Hirdetés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
- Építkezünk 6. rész (2024)
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
Aktív témák
-
joi29
őstag
válasz MPowerPH #21250 üzenetére
-Érdekes ezen már mások is rágódtak,de véleményem szerint a winxp-nek
semmi köze nincs a vga fedélzeti memóriájához,legalábbis nem fér hozzá
mint adattárolási eszközhöz.
-Így szerintem a 32bit-es verziót sújtó memória korlát alól a vga memóriája kivétel.
-Persze az integrált video-kártyák a rendszermemóriát címezik így rájuk
hatással van a memória limit.
-De ha nem akkor majd valaki megcáfol...[ Szerkesztve ]
-
diablo1984
veterán
32 bites oprendszer lévén ezek a dolgok vonatkoznak rá(részlet a vista topic 1 hsz-ból):
Miért csak 3300 megabájtnyi memóriát ismer fel a Vista?
Mert 32 bites. A memóriacímzés úgy működik, hogy egy 36 bites címtartományból (ez 2^36-on darab címet jelent) címet kap minden memóriával rendelkező eszköz a videókártyától kezdve a hangkártyán át, minden... majd ami marad, az lesz a rendszerRAM
vagyis ha van egy 512MB-s VGA-d, akkor már annyival kevesebb...
átlagosan 3300MB körül szokott lenni a "maradék" ami végülis a RAM lesz. Most lehet belekötni abba, hogy
2^36-on az valójában 64 GB, meg akkor miért 32 bitesnek és nem 36
bitesnek hívják, és ha 64 GB, akkor miért mégis csak 4GB a max?
A Pentium óta a memóriacímzés 36 biten zajlik, ezt hívják Page Address Extensionnak (PAE). Minden nem asztali Windows operációs rendszer ki is használja ezt. Nincs tiltva egyik 32 bites Win-ben sem. Csak maga a virtuális címtartomány lett korlátozva 4GB-ra.
Így a 32 bites asztali Windows operációs rendszerek 4096MB memóriát hajlandóak megcímezni.
Röviden és egyszerűen: a 32es max 4giga, a 64es meg több.
2 kérdéssel ezelőtt azt írtad, hogy a sok memórialevonogatás után kb 3300 mega RAM marad. Nekem a Vista 4GB-t ír ki, pedig 32 bites. Akkor most nagy hacker vagyok?
Nem. A Vista tudomásul vette, hogy van 4 GB-d, használni viszont nem fogja csak a megcímzett kb 3300 megát. A többi csak úgy van. -
MPowerPH
félisten
válasz diablo1984 #21254 üzenetére
Magyarul, telepítsek 64bit -es Vistat... Mondjuk nem ez a hiba oka, az 100%.
Don't Tread On Me
-
joi29
őstag
válasz diablo1984 #21254 üzenetére
-Hm érdekes ilyen megközelítési oldalról még nem vizsgáltam a témát
de mindig tanul valamit az ember.
-Mindenesetre érdekes az írásban szereplő állítás miszerint: ha a vga memóriáját
bevonjuk a címzési tartományba akkor az lelövi a méretének megfelelő pl 512MB
aktív rendszermemória használatát...[ Szerkesztve ]
-
Thief87
csendes tag
Radeon X1950 Pro-nál mik a normális hőmérsékletek GPU és főleg GPU VRM-nek? vagyis mi kellene lenni a normális hőmérsékletnek ha ez a kérdés is ide tartozik!
-
diablo1984
veterán
nem lelövi, de azt is megkell címezni és annyival kevesebbet tud címezni a rendszermemóriából! de mondjuk ez még ma is elég hajmeresztő álláspont, hogy valakinek telik 4870-es CF-re, a 2x1gb-osból, és akkor egy sz@ros xp-vel(dx9) kínlódik és 2 gb rendszermemóriával...... ilyen van? vagy tudja, hogy a vista létezik? a 4870-es az egy fullos kis dx10.1-es kari, "Let the bird fly!"
-
joi29
őstag
válasz diablo1984 #21263 üzenetére
-A "lelövi"-t képletesen értettem és igen ez elég valószínűtlen,
de mindig akad egy két kivétel akinek számít a látvány ellenében az a + 2~3 fps. -
Cyberpunk
félisten
válasz MPowerPH #21250 üzenetére
Igen ez van a 32 bites operációs rendszerek csak 4 GB-nyi memóriát tudnak megcímezni. És ebbe beletartozik a VGA-n található is meg az összes többi ami a gépben található.
Ezeket le vonja és úgy jön ki a rendelkezésre álló mennyiség. Amúgy ha 2 GB memóriád van meg egy két gigás VGA-d akkor sem lesz gond simán menni fog. A gond ott van ha 4 GB memóriád van + 2GB-os VGA
De nyugodtan lehet ma már 64 bites OS-t használni én is olyan Vistát használok és teljesen jó.Hope was the right choice, and it always will be.
-
vuk777
aktív tag
Sziasztok!
szerintetek meik a jobb kari?MSI től
MSI R4870-T2D512-OC PCIE ?
MSI R4870-T2D1G- PCIE ?
vagy a SAPPHIRE-től
SAPPHIRE HD4870 TOXIC FULL DDR5 512MB PCIE ?
SAPPHIRE HD4870 512MB GDDR5 FULL PCIE ?köszönöm előre is a válaszpkat!!
[ Szerkesztve ]
-
kem
addikt
-
snake1977
őstag
Hali! S.O.S. help kéne, van egy 8600gt-m, asus silent-es, (ddr3 PciE), nos riva tunerrel huztam megy szépen, de ezt át szeretném ültetni a bios-ába, valaki tudja milyen progit használjak hozzá? Kellene egy bios editor, és egy flasher progi (ha lehet windows-os flasher), anno csináltam már ilyet de az agp-s kari volt, ezzel nem merek büvészkedni a régi progikkal. Linkeket irjatok, illetve ha van konkrétabb leirás az is érdekelne! Előre is köszi!
...BRSZK...10...coming soon... / www.brszk.hu / , https://www.tiktok.com/@brszk_official , https://www.youtube.com/@BRSZK-Official
-
MPowerPH
félisten
válasz diablo1984 #21263 üzenetére
Nagyon egyszerű a dolog. Nem CF -em van, az csak kölcsön VGA volt. 4870 X2 -vel bajlódok. A 2*1Gb meg azért annyi, mert nincs több pénzem memóriára, és a DDR3 még elég drága+tuninghoz előnyösebb mint a 2*2Gb. XP -vel azért kínlódok, mert van egy olyan progi, ami Vista -n szarul fut, tehát XP -re vagyok kényszerülve. Am, őszintén mondva nekem nem tetszik a Vista, hányingert kapok tőle, elég hogy a notebook -on el kell viselnem... Persze, majd egyszer csinálok egy külön vinyóra Vista particiót, de most még ilyennel nem akarok szórakozni.
Don't Tread On Me
-
MPowerPH
félisten
válasz norbee2244 #21271 üzenetére
Sapphire -t ne végy, vannak tapasztalataim a mostani kártyáiról... Asus nem volt?
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
MPowerPH
félisten
válasz norbee2244 #21273 üzenetére
Nem is azzal van a baj. Régen nekem is csak Sapphire -om volt, meg 4870 -ből is volt egy.
De szerintem selejt GPU -at kapnak mostanság az ATI -tól, mert elég passzívak a kártyái... De az tény, elég sok Sapphire romlik el a 4800 -as szériában.MSI is jó, de Asus a legbiztosabb.
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
tackiness
csendes tag
Helló!
Kérdésem, hogy egy Sapphire ATI Radeon 4830-ason van-e tápcsatlakoztatási hely, mert képek alapján úgy tűnt nekem?
Másrészt ez így már normálisabb tápot igényel? Sajna nekem majdnem nóném tápom van...Alaplap: Gigabyte GA-MA770-DS3
Processzor: AMD Athlon 64 X2 5200+ AM2 BOX
Memória: Kingston KVR800D2N5K2/2G
HDD: Samsung 7200rpm 250 GB és Seagate 7200 rpm 60GB
Optikai: LG Supermulti író
Videokártya: Gigabyte GV-N95TOC-512H Új videokártyát veszek holnap: Sapphire ATI RADEON HD4830[ Szerkesztve ]
-
norbee2244
senior tag
válasz MPowerPH #21274 üzenetére
amiket eddig beszereltem azok még bírják,de msi/asus tényleg biztos
amúgy most is sapphiret hajtok bár csak kölcsön szinten hozzá értem és még bírjatackiness: kell és inkább vegyél hozzá egy normális fsp tápot nehogy elvigye az egész rendszert a tápod..nem éri meg vele játszani
[ Szerkesztve ]
-
MPowerPH
félisten
válasz norbee2244 #21276 üzenetére
Most lekopogom, szerencsére nekem még VGA garanciával nem kellett bajlódnom.Don't Tread On Me
-
joi29
őstag
válasz tackiness #21275 üzenetére
-Igazán nem akarom elrontani az örömödet de a táp mellé vehetnél
egy kicsivel erősebb procit is mert a tiéd jelenlegi teljesítménye nemigazán
elegendő a 4830 100%-os kihajtásához.
-Persze ha van megfelelő hűtőd és sikerül a procit felhúznod a bűvös 3Ghz fölé,
akkor van rá esély hogy nem lesznek gondjaid a vga teljesítményének
a kihasználásával. -
band1103
őstag
Üdv.
Volt egy problémám egy Sapphire HD4550-el amit (#20769)-ban vetettem fel. Válaszoltatok is rá amire a (#20778)-ban reagáltam még.
A probléma annyira felizgatta a boltos kollégát hogy a nála lévő példányon elkezdett ő is próbálkozni. Ő olyan dolgot is ki tudott próbálni amit én alkatrészek hiányában nem tudtam és így megoldódott az s-video kimenet rejtélye ami a következő:
Azért nem adott ez a szerencsétlen kártya a bootolástól kezdve képet mert a d-sub-on rá volt dugva a monitorom. Amint a boltos nem a d-sub-ot használta hanem a dvi-re dugott egy kijelzőt, rögtön megjelent a jel az s-videó kimeneten. Még szerencse hogy a karin DVI-I kimenet van és így fel tudom dugni egy egyszerű dvi-i ->d-sub átalakítóval a moncsimat a dvi-re. Most már van kép a bootolástól kezdve az s-videón.Ez egy új kérdést vet fel! Mi a tökömért lehet hogy a d-sub mondhatni blokkolja az s-videó kimenetet? Csak mert a régi HD2400-en és a még régibb Radeon9600XT-n is ilyen kimenetek voltak de ott nem volt ilyen gondom.
"A bölény királyul néz ki: tisztára mint egy rasta tehén !" # * Have a Nice Death!* ...powered by vérpistike... #
-
band1103
őstag
válasz Gézengúz #21284 üzenetére
Ha a karidon 2 dvi foglalat van akkor az egyik dvi-i a másik dvi-d.
Ha 2 olyan kijelzőt teszel rá ami digitális kimentett használnak akkor vagy csak az egyik megy vagy csak a másik mert egyszerre csak 1 digitális kijelző lehet rádugva.
Ezt tudtam. De milyen az má' hogy a d-sub mellet nem használhatom az s-videót?[ Szerkesztve ]
"A bölény királyul néz ki: tisztára mint egy rasta tehén !" # * Have a Nice Death!* ...powered by vérpistike... #
-
joi29
őstag
válasz diablo1984 #21281 üzenetére
-Igen ha a procija Brisbane magos akkor még a hűtéssel sem lesz gondja,
de az első Windsor-oknak csak úgy mint a Brisbane-nek volt néhány szériája
amit szorzózárral forgalmaztak,a lock menteseket ezért is jelölték
Black Edition-ként,tisztelet a kivételnek.[ Szerkesztve ]
-
diablo1984
veterán
válasz band1103 #21285 üzenetére
hogy miért? lehet annyira geyszerű a válasz, hogy a d-sub is analóg és az s-video is és egyidőben 2 analóg csati nem tud képet adni(giga 690g- lapjával volt így, hogy az integrált vga tv-outja csak akkor működött, ha dvi-os moncsi volt rákötve, d-subról nem)
nem kizért, hogy ezt a szokást beletolják a d-sub-os vga-kba is....
joi29:a konfigját nézve, valszeg a lappal együt, de nem 1 évvel korábbi lehet a procija, szerintem egy egyszerű mezei brisban g2-es lockos proci(ilyen is volt), ha mentes, akkor BE, de azt kiírta volna! naszóval ezzel a lappal 3ghz-et ki tud csavarni belőle egyszerűen, ami kell is, mert a gta4 benchmarkja is nálam a 3100mhz-as x2-esből 98%-ot használna....ergo lassan kevés a 2 mag egy ilyen optimalizálatlan sz@rhoz....
[ Szerkesztve ]
-
band1103
őstag
válasz diablo1984 #21287 üzenetére
Hát igen erre már én is rájöttem de nem ez a fő kérdés hanem az hogy mi a tökömért volt erre szükség amikor még az ezeréves Radeon9600XT-en sem volt ilyen "korlátozás" ?
Így kevesebb alkatrész kell a karihoz kisebb gyártási költség? Vajon hány penny volt a nyereség ezzel a húzással 1 karin ? Tudjátok mit? Kifizettem volna a különbséget! Menjenek vissza oda ahonnan kibújtak a spórolós felmenőikkel együtt!
Ha meg tudtam volna hogy mi volt a giga 690g- lapjával akkor rájöttem volna a megoldásra és nem főt volna a fejem hónapokon át. Így jártam.[ Szerkesztve ]
-
tackiness
csendes tag
válasz diablo1984 #21281 üzenetére
Üdv!
Több helyen is érdeklődtem és említették, hogy a proci nem biztos, hogy elég ehhez a kártyához, de csak szép sorjában. Minden nem megy egyszerre.
Azt írtad, hogy a memók kivételével jó tuningalany a konfigem! Mit tegyek memóügyben? Tudom, ezt máshol kellene kérdeznem, de az esetleges tuning és további fejlesztés a videokártyacsere miatt folytatódhat... (és majd fog is, szerintem)
-
diablo1984
veterán
válasz tackiness #21289 üzenetére
a memókat vagy visszaosztod(olcsóbb megoldás), vagy cseréled(drágábbik) valami geilre, vagy esetleg 1066-os kingmaxra(nem tudom, hogy csípi-e a lapod)!
de visszaosztással, ha max 800-ig megy a memó Mhz-e, akkor azzal sem kellene, hogy gond legyen!
de amúgy alapórajelen tényleg kevéske a procosod, de sok tartalék van még benne!
keresd meg a lapod topicját, ott segítenek neked, hogy mit hogy lőjj be!band1103: a 9600xt idejében még a dvi-os moncsik nem igazán elterjedtek voltak, így kellett a 2 analóg technika támogatása, manapság meg elég sok helyen van dvi-os cucc, meg az s-video-t is felváltja a HDMI szabvány....
én még olyan kőkorszaki vagyok, aki d-sub-os 19"-os TFT-t használok és 72cm-es sík-katódsugárcsöves tv-m van, ergo nekem kell a d-sub és az s-video is!
[ Szerkesztve ]
-
tackiness
csendes tag
válasz diablo1984 #21291 üzenetére
Köszi a javaslatokat! Diablo! Az alaplapom bírja az1066-ot egyébként, és alig van keretem jelenleg újabb cserékre, de a tuningot szinte azt sem tudom eszik-e vagy isszák...
Bár az is lehet, hogy valamikor el kell kezdeni... (most, pedig belebújok a tuning alfórumba és megnézem, mi is az a memória visszaosztás és milyen módon lehet procituningolni )
-
orca28
csendes tag
Sziasztok, tegnapelött ota irok ide,most vettem egygigabyte tápot,460w-os tápot(ge-r460-v1) szerintetek ennek birnia kell a kártyám? Köszi.... Ja tegnapi kérdésem: ""sziasztok,tegnap jártam itt segitséget kérni,mert folyton széthulli,és lefagy a gépem miota betettem egy geforce9600 gt karit.egy 400-as colorsit (model:3304fpe) táp van benne. ez okozhatja?? köszi!!""
Köszönöm !! Ujfent! -
bubuka71
aktív tag
Hali ! Ha a p3-as gépembe teszek egy ati hd 2600 xt karit v. 3650-et , akkor a hd filmeket is megtudom nézni rajta ? (A proci 1ghz )
-
Zotyik
csendes tag
Sziasztok!
Atikmdag probléma megoldására van valakinek vmilyen tippje?
Előre is köszi!
-
simos
tag
Hi All !
Segítségre volna szükségem !
Jelenlegi vga-m: 7300GS, ami nem tudja az 1680x1050-es felbontást.
(monitorom: 22" Samsung T220)
Szert tehetnék egy X1800 GTO-ra, de "elvileg" az sem tudja!Kérdésem: új Catalyst-el esetleg ilyet majd be tudok állítani?
A driver-eket (catalyst) szokták ilyen téren fejleszteni?Előre is KÖSZÖNÖM a segítséget !!!
Aktív témák
Hirdetés
- Diablo IV
- Telekom mobilszolgáltatások
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Microsoft Excel topic
- Windows 11
- Windows 7
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Önfenntartásra rendezkedik be a kínai chipszektor
- További aktív témák...
- JÉG Kisbironak!ASUS TUF GAMING RTX 4090
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
- Sapphire Pulse AMD Radeon RX 6600 8GB használt videókártya eladó garanciával!
- GIGABYTE GeForce RTX 2060 SUPER GAMING OC 3X WHITE 8GB
- Palit RTX 2060 Super 8GB GDDR6 használt videókártya eladó garanciával!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest