- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- hcl: Kelj fel komám, ne aludjál
- bambano: Bambanő háza tája
- Gurulunk, WAZE?!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
Új hozzászólás Aktív témák
-
tothl
addikt
Hát nem tudom erre kitalálhatnának már valamit. Én konkrétan már minden szervet céget ahol hívást rögzítenek elhajtok a fenébe ha csak tehetem. És nem azért mert zavar ha fölvesznek hanem azért, mert a fene hallgassa végig a hosszú szöveget amiben erre felhívják a figyelmem. Mondtam már, hogy nem sajnos nincs időm mert maguk akarnak tőlem valamit és tovább tart a GDPR szöveg mint maga a beszélgetés.
-
Zsolt,72
senior tag
Tavaly novemberben vettem a most használt iPhone 15-öt, amivel roppant elégedett vagyok.
Nem tervezek váltást.
Az AI által kínált többletfunkciók közül egyedül a hívás rögzítése keltette fel a figyelmemet, az pedig úgyis csak jövőre érkezik az óceán e partjára, úgyhogy azzal ráérek megvárni a 17-es érkezését. -
Shyciii
veterán
ronin79
Köszi. Most volt időm foglalkozni vele, mert főnököm későn ér be, úgyhogy csináltam egy normális 4*1-es órát, így képes középen lenni. Persze így mellé nem fér semmi, de főoldalon amúgy se szeretek sok ikont kirakni, így ez még élhető. Az átlátszóság sajnos fake módban megy, mert kiderült, hogy transparency/opacity funkció egyáltalán nincs a rendszerben, úgyhogy minden egyes háttérkép változásakor majd ezen módosítani kell, de nálam az amúgy is ritkán van.
-
Szerintem az IOS a zártsága és a szigorú szabályok miatt sokkal jobb, stabilabb, használhatóbb, mint a droid. Amit kiadnak a kezükből az működik, nem kell mókolni.
Akinek igénye van a sok lehetőségre és az ezzel együtt járó problémákra, az használjon droidot.Én kb. 1 éve tértem át droidról, mert nem működött az autómmal a samsung ultrám rendesen. Sokat autózom és állandóan ledobált a kihangosító, ha vezeték néküli android autó is be volt kapcsolva. Vezetékkel, csak egy kicsit volt jobb a helyzet. Soha nem értettem, miért használ valaki IOS-t, most már nem térnék vissza droidra. Nem gondolom, hogy elvakult vagyok, csak szeretem a biztonságot és a nyugalmat.
-
SharpSA
veterán
Androidon is volt lehetőség bárhol lehúzás esetén az értesítések, illetve jobb oldalon meg csak a vezérlő központ megnyitására. Amúgy jelenleg nekem az ikonok viszonylag szabadabb elhelyezése (ami még nem működik tökéletesen) mellett a telefon app előzmények része egy nagyon jó változtatás lett. Kb csak azt a részt használom és végre minden ott van: előző hívások, ha meg arra nincs találat, akkor alatta a névjegyekből a találatok.
-
Ezért is írtam egy későbbi hozzászólásban, hogy nagyon vékony a határ.
Teljes mértékben egyetértek azzal, hogy kell az újítás, fejlődés.Nekem is van olyan dolog ami hiányzik, de amíg számomra több a pozitívum iOS oldalán, addig maradok.
Kisebb nagyobb megszakításokkal 2012 óta vannak almás cuccaim. Anno pörgött a JB, imádtam.
Idén fatert sikerült átcsábítani valamelyik Galaxy Ultráról 15PM-re. Azt mondja, hogy jó-jó, de vissza fog váltani droidra, mert az neki jobban bejött. Ilyen is van. De mondtam neki, várja meg az iOS18at, hátha... -
Shyciii
veterán
ronin79
Látom az átlátszóságot meg lehet vele oldani, de csak ha saját magad csinálsz widgetet. Engem a középre helyezés jobban érdekelne, de azt semmilyen program nem tudja megoldani sajnos, mert azt a rendszernek kell támogatnia. Ez a widgy is csak úgy tudja, hogy full szélességűre csinálod a widgetet. Egyébként nem értem, hogy az ilyen ejlesztőket miért nem vásárolja fel az Apple (már ha amúgy tényleg faccán megcsinálták ezt), és olvassza be őket, és meg van oldva a hiányzó problémák egy része.
captainnemo
Custom launchert én is használtam, de csak egy dolog miatt, hogy ikonok kirakása nélkül is tudjam vezérelni pusztán a háttérkép bizonyos elemeit érintbe. De igazság szerint ez már nem hiányzik. Elég lenne pusztán az ikon és widgetek szabadon helyezgetése. Ehhez meg nem kell custom launcher, mert ezt nem egy nagy cucc leprogramozni.
Mondjuk közben eszembejutott még egy funkció, ami hasznos lenne. A dupla kopp az asztalon, amire lezárja a kijelzőt, hogy ne kelljen a power gombot nyomkodni. -
Bunda555
tag
iOS 18 mail preview: [link] Bővebben pedig itt: [link] Az AI funciókat nyilván nem kapjuk meg hozzá, így félő, hogy nekünk nem sok újat tartogat. Csak működjön végre
Az android majmolás érzés jogos, de hát valahogy meg kell termelni azokat a milliárdokat. Hogy ösztönözzenek új telefon vásárlásra, ha az 5+ éves XS-emet fájó szívvel adtam oda a fiamnak, mert még mindig mindenre elég volt 18 bétával is?
Amúgy az AI-ra felcsiilant a szemem, mert a ChatGPT-vel jókat beszélgetek magyarul, már-már elhittem, hogy ezzel a Siri is működni fog. De ha csak localban fog menni, és nem küldözget semmit, akkor A17 ide vagy oda, abból nem lesz nyelvi modell iphone-on. -
sgeza
veterán
Szerintem is tök béna, hogy nem mutatja akár meglévő, akár egy nem mentett telefonszámhoz a teljes előzményt egy nézetben, viszont valamelyest megoldás a problémádra, hogy legalább a keresés esetén látod listaszerűen. Ha a hívás előzmény nézetben akár névjegyre, akár telefonszámra keresel, listázza az összes előzményt. Annyi, hogy szám esetén csak akkor ad eredményt, ha tagolásnál kezdődik a keresés. Tehát a te esetedben 882460-at, vagy akár 8824-et beírva hozni fogja a képen szereplő számot, de mondjuk a 246-ra nem.
-
Zsolt,72
senior tag
Pont a félreértés elkerülése céljából idéztem a posztodból azt a részt, amire válaszolni szerettem volna.
A probléma természetesen nem oldódik meg ezzel, de arra vonatkozóan nem is írtam semmit (tudom, hogy létezik a gond), hanem a megjelenített előzmények számát szerettem volna pontosítani. -
Bunda555
tag
A gmail szinkront megoldotta a mail app törlés, újratelepítés, de az IMAP hibára nincs orvosság, tele van vele a reddit is. Az egyik fiókom megy, a másik ha beleőszülök se. XS-en is így volt, i13-ra váltva is maradt. Egyre valószínűbb sajnos, hogy az új mail app nem jön meg a 18.0-val, akkor már benne kéne lennie a devben.
-
Bunda555
tag
Beta 5 most végre jól muzsikál, csak ne szóljam el h. majd a 6 erre rácáfol
Szubjektív tapasztalat, amikor kijött egy public beta a köv. Dev verzió telepítésével jó volt várni, mert tuti volt benne vlmi hiba. Most ilyen volt pont a beta 4 (azt hiszem abban volt a fényerő hiba).Hát rácáfolt
Az hagyján, hogy a céges IMAP fiókom nem megy beta 1 óta a gyári mail appban, de most már a gmail sem szinkronizál benne. Az új levelek megjönnek, de a desktopon törölt levelek is ott világítanak olvasatlanként. Remélem mindez már az új mail app előszele és majd azzal minden fasza lesz.
-
dvdbackuper
őstag
14 pro van, ezek kozul semmi, carpaly-t nem hasznalok, bringazok
vezerlopult ikonok nekem default vannak eleje ota, nem piszkaltam
a fenyeros problemat nem tapasztaltam, parom i13 telojan is beta van, neki sem volt meg ilyen gondjakozom nincs a programozashoz, hardveresen javitom az almakat csak, szoftver sose erdekelt
-
Bunda555
tag
Csak egy eszmefuttatás: Az Apple bármelyik verzióban megváltoztathatja/javíthatja a felhasználói adatok tárolási módját, az adatstruktúrát. Egy újabb rendszert fel lehet készíteni arra, hogy megegyen egy régebbi struktúrájú mentést, de visszafelé ez nem igaz. Valószínűleg ezért nem engedi meg az Apple, hogy egy magasabb verziószámú mentést állíts vissza egy régebbi rendszerre. És valószínű az is, hogy ennek megállapításához csak azt nézi meg, hogy milyen verzióval készült a mentés. A fentebb linkelt leírás alapján automatikusan nem fogja megengedni (nem próbáltam) a 18.1 mentés visszaállítását 18-as rendszerre. Viszont ezt ki lehet cselezni azzal, ha átírod a verziószámot. Kérdés, hogy ha mégis volt változás az adattárolás módjában, akkor mi történik? Azt a részt, amit nem tud értelmezni kihagyja vagy behal az egész?
-
Bondix
aktív tag
Azt azért nem értem hogy a 18.1re minek nem jön új ha a "sima betara jön" hol ott ugyan az a bug van a 18.1 be is logikusan
Vagy az ennyire csak a mesterségesre van kihegyezve?Ezt kicsit elsiettem amikor feltettem a 18.1 ami kb felesleges a mesterséges miatt itthon.
Gondolom itt is ugyan az a szabály, hogy 18.1rol vissza 18 xy beta csak úgy lehet ha vissza állítom teljesen 17 xy -ra és onnan csak a 18 beta teszem fel...
De akkor lehet kivarom már mikor jön RC a 18.1 re is inkább igaz az 1 hónap még tuti. -
tothl
addikt
Köszi nem vagyok analfabéta. Viszont az is ott van az ismertetőben hogy eleve ahhoz, hogy bekapcsolható legyen mindennek US English -en kell lennie és elég sokan írták hogy voliá nekik megjelent, mintha csak ezen múlna így tettem egy próbát, hátha.
Már csak azért is, mert ilyen alapon elég gáz ha mondjuk nem EU -s vagy, netán amerikai és a használható zónát elhagyva mondjuk elkezdenek nem működni az ott nem engedélyezett funkciók amelyeket esetleg használsz.
A telóm is USA verzió, ott lett vásárolva és először ott is lett bekapcsolva. Olyat is olvastam, hogy ez is számít és igazából ment a találgatás, hogy mi alapján elérhető, vagy nem. Meg tudom erősíteni mostmár, hogy helyzet alapú a dolog.
Na mindegy nem bántam meg, sokkal jobb ez a verzió mint a 18 beta. -
-
törölt tag
-
Nyilván mivel béta, ráadásul csak a második fejlesztői, vannak benne hibák. Én elég régen raktam fel béta rendszert utoljára, mivel csak egy telefonom van, azon pedig nem szerettem volna kísérletezni, de amit eddig láttam tetszik
és nem voltak rossz vélemények róla. Hamarosan kijön a public béta, az talán már jobb lesz egy kicsit.
Ami bosszantó, hogy az EU miatt nagy esély van arra, hogy mi jó pár dolgot nem kapunk meg sajnos sem iOS, sem pedig macOS rendszerre sem
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X270 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Realme 8i 64GB / Normál állapotban / 12 hónap jótállással
- Csere-Beszámítás! Olcsó Számítógép PC Játékra! R5 1500X / RX 570 8GB / 16GB DDR4 / 250SSD + 2TB HDD
- Telefon felváráslás!! Xiaomi 13T, Xiaomi 13T Pro, Xiaomi 14T, Xiaomi 14T Pro
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook E754 - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" HD I HDMI I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest