easy és Normal fokozaton van egy szinte spammelhető képesség ami megállítja az időt egy kis időre (hamarabb tölt vissza az erőforrás, amivel használni lehet, mint ameddig tart). Akit zavarna az óra elleni harc izgalma, az ezzel teljesen kijátszhatja azt.

D4 klán: HunPH - invért privát rám

(#2003) ldave válasza Synthwave (#2001) üzenetére


ldave
Topikgazda

Mi a gond?

A Slime draws near! Command?

(#2004) VooĐoo válasza nonsen5e (#2002) üzenetére


VooĐoo
tag

A demo-t próbáltam, a 3 rész közül ennek jött be a harcrendszere a legjobban.
Ez alatt, hogy időre megy mit kell érteni, az egész játék alatt ketyeg az óra?

PSN: Neon--Skyline

(#2005) nonsen5e válasza VooĐoo (#2004) üzenetére


nonsen5e
addikt

A világ (Nova Chrysalia) utolsó 13 napján játszol. Eleinte van 5 vagy 6 napod, és mellékküldetéseket meg a main sztoriszálat kell csinálnod, hogy aztán a nap végén az Ark-ban leadd a szerzett "Eradia" nevű anyagot, amivel a világ hátralevő idejét növelheted egészen maximum 13 napig. Ha nem sikerül kihúzni a napokat, akkor van egy 5mp-es cinematic, hogy világvége és előjön az ablak, hogy New Game +.

E mellé bizonyos küldetések, vagy bizonyos NPC-k és szörnyek csak a nap bizonyos időszakában elérhetőek, megcsinálhatóak.

Amúgy a Chronostasis (ez az időmegállító) spammelése nélkül is bőven elég szinte mindenre az a 13 nap. Ahhoz, hogy világvégét csinálj idő előtt, szándékosan próbálni kell, hogy ne csinálj meg véletlenül sem semmilyen küldetést, szerintem semmi oka a nyavalygásnak, amit e miatt kapott a játék.

Nekem spéci pont a harcrendszer, az öltöztetgetés és az idő és a világvége tudat miatt a kedvencem a három közül (hiába vagyok nagy grafikabuzi, ez a játék meg khm.. távol áll a széptől).
Remélem most ősszel ki jön végre PC-re is, és nem halasztják tovább. :)

[ Szerkesztve ]

D4 klán: HunPH - invért privát rám

(#2006) VooĐoo válasza nonsen5e (#2005) üzenetére


VooĐoo
tag

Nem túl biztató, ki nem állhatom amikor időre megy egy játék, de majd meglátom milyen ha ideér.
Remélem fejlődni azért lehet megkötések nélkül.

PSN: Neon--Skyline

(#2007) ldave válasza nonsen5e (#2005) üzenetére


ldave
Topikgazda

Nekem úgy tűnik az egész FF XIII trilógia központi témája az idő. Az első részben hajsza az idő ellen, mielőtt Cie'th-té válna a csapat. A második rész meg egy nagy időutazás. Ezek alapján pedig az utolsó rész az idő végéről szól :)

@VooĐoo: fejlődni csak küldetések teljesítésével lehet, a harcok után nem jár xp.

[ Szerkesztve ]

A Slime draws near! Command?

(#2008) nonsen5e válasza VooĐoo (#2006) üzenetére


nonsen5e
addikt

Adj neki egy próbát. A Hard mode-dal kivárom a PC-t, úgy, hogy egyszer végigjátszottam Easy-n majd utána Normál nehézségen, egyáltalán nem hard, de mint említettem, minden killért jár valamennyi pont, amivel megállíthatod az időt. Normálos végigjátszásom alatt 5 napig a végén folyamatosan csak aludtam (reggel 6-tól másnap reggel 6-ig), mert minden létező küldetést megcsináltam, és szinte minden ellenséget kiirtottam, annyit spammeltek a Chronostasist.

Harcok, menük és NPC-kkel való beszélgetések, cutscenek alatt nem megy az idő, csakis a világban való bóklászás alatt, amíg elérsz A pontból B pontba. (kivétel az idő múlása alól egy bizonyos dolog)

A küldetések statokat (hp, magic, power) és gilt adnak, az alapjai a fejlődésnek. Ezen felül adhatnak ritkán felszerelést is, de azt a legyőzött ellenségek is adnak, és vehetőek is árusoknál.

[ Szerkesztve ]

D4 klán: HunPH - invért privát rám

(#2009) ldave válasza nonsen5e (#2008) üzenetére


ldave
Topikgazda

Type-0-val hogy állsz? Mesélj milyen.

A Slime draws near! Command?

(#2010) nonsen5e válasza ldave (#2009) üzenetére


nonsen5e
addikt

A port gyenge, de legalább maxon megy 30 fps sebességgel (ez a limit), csak kár, hogy a látvány nem indokolja ezt a gépigényt.

Körülbelül 7 órám van benne, sztoriból eddig nem túl sok minden derült ki, de az viszont durvább mint eddig bármelyikben. (FFXIV és WoW párhuzamosan, erre még kiadtak egy új patchet a Diablo III-hoz, és F2P lett a Guild Wars 2..., nem sok időm volt type-0-ra :DDD )

A harcrendszer valós idejű, a világtérképen sétálva valamilyen szinten a Valkyria Chronicles jut eszembe, amikor a csapatokat kell irányítgatni, ugyanakkor mint mondtam, semmi körökre osztott dolog nincsen a játékban (egyelőre legalábbis).
Szintén a harcrendszer: sok a karakter, próbálni kellene őket egyenlően fejleszteni, de annyira másképp játszódik az összes, más képességeket, kombókat kellene memorizálni hozzá, hogy egyelőre el vagyok vele havazva. Pl. Cinque használatára még egyáltalán nem jöttem rá (support szerű valami), mondjuk túlságosan nem is erőltettem.
Hiába javítottak elvileg a kamerairányításon, és a harcrendszer irányításán sokat a PSP és a current-gen konzolokhoz képest is, én azt kicsit még nehézkesnek találom.
A menü is néhol bonyolult, inkább csak nem egyértelmű, főként ott, hogy kiket vigyek az adott misszióba, és hogyan válasszam ki az aktív csapatomat.
Ahogy azt már említettem, a harcrendszer gyors, csapkodós, amelyik karakterrel már kezdtem kitapasztalni azzal szórakoztató is.

(ha valamiről bővebben szeretnél tudni, akkor kérdezz, este válaszolok, csak 5 perc múlva kezdődik a raid :D )

D4 klán: HunPH - invért privát rám

(#2011) ldave válasza nonsen5e (#2010) üzenetére


ldave
Topikgazda

Köszi Semmi konkrét, csak úgy általánosságban :)

A Slime draws near! Command?

(#2012) oriic


oriic
HÁZIGAZDA

FFXV új képek.

Live-Die-Respawn

(#2013) ldave


ldave
Topikgazda

Ha minden igaz ma lett nagykorú az angol nylevű FF VII. Végre ihatunk vele egy sört :)

A Slime draws near! Command?

(#2015) ekko98 válasza renji00 (#2014) üzenetére


ekko98
tag

Valami elképesztően király játék most adták ki nemrég a Kingdom Hearts 2.5 HD Remix-et PS3-ra ami tartalmazza a Final Mix-et (a Final Mix eredetileg csak japánban jelent meg, extra bossfightok egy teljesen kivágott jelenet pontosabban a Roxas elleni harc, valamint az összes Organisation XIII tag boss ként benne van a játékban), valamint tartalmazza a Birth by Sleep-et is ami meg PSP-re jelent meg...csak ajánlani tudom tényleg érdemes megvenni azt a HD kiadást....vagy tudod emulálni a játékot pcsx2-vel :C

[ Szerkesztve ]

"Reversing polarity"- Ekko main túl az 1m mastery ponton

(#2016) nonsen5e válasza ekko98 (#2015) üzenetére


nonsen5e
addikt

Én eddig csak a Birth by Sleep-et kezdtem el PPSSPP-n. A sztori az egy katyvasz, de jópofa belekontárkodni a Disney mesékbe. A harc rendszer emellett nagyon jó, én élvezem. A HD remixeket valszeg beszerzem majd PS3-ra, csak így is 100-zal több játékot vettem, mint amennyivel játszok és van időm rá.

D4 klán: HunPH - invért privát rám

(#2017) ldave válasza nonsen5e (#2016) üzenetére


ldave
Topikgazda

Ne etesd a Square-t remaster pénzzel, mert a végén még többet ad ki új játék helyett :P

A Slime draws near! Command?

(#2018) nonsen5e válasza ldave (#2017) üzenetére


nonsen5e
addikt

Yarrrr....
Megfelel? :P ;]
Ennél többet amúgy már nehezen adhat. Abból is remaster készül ami még ki sem jött. :DDD

[ Szerkesztve ]

D4 klán: HunPH - invért privát rám

(#2019) ldave válasza nonsen5e (#2018) üzenetére


ldave
Topikgazda

Amúgy a Birth by Sleep nagyon limitált kiadást kapott EU-ban. Amikor megjelent pont nem volt rá pénzem, pedig PSP-re megvettem szinte mindent korábban (Tactics Ogre, Dissidia 1-2, FF IV Complete, FF Tactics, Crisis Core), ez viszont azóta sincs meg :( Ahogy a 3rd Birthday se. Néha körbenézek ebay-en, de aranyáron mennek ezek a játékok.

A Slime draws near! Command?

(#2020) renji00 válasza ekko98 (#2015) üzenetére


renji00
aktív tag

Lehet kegyesek lesznek hozzád az égiek a Square házánál. :D katt

[ Szerkesztve ]

(#2021) ldave


ldave
Topikgazda

Hironobu Sakaguchi meglepődött a FF VI jelenlegi népszerűségén: [link]

A Slime draws near! Command?

(#2022) ldave


ldave
Topikgazda

Jó hír akinek kimaradt volna: jön a Dragon's Dogma PC-re, valamikor jövőre.

A Slime draws near! Command?

(#2023) ldave válasza ldave (#1999) üzenetére


ldave
Topikgazda

No, tegnap megvettem és végigvittem ezt a Goddess DLC-t. Spoiler:
Lényegében az egész két átvezető és közötte egy boss harc. Nem sok. Viszont látszik, hogy itt próbálgatták a Lightning Returns alapötletét. 6-os szinten már majdnem megvolt a vége, de benéztem egy megaflare-t, szóval 7-es szinten sikerült először győznöm, utána 6-on is sikerült, visszalépve egyet. Alapvetően egész jó kis mechanika volt ezt, ráadásul a Commando-nak kapott Lightning iszonyat erős csapattag lett.

A Slime draws near! Command?

(#2024) nonsen5e


nonsen5e
addikt

Vajon milyen cégtől jön már létező játék más platformra? :DDD

FFV - PC

D4 klán: HunPH - invért privát rám

(#2025) ldave válasza nonsen5e (#2024) üzenetére


ldave
Topikgazda

Dejó, pont ez hiányzott :) Remélem hamarosan a VI is sorra kerül! Megmutatom Terrának mi is az a szerelem :)

A Slime draws near! Command?

(#2026) alevan válasza ldave (#2025) üzenetére


alevan
őstag

Engem inkább az operajelenet érdekelne valódi hangokkal (úgy értem játékon belül, nem youtube-on :D).

Igaz a SNES verziótol az állam is leesett. A végén azon kaptam magam, hogy dúdolom :DDD Ez (és maga a történet) olyan élmény, amit csak a Chrono Trigger tudott replikálni eddig (a fejemben legalábbis :D).

[ Szerkesztve ]

"Ezért lovagol a pokolba a konzumer IT piac. A hülye igények... . Azt sem tudod, hogy mit akarsz de az jöjjon havonta frissités formájában."

(#2027) ldave válasza alevan (#2026) üzenetére


ldave
Topikgazda

Nem tudnék választani Celes és Terra közül <3

A Slime draws near! Command?

(#2028) nonsen5e válasza alevan (#2026) üzenetére


nonsen5e
addikt

Gondolom a Distant Worlds verziót már hallottad, ugye?

D4 klán: HunPH - invért privát rám

(#2029) alevan válasza nonsen5e (#2028) üzenetére


alevan
őstag

Yepp. Halottam angolul, japánul, olaszul, Black Mages (rockopera) verziót. Játékok belül pedig mind a SNES, mind a GBA verziót halottam.

Már csak játékon belül akarom hallani énekhanggal és teljes az életem :D

(#2027) ldave Ezért az egyik legjobb játék szerintem. Szinte minden karakterhez kötődtem a végén (kivéve talán Shadow, de valszeg mert az első végigjátszásomon hagytam meghalni...).

[ Szerkesztve ]

"Ezért lovagol a pokolba a konzumer IT piac. A hülye igények... . Azt sem tudod, hogy mit akarsz de az jöjjon havonta frissités formájában."

(#2030) nonsen5e válasza alevan (#2029) üzenetére


nonsen5e
addikt

Majd az XV HD remaster for PS13 mellé adják az "Episode Narshe" demót. ;]

D4 klán: HunPH - invért privát rám

(#2031) ldave válasza nonsen5e (#2024) üzenetére


ldave
Topikgazda

Csak szerintem nagyon gáz ez a kinézet? Pixelesen sokkal jobban néznek ki ezek a régi játékok.

A Slime draws near! Command?

(#2032) nonsen5e válasza ldave (#2031) üzenetére


nonsen5e
addikt

Én abszolút mindenben szeretem az újításokat, a grafikát, stb... de egyetértek.
Lehet, hogy mert az eredeti verziókkal játszottam először, de ez a felújított mobilos/pcs kinézet nem bejövős.

D4 klán: HunPH - invért privát rám

(#2033) ldave


ldave
Topikgazda

TGS hype train?

Persona 5 tuti kint lesz, remélem megjelenési dátummal. Atlus és Vanillaware közös játékáról is lehetne már hír, meg a Wii U-ra készülő SMT x FE is már finishben lehet.
FF XV-ről is tuti kapunk új infót. Meg talán a Square többi játékáról: Star Ocean, DQ, az a Project Setsuna, esetleg KH.

A Slime draws near! Command?

(#2034) ldave válasza ldave (#2033) üzenetére


ldave
Topikgazda

A Slime draws near! Command?

(#2035) ekko98 válasza ldave (#2033) üzenetére


ekko98
tag

A Kingdom Heartsnak nagyon tudnék örülni, főleg ha egy tavaszi megjelenési dátumot mellé is dobnak :C álmodozom én itt :DD

"Reversing polarity"- Ekko main túl az 1m mastery ponton

(#2036) Thorus válasza ekko98 (#2035) üzenetére


Thorus
aktív tag

Novemberben a Japán D23 Expo megrendezésén majd kapunk pár infót és remélhetőleg megjelenési időt is.

Konzolok szervize oldalon előrendelhető meg jópár más cím is:
-[Nier 2]
-[Disgaea 5 Alliance of Vengeance]
-[Dragon Quest Heroes: The World Tree´s Woe and the Blight Below]
és egy igazán de elő-előrendelés:
-[Final Fantasy VII Remake]

Az ember annyit ér, amennyit a többiek akarják, hogy érjen.

(#2037) ekko98 válasza Thorus (#2036) üzenetére


ekko98
tag

Azon az FFVII előrendelésen jót nevettem és a megjelenési dátumon is 2017? mikor még azt sem tudják mi lesz a játékban ;] és a többi cím is város csak legyen pénze az embernek mindre

[ Szerkesztve ]

"Reversing polarity"- Ekko main túl az 1m mastery ponton

(#2038) ldave


ldave
Topikgazda

2015. 36. hét (aug. 31 - szept. 6): Japán, megjelent az MGS V:

01./00. [PS4] Metal Gear Solid V: The Phantom Pain # <ADV> (Konami) {2015.09.02} (¥9.072) - 293.652 / NEW <92,00%>
02./00. [PS3] Metal Gear Solid V: The Phantom Pain # <ADV> (Konami) {2015.09.02} (¥9.072) - 117.547 / NEW <69,86%>
03./01. [3DS] Dragon Quest VIII: Journey of the Cursed King <RPG> (Square Enix) {2015.08.27} (¥6.458) - 106.823 / 691.539 (-82%)
04./03. [3DS] Yo-Kai Watch Busters: Red Cat Team / White Dog Squad <ACT> (Level 5) {2015.07.11} (¥4.968) - 49.542 / 1.450.344 (+1%)
05./02. [3DS] Animal Crossing: Happy Home Designer # <ETC> (Nintendo) {2015.07.30} (¥4.320) - 30.840 / 989.889 (-37%)
06./05. [WIU] Splatoon <ACT> (Nintendo) {2015.05.28} (¥6.156) - 18.826 / 626.497 (-20%)
07./09. [3DS] Rhythm Heaven: The Best+ <ACT> (Nintendo) {2015.06.11} (¥5.076) - 9.293 / 455.284 (-32%)
08./11. [PSV] Minecraft: PlayStation Vita Edition <ADV> (Sony Computer Entertainment) {2015.03.19} (¥2.592) - 8.355 / 317.041 (-4%)
09./00. [PSV] Infinite Stratos 2: Love and Purge # <ADV> (5pb.) {2015.09.03} (¥7.344) - 7.643 / NEW
10./13. [WIU] Mario Kart 8 # <RCE> (Nintendo) {2014.05.29} (¥6.156) - 5.935 / 1.117.394 (-13%)

Szép nyitás az MGS V-től, főleg hogy PS4-en teljesített jobban.

+-------+------------+------------+------------+------------+------------+-------------+
|System | This Week | Last Week | Last Year | YTD | Last YTD | LTD |
+-------+------------+------------+------------+------------+------------+-------------+
| PS4 | 54.494 | 18.539 | 7.299 | 796.398 | 685.484 | 1.767.065 |
| 3DS # | 34.756 | 48.919 | 29.555 | 1.287.901 | 1.464.325 | 19.126.346 |
| PSV # | 11.708 | 12.692 | 15.351 | 639.810 | 873.046 | 4.163.737 |
| WIU | 10.232 | 11.781 | 7.349 | 398.047 | 389.399 | 2.541.627 |
| PS3 | 2.817 | 2.571 | 6.139 | 179.404 | 360.751 | 10.348.395 |
| XB1 | 180 | 168 | 25.674 | 11.546 | 25.674 | 54.813 |
+-------+------------+------------+------------+------------+------------+-------------+
| ALL | 114.187 | 94.670 | 91.781 | 3.313.106 | 3.903.710 | 38.001.983 |
+-------+------------+------------+------------+------------+------------+-------------+

Az MGS még a PS4-et is képes eladni :)

[ Szerkesztve ]

A Slime draws near! Command?

(#2039) ldave


ldave
Topikgazda

Valaki tolja majd ide a TGS híreket :)

A Slime draws near! Command?

(#2040) renji00


renji00
aktív tag

Star Ocean Február
Dragon Quest Builders Január
Gravity Rush 1-2 PS4 exkluzív decemberben (az első legalább is)
Bloodborne DLC decemberben
Danganronpa V3 bejelentés
Kingdom Hearts HD 2.8 egy új gyüjtemény aminek nincs köze az előzőekhez
Hatsune Miku Project Diva Future Tone PS4-re

A többit nem írom le mert sok van. Gematsun fent van mind és folyamatosan jönnek az újak.

(#2041) ldave válasza renji00 (#2040) üzenetére


ldave
Topikgazda

Köszi, melóban nem jönnek be a gamer oldalak :(

A Slime draws near! Command?

(#2042) renji00 válasza ldave (#2041) üzenetére


renji00
aktív tag

Tele vagyunk klasszikus RPG bejelentségekkel. Plusz egy új Gundam játék Vitára.
Capcom a 20. évfordulóra egy online resident evil shootert jelentett be, ami úgy is néz ki amint ahogy hangzik. ;]
Toukiden 2 bejelentés
Színes PS4 felhozatal, van itt minden mi a szem-szájnak ingere: rózsaszín fehér és fekete alapon , ugyan így arany , piros , lila , türkíz, stb.
World of Final Fantasy trailer.
Project Morpheus átnevezve Playstation VR-ra.
PS4 árcsökkentés japóban: 35 ezer yen. :Y Ez azért nem rossz.

(#2043) ldave


ldave
Topikgazda

Minecraft a heti eladások alapján elég jól megy Japánban, kiváncsi vagyok DQ logóval mennyire lesz sikeres, gondolom eléggé :)

KH 2.8... gratula a Square-nek a világ leghülyébb számozásához.

PS4 árcsökkentés jó hír, talán még idén hozzánk is eljut.

A Slime draws near! Command?

(#2044) oriic


oriic
HÁZIGAZDA

Star Ocean 5 trailer

Japán megjelenés: február 26.

Live-Die-Respawn

(#2045) ldave válasza oriic (#2044) üzenetére


ldave
Topikgazda

Karakterdizájn nem igazán jön be, de amúgy kíváncsi vagyok milyen lesz, A Star Ocean játékok eddig valahogy kimaradtak nekem, egyedül a második részt próbáltam még PSP-n valamikor jópár év.e.

A Slime draws near! Command?

(#2046) VooĐoo


VooĐoo
tag

13 Sentinels: Aegis Rim Első napos vétel számomra. :))

PSN: Neon--Skyline

(#2047) ldave válasza VooĐoo (#2046) üzenetére


ldave
Topikgazda

Pöpec, szokásos VanillaWare minőség a látvány terén, várjuk :)

A Slime draws near! Command?

(#2048) ldave


ldave
Topikgazda

A Tokyo RPG Factory játékáról is jött trailer: [link]
0:13-nál eléggé Chrono Trigger érzés fogott el :)

A Slime draws near! Command?

(#2049) ekko98 válasza renji00 (#2040) üzenetére


ekko98
tag

Hogy lesz nekem erre mind pénzem? :O

"Reversing polarity"- Ekko main túl az 1m mastery ponton

(#2050) ldave


ldave
Topikgazda

Kaptam topikgazda jogokat ide, gondoltam kicsit lehetne csinosítani a tokikon. Elsőnek a jobbra fent lévő Téma tudnivalók részbe vezetném majd a közelgő játékmegjelenések dátumait. Szerintetek csak az EU-s játékok kerüljenek oda vagy USA/Japán dátumok is kint legyenek?

A Slime draws near! Command?

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.