- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- petipetya: Nagy chili topic. :)
- Narxis: Problémák, problémák, problémák
- eldiablo: Mennyire strapabíró egy GShock?
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT
A topikban főleg meglevő notebook miatt kérdezhetsz, ha vásárolni szeretnél, ezek az ajánlott topikok:
Milyen notebookot vegyek?
Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
NOTEBOOK / NETBOOK / Mac beárazás
Új hozzászólás Aktív témák
-
Maksifül
senior tag
válasz
tolvaj! #23295 üzenetére
Nemigen vettem ki az akkut. Azt gondoltam, hogy ha benne van, s fel van töltve teljesen, akkor nem is töltődik.
Tanácsos lenne a laptopokat úgy használni hálózatról mindig, hogy nincs bennük az akku?Egyébként van ilyen funkció a BIOS-ban, hogy csak akkor töltsön a töltő, ha ki van kapcsolva a gép. De azt hiszen nálam nem volt ez bekapcsolva.
Mi mehetett tönkre benne, hogy folyamatosan 75%-on van, de azonnal kikapcsol, amint lehúzom a tápot? Be sem kapcsol egyáltalán, pedig az 5-ből 4 kis kék led világít az akkun. Lehet javítani?
Ilyeneket ír róla a diagnosztikai program:
-
Maksifül
senior tag
Dell M6500-at használok úgy, hogy 1-2 naponta hurcolom lakáson belül töltővel együtt. Ilyenkor csak le szoktam húzni a töltőről, s vígan ketyegett akkuról, míg átfuvaroztam a másik helyiségbe.
Ma is ezt tettem, s szépen visszadugtam a töltőt a gépbe, s használtam. Egyszer meg se szó, se beszéd kikapcsolt. Ekkor láttam, hogy a hosszabbító, amibe dugtam, nincs bekapcsolva... de annyit nem is használtam, hogy lemerülhetett volna az akksi teljesen, meg szokott figyelmeztető üzeneteket küldözgetni. Most nem küldött. Azóta viszont NEM csinál semmit az akksi. 75%-nál áll a töltöttségi szint, de ha lehúzom a tápot, egyből kkikapcsol. Nem is töltődik az akku. Bekapcsolni sem tudom a gépet, ha csak az akksi van benne, s nincs csatlakoztatva a töltő.Mi lehet a hiba ok? Kukázható az akku, vagy lehet javítani valahogy?
-
Maksifül
senior tag
Köszi!
USB 3.O-s port is van 2 a laptopon, de azokkal sem hoz megfelelő eredményt, pedig 9OOmA simán elég kellene hogy legyen, pláne, ha a hálózati USB HUB-bal támogatom meg a mikrofont.
Én most már nem értek semmit.
Van rajta firewire, meg E-SATA csatlakozó is. Esetleg ha olyan átalakítót vennék, ami ilyenné alakítja az USB-t akkor nagyobb sikerrel járhatnék? -
Maksifül
senior tag
Több helyen is írták, hogy külső tápos USB HUB-bal megoldható ez a probléma. Itt egy videó is róla. Csak azt feltételezem, hogy az lehet a gond, hogy egy asztali gépnél több naftát kap az USB port, mint a laptopon, ezt is írták valahol. Feltételezem, hogy ez okozza a gondot. Mert ha valahogy ki tudnám tolni a porton keresztül az 5OOmA-t, akkor talán működne a külső USB HUB-bal a mikrofon. Itt meg azt írták, hogy a laptopok USB portja csak 2OOmA-t tud leadni, az meg kevés.
Vagy arra gondoltam még, hogy 2 USB portot összekötök egy Y elosztóval, s akkor talán több naftát kap a mikrofon. -
Maksifül
senior tag
Van egy mikrofonom, ami működik ugyan a laptop USB-jéről, mind a 2.O mind a 3.O-asról, de nem elég hangos a felvétel. Utánaolvastam,s több fórumon is írták, hogy AC adapteres USB HUB megoldja a problémát. Hát, nem oldotta meg, valszeg azért, mert az hiába tudna több áramerősséget adni a mikrofonnak, ha azt ugyanolyan USB csatlakozóval csatlakoztatom ugyanarra az USB portra a laptopon.
Ki tudja, hogy mennyi egy-egy USB port áramerőssége egy laptopon?
Illetve van-e mód arra, hogy valamilyen beállítással, vagy szoftveresen, esetleg más hardveres megoldással lehet-e többet kicsikarni az USB portból, hogy a mikrofon tisztességesen működöjön.
/A mikrofon szoftveres és egyéb vezérlőpultbeli beállításait már napok óta próbálgattam, az nem jelent megoldást a problémára./ -
Maksifül
senior tag
Használtan vettem egy laptopot. Mitől lehet az, vagy minek a hibája, hogy ha ennél a Dell Precision M6500-asnál bekapcsolt állapotban nem tölti az akkumulátort a hálózati töltő? Pár másodpercig villog a töltés ikon, aztán megáll, s nem mozdul többé, s nem is emelkedik a töltöttségi % szintje. Olyan, mintha csak hálózatról üzemelne, de az akkut nem töltené a töltő. Kikapcsolt állapotban simán tölti az akksit a hálózati töltő. Sosem láttam ilyet. Elképzelhető az, hogy annyi energiát emészt használat közben, hogy csak szinten tartani tudja a hálózati töltő, de feltölteni már nem? De ha ez mégsem normális, akkor mi lehet a hibás, cserére szoruló alkatrész?
-
Maksifül
senior tag
Mennyit érhetnek ezek a laptopok?
Dell Latitude E6530 CORE I7 3720qm
core I7 3rd gen 3720qm 2.6 Ghz, turbo boost upto 3.6 Ghz
15.6 full hd 1920 x 1080 res display
8 gb ram
750 gb hdd
fingerprint scanner
nvidia nvs 5200 1gb dedicated graphicsToshiba qosmio x500 14H
Intel I7 .. 8 gb ram
full HD 1080p
1.5 TB HDD
2 gb graphics cardKöszönöm előre is!
-
Maksifül
senior tag
Nagyon köszönöm Mindenkinek!
Nem az enyém a gép, csak próbálok segíteni egy barátomnak. Ki fogjuk próbálni a tippeket, még egyszer nagyon köszönöm!!! -
Maksifül
senior tag
Sziasztok!
Leesett egy Packard Bell MGP00 laptop. Azóta nem látszik semmi a képernyőn. Tévére kötve sem, HDMI-vel. Minden világít a gépen bekapcsolás után, hallhatóan fel is pörög. Mi szállhatott el, vagy hogy lehetne ezt kizárásos alapon megállapítani, hogy csak a hibás alkatrészt pótolja az ember?
Előre is köszönöm a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Ömlenek majd az iPhone-ok az indiai futószalagokról
- Óvodások homokozója
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Politika
- Elektromos cigaretta 🔞
- További aktív témák...
- ÚJ, GARIS! Dell Latitude 5450 - 14" FHD / Ultra 5 125U / 16GB DDR5 / 512GB NVMe SSD / HDMI 2.1
- Acer NITRO V 16 Gamer Tervező Laptop -35% 16" RYZEN 7 8845HS 16/1TB NVIDIA 4060 8GB FHD+ 165Hz
- Új Acer Predator HELIOS NEO 16 Gamer Tervező Laptop -35% i9-14900H 32/1TB RTX 4070 8GB 2,5K 240Hz
- ASUS Vivobook Pro 14 OLED - RTX 3050 - R7 5800H - 16GB RAM - 500GB NVME SSD
- Lenovo Legion 5 15ACH6H
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 1TB SSD RTX 3080 10GB ZALMAN Z1 Plus Corsair 850W
- LG 34WK95U-W - 34" NANO IPS - 5120x2160 5K - DCI-P3 98% - HDR 600 - ThunderBolt 3.0/Type-C
- Apple iPhone 15 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 8/16/32GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest