Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gurulunk, WAZE?!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: MárkaLánc
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- eBay-es kütyük kis pénzért
- [K2]: AnyDesk átverés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
Új hozzászólás Aktív témák
-
kemkriszt98
tag
-
kemkriszt98
tag
Ez így a my computernek hoz létre névtelen shortcutot az asztalra (ott van a .vbs is)... Hirtelen ötlettől vezérelve kitörölgettem a Wscript.Arguments.Named előfordulásit s így már alakul de megint az a helyzet mint az előbb... létrehozza a shc-t a megfelelő helyen de amikor rákattintok azt írja hogy az eredeti fájl nem található
-
kemkriszt98
tag
Na ez már majdnem sikerült

1. Ezt meg lehet oldani, úgyis, hogy csak maga a vbs legyen? Bemásoltam az argumentumos dolgok helyére az elérési útvonalat amire az hibát adott ki miszerint nem menthető a shortcut... Ebből arra következtetek, hogy ezt %userprofile% a vbs ben nem használhatom.
2. Ekkor írtam egy rövid kis batch fájltcscript copy_sch.vbs /target:"a.txt" /shortcut:"%userprofile%\Start Menu\Programs\Startup\a.txt"
Ez elsőre működött (Akkor ugyan abba a mappába másoltam, viszont most ha meg akarom nyitni a shortcutot akkor azt a hibaüzenetet kapom, hogy az eredeti fájl hiányzik
-
kemkriszt98
tag
Sziasztok, olyan kódra lenne szükségem ami átmásolja egy fájl shortcutját a startup folderbe.. Ezt a kódot találtam:
mklink "%userprofile%\Start Menu\Programs\Startup\%~nx0" "%~f0"
Ezzel két gondom van...1. Ha jól értem amit a konzolra kiír akkor ez magának a bat fájlnak a shortcutját másolja...azt sejtem, hogy ezt %~f0 átírhatom másik fájlnévre, de ehelyett %~nx0 mit írhatok? Valami random név itt is megteszi?
2. (Ez a nagyobb) Ha futtatom, akkor a konzol közli velem, hogy nincs jogom ehhez... És erre nem igazán találok megoldást.
Új hozzászólás Aktív témák
- A hatalom gyűrűjével védekezne a Samsung a Magic Leap szemüvege ellen
- Milyen alaplapot vegyek?
- Milyen TV-t vegyek?
- Gyúrósok ide!
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- AliExpress tapasztalatok
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- OpenWRT topic
- További aktív témák...
- SONY STR-DE485E Erősítők
- LG 47LM660S Full HD 3D LED SMART televízió 47" (119cm)
- HP ZBook 17 G6 i7-98500H / 64GB RAM / 1TB SSD / RTX 4000
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Zalman Z1 Plus Cooler Master 750W
- DELL G15 5515 Gamer Laptop /Ryzen 7- 5800H/16GB 512 SSD/ Nvidia RTX 3060 6GB/120Hz/
- Lenovo X13 Yoga 2in1 Thinkpad WUXGA Touch i5-1145G7 vPro 16GB 256GB 4G LTE GPS Win11 Pro Garancia
- BESZÁMÍTÁS! MSI H310M i5 9500 16GB DDR4 120GB SSD 2TB HDD RTX 2060 Super 8GB ÚJ Zalman T4 Plus 600W
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 256GB Black Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3503
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 6, Samsung Galaxy Watch 7, Samsung Galaxy Watch Ultra
- Xiaomi 11T 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest