Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Battlefield V
Új hozzászólás Aktív témák
-
Topikgazda
-
dkess
őstag
válasz Astroboy #18543 üzenetére
Igyekszem rövidre fogni - főleg hamár nevesítve is voltam most e tekintetben ...
No szóval tömören "Norvégia Európa Szaúd Arábiája". Attól, hogy folyamatosan tesznek félre már jó ideje a kőolaj utáni időkre (és ahogyan ezt folyamatosan megújítják mivel a kőolaj világpiaci árának alakulása miatt mindig találnak újabb lelőhelyeket melyeket még gazdaságosan ki lehet aknázni), attól még tojnak magasról a természetkárosításra. Leegyszerűsítve Szaúd Arábiában a Ferrari meg a Lambo a divat - Norvégiában meg a Tesla, ahogyan említetted is. Persze kommunikáció szintjén "nyomják a tutit", de ugye tudjuk, hogy messziről (Norvégiából ) jött ember azt mond amit akar ...
Persze amennyiben nálunk is ez menne, akkor mi is ilyen stílusban nyomnánk. Középiskolai második éves (rendszerváltás után nem sokkal) gazdasági földrajz emlékeim alapján akkoriban évente 2 millió tonna kőolajat és 6 milliárd köbméter földgázt termeltünk ki. Ez eléggé "lószerszám" mennyiség - pl. akkoriban évi 18 millió tonna kőolaj volt az ország éves igénye (a mostani számoknak nem néztem utána, de arányaiban nem nagyon más). Nem véletlenül vannak a koncesszióink nagy része külföldön.
Ez a "kollektív lelkiismeret-furdalás" dologhoz (ez a németeknél ráadásul egy kívülről jövő dolog) - egy átlag nyugati kollégának amíg úgy érzi pénzénél van, addig azért lesz lelkiismeret-furdalása amiért csak akarod. A "királyainkról" volt szó, de a Mészáros lölökhöz még annyit, hogy azok persze ott is vannak - ugyanakkor masszív különbség, hogy ott kicsit pofátlanabb módon és teljesen más nagyságrendben tolják.
Namost írnék még róluk - akár a többi skandináv brigádról is - rengeteget, azonban így az első mondatommal kerülnék szembe ...
-
Topikgazda
Szeritem inkább Dubai meg az Emírségek a jó norvég példa... akik az olajból származó pénzt saját modernizálásukba és más iparágakba fektetik vissza.
Szaudarábia meg max fegyverekbe, meg az uralkodó osztály látvány/rongyrázó beruházásaiba max... modernizált társadalom meg stb az még messze van ott a Norvég vagy Dubai mintától.
Persze ott is megy a rongyrázás, meg a luxus... de nem csak az megy, hanem komoly turisztikai, gazdasági központtá fejlesztés is.De ez off, szerintem ne itt vitassátok meg ezt továbbiakban.
[ Szerkesztve ]
Steam/Origin/Uplay/PSN/Xbox: FollowTheORI / BF Discord server: https://discord.gg/9ezkK3m
-
dkess
őstag
válasz FollowTheORI #18553 üzenetére
Azon a fertályon a "saját modernizálásukba és más iparágakba" való befektetés leginkább a GlobalFoundries jellegű bizniszeket jelenti (ha már egyre több AMD -s is van ebben a topikban ). Ettől még nem lesz jelentős saját modern iparuk/gazdaságuk - persze a befektetők jól jár(hat)nak ...
Arrafelé kb. mindenki hasonló "modernizált társadalommal" bír. Szaúd-Arábia egy sokkal bonyolultabb kérdés és valóban meghaladja ezen fórum kereteit. Ettől függetlenül mindenki fizeti a "védelmi pénzt" (fegyverbeszerzések) a környéken. Dubai modernizált gazdaságáról pedig érdemes lehetne megkérdezni pl. a "csilliárd" indiai meg pakisztáni vendégmunkást is (persze tudom ezerrel tolják az építőipart és az idegenforgalmat)
Jogos - lassan érdemes befejezni az off -olást - elnézést kérek ...
-
Aventador91
őstag
-
Dtomka
veterán
Kicsit off! Van itt köztetek olyan aki mobilnettel játszik. Én egy Telekomos mobil torony modemmel (3g) játszom. A problémám, hogy a ping van, hogy 5000 re is felugrik. Általában 90-150 de ha megbolondul akkor lesz több ezer is akár. Na olyankor áramtalanítom és x ideig jó.
Vennék egy 4g LTE mobil modemet, (sim kártyásat) de melyik lenne jó játékra?
Köszönöm aki tud segíteni. -
bul07
nagyúr
válasz Dtomka #18556 üzenetére
HUAWEI E5577C és iQ telenoros(3900Ft) korlátlan netjével próbáltam
Ping be se vettem észre semmit, mert a vezetékes Telekomos netem alap pingje is 23-24 körül van és a Telenoros netnek is 24 szokott lenni így a megszokott 44-48 pingel játszottam
Lag se volt többDe teszteld egy telefonnal, már mit a sim et tedd telefonba és ha rendes pinget mérsz akkor eszköz hiba ha nem akkor torony
( ͡° ͜ʖ ͡°) Samsung Galaxy A52S / Samsung UE48H6400 / Touran 1.9PDTDI 90LE (2005)(BRU) ( ͡° ͜ʖ ͡°) ---->"A nők pedig olyanok, mint a parkolóhelyek. A jobbak mind foglaltak, a maradék meg vagy rokkant, vagy fizetős..." - By:elfelejtette
-
Laraxior
titán
válasz Dtomka #18556 üzenetére
Én itt vagyok Frankfurtba, leginkább 10 alatt van a pingem, de van olyan, hogy gondol egyet a játék és 500 fölé dobja, és elég sokáig úgy is marad. Nem értem, mert nem a net hibája..
"Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
Dtomka
veterán
válasz Lendova #18559 üzenetére
Köszi a választ!
(#18560) Laraxior
Én Ausztriában (Tirol) 900 m magasan10 es ping az nagyon brutál jó, de el is hiszem, mert a német szerverek jók. Otthon 1 gbites netem van, 20-30 as ping atomstabilan, sose volt több száz. Volt, hogy letöltöttem közben filmet és még úgy is tudtam játszani
(#18557) Aventador91 & (#18558) bul07
Köszi a válkaszt nektek is![ Szerkesztve ]
-
ForRedGlory
félisten
A ping semmit nem szamit. 6-8 mellett is neha szanalom.
-
dkess
őstag
válasz ForRedGlory #18562 üzenetére
Valamennyire azért számít. Német szerók 25 és 30 között vannak és amennyiben más nincs, akkor ez OK. USA 100-110 -es pingesek - noshát ezt már keményen érezhető, azonban az ember meghozza néha ezt a kompromisszumot, mert megérheti (nagyon más játékstílus - varietas delectat ...). Az USA 190 körüli pinges szerverei már azért kb. a játszhatatlan kategória - a Ázsiai/Óceániai 600+ pingeseket pedig nem is próbáltam soha ...
Azonban a német szervereken is lag -olhatnak avagy egy-egy nap ott is elszaladt akár 50 -ig a ping. A szolgáltatós malőr -ökről (pl. az előbb emlegetett mobilnetes kalandok) nem is beszélve. Ezek is igencsak tudják befolyásolni a játékélményt ..
Az esetleges és esetenkénti szerverlag mellett persze a "csodálatos" (és 60 tick -es) hitreg/netcode is szomoríthat minket. Azért ennél már két évtizede is komolyabb cuccokat tettek le mások az asztalra ...
-
prokxy
veterán
válasz Aventador91 #18555 üzenetére
Tipikus Ori manőver!
Origin/Uplay/RSC/XBOX: Pr0kxY ; BattleTag: Pr0kxY#2203 ; PSN: x_Pr0kxY_x ; YT channel: Pr0kxY_Gaming_HD
-
CptAdamica
veterán
Oké, most tényleg beleraktak egy sniper puskát, ami 1 lövésből öl?
Megyen!
-
zzola
titán
válasz CptAdamica #18565 üzenetére
Persze. De van ilyen több is...
-
Topikgazda
-
CptAdamica
veterán
[ Szerkesztve ]
Megyen!
-
zzola
titán
válasz CptAdamica #18569 üzenetére
Igen, ez egy új lesz.
-
Leon77
őstag
Azért kevesen fogják vele úgy tolni, mint Jackfrag
Mert van élet a halál előtt:P AMD Ryzen 7 3700x, Asus x370 pro, MSI GTX 1080 TI GAMING 11G, 16Gb(2*8) trident z f4-3200c16d-16gtzb, Samsung M2 960 evo 250GB épített vízhűtés és saját készítésű kuckó
-
zzola
titán
válasz CptAdamica #18572 üzenetére
Egyértelművé tették, hogy ez a játék a sznájperpistákról szól.
Csak ezzel fogom tolni! Lefekszek a pálya végére és onnan!
MUHAHAHAAAAAAAAAAAAAA
[ Szerkesztve ]
-
bazs0811
tag
válasz Dtomka #18561 üzenetére
Hali! Én is At-ben vagyok Salzburg mellett, Drei a szolgáltatóm és egy TP-Link Archer MR200 4G/LTE SIM-es wlan-routerem van (kb 120 euro). Ehhez WiFi-n csatlakozik a gépem, és van még 3-4 eszköz a hálózaton (2 teló, ipad, TV). A pingem 40-50 között van BF-ben, néha felmegy 65-70-re de ritkán és csak pár másodpercre és visszamegy.
[ Szerkesztve ]
Az Univerzium szempontjából pedig teljesen mindegy... - DeadPool#24156
-
addikt
Ez is kellett ám, mint egy falat kenyér...
Úgyse volt elég haszontalan, pálya szélén fekvő agyhalott a játékban.
Várom már ,hogy mikor tesznek be a BF1 mintájára egy Mortar Truck-ot.
a dog may just be a couple chapters in your life, but you're their whole book
-
Termin8
tag
válasz Dtomka #18577 üzenetére
Valaki tesztelte már ezt az 'Low latency' nvidia beállítást BF5-ben? Nekem 40 fps-t instant lekap mert konkrétan 0-ra rakja a Future Frame-et értelemszerűen, de úgy igazából nem is érzem reszponzívabbnak a játékot ezzel a beállítással...
Szerk.: Rossz gombra nyomtam, nem Dtomka-nak akartam válaszolni
[ Szerkesztve ]
-
lofagi
addikt
válasz lofagi #18580 üzenetére
Röviden:
- Al SoonDone még tovább tolódik, most a 4.6ra teszik, de még az se biztos
- 5v5 mód kilőve így tudnak fókuszálni a mostani hibákra, + tartalmat berakni a játékba
- 4.4.el az ígéretek szerint javítanak az akadásokon, fixálnak jó pár hibát, valamint bekerül az extra rank (500)
- Jön két új pálya Provence és Lofoten Islands , ami jelenleg csak Squad Conquest és Team Deathmatch módokban lesz elérhető
- 4.6 szeptemberben jön, amikor is megkapjuk a régi új Metrot, Conquest, Team Deathmatch, Breakthrough és Squad Conquest módokban lesz elérhető
- A tervek szerint, most már havonta kapunk majd ilyen leveleket, amivel igyekeznek a függöny mögött zajló eseményekről is egy kicsivel több infót adni nekünk
- A Pacific -el, új járművek, fegyverek, frakciók, pályák várhatóakEat sleep game REPEAT | Origin/Uplay : L0Fgi | BN: Lofagi#2966 | YT: https://youtube.com/user/lofagi
-
Locutus
veterán
Szerintem az Al Sundan-nál az van, hogy rájöttek, hogy repülőből valami látszik aminek nem kéne. Pl a pályának előbb vége van, és kilátni ha bizonyos helyre repülsz.
Gondoljatok bele, mi más grafikai bug lehet, ami a deathmatchet nem érinti? Csak a repülés...
Ilyen formában meg logikus, hogy sokáig tart nekik a fix, hiszen tényleges MUNKÁT kell befektetniük a map továbbrajzolásába, vagy módosításába. Erre meg nyilván zéró kapacitás van, hiszen csak a meglévő kész szarok tejeszínhabos kiadására vannak berendezkedve.Komplett hangrendszerem eladó - https://hardverapro.hu/apro/mackie_studio_monitorok_mr5mk3_mr10s_mk3_sub_asus/hsz_1-50.html
-
Laraxior
titán
válasz lofagi #18581 üzenetére
Lesz Operation Metro?
"Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
lofagi
addikt
válasz Locutus #18583 üzenetére
Azért kétlem,hogy annyi lenne csak a baj,hogy kilátszik a pálya széle, illetve nem hiszem,hogy körberakni sivataggal, akkora nagy teljesítményt igényelne, ha csak ennyi lenne a probléma.
Eat sleep game REPEAT | Origin/Uplay : L0Fgi | BN: Lofagi#2966 | YT: https://youtube.com/user/lofagi
-
zzola
titán
Stodeh arat a német boyz-zal.
-
sixpak
nagyúr
Aloha.
Van új map?
A hegyes/dombos, sniperfest mapon toltam egyet néhány hete, azon kívül?
https://www.flickr.com/photos/86396338@N05/
-
lacus83
senior tag
Olyan levél nem jön amelyben bocsánatot kérnek amiért rengeteg a csalóval nem csinálnak semmit?
Olyan levél amelyben elismerik hogy Bf1 hez képest ennyi idő után se tudták jól összerakni ezt a félkész játékot?
Én ma készülök vissza menni Bf1re
Ezt az Vöt pedig nyugtázom mint akciós 10ks játék bukót.[ Szerkesztve ]
MSI B460 Tomahawk,I5 10400F Box,G.Skill Tident Z 2X8 Gb 3000Mhz RGB,Corsair H110i GT,Cooler Master Case,Samsung 860 Evo 256GB ,Toshiba P300 3TB,Focus+ 850W Gold,ASUS ProArt 4060 OC,LG 27GL850B
-
Laraxior
titán
Squad mode:
Senkit nem tett magam mellé... persze megtaláltam az összes földi jót... amikor esélyem sincs[ Szerkesztve ]
-
hubai38
aktív tag
Sziasztok az volna a problémám,hogy a BF 5-ben mindig a sztorit kell vinnem,hogy tudjak online játszani.Mi lehet a gond?
Köszönöm előre is a választ. -
Aventador91
őstag
ez hogy lehetséges? 139et sebeztem az emberre. healeli magát közben? csak azért furcsa mert nekem nem tölti a hp-t ha suppression alatt tartanak.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
(Nem csak) Prohardver!-es BF közösségi discord szerverünk:
Battlefield Buddies
Battlefield V Reddit
(nem hivatalos)
Battlefield Discord
(nem hivatalos)
- Csere-Beszámítás! Gamer PC! I3 10105F / GTX 1070Ti 8GB / 16GB DDR4 / 512GB SSD
- SAMSUNG FLIP3 8GB/128GB FEKETE, ÜZLETBŐL, GARANCIÁVAL
- SAMSUNG Z FLIP4 8GB/128GB GOLD (Fóliás, mindene ÚJ), 2025.DEC-ig GARANCIÁS, ÜZLETBŐL, BESZÁMITÁS
- Sigma 150-600mm Sports objektív ( Nikon ) -Újszerű-
- MICROSOFT SURFACE LAPTOP 2 - MEGKÍMÉLT ÁLLAPOTBAN (ajándék tok + USB hub)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest